![]() |
elektrik devresi yapımı arkadaşlar çok basit elektirik devresine başlarsak ilk olarak pilin kırmızı kablosunu anahtara bağlayın ardından siyah koblasını da ışığa bağladıkmı tamam dr . . . |
önemli ya 4. sınıf öğrencisiyim elektrik devresi deneyi ansıl yapılıyo (proje ödevi) |
İyide 4 tane ampulü nasıl bağlıycam ?? |
elektrik devresi *Kabloyu üç eşit parçaya ayırıp metal kısmı çıkacak şekilde uç kısımlarını maket bıçağı ile soyunuz. *Birinci kablonun ucunu pilin (+) kutbuna diğer ucunu anahtarın bir ucuna bağlayınız. *Üçüncü kabloyu ampulün takıldığı duyun başta kalan ucuna,diğerini de pilin (-) kutbuna bağlayınız. *Pille uyumlu ampulünüzü duya gevşekçe takınız. [!] Etkinlik sırasında sağlık ve güvenlik kurallarına dikkat ediniz. malzemeler:1 adet pil (1,5 V) , kablo (1 m), basit bir elektrik anahtarı,ampulü takabileceğiniz bir duy pille uyumlu ampul,maket bıçağı |
biz elektirik devresi nasıl yapılır dıye sorduk siz neler yazmışınız |
soruuu Acaba anahtar, ampul, duy, pil, bağlanyı kablosundan oluşan düzeneğe günlük yaşantımızdan örnek verir misiniz? (Tavanda yanan ışık hariç) |
bizim öğretmen anlattı valla ben rahatım :) |
beYler ben basıt elektırık devresı yapıcam da pil ampul pıi haznesi naıSıL olur yav cevap hemen yazın lutfen |
bazı elektronik aletlerde pil yerine ne kullanılıabilir başka bilen yardımcı olsun lütfennnn |
ya ödev var nasıl oluyor |
| Saat: 16:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık