![]() |
Beklerim Seni Ziyaret Gününde Açtım da ucunu yazmıyor kalem Söyleme suçumu bilmiyor alem Derdimi dermeden bitseydi çilem Benim yarim duydu, geldi mi bilem Dört duvarın dördü birden önümde Beklerim seni ziyaret gününde Açtım da ucunu yazmıyor kalem Söyleme suçumu bilmiyor alem Demirdendir kapı hepten kapanmış Suçlu, yoksulluğu kader yapanmış Dört duvarın dördü birden önümde Beklerim seni ziyaret gününde Hür söyleme kelepçeyi vurdular Köşklerini sırçadan da kurdular Açtım da ucunu, yazmıyor kalem Söyleme suçumu bilmiyor alem Bu cefayı çeken elbet yorulur Yetimlerin hakkı kimden sorulur Hür söyleme kelepçeyi vurdular Köşklerini sırçadan da kurdular Hep zenginden yana oldu adalet Biri yerken binler çekti sefalet Gerçekse; ne ilimde ne bilimde Bu diyarda hep kürkteydi keramet Dört duvarın dördü birden önümde Beklerim seni ziyaret gününde... Ankara, Mart 2006 İrfan Kayagil |
Bütün eskilerimi veriyorum eskiciye, /Karşılıksız, Birtek yüreğim, Para etmezmiş kaldığında, Aşksız.. Bu yüreği şimdi ben, Ne kadar bölsem, ne kadar çıkarsam, İçimden, Neyle toplayıp, neyle çarpsam, Yüzümden, Anlamsız.. Ellerim acaba, Şiirini yazan, Şimdi kimin, Kimin, görebildiğim uzakları sahiplenen, Gözlerim, Dudaklarım, Ki bir işe yaramaz, Bilirim, Nerede şu an, Şu an hangi sessizliğin.. Bütün eskilerimi veriyorum eskiciye, Şimdi, Eskisinden daha yeniyim, Eskiyene kadar. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Sensiz Geçen Günlerin... Şerefsizliğin ne demek olduğunu bilmeyenler varsa yapanlardan öğrensinler. Bu ********leri hiç istemeden çok seviyoruz biliyorum. Hepimizin kuyruk acısı da var onuda biliyorum. Köpekler için üzülmeye değmez, Köpekler; burunlarının dibinde bile olsa Renk körü oldukları için, Gökkuşağının o güzel renklerini göremezler. Bizde zamanında bir köpeğe; Gökkuşağının renklerini gördüğümüzü anlatmaya çalıştık ama Hiçbir köpeği inandıramadık arkadaşlar. Sizi üzenin… Sizi üzenin Ta ……. …….! ! ! ! ************************************ SENSİZ GEÇEN GÜNLERİN ************************************ Dumansız sigaranın Köpüksüz biranın Sensiz şu hayatın Ta …… ………! ! ! ! Sigara bırakılır Bira bırakılır Ama sen var ya sen Gülüm… Bırakılmazsın! ! ! ! Sözlerin bıçak gibi Deldi geçti ciğerimi Sana verdim yüreğimi Tüh ……. ………! ! ! ! Seni gördüm bir cafe’de Yanında beş ***** ile Selam verdin S…… çektim Yuh …….. ………! ! ! ! Gözyaşlarımla birlikte yağan yağmur damlalarını Meğer aşkımızmış bilemedim ben Ben seni sevdiğimde ağlama, Renk ver köpek Sende beni terk edip S…. Olup gittinya Bende senin gibilerin Ta ……. ……..! ! ! ! Sana verdim yüreğimi Tüh ……. ………! ! ! ! Taşkın Tohumcu |
Öylesine yalnızım ki bu gece Öylesine yalnızım ki bu gece, Gecenin mavisini bölen sokak lambalarını bile farkettim. Öylesine yalnızım ki... Öylesine yalnızım ki bu gece, Sokakta nara atanların ne kadar haklı olduklarını farkettim. Yıldızların ne kadar parlak olduğunu, Gecenin ölümden bile korkutucu olduğunu, Hayatın aslında ne kadar sahte olduğunu, İçinden geçip gittiğimiz zamanın aslında hiç olmadığını, Ölümün ne kadar sessiz ve ürkütücü olduğunu farkettim. Öylesine yalnızım ki bu gece, Hayatımın senden ibaret olduğunu farkettim. Öylesine yalnızım ki... |
sizi yalnızlığa bırakıyorum durmayın kuşanın tüm silahları hırs deyin adına gurur deyin isterseniz onur veya bilgelik kendinizle bırakıyorum sizi yapayalnızlığınızla sürdürülmeli içinizdeki savaşlar atın yavruları yuvadan bir bir büyüyün gelişin serpilin sığmayın sakın yerlere göklere! benzerlerinizi yaratın hemen koşun gölgelerde aleme hükmetmeye duvarlarla konuşun hepiniz ve yapayalnızlığınızla insan arıyorum doğru söz ve insaniyet bıkar sonunda kendi sesini duymaktan kişi gönül dilidir kaybedip de bulamadığım sevgi adına utanç dostluk adına hicapla yüreğimde seçilmiş bir yalnızlıkta yapayalnızlıktan kaçıyorum bildiğim bir şey var ama bilmediğiniz sevgiyi yalnızlıklar bile öldüremez!... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Yalnız Ağaç Acı, acı esme rüzgar Kıracaksın dallarımı Merhabayı kesti o yar Döktüm zaten yaprağımı Bu bahar da yalnız kaldım Ne bir selam, ne dost buldum Yağmuru bile unuttum Açamadım çiçeğimi Hasret kaldım aşıklara Sevgi dolu bakışlara Bir başıma, gönlüm kara Kuramadım düşlerimi |
Y o k l u ğ u n yokluğun, bir iç savaştır yüreğimde sevgilim geri çekildim seni beklemeye gidiyorum ayrılık değil ki bu bir uzun hava çalınacak son bulacak hicran makamında kadehler vurulacak özlem geceleri kapımıza dayanacak sevgilim susturma bizi... |
Sesin Uzun namlulu Bir silah gibi Soğuk ve zalim Menzili yüreğim Sesim Değmez sesine şimdi Şiirim Adresini yitirmiş mektup Düşer kuytu sessizliklere… Mevsimsiz zamanlardı Kalkıp sana gelmiştim Yitik zamanların ekspresiyle Bir masal başlangıcıydı Havada akasya, saçlarımda bahar vardı Yıldızları indirip gökyüzünden Göğsüme takmıştım gözlerin diye Hiç bir şey almamıştım yanıma Yüreğim senden başka herşeye dardı… Sorsaydın hatırımı Yüreğini koyup sesine Böyle koymazdı elbette suskunluğun Bir fincan kahvenin hatırını Sarardım incinen ellerime. Mevsimsiz zamanlardı Kalkıp sana gelmiştim Çocuk yüreğimde küçük sevinçler vardı İpek tüllerde gülüşler getirmiştim Oysa bilmezdim Sesinde gizli hançerler taşıdığını Bilmezdim Sözcüklerin böylesi kanatıldığını… Sevseydin beni Bu şehrin gecelerine Böyle yazmazdım seni Gözümü yatırıp lila rengi ufuklarıma Sevsedin beni Bu şehrin sokaklarına Böyle düşürmezdim beni Sesini saklayıp titreyen soluklarıma… Mevsimsiz zamanlardı Aşk diye tutuşan bir meşaleydi mehtap Ben kalkıp sana gelmiştim Ardımda bıraktığım sadece korkularımdı Kemanlar uğulduyordu göğsümde Çelik aynalarda yankılanan adındı Oysa bilmezdim Dudağındaki ıslıkla gövdem kesik içinde kalırdı… “bu sevda bu şehre sığmaz” Göğsüm hüznün yatağı artık Kalkıp gidemem şimdi Sevinçlerim satılık Veda Uzun namlulu bir silah Menzili yüreğim Mermisi ayrılık… http://img231.imageshack.us/img231/568/forestzm1.gif |
Yalnızım Gökyüzü ne kadar masum ve sessiz senin yokluğuna benimse yalnızlığıma inat Dün gece seni aradım ıslak kaldırımların üstünde kör lambaların altında el açtım Allah'a gözlerim yaşlı dualar ettim ondan seni seni ve seni bir tanem binlerce kez istedim ama olmadı nasip değilmiş seninle sensizliği öğrendim sayende nasıl mi sensiz kaldığım her gün ömrümden ömür canımdan can vererek göz yaşlarımla kalbimi ve gönlümü ve sana sana vefasız olan sevgimi aşkımı taptaze içimde göz yaşlarımla besleyeyim sevmek ve sevilmek ne kadar güzeldi seninle be gülüm |
Yalnızlık Yalnızlık, yalnızlık Bari sen elimden tut Geceyarısı aynalarda Suçlu ve ezik Gözlerim kan çanağı Cinnete dönüşen bir dinginlik Duruyorum karşında Şarap taşlaşıyor Midemde ve beynimde Mavi mavi tüten sigara Giderek mora çalıyor Yalnızlık, yalnızlık Bari sen elimden tut Suflör kullanma Dost seslerini dudağınla ısıtıp Gece hep aynı gece Karbon kağıdıyla çoğaltılmış Gibi kara ve soğuk Ellerim beynime alkol serpiyor boyuna Niye böyle, neden Sormuyorum artık Yalnızlık, yalnızlık Bir kez olsun kuğuların türküsünü Tersinden söyleyeyim Ölümse ölüm Yaşamsa yaşam Ayna hep ayna ayna... Ahmet Erhan |
| Saat: 16:44 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık