![]() |
Sekendiz Zaman geçip gidiyor Uzaklar bir türlü yakınlaşmıyor Hala anlatamadım içimin duygusunu Anlamak ister misin bilmiyorum Lafı geldiği gibi yazıyorum Sormamak gerek ne bu saçmalık Enayinin elinden bu kadar gelir Neylesin garip Türkçe’si kıttır İnsaf edip mazur görmen gerekir Seneler geçse de huyu değişmeyecek Eceli görmeden senden vazgeçmeyecek Vakti saadet sahibi olamadan İnan göçüp gitmeyecek Yorulmadan yazacak aklına geleni Oynamadan kalbinin ayarlarıyla Rahata ermeyecek her an sana yazmazsa Uğraşmadan belli olmaz Manası satırların bir düzeni olmazsa Esin Çınar 12.05.2005 |
Tebrik ederim. Güzel şiirler bunlar. devamını Beklerim.. |
Filiz Seni ilk gördüğüm günden beri sevdim Ve her zaman seveceğim Seni unutmayı hiçbir zaman düşünmedim ve düşünmeyeceğim Senin yerine kimseyi koymadım ve koymayacağım Senin gözlerinde gördüklerimi kimsede görmedim ve aramayacağım Sesinden aldığım zevki kimseden almadım ve almayacağım Yanında olmaktan duyduğum keyfi belki başkalarında da duyacağım Fakat hiçbir zaman seni unutmuş olmayacağım Seni o kadar seviyorum ki Evlendiğin günde inşallah yanında olacağım Ve eşine belki de sadece seni sevdiği için Aynı duyguları duyacağım Sonunda bir gün gelecek Seni ilk gördüğüm gün yaptığım gibi Kundaktaki yavruna bağlanacağım. Dayın Esin Çınar 01.06.2005 Not: Bu şiiri dileyen herkes başlangıç adını ve bitiş sıfatını değiştirerek, isterse kendi adını yazarak, çocuğuna - kardeşine-yeğenine veya dilediği birine gönderebilir. Onlar bizim her şeyimiz. |
Çok teşekkür ederim Cömertliğiniz için. |
Ağlasa bu gözlerim, gönlüm güler Avuturum kendimi adım halil Dilim susar belki kalemim gürler Dağıtırım kendimi adım halil… Damlalar derya olurmuş yürekte Noktalar dünya olurmuş yürekte Gerçekler rüya olurmuş yürekte Uyuturum kendimi adım halil… Ipıssız sokaklar benimle yaşar Topal duygular ki benimle koşar Sabah bir bardak çay bir dilim kaşar Doyururum kendimi adım halil Mana muammadır, hayaller gerçek Şimdi ne haldeyim kim ne bilecek? Ey dertli sevda yüreğimden el çek Koruyamam kendimi adım halil… Hastalık şifadır, şifa hastalık Hastadan geçilmiyor ki ortalık Duyun beni ey yalnız kalabalık! Duyuramam kendimi adım halil… Aslım topraktandır vücudum çamur Vurmak istiyorsan durma hadi vur Ben ki yalnızlıktan yapılmış Hamur Yoğuramam kendimi adım halil Lanet okuyamam, sükûttur lehçem İmkânsız aşkları büyütür bahçem Bir harften ibaret uzun dilekçem… Okutamam kendimi adım halil… halil kartal |
Kazık Kabircilere kazık atacağım Tek kişilik kabirde Herkese inat Kalbimde seninle yatacağım Esin Çınar 30.05.2005 |
Çiçekler Sen Gülünü ararken Dinle bak kimler geldi Lale Sümbül kol kola Itır çok hoş haldeydi Nergis yine utangaç Boynu bükük haldeydi Mimoza seni sordu Şebboy'a gülümsedi Fulya krem renginde Açelya ahesteydi Manolya kokusuyla Parfümlerden güzeldi Papatya ve Karanfil Aynı güzellikteydi Yıldızın parlaklığı Birinci kadirdendi Yosun kendi renginde Menekşe kadifeydi Benli Canan gelince Gelincikler yol verdi Yasemin mis kokulu Nilüfer çok güzeldi Kardelen gelinlikle Sanki kraliçeydi Sırların güzelliği Kır çiçeklerindeydi.. Esin Çınar 03.02.2004 |
Denizler Hepimiz bilemeyiz denizlerin sırrını O sana dönse bile sakın dönme sırtını Sakin anında bile düşünür yarınını Planlayıp hazırlar rüzgarının hızını Bazı insanlar vardır denizlere benzerler Bazı denizler vardır insanlara benzerler İnsanlar hesapsızdır sevgilerden bezerler Denizler insafsızdır insanlardan bezerler Denizlerin dalgası isterse yıkıp geçer İnsanların dalgası her zaman yakıp geçer Denizin aşkı tekdir hep rüzgarla sevişir İnsanların aşkları çıkarıyla çelişir Eğer rüzgar esmezse deniz çok sevecendir Fakat rüzgar esince en çok aşka gelendir Anlamaz yaptığını aşkının şehvetinden Bu aşkın kurbanları dönmedi seferinden İnsanlara ne olur asla anlayamazsın Denizlerle farkını ölçüp de tartamazsın İsteyip zarar verir denizi aratırlar Her şey güzel olsa da rüzgarı yaratırlar Bazen rüzgar her şeydir denize hayat verir Bazen deniz her şeydir insana hayat verir Bazen insan her şeydir onlara değer verir Bazen onlar her şeydir yaşamına tat verir Gerçekten bilmiyoruz belki deniz hayattır Belki de hayatımız denizde bir yataktır Düşmedikçe yataktan tarifsiz ihanetle Denizde dolaşırız inanılmaz bir zevkle İnsan ile denizin yakınken ayrılığı Hatırlatır insana belki de insanlığı Ayrılığın sonunda hep buluşma olurmuş Deniz insanlar ile sahilde kavuşurmuş... Esin Çınar 14.05.2004 |
Özür Dilerim Bir anne Bir kardeş Bir sevgiliden Evimde Barkımda Gönül bahçemden Sokakta Yollarda Ana caddeden Tanımadan da Gitsem Peşinden Hata yapmam Mümkün Olan birinden Özür diliyorum Onun gününde Gönülden,gönülden ve de gönülden. Esin Çınar 08.Mart.2006 (dünya kadınlar günü dolayısıyla) |
Sevgi denen sey unutulurmu hic sevgi sevdigin olmadan olurmu ne aşklar sevgiler var unutuldumu unutulmaz destan olur benim askım. geceler sahit olur sevgime yagmurlar imza atar sevgime ruzgarlar gece sana okur askımı sadece kulagına fısıldayan ruzgari dinle. sevgi denen şey unutulmaz seven yanında olmasada yaşar kalplerde ben seni unutmayı düşünmedim hiç bu aşka birlikte başladık eğer bir gün bitecekse birlikte bitecek ne sen ne ben acı çekmiyecez aşk için bu aşk bittiğinde bizde dünyada olmayacağız bu kalp attığı sürece sadece seni sevecek unutma ey sevgili gittiğim mechulde bile yanlız seni sevecegim ben |
| Saat: 04:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık