![]() |
Dürüstlük, özde, sözde, yaşayışta doğru ve tutarlı olmayı gerektirir. |
Tutarlı olmak da dürüstlük, doğrulukla birliktedir her zaman.. Doğru yoldan sapmaya görün..Ne tutarlılık kalır ,ne yol elinizde.. |
2 Saat uyku bir erkeğe, 4 Saat uyku bir kadına, 8 saat uyku bir aptala yeter. Napoleon Bonaparte. |
Bir gün sevgim, öfkem, nefretim biterse,mutluluğu kucaklarsam yeniden,hiç aklıma gelmediğin zamanlarım olursa eğer,zihnimde seninle ilgili herşeyi silersem o zaman hakkımı helal ederim sana.o zaman gercekten affederim seni. Çünkü tanırsın beni ne terketmek kolaydır benim için ne de unutmak.terketsem bile hemen unutmamı bekleme benden.Sen alışmış olsan bile ben alışık değilim böyle oyunlara. Affetmek büyüklük tür ama;bu büyüklügü gösteremem şimdi |
"Eğer birine birşey öğretirseniz asla öğrenmez." BERNARD SHAW |
Küçük sevinçlerle,Büyük kederler bir arada bulunur.. |
Bütün servetini yitiren kişi önemli bir şey yitirmiştir, sağlığını yitiren çok şey yitirmiştir, onurunu yitiren pek çok şeyini yitirmiştir, umudunu yitiren kişi ise her şeyini yitirmiştir. |
Hak yenir ama hazmedilmez. |
Doğal olmayanın yalnızca alışılmış olmayan anlamına geldiği, alışılırmış olan her şeyin de doğal gözüktüğü bir gerçektir. J.S.MILL |
Almitra sözü aldi ve sordu: - "Peki üstad; evlilik nedir?" Cevap söyle geldi: - Siz birliktelik için dogmussunuz. Ölüm meleginin beyaz kanatlari sizi ayirana kadar ayrilmayacaksiniz. Allahin sessiz tanikliginda bile beraber olacaksiniz. Ama birlikteliginizde mesafeler birakin; birakin ki, cennetin rüzgârlari aranizda dansedebilsin... - Birbirinizi sevin ama, ask tutsakligi istemeyin... Birakin ask, ruhunuzun kiyilarina vuran dalgalar gibi olsun... - Birbirinizin bardagini doldurun ama ayni bardaktan içmeyin; ekmeginizden verin birbirinize ama ayni somundan isirmayin... - Birlikte sarki söyleyin; lakin birbirinizi yalniz birakmayi da bilin. - Sazin telleri de yalnizdir ve armoni içinde ayni melodiyi seslendirir... - Birbirinize kalbinizi verin ama karsilikli kilitleyip saklamak için degil! - Sadece hayatin eli o kalbi saklar! Birlikte durun, ama yapismayin, tapinaklarin sütunlari da bitisik degildir! - Ve unutmayin; mese ile çinar birbirlerinin gölgesinde büyümezler... Khalil Gibran |
| Saat: 20:14 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık