![]() |
Sana geliyorum Allah'ım Bütün günahlarımla. Masum bir çocuk gibi. Ne olur kabul et beni. Gözlerimde yaşlar seller gibi Günahlarım çok dağlar gibi. Yanında bana da yer var gibi. Koşarak sana geliyorum ya Rab'bi Yüreğimde bir büyük aşk. İlahı aşk diyorlar tanımına Başka aşklarda var ama Ben sana senin aşkınla geliyorum ya Rab'bi Affet bu kulunu hatası çok büyük. Günahlarım sırtımda kambur oldu,bir yük. Artık dayanacak gücüm kalmadı bitiyorum. Bütün varlığımla sana geliyorum ya Rab'bi Dünya bir sınav merkezi. Sen sınava tabi tutuyorsun herkesi. Bu cahil kulun elinde zayıflarla dolu karnesi. Düzelteceğemi söz vererek yanına geliyorum ya Rabb'i Ellerim göğe açık dualar ediyorum. Beni affedeceğini bilip sana sığınıyorum. Son nefesimi imanla veriyorum. Geliyorum Allah'ım Sana geliyorum.. |
Bizden Selam Götürün Bizden Selam Götürün Yağan Nur-i Hüdaya Merve ile Safa’ya Muhammed Mustafa’ya Bizden selam götürün Yalvarıp Rabbimize Dualar edin bize Muazzam Kabe’mize Bizden Selam götürün Her yönelen Allah’a Çıkar nurlu sabaha Al-i Rasülullah’a Bizden selam götürün ***** Cürmüm İle Ey rahmeti bol padişah Cürmüm ile geldim sana Ben eyledim hadsiz günah Cürmüm ile geldim sana Rahman Allah Rahim Allah Tüm dertlere derman Allah Ben eyledim hadsiz günah Cürmüm ile geldim sana İsmin gani Gaffar iken Ayp örtücü Settar iken Kime gidem sen var iken Cürmüm ile geldim sana Senden uzak kaldım heman Ettim hata gizli ayan Vurma yüzüme el aman Cürmüm ile Geldim sana |
"Hani sözvermiştik alemi ervahta; Bela demiştik elestübirabbikum sualine Yaratıcı rızık verci ve yegane kanun koyucu olarak Allah'ı Önder olarakta Onun Resulünden başkasını tanımayacaktık! Hani sözvermiştik Erkamın evinde; Hangi şart ve ortamda olursa olsun İlayı kelimetullah misyonunu yürütücek, Musibetlerden yılmayacak,hiçbir tehditten korkmayacaktık Ve gerekirse ölümlerin en güzeline talip olucaktık! Hani sözvermiştik Akabe Tepesinde; Kendimizi ve ailemizi koruduğumuz gibi Kanımızla,canımızla ve malımızla Koruyacaktık Rasulullah'ı Hani sözvermiştik Akabe Tepesinde; Doğru olan herşeyde Rasule itaat edecek Rabbani davayı elden ele,gönülden gönüle Balçıkla sıvanmayan hakikat güneşini, Cihatsız ve şehadetsiz bırakarak lekelemeyecektik! Hani sözvermiştik Medinede; Hani sözvermiştik dünya kardeşliğinin Engüzel teşekkül etmeye başladığı Medinede; Kıyamete kadar tüm müslümanlar kardeştir Ve bizler ve bizler muhakkakki mü'minler kardeştir Fermanı ilahisine gönülden bağlanacaktık Vücudun azaları gibi birbirimizin derdiyle dertlenip Sevinçlerine ortak olucak Komşusu açken tok yatan bizden değildir düsturuna Evrensel komşuluk bildirisine Kardeşliğin en ateşiği olarak bakıcaktık! Hani sözvermiştik Rıdvanda; Başımızı tutamayan ellerimizi kökünden kurutucaktık Nemlenmemiş bir gözü, Yara almamış,çile çekmemiş bir bedeni Mevlaya sunmayacaktık Mücadelesiz ve vuslata özlemsiz geçen birgünü Yaşanmamış kabul edip Doğarken nişanlandığımız ölümle Cihat masasında,şehadet gömleğini giyerek Nikahlanacağımız günün hasretiyle yanıp tutuşacaktık! Hani sözvermiştik; Ayaklarımızı vura vura Mekkeye girdiğimizde Dinime,namusuma gözdiken zalimler tekrar işbaşına gelirse Mukaddes beldelere ebreheler tekrar saldırırsa Mevlamızın ebabil kuşları olmaya talip olacaktık! Hani sözvermiştik Rasulullaha; Cahiliyye adetlerini birdaha diriltmemek üzere kökünden kurutucaktık Miras bırakılan emanetlere sımsıkı sarılıcak Ahkamı-Kur'aniyi tüm dünyaya hakim kılacaktık! Ahde vefa gösteremedik Allah'ım; Zihinlerdeki hatırasını çoktaan silmiştik Şehadet mi?çok uzaktı bizden Tanımıyorduk onu Sözlüklerimizden bile çıkarmıştık Çile çekmeye yanaşmadık Öyle eğildik,öyle eğildik ki; Doğrulacak ne bir belimiz Kaldıracak ne bir başımız kaldı! Utanıyoruz Allah'ım; Nemlenmemiş bir gözle,yara almamış bir bedenle Huzuruna varmaya utanıyoruz! Ahde vefa gösteremedik Allah'ım; Bunu biliyoruz Ama şunuda biliyoruz ki; Rahmet deryanda ufacık bir damlayız Yüzümüz yerde ama ... Affet Allah'ım, Affet Allah'ım, Affet...." |
Bu ülkenin okullarında çok şey öğrendim... Eklembacaklıları bile! Solon'un kanunları için, kaç gecemi feda ettim... Ve kilolarca kitabın seneler süren hamallığı... Hesapta eğittiler bizi. Ama eğemediler. *** Yıllar geçti... Çok şeyin hesabını yaptım inceden inceye... Sinüsler, polinomlar hiç işime yaramadı. Ben birşeyler arıyordum. Gerçeği arıyordum. Gerçek O'ndan ibaretti. O'nu öğretmediler. *** Sonra... Bir aydınlık... Bindörtyüzküsur sene evvel. Buldum. Gerçek sevgilinin sevgilisi... Birden... Bir cesaret, bir cesaret... Dedim ki kendime; "O'nun çektiği sıkıntının bir zerresine katlansak, dünya dize gelir..." *** Ve sonra... Ya Allah, Bismillah... O'nun sevdasına tutunup çıktık meydana. Biz kaç asırdır hep galip başlamışız mücadeleye... Şuurumuzun hakim edasından korkmuşlar meğer... *** O'nu öğretmediler... İnsanların Efendisinden, bahsetmediler hiç, bu ülkenin okullarında... Ama öğrendim... Geçte olsa azda olsa öğrendim şimdi O'ndan tek şey istiyorum ''şefaat ya resulullah'' Ramazan güzeldir Ramazan güzeldir Dindar olmasan da güzeldir Ramazan. Iskalanmaması, tadına varılması gereken çok özel bir dönemdir. Ramazan; sıcak pide kuyruğundaki sabırsız bekleyiştir. Posta kutunda davulcuların fotoğraflı ilan savaşları; elinde tokmak, kapına dayanmış bıyıklıdır. Eski günlerdir; anneannendir, dedendir, oradan oraya koşturan aç annendir. Gün doğumuna yakın; uykulu gözlerle içtiğin çay, televizyondaki Türk filmi, radyodaki türküler ve oyun havalarıdır. Gün batımın yakın; mutfaktan gelen mis gibi kokular, tertemiz masanın üzerindeki zeytin tabağı, beklediğin ezandır. Alış veriş sonrası verilmiş imsakiye, abur cubura uzun aradır. Minarelerdeki renkli floresanlar, akşam sokakta atılan volta, ciğerin en derinine çekilmiş dumandır. Yetişilememiş bir iftar, uyanılamamış bir sahur, erken kopartılmış bir lokma ekmektir kimi zaman. Bir ortaklık duygusudur Ramazan. Yalnız, yapayalnız olmadığının duygusudur. Hep birlikteliktir. Acıya, sıkıntıya beraber katlanma, ödülünü de beraber paylaşmadır. Çevrende onca gönülle aç kalmış insan varken, “sizinleyim – ben de yemiyorum !” dur. Arkasından gelen bayram, öpülen eller, açılmış kollar, belki bir daha asla olamayacak sımsıkı kucaklaşmalardır. “İyi dilekler”dir Ramazan Yüzyıllardır süregelen bir paylaşma dönemini ıskalamayın. Dindar olmasan da, tek dua bilmesen de çok güzeldir Ramazan. Tadına varın... |
|
İstiğfar eyle Kötülükten kaç İstiğfar eyle Ellerini aç İstiğfar eyle De ki Allah bir, Nurlansın kabir Yıkılsın kibir İstiğfar eyle Allah’a dayan Nur ile boyan Ölmeden uyan istiğfar eyle Büyüktür Hâlık Gel huzura çık Kapısı açık, İstiğfar eyle Şehadet getir Hak yoluna gir Kalmasın hiç kir İstiğfar eyle Herkese kanma Vakit var sanma Ateşte yanma İstiğfar eyle Aman arkadaş Nefsinle savaş Akıt gözden yaş İstiğfar eyle Akla güvenme Malla övünme Sonra dövünme İstiğfar eyle Günahı gizle Eceli gözle İhlâslı sözle İstiğfar eyle Pişmanım derken Dua ederken Göçüp giderken İstiğfar eyle Boynunu hep bük Kibir ağır yük Ancak Rab büyük İstiğfar eyle Can sıkılınca Naçar kalınca Namaz kılınca İstiğfar eyle Kimseyi yerme Hor hakir görme Hiç mola verme İstiğfar eyle Çatma kaşını Eğdir başını Dök göz yaşını İstiğfar eyle Dua et inle Nasihat dinle Kalbden dilinle İstiğfar eyle İstersen felah Kalmasın günah Demeden eyvah İstiğfar eyle Deme vakit var Gel ol tevbekâr Ölme günahkâr İstiğfar eyle Gitme ağyâre Durma avâre Her derde çâre, İstiğfar eyle Batıllardan kaç Hakka kucak aç Giymek için taç İstiğfar eyle Gaflete dalma Beddua alma Saçını yolma İstiğfar eyle Deme bana ne Bulma bahâne Olur şahane İstiğfar eyle Söyleme hiç kem Halkı etme zem Herkese elzem, İstiğfar eyle Hiç gönül yıkma Kendini yakma Dilden bırakma, İstiğfar eyle Arayan bulur Murâdın alır Ne güzel olur İstiğfar eyle Tevbe zırhı tak Kalbin olur pak Her gün muhakkak İstiğfar eyle Haktan ayrılma Ucba kapılma Boşa yorulma İstiğfar eyle Bakıp görürken, Yolda yürürken Eve girerken İstiğfar eyle Câhile sorma Yanına varma Ele duyurma İstiğfar eyle İşte selamet Tevbe ganimet Ne büyük nimet İstiğfar eyle İstersen Cennet Ol Ehli sünnet Getirme cinnet İstiğfar eyle Etme suizan Düzelsin iman Her yerde her an İstiğfar eyle Batıla gitme Halkı incitme Hakkı reddetme İstiğfar eyle Söz dinle biraz Etme itiraz Ne güzel niyaz İstiğfar eyle Günahını bil İzlerini sil Kurumasın dil İstiğfar eyle Yol tutma ayrı Bırakma hayrı İnsaf et gayrı İstiğfar eyle Bir engel çıksa Sıkıntın çoksa Çaren de yoksa İstiğfar eyle Ne güzel zikir Olmazsın hakir Kalmazsın fakir İstiğfar eyle Fâsıkları geç Sâlihleri seç Ölürsün ergeç İstiğfar eyle Kimseyi üzme Günahta yüzme Abdestsiz gezme İstiğfar eyle Kimseye kızma Kuyusun kazma İşini bozma İstiğfar eyle Devadır derde Evde seferde Her an her yerde İstiğfar eyle Tasavvuf yolu Müjdeler dolu Gel Hakkın kulu İstiğfar eyle Kitap seçerken Ölçüp biçerken Konup göçerken İstiğfar eyle Hakikati duy Âlimlere uy Ne de güzel huy İstiğfar eyle Yüksekten uçma Tevbeden kaçma, Gelmesin saçma İstiğfar eyle Ağrın dinerken Çıkıp inerken Dilin dönerken İstiğfar eyle Şimşek çakarken Çile çekerken Sesin çıkarken İstiğfar eyle Henüz yaşarken İşe koşarken Sabrın taşarken İstiğfar eyle Haramı tatma Gafletle yatma Sakın unutma İstiğfar eyle Ezme de ezil Üzme de üzül Denmesin rezil İstiğfar eyle Bu dünya fâni, Ölenler hani? Bırakma mâni İstiğfar eyle Biter ömrümüz Gidelim dümdüz Gece ve gündüz İstiğfar eyle Malın mı kayıp? İşin mi ayıp? Nefse uymayıp İstiğfar eyle İman ile git Kesme hiç ümit Hak sözü işit İstiğfar eyle Henüz ölmeden Şeytan gülmeden Ecel gelmeden İstiğfar eyle ------------------------------------- (yunus emre) |
Ölüme Dua Suçum neydi, nasıl günah işledim, Bu dertleri reva gördün Allah’ım. Genç yaşımda hep ağlattın, inlettin, Al canımı niye verdin Allah’ım. Dünyan oldu sanki bana cehennem, Ne yapayım yaralandı şu sinem, Boyun büktüm kaderime bağ eğem, Sen uzattın yere serdin Allah’ım. Karanlık geceler bitmek bilmiyor, Şükrediyom sonu neden gelmiyor, Ölüm desen rızan yoksa olmuyor, Beni ateşinle sardın Allah’ım. Bir dindirsen içimdeki sızıyı, Unutturdun, ana, kardeş, bacıyı, Dermen dedim, sürdün, sürdün acıyı, Öldür artık, öldür, öldür Allah’ım. Tükeniş ve Dua Ömrümün yılları bitti bitecek, Zalimin çilesi durmak bilmiyor. Yaranamadım bir türlü O’ na, Ne yapsam ne etsem . Doymadı gözleri, Yüzü gülmüyor. Bir gün bile olsa huzur vermedi. Hep şikayet etti, Yüzü gülmedi. Ufkumu kararttı,zindan eyledi, Konuştukça azdı, Azdı,azdı,isyan eyledi. Güne başlatmadı bir gün huzurla, Hep mazeret.... Hep bahane... Bulamadım bir çare,bir çıkış yolu, Aklıma geldikçe bunaldım durdum. |
UZAT ELLERİNİ Senin kokun güldür nebi,senin sesin bülbül Cemalin nurludur ve senin sevgin sonsuz Hangi göz bakar ki sana olmadan meftun Sevginden viran olmuş yürekler düşmüş yorgun Sevgili bu gönüller sana sevdalı,sana vurgun Ümitler sende,yürekler sende,sevinçler sende Tütüyor duman duman hasretin yüreğimde Duasın hece hece,dökülen bu dudaklarda Bizler çok uzak düştük senin mübarek dudaklarına Özlemimiz bitsin,dinsin gözyaşlarımız diye,düştük yollara Uzat ellerini efendim,al bizleri de yanına Burcu burcu yaşlar akar özleminden gözlerim Şimdi seni anar seni söyler anlatır her sözlerim Senin şefaatine daima nail olmaktır dileğim Coşkun denizler gibi sevdalı bu bedenle sana bir an önce gelmeyi isterim Efendim…Gül Muhammedimiz(S.A.S) gülümüz,gülşenimiz Gönlümüzün dermanı yaramızın ilacı Sana anamız,babamız feda olsun diyen sahabenin sözüyle Cemalini görme arzusuyla yanan aşıkların yüreğiyle Sana dua eden cennet bahçesinin gülü dediğin çocuğun diliyle Sesleniyoruz sevgili,anlatamaz bu kelimeler sana olan sevgimizi… Ama bir zerrecikte olsa belki ifade eder şu elemimizi Koşarak geliyorum her adımda bin bir heyecan var Bir köşeye çekilmiş senin için ağlayan var Semalar arasına çınlatacak kadar bir figan var Yalvarırım sevgili uzat ellerini Uğramasın sana hiçbir zaman hüzün yelleri Şimdi sana sunuyorum Ey Nebi hasret güllerimi Yokluğuna can dayanmaz,uzat ellerini Sevdan öyle öyle sevda ki yakar beni Ey Nebi Sevgili,ey sultanlar sultanı,canlar canı Kalmadı gözümde artık dünya sevdası Bekliyorum sabırsızlıkla sana vuslat anını Yalvarırım sevgili Uzat Ellerini Ben ağlarım,sabah ağlar,gece ağlar,zaman ağlar.. Bu gurbet ellerde kim bilir yaşayacağız daha ne kadar Baharlar çalmaz kapımızı,sevgili kışlar etti bizi mahkum Sensiz kan ağlar,mübarek topraklarında her mazlum Senden medet ister,dua ister,şefaat ister her vakit Ey yetimlerin duası,ey sevdaların edası yalvarırım;UZAT ELLERİNİ!... |
YA RESULALLAH Acep ne olacak halimiz mahşerde Herkes can baş derdinde Gel götür bizi cennete Neredesin Ya Resulallah Kapına dayandım ya sultan Bul derdime bir derman Temizle şu kalbimi karanlıktan Neredesin Ya Resulallah Kalplerin canı gönlÜmÜn huzuru Kaşın hilal gözlerin bir ahu YÜzÜn derya ellerin gÜl kokusu Neredesin Ya Rasulallah Ilık ılık esersin kalplerde Yüzün nurdur tenin güllerde Sevgin bÜyÜdÜ dağ oldu kalplerde Neredesin Ya Rasulallah Sevda içinde yanıyor sana yüreğim Canımın canı yüreğimin nuru efendim Gel ne olur sensiz bu cehennemdeyim Neredesin Ya Rasulallah |
Seher Vakti Bülbüller Seher vakti bülbüller Nede güzel öterler Açınca tüm çiçekler Birlikte zikrederler Aman Allah illallah Dertlere derman Allah Gönüle şifa veren Lailahe illallah Akşam olur giderler Boyun büker çiçekler Kim bilir ne söylerler Feryad eder bülbüller Aman Allah illallah Dertlere derman Allah Gönüle şifa veren Lailahe illallah Onlarda bütün dertler Yine de şükrederler Salat selam söylerler Beytullaha giderler Aman Allah illallah Dertlere derman Allah Gönüle şifa veren Lailahe illallah |
| Saat: 03:35 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık