![]() |
kıyısındayım sessizliğin adım atsam kıyamet kopacak kara kalemlerle kirletilen beyaz sayfalarda ki darmadağın cümleler yol olmuş bir bilinmeyene pullar ise kilometre taşları adım atsam kıyamet kopacak http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Yalnızım aşk mıdır söyle seni sensiz yaşamak yokolmak sensiz sevişmelerde uykusuz bu gece sensizlik ülkesinin sessiz boğucu karanlıkları içinde sular gibi yalnızım sular gibi kimsesiz akıyorum toprağı ve havayı soluyarak sensin diye bu gece bu gece allahlar kadar allahsızım uzaklardan gelen köpek havlamalarına yağmurun son damlalarına ağaçların en incecik dallarına tutunacak kadar yalnızım Celal Kabadayı |
Yalnızlık Şemsiye yapımcıları ıslanmaktan tek kişiyi koruyacak genişlikte kesince kumaşları yağmur değil yalnızlıktır yağan Daha da hüzünlendirir her gece kentin sokaklarını bekçinin nefesiyle düdüğün içinde dönen nohut taneciğinin yalnızlığı Ne çok sevinirim bilseniz bir yılan mezarıma girerde göğüs kafesimin kemikleri içinde kış uykusuna yatarsa SUNAY AKIN |
Şimdi şehrin sokaklarında sonbahar Yapraklar uçuşmakta, Canlanmakta şehirde hatıralar Ruhlar, Sonbahar geceleri Dans ederler belki Gökyüzünü boyarlar benekli benekli Derler ki, Sonra gün doğarmış Biri gelir doğarmış Biri gelir ayrılığın rengini Mutsuzluğa boyarmış Denizleri dalgalandırır, Rüzgar olup esermiş Ve bir yağmur damlası usulca yere iner Bür güneş batar, yıldızlar doğar Bir gölge gelir çiçekleri koparır Bör gölge gelir, ümitleri çalar İnsanlara bir buket gül yaparım yıldızlardan Güneşe veririm bir avuç tebessüm Bir yerlerde bir nesil yok olmuşsa bile Kisenin umrunda değil Bir yerlerde bir ümit daha usulca boğulur Haykıracak sesi yoktur Uzaklarda bir şarkı çalınmakta İnsanlara, Bir buket çiçek veririm Sonra alıp başımı Usulca Çeker giderim http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
♥ Bir Avuctu Aradigim, Yuregimi Koyacagim, Bir Cift Gozdu, Gozumden Sakinacagim Bakmaya Kiyamayacagim. Ne Sairlein Misralarinda Nede Picassonun Monalisasinda. ♥ Yuruyorum Yine Sokaklarda, Yagmur Yagiyor Saclarima, Suzulup Karisiyor Goz Yaslarima, Dayanamiyorum Yokluguna, Gel Gotur Beni Uzaklara. ♥ Aklimdaydin Gun Geceye Devrildiginde, Gece Uzundu, Yagmurluydu, Hava Soguk Sen Uzaktin! Oysa Bir Sen Vardin Icimi Isitacak. ♥ Gece Yorulmus Oturur Basucumda, Yalnizliksa Uyuya Kalmis Yatagimda, Goz Yaslarim Bir Arkadastan Odunc, Aglayip Geriverecegim... ♥ Gonul Isterdiki Cagrilarimiza Cagri Atilsin. Gonul Isterdiki Sevdigimiz Arasin! Herneyse Gonul Bunada Alisirsin! ♥ Yalnizligin Boylesi Hayal Etmek Bile Mumkun Degil, Ama Gercek, Hayalin Otesinde. Bir Su Damlasi Yalniz Bir Okyanusun Icinde, Oysa Binlerce Damlayla Ic Ice! ♥ Issiz Basi Bos Deryada Geziyorum. Yalnizligin Adini Senin Adinin Yanina Yaziyorum, Yaziyorum Durmaksizin, Haykiriyorum Dunyaya Bicaresizligimi! ♥ Kendimize Uzak Bir Ruzgariz Biz, Uzerine Kus Konmayan Agaclar Gibi Durdugumuz Yerde Olur Gideriz. Bir Baska Alemde Kendimiz Olmadan Eseriz. ♥ Bir Cicegin Acmak Icin Sebepler Buldugu Gibi, Yasama Dair Sebepler Bulmak Icin Yasiyorum. Eger Bir Gun Gelirde Yasamak Icin Bir Sebep Bulamazsam Olmek Icin Bir Sebep Bulmusum Demektir. ♥ Ellerimi Her Uzatisimda Boslukta Kaliyor, Her Gun Kurdugum Dusler Hep Bosa Cikiyor, Ne Oldugunu Bilmiyorum Ama, Birileri Duslerimde Hickirarak Agliyor. ♥ Yoklugun Sirtima Saplandi Bir Bicak Gibi Akitir Tasa, Topraga Kanimi Dunya Seninle Aydinlik Ve Guzeldi Simdi Bin Gunes Dogsa Goturmez Karanligimi. ♥ Bir Yerlere Varmadan, Nasil Boyle Hic Durmadan Akip Gidiyor Gunler. Yasam Diye Verdigin Bumu Soyle. O Mu Sirtima Sapladigin Hancer! ♥ Dayanmak Zor Yalnizligina Aksamlarin, Unutmak Mumkun Degil Seni Bir Sarki Gibi Agir Agir Ilerleyen Bu Zaman Icinde, Her An Bir Sarhosluktur Sensizligin Verdigi. ♥ Su Anda Hicbirsey Mumkun Degil. Su Anda Herseyden Ayri, Herseyden Uzak Ve Herseyden Mahrumum Ben. Su Anda Sadece Yalnizlik Ve Kahir. ♥ Anlatsam Derdimi Kimse Anlamaz, Perisan Halime Golgem Acimaz, Olsemde Ardimdan Bir Kul Aglamaz, Bir Dost Ariyorum Bulamiyorum! ♥ Gecenin Karanligi Odama Vuruyor, Yasadikca Yalnizligimi Hissediyorum, Oyle Aci Veriyorki Bana, Acimi Kadehlerle Paylasiyorum |
Kendimizden geçer kendini tanımaz cümleler, Gerçekler sahipsizdir yaşamak için, Her duvarda öfkeli renkler bağırır suskunluğa, Her duvarda yalanlanır bütün düşler, Zaman vurur kendini birtek uykusuzluğa, Çoğul bir dünyanın kasabalaştığı zeminde, Fay kırıklarına dolanır ayaklarımız, Kendinden geçen ruhların, mola verdiği her durakta, Toplasan bir yürek olamamışız, Sanki hayat varmış da, Biz tanımlanmamışız, Üşümeler başlar bir taraftan, Bir taraftan üşüşmeler yerde yatana, Kendini satandır şeytana tanımsız, Yitik bir beden üzerinde, Derdi görev hükmünden, Boşluğa akan bakışlar, Dar ağacındaki kelimelerim, Yalansız, Biz hangi tılsımı bozuk çağdayız, Bir o kadar anlamsız, Bu kadar sahipsizsin işte sende, Bu kadar sahipsiz yüreğin içinde, Ben değilim böylesi bir gecenin dilinde, Hiçbir duvar kapatmaz yüzümü, Hiçbir duvar öfkeni, En büyük günah daha işlenmedi, İzmarit kaldırımları, Tekmelenirken cansıkıntısı, Yeryüzü sessizliğinde, Baktığım hiçbir şey anlatmıyor bana, Baktığım hiçbir şey seni, Bu kadar sahipsizim işte bende, Bu kadar sahibini arayan yürek içinde.. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
http://img.blogcu.com/uploads/maskeliduygular_1934223-md.jpg deseler de "paylaşılmaz yalnızlık", hele bir deneseydik... belki de başarırdık. belki bir ucundan tutardın yalnız kanatlarımın, belki de bir öpücük suskun dudaklarımın. deseler de her ne kadar "paylaşılmaz yalnızlık", kimbilir biz belki başarırdık... |
ne zaman dinlemeye yeltensem buhranlı bir günün gecesinde kendimi düşerim uykumun en yakın kıyısından yalnızlığım kilitlenir susarım kendimi dinler kalırım bir başıma karanlığın içinden koşar adım gelir hınzır kuşları çalıp götürürler uykumu benden üstüme yıkılır melodik çığlıklar kaçarım zihnimin kör kuyularına zamanın girdabında döner dururum beyhude bilirim hep aynı zulmün üstümde yürüdüğünü ve kapanır kapılar gözlerim kapanır susarım kendimi dinler kalırım bir başıma http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
Hasretin içinde bir kor gibi yandıkça gönlümü yakıp geçiyor özlemin içimde bir rüzgar gibi estikçe kalbimi yıkıp geçiyor sevsem bir başkasını olurmu sen gibi yoklugunda hep canım yanıyor tutmak istesem bir başka eli sen aklıma geldikce kalbim sızlıyor içimde sensizlik bir ecel gibi sensiz geçen her dakika ölüm kokuyor bu sensizlikte biter şarkılar gibi dön artık be gülüm ömrüm bitiyor... |
Beni kör kuyularda merdivensiz bıraktın... Denizler ortasında bak yelkensiz bıraktın... Öylesine yıktın ki bütün inançlarımı.... Beni bensiz bıraktın; beni sensiz bıraktın...! ! ! Ümit Yaşar Oğuzcan |
| Saat: 03:20 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık