MsXLabs
Sayfa 2 / 6

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Edebiyat (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/)
-   -   Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/55258-japonya-ve-japonca-hakkinda-butun-sorulariniz.html)

KettoKero 28 Kasım 2007 12:30

ben orayi baska nedenlerle acmadim Tılsım

tılsım 29 Kasım 2007 13:30

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 836082)
ben orayi baska nedenlerle acmadim Tılsım

ben onu demiyom zaten oraya bi süre neden girmedini biliyorum puffy le bi sorun vardı ;)

KettoKero 30 Kasım 2007 12:00

msx e mi neden girmedim?
hastanedeydim,acmak yasakda ondan^^

roverandom 30 Kasım 2007 20:19

osaka da kalına bılecek ucuz hotel yada bpansıyon var mı?merkezı olursa daha ıyı olur ...bırde orada saitama ya gecmek nasıl ve pahalı mı;?

bılen varsa cevaplarsa sevınırım

selamlar... osaka da ucuz kalına bılecek hotel ve pansıyon varmı? ucuz yemek yıyelebılecek lokanta... (mevkii olarak) ve osaka dan saitama ya gecmek nasıl ve ne kadar tutar tahmını? bılen vrsa cevaplarsa sevınırım...

KettoKero 3 Aralık 2007 14:22

Tren istasyonuna gittiginde Saitama ya gecis icin Tren ucretleri bildiriliyor zaten.yani gidicegin yerin ne kadar tutucagi yazar.vede cok pahalı degildir.

ayrica Tılsım insanlar
n arkalarindan konusma.bir sorunun varsa yuzlerine soyle!

reita 3 Aralık 2007 18:24

Japonca yazma ile ilgili bi sorum var. Türkçe Q klavyede dili Japonca yapınca nasıl bütün harfleri kullanabilirim? Hiragana'da 46 civarı harf var ama klavyede o kadar yok. Deniyorum ama bazı harfleri bulamıyorum... :(

yusufbugra7676 4 Aralık 2007 11:59

çok basit asya dillerini yükle önce sonra klavye seçeneğini japonca yap
hen hiragana hem katakana yazabilirsin o zaman

KettoKero 4 Aralık 2007 15:32

Türkçedeki gibi Türkçe harflerine bas zaten harfler kendiliğinden oluşur mesela

y+a bastıgında kendiliginde ya olur.
Caps Lock acik bırakırsanda Katakana olur.
en azından benim bilgisyarımda oyle oluyoo

reita 4 Aralık 2007 17:01

Ben de Caps lock hiçbir şeyi değiştirmiyo, ayarını bozdum galiba çünkü ilk yüklediğimde çalışıyodu. :*( Ama dil çubuğundan input mode u katakana yapınca oluyo. Ya bu katakanada bi harf yazabilmek için iki tuşa birden mi basmak gerekiyor? Çünkü hiragana da tek tuş yetiyo. ^o)

yusufbugra7676 4 Aralık 2007 23:47

hiraganadada 2 tuş var?
ben öyle kullanıyorum

reita 5 Aralık 2007 00:48

Valla bende hiragana da tek tuşa basınca harf çıkıyo ama katakana da iki tuşa basmak gerekiyo Erika'nın dediği gibi... Bu arada hallettim galiba, input mode u değiştiriyomuşuz :D Yardımlarınız için saolun arkadaşlar...

yusufbugra7676 5 Aralık 2007 12:15

tek tuşla nasıl hiragana yazıyorsun anlatta öğrenelim bizde:)

reita 5 Aralık 2007 12:45

valla ben de anlamadım klavye ayarını hiragana yapınca mesela Q ya basınca tek bi şekil çıkıyo ama katakana yapıyom o da olmuyo zaten. :*(

Dead_Heart 10 Aralık 2007 19:37

klavyede yazmakta sorun yokkiie
çevir yaz.
yoksa alışık olduğum için mi kolay gelio bana??

reita 13 Aralık 2007 11:31

Alışık olduğun içindir. :D

bluetooth212 16 Aralık 2007 01:48

japoncayı öğrenirken kanji alfabesini öğrenmek zorunlumu? hala yaygın olarak kullanılmakta mı ?

yusufbugra7676 16 Aralık 2007 14:24

şimdiye kadar baktığım tüm japonca metinlerde mutlaka kanji alfabasinden gördüm hala çok sık kullanılıyor ama çeşidi az

Dead_Heart 16 Aralık 2007 19:41

Kanji zorunludur.
İlk okul 9 a kadar kanji alfabesnin en az 1500 ü öğrenilmek zorundadır çünkü hala kullanılmaktaa

bluetooth212 16 Aralık 2007 21:25

o yüzden japonca kursları 5 yıldan fazla sürüyo galiba:(

japoncaya acaip bi merakım var. yıllarca çalışır yinede öğrenirim şu kanjileri :)

Dagathur 16 Aralık 2007 22:25

Selam ben yenı yenı japonca ogrenmeye basladıım ve tabii Türkiyede bunu gelıstırecek yer cok az...en azından burda aranızda japonca bilenler varsa yazısarak konusalım en azından bı kac kelıme ögrenır ve cumle kurmayı gelıstırırız:D cunku cumle kurmakta bayaa zorlanıorum:(yardımcı olabılırsenız sevınırım.en azından bır yerden baslıım

Boku wa Yücel desu.Boku wa seibutsu no daigakusei...(biyoloji ögrencısıyım demek ıstedım umarım dogru yazmısımdır:S)

bluetooth212 16 Aralık 2007 22:32

ankarada bi yer buldum fiyat biraz uçuk gelebilir ama çok güzel bi yer Türk Japon Vakf? Türk-Japon Vakfı olarak geçiyor ismi orda konuşma klübü falan da var ve öğrenci değişim sistemi olduğu için japonyaya gidebiliyosun. ankarada oturanlar kaçırmasın. ben sırf bu yüzden ankaradan üniversite yazmayı düşünüyorum

Dagathur 16 Aralık 2007 22:37

valla ben eskısehırde okuyorum burda sansa japon bir arkadas buldum ve bana ders vermeye basladı suan konusma ustune calısıyoruz.Eskısehırde olanlar varsa yardımcı olabılırım bu konuda...

Dead_Heart 17 Aralık 2007 12:19

Alıntı:

Dagathur adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 865788)
Selam ben yenı yenı japonca ogrenmeye basladıım ve tabii Türkiyede bunu gelıstırecek yer cok az...en azından burda aranızda japonca bilenler varsa yazısarak konusalım en azından bı kac kelıme ögrenır ve cumle kurmayı gelıstırırız:D cunku cumle kurmakta bayaa zorlanıorum:(yardımcı olabılırsenız sevınırım.en azından bır yerden baslıım

Boku wa Yücel desu.Boku wa seibutsu no daigakusei...(biyoloji ögrencısıyım demek ıstedım umarım dogru yazmısımdır:S)

Daigakusei yerine gakusei kullan.biyoloji öğrencisiyim dediğin zaman anlaşılır hangi okulda olduğun...

bluetooth212 17 Aralık 2007 19:07

Dead_Heart 15 yaşında bu kadar iyi japoncayı nasıl öğrendin

Dagathur 17 Aralık 2007 22:38

Alıntı:

Dead_Heart adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 866414)
Daigakusei yerine gakusei kullan.biyoloji öğrencisiyim dediğin zaman anlaşılır hangi okulda olduğun...

arigatou gozaimasu...

Dead_Heart sanırım senın japoncan bayaa ii...bana no,wa,ga,wo 'nun kullanıslarından bahsetsene bıraz karıstırıorum cok:(

bluetooth212 18 Aralık 2007 01:12

evt Dead_Heart'ün japoncası bayaa ii. ben geçen seneden beri öğrenmek istiyorum ama güvenebilceğim bi kurs yeri yok.

KettoKero 20 Aralık 2007 16:51

Death_Heart japon melezi oldugu için olmasin japoncasini iyi olma nedeni ^^

Dagathur 24 Aralık 2007 15:51

hahaha ii bii nokta sanırım bu

pekii sen JinguruBerru bana japonca konusunda yardımcı olabılır mısın?çok iyi degıl japoncam yenı basladıım dogrusuda cok calısamıorum:( ama burdanda bi iki sey ogrensem fena olmaz.

KettoKero 25 Aralık 2007 11:37

evet Türkçe/Japonca dersleri yine baslicak ordan yararlanabilirsin...

fatal_werewolf 20 Ocak 2008 16:32

merhebalar aslında bir konu açtım ama sonuca daha çabuk ulaşmak için burayada bişeyler yazayım dedim. derdim şu
üniversitede okuyorum ve final ödevi hazırlıyorum bunun için japonyadaki en az bir müzenin içindeki eserlerinden en az 5 resim bulmam gerekiyo açıkçası internette bulamadım yada gözümden kaçtı hâlâ da arıyorum yardım ederseniz çok sevinirim

KettoKero 20 Ocak 2008 17:47

Alıntı:

fatal_werewolf adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 905299)
merhebalar aslında bir konu açtım ama sonuca daha çabuk ulaşmak için burayada bişeyler yazayım dedim. derdim şu
üniversitede okuyorum ve final ödevi hazırlıyorum bunun için japonyadaki en az bir müzenin içindeki eserlerinden en az 5 resim bulmam gerekiyo açıkçası internette bulamadım yada gözümden kaçtı hâlâ da arıyorum yardım ederseniz çok sevinirim

yokohama da Ramen muzesi var... =)
isine yarar mi bilmem ama bir göz at istersen
Google da " Shin-Yokohama Ramen Museum " die ara =)

reita 21 Ocak 2008 07:05

Müzede ramenler bozulmadan nasıl duruyo ya... ^o) Yoksa her gün yeniliyolar mı? :D

KettoKero 21 Ocak 2008 08:09

onunla irgiri hic bi fikrim yoq XD

fatal_werewolf 21 Ocak 2008 16:44

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 905376)
yokohama da Ramen muzesi var... =)
isine yarar mi bilmem ama bir göz at istersen
Google da " Shin-Yokohama Ramen Museum " die ara =)

çok teşekkür ederim ama modern sanatlarla yada sadece sanatsal müzeler arıyordum birde dün yazmayı unutmuşum japonların geleneksel kıyafetleri ve ayakkabılarını da araştırıyorum
küçük bi istegim daha var bir japon atasözünün japonca yazılımı lazım
atasözü olarak;
Pirincin içindeki siyah taşlardan korkma, beyaz olanlardan kork. sözünü seçtim umarım yardımcı olabilirsin:D

KettoKero 21 Ocak 2008 20:06

すべての米の黒い米、白いものからの公正な恐怖から傷つけてはいけない。
umarim yardimci olur =)

kiyafet ve Ayakkabilar icin Japon Dili ve Edebiyatinda senin icin arama yapicam. oldugunu hatirriyorum =)

fatal_werewolf 22 Ocak 2008 12:21

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 907035)
すべての米の黒い米、白いものからの公正な恐怖から傷つけてはいけない。
umarim yardimci olur =)

kiyafet ve Ayakkabilar icin Japon Dili ve Edebiyatinda senin icin arama yapicam. oldugunu hatirriyorum =)

sen bir numarasın çok saol:) ne kadar teşekkür etsem azdır

The Unique 22 Ocak 2008 15:29

1 Gün Ben Japonyayı Görürmüyüm ?

Japonca Konuşabilirmiyim ? :dontknow:

Tşkler :D

KettoKero 22 Ocak 2008 15:44

Alıntı:

The Unique adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 907870)
1 Gün Ben Japonyayı Görürmüyüm ?

Japonca Konuşabilirmiyim ? :dontknow:

Tşkler :D

tabikide XD oda nasil soru =)
calisirsan ogrenirsin =)

CoCuqibi 17 Şubat 2008 03:56

Yamamoto YA merak ettim ama hiç arastırmadım aklıma gelmişken sorayım bari
Kac harf kullanıyonuz erika :) baya cok olmalı öyrenmeside zor olur haralde jack demi :) of ya gsölerim acıyo :( :shy2:

KettoKero 18 Şubat 2008 14:54

katakana ve hirgana da 48 er tane
kanji de yaygin olan 2 bin tane ama normalde 40 bin kada

The Unique 18 Şubat 2008 15:45

Ne gğzel peki nasıl yazılıyorr :D

KettoKero 18 Şubat 2008 16:12

ne nasil yaziliyo?
kanji mi?
oda bi alfabe..

The Unique 18 Şubat 2008 16:16

japonca karışık gelio bana :D

KettoKero 19 Şubat 2008 08:11

asrinda deir
sadece calisma ire irgiri =)

yusufbugra7676 19 Şubat 2008 11:21

ilk önce banada karışık gelmişti ama 3 ayda hiragana ve kataganayı öğrendim ve okuyabiliyorum ama ne okuduğumu bilmiyorum çünki kelime haznem hala az:D tabi hala bazen karıştırıyorum:D

KettoKero 19 Şubat 2008 12:00

yavas yavas
bi seyi cok hizli ogrenmek o kada ii deir

The Unique 19 Şubat 2008 12:09

japonya ya nasıl gidebilirim :)) Ben Geldiğimde Beni Gezdirirmisin :))

KettoKero 19 Şubat 2008 14:24

gezdiririm =)

yusufbugra7676 20 Şubat 2008 11:51

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 943751)
yavas yavas
bi seyi cok hizli ogrenmek o kada ii deir

hergün 2 tane japonca kelime ezberliyorum şimdiden 250 kelime öğrendim

CoCuqibi 23 Şubat 2008 00:17

Bende az cok bişeyler kaptım benide gesdir :) heHEHE :D

Saat: 20:27
Sayfa 2 / 6

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık