![]() |
Bir düşman çok, yüz dost azdır. Hopi Kabilesi |
İyi geçen bir gün nasıl mutlu bir uyku getirirse, iyi geçen bir ömür de mutlu bir ölüm getirir. (Leonardo da Vinci) |
Dostlar Yanındasın Dostun yok bildiğin kadar çok olduğu bir yerdesin, Derdin yük olduğu,mutluluğun ondan. Sevdin çok sevdiğin kadar yoldasın. Yolculuğun çabuk geçmesi,güzel bitmesi ondan. Ey borçlu olmak dostlara, Ne kadar acı bilemezsin. Dostun yok bildiğin kadar çok olduğu bir yerdesin. i.k </B> |
Az korkun, çok ümit edin; Az yiyin, çok çiğneyin; Az konuşun, çok şey ifade edin; Az kızın, çok sevin; İyi şeyler sizindir... (Lord Fischer) |
Sen kendinle başa çıkamayınca, senin gibi aciz düşmana kim ehemmiyet verir? (Şiraz'lı Sâdi) |
Yaşlılık bilgisiz için kış, bilgili için hasat mevsimidir. Anonim |
Hiç bir insana rastlamadım ki, onda öğrenilecek bir şey olmasın. (Alfred de Vigny) |
Tomurcuk derdinde olmayan ağac odundur. (ci) |
Sevilmek umuduyla sevmek insanidir.Fakat sevmek için sevmek, meleklere özgüdür. Alphonse de Lamartin |
Ne söyleyeyim diye baştan düşünmek, ne söyledim diye pişman olmaktan iyidir. SADİ |
Ölümden niye korkacağım ki? Ben varken o yoktur,o gelince de ben olmayacağım. Montaigne |
ÇOK KİMSELER, VARİSLERİ KAVGA ETSİNLER DİYE MAL TOPLARLAR. Hazreti Ali |
Bir tırtılın üzerine basan, bir kırlangıç öldürmüş demektir. (Erick G. Wickenburg) |
"Alem bir deniz, sen bir gemi; aklın yelkeni, fikrin dümeni, kurtar kendini, ha göreyim seni..." |
Hayat yaşantı aramak değil,kendimizi aramaktır. (Anonim) |
DÜNYADA LEKESİZ BIR ALINDAN DAHA GÜZEL BİR ŞEY VAR MI?. Hazreti Ali |
"Öyle horozlar vardir ki, öttükleri için günesin dogdugunu sanirlar." H.DUNANT http://www.numberonestars.com/alternatifsite/1x1.gif |
Elmas yontulmadan, insan yanılmadan mükemmelleşemez. Konfüçyüs |
KİTAPLARI DEĞİL, KİTAPLARIN İÇİNDEKİLERİ KAFANDA TOPLA. Hazreti Ali |
Aşk; yalnız bir operadır kış güneşinde dinlenen. Aşk; bazen bir zaman hatasıdır. Aşk; bazen kavuşamamak, adını karalamaktır kağıtlara. Aşk; uzun bir suskunluktur ya da durmadan ondan konuşmaktır. Aşk; bir filmin, bir karesinde takılıp kalmak... Aşk; bazen tuhaf bir cesaretle meydan okumaktır. Aşk; bazen nedenini bilmediğiniz bir duraksamadır. Aşk; bir harabenin ortasında birşey bulupta ne yapacagını bilemeyen iki savaş çocuğu gibi kalmaktır. Aşk; eylül'ün toparlanıp gitmesini izlemektir Aşk; bir bakış bile anlatmaya yeterken herşeyi Aşk; canınızla beslemektir hüznün kuşlarını. Aşk; vazgeçmektir gözlerinden. Aşk; geceleri ansızın nedensiz uyanmaktır uykularından, usul usul ağlamaktır. Aşk; birgün anahtarın ters döneceğine inanıp ışığa kavuşmayı özlemektir. Aşk; buralardan öylece çekip gitmek ve sonunda kendine bir gül vermektir. Aşk; acını içine alıp, göz damlalarını tutup, güçlü olmaya çalışmaktır Seni Seviyorum, Senin beni sevdiğin gibi hem de...Delirir ve delirtircesine...Seviyorum.... |
Minik Taneler küçük kar taneleri onların bir tanelari aşkımın tuz taneleri... i.k:D |
Hiç kimse zalimlere, mazlumlardan daha çok yardım edemez. Hazreti Ali |
İnat, iradenin eşekliğidir. (william louse) |
Hayatı hakedenler, yalnızca onu hergün kazanabilenlerdir. (Goethe)(ci) |
Öfkenin ateşi önce sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmana ya varır ya varmaz. Yazan: Belirsiz? |
Fazilete yükselmek güç, rezalete alçalmak kolaydır. Hazreti Ali |
Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsınız....(ci) |
Akıl tamamlandığında söz noksanlaşır. Hazreti Ali |
Öyle bir cümle kurki beyninde, kaleme biraktigin zaman sayfalar anlamini kaybetsin...(ci) |
Yürüdüğünüz yolda güçlük ve engel yoksa bu yol sizi bir yere ulaştırmaz. Bernard Shaw |
"Birşey söylemek için yazmazsın,söyleyecek bir şeyin olduğu için yazarsın" F.Scott Fitzgerald |
İnsanların aklının alacağı kadar, konuş. Hazreti Ali |
Başkalarının Tecrübelerini Yaşayarak Tasdik Etmek Kadar Büyük Aptallık Yoktur.....(ci) |
Insanların mutlulukları yada mutsuzlukları,talihin olduğu kadar Kendi karakterlerinin de eseridir.!! La Rochefoucauld |
Burası Bağdat burası bağdat... kan kardeşimi şehit etti teröristler, insanlıktan nasibini almamış itler. burası bağdat... dünyanın kanayan yarası, benim dinmeyen gözyaşım, kalleşçe vuruldu arkadaşım. burası bağdat... gücü olanların çoğu eşkiya, koalisyon askerleri kesmiş sokakları, bağdat'ı savunuyorlar güya. insalık bitmiş burada, açlık, susuzluk, yokluk, soygun, katliam sırada... bir çocuk ağlıyor ırak'lı müslüman, müslüman olmasa da önce insan... çocuk o... o çocuk yarın büyüdüğünde, hangi yürekle, hangi anılarla adam olur? ya rest çeker dünyaya kahraman olur, ya bu çöl sıcağında, bataklıkta kaybolur... ya kan kardeşimin oğlu, arkadaşımın umut'u?... yetişip bu dünyaya umut olur mu? burası bağdat... savaşın, hayatın, mücadele ve gözyaşının kendisi, nerede insan denilen dünyanın efendisi? dünyanın devleri burda, para kölesi... burası bağdat... dünya bağdat'ta sınavda heyhat... insanlık bu ise bağdat'ta berbat... i.k </B> |
Davranışlarından utanıp sıkılma. Yaşamın tümü bir denemedir. Emerson |
Göz gibi olma sakın, o dünyaları görür de kendisini göremez. |
Arkamda yürüme, ben öncün olmayabilirim. Önümde yürüme, takipçin olmayabilirim. Yanımda yürü, böylece ikimiz eşit oluruz. Ute Kabilesi |
Düşen bir çığda hiç bir kar tanesi kendisini olup bitenden sorumlu tutmaz. (Oscar Wilde) |
Düşmanlarınızı affedin bu bir büyüklüktür. Ama onları unutmak büyük bir aptallıktır. J.f kennedy |
Benden Sonra Mutluluk Bunca yıl yaşadım Elime ne geçtiyse yitirdim Biraz daha yaşayacağım Yalnız bir şey biriktirdim Bir bakış, bir görüş, bir duyu, bir düşünce Belki aç kalacağım Suçlanacağım ölünce Biraz yazdım, artık hep yazacağım Hüzünden baş alamadım Görünce i.k </B> |
Herkesin kendine göre bir takim dertleri vardır, ama bu kimin de gramladır, kimin de kiloyla. (Cervantes) |
kalbim goğuştan kilitli anahtarınıda kayıp etim mikail |
Her derde bir deva bulunur. Lakin ahlaksızlık illetini iyi edecek bir ilaç yoktur. (Hazret-i Ali) |
Yaşamak onu uygulamaktır; bunun tersi suya girmeden yüzmeye benzer. (John Dewey) |
-Başarı- nın, -Çalışma- dan önce geldiği tek yer, -Sözlük- tür [Anonim |
Kehanet, muhtemel bir olayı kesin bir bakış ile görmekten başka şey değildir. Hava ya bulutlu olacaktır, ya da güneş açacaktır. http://www.numberonestars.com/alternatifsite/1x1.gifCherokee Kabilesi |
İnsanoğluna konuşmayı öğrenebilmesi için iki yıl, dilini tutmasını öğrenebilmesi için altmış yıl gereklidir. (Resul Hamzatov) |
Doğruyu söylemek değil, anlatmak güçtür. |
sık sık gülen insanlar, kalplerinde en çok acıyı taşıyanlardır hatta bazen öyle sesli gülerler ki, hıçkırıklarının sesi bile duyulmaz |
| Saat: 23:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık