![]() |
Ruhum Efendim Nice âşıklar gördüm, nicedir görürlermiş seni Sâdık vezirlerinle dolaşırmışsın ümmetini Yaralıları ziyarete gelirmişsin Efendim... Nerdesin, öldürücü yokuşlarda kaldım; ben yetim. Ruhânî değilim, nasıl varam huzûr-u yakîne? Kader geçit verir mi acep ol Ravza-i Pâkine? Ne kadar isterdim, şöyle sancılı bir 'off..' diyeyim; Ya sen gelesin imdada, ya da ben göçüp gideyim. 'Hû..' söyler her nefesim; sen ki damarlarımda kansın Ciğerlerim kebab olmuş ne gâm!. varsın dünyam yansın! Bir başka cânân istemez gönlüm; bağlandım gamzene! Vurulmuşum sevda özümden, tutulmuşum Sidre'ne...Sesini özledim kimsesiz gecelerde; ....................... Hep ağladım için için; .......................................... Bekledim seneler boyu eşiklerde; ......................... Başımı koydum kurbanlık için; ............................. Ağlıyorsam, sanma ki kırılmışım; kör olur gözüm Ofluyorsam, hiç bıkmadım bekçilikten; yanar özüm Kırılası kalem!. dilim kurur böyle sitemimden; Bîzârım Allah'ım.. benim şikâyetim hep nefsimden. Acı yazdım, bir yüz bularak mihnetli şefkatinden İncinme, uykusuz gecelerime ver; Raûfsun sen. Ne desem ki; çok seviyorum seni, çok.. sevgime ver Himmetin olmazsa, kabul etmez beni gökler ve yer. Âh bir sarılsaydım boynuna kucak kucak aşkımla! Âh bir tutsaydım ellerinden; öpseydim doya doya! Öpseydim kadem-i şerîfinden çatlak dudağımla! Çökseydim dize ve eriseydim sohbet ocağında!.. İlk aşkım diyemem, lakin aşılmaz aşkımsın inan! Çatlarsa bir gün kalbim; 'Ahmedim..' yazsın her damla kan! Kesilirken veda sözüm; 'Habîbim..' desin tükensin! Zira sen, ölmüş hissiyâtımda açan kardelensin... Alıver ipimi eline..çek, sür beni ardın sıra!. Koşmazsam hâinim; tek, 'Sahibim' sen olduktan sonra. Beklerim susuz ekmeksiz, bu kapı senin kapınsa. Buyursun Azrâil, varılacak yer senin yanınsa... Bir Kutlu'nun seccâdesine yüz sürdüm, öyle geldim Cennet köyünün toprağını öptüm öptüm de geldim Şiir şiir aşkımı kabul eder misin Efendim ? Bir kerecik olsun bana da 'Gel!' der misin Efendim? Canım, Cânânım, Cinânım, Melceim, Mededresânım! Lutfet elini Bîçâreye ki sensiz perişânım |
Canım Kurban Olsun ilahisi Canım kurban olsun senin yoluna Adı güzel kendi güzel Muhammed Gel şefaat eyle kemter kuluna Adı güzel kendi güzel Muhmamed Mümin olanların çoktur cefası Ahirette vardır zevk-ü sefası Onsekizbin alemin Mustafası Adı güzel kendi güzel Muhammed Yunus der neylerem cihanı sensiz Sen hak peygambersin şeksiz gümansız Sana inanmayan gider imansız Adı güzel kendi güzel Muhammed |
Durmaz yanar vücudum Allah Bizleri de mahrum eyleme Allah Sensin benim maksudum Allah Bizleri de mahrum eyleme Allah Gül bülbülün ormanı Allah Ver derdime dermanı Allah Şükür erdik bugüne Allah Bizleri de mahrum eyleme Allah Halas eyle narından Allah Ayırma didarından Allah Cennette cemalinden Allah Bizleri de mahrum eyleme Allah Kandiller yana yana Allah Dervişler döne döne Allah Son nefeste imanından Allah Bizleri de mahrum eyleme Allah. |
Taştı rahmet deryası Gark oldu cümle asi, Dört kitabın manası: La ilahe illallah. Budur manasının hası Siler kalbinden pası İsm-i a'zam duası La ilahe illallah. Gönül burcundan doğar, Aleme rahmet yağar Hakk'ın birliği öğer La ilahe illallah. Kitaplarda yazılıdır, Gönüllerde gizlidir. Söylenecek söz budur; La ilahe illallah. Cennetten çıktı Adem, Dünyaya bastı kadem, Bunu der idi müdam: La ilahe illlallah. Erenlerin burağı, Yakın eder ırağı, Arşın kürsün direği La ilahe illallah. Gönüllere yol eyler. Dağı taşı kül eyler, Sultanları kul eyler, La ilahe illallah. |
Elveda ya şehr-i Ramazan Oldun sen onbir aya sultan Sende indi mubarek Kur'an DÜnya'yı doldurdun hep nurlan Bu ayda oruç farz kılındı HergÜn teravihler kılındı Her gece sahura kalkıldı Her akşam iftarlar yapıldı Evlerimiz bereket doldu Açların karnı doyuruldu ALLAH'ın emrine uyuldu Şeytanlar zincire vuruldu Oruç tutanlar sağlık buldu Nefislere hep gem vuruldu Camiler mÜminlerle doldu İşlenen gÜnahlar affoldu Kadir gecesi bu aydadır Bin aydan daha hayırlıdır Bu geceyi ihya edenler Gerçekten de çok kazançlıdır |
MEDİNE-Bir Hac mevsimi hatırası- MEDİNE Şehirlerin anası.. Sımsıcak ve sakin Okşuyor gönüllerimizi.. Taşında, toprağında, Her zerresinde Resulüllah’ın ve Ashabının İzleri var. Tevazu ve vakar Çekilen çileler, fedakarlıklar Her köşesinde.. Ravza’sına atınca kendimizi Hasretle bekleyen Ana kucağı gibi Şefkatle kucaklıyor hepimizi Hani demiştiya Rabbimiz “Sana gelirlerse…” Sana geldik Efendimiz Bizim için de af diler misin? Ey Allah’ın habibi! Ümmetin Reyhanıyla Kardeşlerimizin selamıyla Geldik sana. Büyükler hatırına Onlar için de af diler misin? Affet bizi! Huzurunda edepten mahrumuz Ahir zaman yaralarıyla malulüz Ey gönüller tabibi Affet bizi! Reyhanımız.. Tevazu kanatları yerlerde Rikkat ve edeple Mahzundur Üstadımız.. |
yalvarırım mevlam sana Bizi bu nefse ezdirme Onun peşinde gezdirme Hizmet yolundan bezdirme Yalvarırım mevlam sana Nefsin şerrinden kaçarak Huzurunda alçalarak Elim semaya açarak Yalvarırım mevlam sana Geceler dua ederek Göz yaş ile hu diyerek Her nimete şÜkrederek Yalvarırım mevlam sana Ağlayarak inleyerek Aşk ile göz yaş dökerek Hakk ismini zikrederek Yalvarırım mevlam sana |
Kâbe Tek Emr olunduğu gibi, kıl namazını, yoktur şek. Ama her yerde tavaf yapamazsın Kâbe tek. İhramlar giyilince,rÜtbeler,statÜler tek tek dÜşer. Bak,mahşeri canlandıran milyonlarca beşer. Duymuyormusun lebbeyk sedalarını Arşı titretiyor. Milyonlarca gönÜl coğrafyamız birbirine kenetleşiyor. HÜrriyet öyle çayırlıktır ki kurt da kuzu da doyar. KurÂ’an da yemin edilmiş mÜbarek on gecemiz var. Ya ilâhi doğduğum gibi ihramla geldim huzuruna , Baş açık, yalın ayak, eğildim lutfuna ve rızana. |
EY BALÇIK DÜNYA Seni bildim bileli, ey balçık dünya, başıma nice belâlar geldi, nice mihnet, nice dert. Seni sırf belâdan ibaret gördüm, seni sırf mihnetten, dertten ibaret. İsa'nın yurdu değilsin sen, yayıldığı yersin eşeklerin. Nerden tanıdım seni bilmem ki, nerden parçası oldum bu yerin, Bana vermedin bir yudum tatlı su, sofranı yaydın yayalı. Elimi ayağımı bağladın gitti, elimin ayağımın farkına varalı. Bırak da bir ağaç gibi yerin altından çıkarıp ellerimi sevgilinin havasıyla sarmaşdolaş olayım, uzayıp gideyim bâri. Ey çiçek, dedim çiçeğe, dedim, bu küçük yaşta sen, neden ihtiyar oldun bu kadar, dedim, nasıl oldu bu böyle? Çocukluktan kurtuldum, dedi çiçek, sabah rüzgârını tanıyalı, hep yukarlara doğru çıkar yukarlardan gelmiş bir ağaç dalı. Şunu da söyledi çiçek: Madem aslımı tanıdım, madem yersizlik âlemi aslım, artık bana tek bir şey düşecek: Yücelip aslıma gitmek. Sus yerter artık, var git yokluğa haydi, yoklukla yok ol. Git, yokluklardan tanı yokluktan var olanı. MEVLANA CELALEDDİN RUMİ |
Bu fetvayı kimden aldın müslüman ? Eşarbı vakkodan alınmış bone İnanması çok zor ALLAH'IM bu ne Altında pantolon modaymış gene Giyinmek manası örtünmek inan Bu fetvayı kimden aldın Müslüman? Kısa pardösüler dizden yukarı Renk renk başörtüler kırmızı sarı Yüz metre öteden parlar jakarı İslami kıyafet bu değil inan Bu fetvayı kimden aldın Müslüman? Daracık pardösü yırtmaç yarısı Tamamen ortada vücut yarısı Başları döndürür parfüm kokusu İnsanın ziyneti hayadır inan Bu fetvayı kimden aldın Müslüman? Ten rengi çoraplar görmez setreni Modada geçecek alman Ketreni Eli kolu kuyumcu vitrini İslami yaşayış bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Moda diye bizi soydular Örtümüzü alıp bir kenara koydular Bizi öyle görüp sevinç duydular Bizim dinimizde bu yoktur inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Modern Müslüman'ın işi pratik Evinde eşyası hep otomatik Dokun parmağını bütün işler bitik Bu rahatlık bizi bizden aldı Müslüman Sadece mutluluk bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Sabah gezmesinde kahveler fallar Çarsı pazarlarda aşındı yollar Oğlum kızım diye yığıldı mallar Hayatın gayesi bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Kimisi avamdan kimisi derviş Gözleri sürmeli topuk bir karış Modern Müslümanlar böyle giyermiş İslam'ın özünde bu yoktur inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Üstünde pantolon kılarsın namaz Ne olur sözümü dinlesen biraz Rasulullah seni böyle tanımaz Sünneti yaşamış olmazsın inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Zamanı çaldı dizi filmler Rafları süsledi cilt cilt ilimler Bizi görse kahrolurdu alimler İslami yaşayış bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Süslenir püslenir gezer düğünde Yeri baş köşedir paralı günde Allah için nefes tüket bir günde İslami yaşayış bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Bir de deriz Müslüman'ız hepimiz Kötülük düşünmem, kalbimiz temiz Namaz borcumuzdur elbet bir gün öderiz Gerçek Müslümanlık bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Sen böyle değildin ne oldu sana Kaygı duymuyorsun dininden yana Sıyrıldın özünden döndün yabana Gerçek hassasiyet bu değil inan Bu fetvayı nerden aldın Müslüman? Sormayın dertliyim bunlardan yana Şanlı tarihine dönüp bir baksana Üzülmez mi görse Fatıma ana Allah seni konu yaptı Kurân'a Nisa suresinde geçiyor inan Neden açıp okumuyorsun Müslüman? https://www.msxlabs.org/forum/images/icons/rap.gifhttps://www.msxlabs.org/forum/images/icons/rap.gifhttps://www.msxlabs.org/forum/images/icons/rap.gifhttps://www.msxlabs.org/forum/images/icons/rap.gif |
| Saat: 09:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık