MsXLabs

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Edebiyat (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/)
-   -   Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/55258-japonya-ve-japonca-hakkinda-butun-sorulariniz.html)

blaxoul 12 Şubat 2009 22:24

Alıntı:

bluetooth212 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1311929)
konuşmanın çok fazla uzun süreceğini sanmıyorum ama kanji alfabesini öğrenmen uzun süre alabilir(5 yıl falan). Ankara'da Türk Japon Vakfı'nda eğitimini alabilirsin. 5 yıl sürüyor eğitimi. Maalesef Türkiye'de gerçekten Japonca'yı öğreten yer az. İzmir'de oturuyorum. 2nci seviyenin sonrasını öğreten bir eğitim merkezi bulamadım. Ve çoğu kurs yerinde kanji eğitimi vermiyorlar (eğitimi alan kişinin onları ezberleyemeyeceğini düşüyorlar ve hiç bahsetmiyorlar böyle bir alfabenin olduğunu). Ayriyetten Japonca'da hitaplara göre farklı konuşma şekilleri var ve bunları da öğretmiyorlar. Bu yüzden kurs yeri seçerken iyi dikkat et.

İzmir'de Tömer var. Her şeyiyle öğretiyorlar. Kanji'den tut, konuşma dili ve resmi dile kadar. 12 kuru da bitirince, diploma alıyorsunuz. Eğer ilginiz varsa biraz daha çalışıp Japonca yeterlilik sınavı Noruyoku Shiken 2'yi alabilirsiniz.

Blackblood 16 Şubat 2009 20:31

Alıntı:

Hannya adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1311942)
Selamlar, yazdıklarınızı okudum da, malesef ne İstanbul ne İzmir ne de Ankara'da kanji veya keigo gibi japoncanın temel öğeleri öğretilmiyor. Sadece 3 üniversitenin japonca bölümlerinde ayrıntılı eğitim var, o da sadece kendi öğrencilerine, yani dil kursu olarak değil. Temel japoncayı öğrenmekle tatmin olmayanlar, genelde Japonya'da birkaç yıl yaşayıp Türkiye'ye geri dönmüş Türklerden ya da Türkiye'de yaşayan Japonlardan özel ders alıyorlar. Türkiye'de japonca kaynak da yok denecek kadar az malesef. Yurt dışından kitap getirterek kendi çabasıyla ilerliyor ilgilenenler.

3 üniversite derken bunlar nerde biri kayseride biri ankadara öteki nerde? ben ankaradakine gitmeyi düşünüyorum ama başka biyerdede varsa düşünebilirim.

Barque 16 Şubat 2009 20:44

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) 'de Japonca Öğretmenliği var. Bence oraya gitmek daha mantıklı hem hocaların çoğu yabancı hem de Çanakkale'de Japon turist sayısı fazla olduğu için pratikle geliştirme şansın daha fazla. Şahsen ben seneye öss ye giricem ve yabancı dil öğrencisiyim. Kısmetse Japonca Öğretmenliği istiyorum.

Blackblood 18 Şubat 2009 19:09

Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum :S Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi?

blaxoul 18 Şubat 2009 22:12

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1317773)
Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum :S Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi?

Ankara Üniversitesi'ndeki dil ve edebiyat bölümü. Ama dil edebiyat mezunları da öğretmenlik yapabiliyor.

Blackblood 22 Şubat 2009 00:28

Peki japon dil ve edebiyatı mezunları neler yapabilir. İş imkanları yani?

bluetooth212 11 Mart 2009 17:15

çevirmenlik yapabilirsin. Japonca dil eğitimi verebilirsin. başka da bişi olmaz sanırım

blaxoul 12 Mart 2009 17:34

ek olarak rehberlik yapabilirsin. diğer turistlerin aksine japonlar yılın her ayı burada olabiliyorlar.

MeGeYiL 1 Mayıs 2009 02:33

Lise 1 e gidiyorum. Seneye yabancı dil öğrencisi olacağım. İngilizcem iyi. Son zamanlarda Japonca'ya sardım. Bir Japonca eğitim seti aldım. Gayet de güzel öğrenebiliyorum setten.( Arada bi anlamadığım ekler oluyordu, onları da bu sitede buldum :).)

Sorum, eğitim setim Latin aflabesinde(sanırım adı " Roomaji "ydi)öğretiyor. Ben o setten çalışabildiğim kadar çalışsam. Sonra Katagana'sını, Hiragana'sını , Kanji'sini öğrensem, bir sorun olur mu ?

Türkçe bilmek de çok kolaylaştırıyor Japonca grammerini öğrenmeyi. :) İngilizce de kelimeleri...

MeGeYiL 3 Mayıs 2009 19:41

Ve "o" ile "wo" eki arasındaki fark nedir? Veya "o" diye bir ek var mıdır? :D

Saat: 06:14

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık