![]() |
bazen güzel dörtlükler geçer, aklımdan müsait deĞildir tarih ya da satır, belki de varlıĞımdan.. ( Şiir yazmak neyime) Nice şairler var ben şair'im diyemeyen. Bunlardan biride Nazım hikmet'ti. düz yazıya yakın,- okudunduktan sonra akılda kalmayan, bir şey anlatmayan, birbirine uyumlu sözcüklerin bir araya gelmesiyle hoş bir armoni oluşturan, Okuduğunda ardında anlam bırakmayan şiir, şiir değildir.. Kimsenin hevesini kırmak istemem, küçük bir tavsiyeydi.. |
Ben yazdığım şiirLeri biriLerine beğendirmek amacıyLa yazmadım hiçbir zaman! Benim başkaLarı için duygum yok! Benim başkaLarı için Sadece istemLerim vardır! Buda küçük bir dipnot . . . Ve konuşmaLar . . . AnLamLı görünüpte asLında içi boş oLan konuşmaLar . . . 20 yaşında bir kızı rahatLıkLa etkiLeyebiLen konuşmaLar benim için birşey ifade etmez hiçbir zaman . . . Ve burası Kendine ait şiir yazma yeridir ve ben Hiçbir zaman kendime şair demedim ve bunu savunmadım . . . Ama bunu bana yakıştırıp eLeştirdiysen ne mutLu bana! Demekki birşeyLer ortaya koyabiLmişim . . . Darısı Başınıza . . . (F) |
senin adın umut http://img168.imageshack.us/img168/6030/6cm9bz1.jpg Denizler bile sana kavusmamı engelliyemez ki! Güneş dunyama sen olmadan dogamaz ki sensiz bir yasam gozumde olmaz ki seni sevmektir bana yasam veren. Bazen ruyalarda bulusmaktır askımız Bazen imkansızı imkanlı yapmaktır Gözlerine bakıp umutlar yaratmaktır Sen olmasan umutlarım olmaz ki ! Dalgalar vuruyor hasret ceken kalbime Sensizlik Ruzgar oluyor esiyor bedenimde Gözlerini gordugum o ilk saniyelerde bilemezdim Dunyanın sana adandıgını umutların sana baglandıgını Belki kimse bilmez gozlerindeki cenneti kimse anlıyamaz gozlerinden nasıl cennete gittigimi kimse bilmez ellerindeki sıcaklıgın beni nasıl yaktıgını Ruhumu kalbimi nasıl istiyerek sana esri yaptıgımı. |
Rüzgarlar bir gün çalarsa seni benden Giderim bu diyarlardan giderim kendimden Seni ilk gördügüm yere giderim beklerim .. Seni alan ruzgarların geri getirmesini dilerim Eger uzun bir sure gelmessen ve.. Ufuktan bir ses duyuldugu zaman anlaki artık vaz gectim seni beklemekten İşte duydugun ses benim içinin okunan sela olacak bu asık seni beklemeyi tam o zaman bırakacak... Hiç degilse cesetim seni buldugu yerde cennette olacak |
Son sözLerin herşeyi açıkLıyordu kuLağıma Fakat o gözLerin hayat veriyordu haLa varLığıma . . . Gider gibi gözüküp gitmek istemiyordun asLında Sen oLacaksın hep bu gönLümün ağrısında . . . Gitsen neyi çözer biLmiyorum ama BiLiyorum Sensin birtek çare yarama Birgün özLersen beni güzeL bakışLı yarim Beni içinde ara UzakLarda arama . . . O zaman işte doLarım içine derin bir nefesinLe O zaman işte geçerim karşına çıkan iLk sesinLe Ama artık bedenen uzaktayım senden HaLa yanında oLmak istiyorum acizane bedenimLe . . . (Şimdi yazdım) :) |
Bu gece Bu gece kalktım dışarı baktım Hayalin gökte parıldıyordu Sandalye çektim sigara yaktım Dumanı sen gibi sarılıyordu Yalnızlık çok ağır geldi bana Uzaktan sevmenin tadı kalmadı Camları sonuna kadar açtım ama Göklerden yanıma gelen olmadı Anladım hayalin ay ışığıymış Onunda kendince kuralı varmış Gözüm kamaşsın diye ışığı salmış Gözlerim şaşırmış onu sen sanmış Sigara bitince elimi yaktım Ve sandalyeden usulca kalktım Ses çıkartmadan camı kapattım Rüyamda görürüm diyerek yattım Yorganı bıraktım hasreti sardım Koynuma duyduğum özlemi aldım Kalbimin yarasını hayalle sardım Ben benden geçtim uykuya daldım Gerisini hatırlamıyorum.... Esin Çınar 19.03.2005 |
Seni uzaktan sevmek (1) "Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli "diyordu şair. Yanına yaklaşmaya imkan olmayan bir güzelliğe hasret böyle güzel anlatılır. Ben de seni hep uzaktan sevdim, asla cesaret edip sevdiğimi söyleyemedim. Mümkün olup da sevgine ulaşamadım, kalbine girip de içinde dolaşamadım. Kendi halimde ellerim ceplerimde yalnızlığın azabıyla dolaşırken. Yaşam boşluklarımı senin hayallerinle doldurup avunurum. Ama ne yaparsam yapayım o şarkıdaki en güzel şeye ulaşamıyorum. Ne güzün ne baharda ne yazın ne de kışta , ellerini elimle, bellerini kolumla Sarıp dolaşamıyorum. Seni uzaktan sevmeyi ben yalnız yaşıyorum. Belki de ömür boyu karşılıksız olarak sevmeyi sürdürecek bir kalbi taşıyorum. Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli demek bana yetmiyor. Elimdeki sadece, seni uzaktan sevmek, fakat hasret bitmiyor. Yarattığım hayalin gözlerimden gitmiyor. Cesaretim sevgimin yarısı kadar olsaydı böyle uzaktan sevmez. Gördüğüm her yerde gırtlağımı patlatır aşkımı haykırırdım. Olsun,bütün gerçeklere rağmen ben seni ümitsizce seviyorum. Ve ne yapacağım, inanki bilmiyorum. Şair haklı çıksın diye. Elimden gelen tek şey, uzağa gidiyorum. Kalbim kabul etmiyor ama beynim biliyor. Her kalb bir gün gelince başka kalbi seviyor. Biliyorum ki sen de benim gibi bir gün birisini görecek ve beğeneceksin. Belki de görmüş ve beğenmişsindir. Eğer öyleyse veya öyle olacaksa umarım hiç bir zaman uzaktan sevmezsin. Sevdiğinin sevgisiyle birlikte el ele diz dize şairi yalancı çıkartırsın. Ümit fakirin ekmeği, sevenin sevgisinden sonra her şeyi. Olur ya belki sen de öğrenir beni uzaklardan çağırırsın. Şaire inat olsun hep yanımda kalırsın. Seni yakından sevmek aşkların en güzeli diyerek haykırırsın. Esin Çınar 28.03.2005 |
Seni uzaktan sevmek (2) Mutlaka şarkısından dinlemişsindir. "Seni uzaktan sevmek aşkların en güzeli". Bu şarkıyı ben de yakın zamana kadar düşünmeden dinler ve severdim. Çünkü sevdiğimi ve sevgiyi anladığımı zannederdim. Ama hiç öyle değilmiş. Bugün bu şarkının sözlerini yazmış olanın hiç sevmediğini anlıyorum. Dünden bugüne değişen en önemli etken seni görüp tanımam. Seven hiç kimsenin ayrılığın dayanılmaz işkencesiyle duygularını tartmasını istemem. Uzakta görüş mesafesinin dışındaki bir çift buğulu gözün sevilmesi hiçbir şeydir Yakında içine baka baka seyredilen aynı gözlerin sevilmesi her şeydir. Uzakta atan,sesini bile duyamadığın bir kalbi sevdiğini söylemek hiçbir şeydir. Yakında kulağını dayayarak her atışını dinlediğin kalbi sevmek her şeydir. Uzakta kokusunu bile hissetmediğin bir teni sevdiğini söylemek hiçbir şeydir. Yakında dokunarak sıcaklığını hissettiğin bir teni sevmek her şeydir. Hele o gözler,o kalp ve o ten senin olunca. İşte o zaman sevmek sevmektir. Şu an şarkıdaki gibi uzaklarda olsan bile. Sen uzaktan sevilmedin,sevildin ve uzağa gittin. Sadece yakındayken bile aramızda bir mesafe vardı ve ben sessizdim. Fakat hiç bir zaman meçhule giden sessiz gemi olmak istemiyorum. Bildiğine sevdiğine giden bir gemi olabilmek için. Sana olan hasretimi yelken olarak kullanmak istesem de. Hasretin o derece büyük ki böyle bir yelken her gemiyi devirir. Yine de devrilmeye asla üzülmem. Sana kendimi tanıtmak istiyorum. Dört küçük satır kaldı sabrını seviyorum. Bir an önünden giden, bir an arkandan gelen. Bir an kovaladığın, bir an hızla kaçtığın. Bazen ezip geçtiğin, yerdeki gölgen bendim. Çünkü o gölgen gibi, beni de sen yarattın. Esin Çınar 28.03.2005 |
Onu sakLadım gömdüm kimse görmesin diye DuaLarım Tanrıma eLLer sevmesin diye Bir kırık kaLk taşıyorum Bumu bana hediye . . . Herşeyden kıskanırdım seni annemden biLe Ama sen yanLış yaptın düşürdün beni diLe Sadece senmi vurdun sanıyorsun Kaderde vurdu bir siLLe . . . Seni görmek için rüyamda uyanmak istemedim Senden başka kimseyi minnacık sevemedim Senin aşkın kaLbimde ihanet edemedim Senin aLmadığın yüreğimi başkasına veremedim . . . DinLe beni ey zaLim yakarışLarım sana KaLdır şu suratını son bakışLarım sana İLk baharımın başLangıcıydın Şimdi kışLarım sana Git hadi onurLu oL sakın dönme arkana . . . (Bunuda şimdi yazdım güzeL kafayLa) :) |
Tarifi imkansız Tarifi imkansız duygu içinde Sevgimi yazarak anlatıyorum Karşına geçip de iki kelime Edecek cesaret bulamıyorum Bir sanat eserine baktığım gibi Uzaktan bakmaya doyamıyorum Göz göze geldiğim o günden beri Başka gözlere bakamıyorum Karanlık pek fazla sevilmez ama Gecenin bitmesini istemiyorum Bütün gün yalnız dolaşsam bile Rüyamda ben sensiz olamıyorum Başka şeye iştahım kalmadı ama Seni düşünmeye doyamıyorum Gelecek insana ümit verirmiş Sensiz hiç bir şey istemiyorum Ümidim hayalim herşeyim sensin Ne olursa olsun bitirmiyorum Hayaller yaşama yön verirlermiş Ben sensiz hayal de kuramıyorum Anlatacak o kadar çok şeyim var ki Sen bana değer vermesen bile İnan ki ben seni çok seviyorum. Esin Çınar 02.04.2005 |
| Saat: 17:55 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık