![]() |
TUT KALBİMİ [flash=http://bin24.com/ekart/big/19.swf]width=600 height=450[/flash] |
Lütfunda kahrında enisim Allah Kalbimin şehrinde enisim Allah Haşrımda neşrimde garib kabrimde Üsrümde yüsrümde enisim Allah Aklımın erdiği esfel a'lada Gözümün gördüğü cümle eşyada Bu fani dünyada, baki ukbada Süretle manada enisim Allah Aşk derd ü hevası, yoktur devası Nihayetsiz meydan aşkın sahrası aldı beni benden Hakkın sevdası Ruhumun gıdası enisim Allah Hakkı seyredenin kalır mı sabrı Mahv eder Sam'yi tecelli nuru Serim bir lahza olmaz ayrı gayrı Yoktur Hakdan gayrı enisim Allah |
DUA Dua pür edeple yakarış yâre Çaresiz dertlere duadır çare Duamız yok ise amel beş para Hakkın kapısına varıştır dua Dua ibadetin nuru özüdür Müminin tövbesi rabbe sözüdür Gözü yaşlıların gönül gözüdür Hayat ırmağına dalıştır dua Çarpan yüreğime dua bahardı Gözlerim arardı, gönlüm sorardı. Hakkın kapısına dua varırdı Son nefeste mümin ölüştür dua Yok, duasız kıymet buyurdu Hüda İhlâsla yap dua Rabbine eda Al abdestin Ömer belki şüheda Kulluk için büyük yarıştır dua.... Ömer Ekinci Micingirt |
Söz taşıyıp öc alan ikiyüzlü Şiir ve kabile düşmanlarım: "Ey Ebi Sülma'nın oğlu sen mahvoldun" dediler, Suatın derdi bana yetmezmiş gibi. "Ey Ebi Sülma'nın oğlu sen kendini ölmüş bil" Ben de koştum güvendiğim dostlara, Kime baş vurdumsa, "Biz yokuz bu işte, Var git kendin bak başının çaresine" demezler mi? Ben de onlara dedim ki; "Gidin beni yalnız bırakın, Neye hükmetmişse o olur. Hükmeden o allah ki Yaşamak dediğiniz nedir? Bin yıl yaşansa bile Eninde sonunda insanoğlu O kambur tahta kutuya girmeyecek binmeyecek mi? Haber geldi: "Peygamber seni öyle bir cezaya çarpacak ki" Siz bilirsiniz hey zavallılar, İşte o'nun kapısındayım. Yüreğimde sonsuz bağışlanma ümidi. O'ndan özür dilemeye geldim, Af istemeye geldim. Çünkü o sırrını bilendir, kabul edicidir mazeretleri. O affedenlerin en affedicisi. |
Ay doğdu üzerimize Veda tepesinden. Şükür gerekti bizlere Allah'a davetinden. Sen güneşsin, sen aysın Sen nur üstüne nursun. Sen Süreyya ışığısın Ey sevgili, ey Resül! Ey bizden seçilen elçi Yüce bir davetle geldin. Sen bu şehre şeref verdin Ey sevgili, hoş geldin. Ey Resül, sana söz verdik Doğruluktan ayrılmayız. Sen ey esenlik yıldızı Senin sevginle doluyuz. |
Güldür Gül Bugün ben şâhımı gördüm, çeşmi cemâli güldür gül Gül olanın aslı güldür peygamberin nesli gül Kusuru gül, yaşı güldür, toprağı gül, taşı güldür Girdim şahın bahçesine, cümlesi aşı güldür gül Asmasında gül dalları, kovanında gül balları Ağacında gül hâlleri, servi pınarı güldür gül Arkı akar çarkı döner, gülden değirmeni döver Yine gülden gül üğütür, bendi ırmağı güldür gül Gülden terâzi yaparlar, gül ile gülü tartarlar Gül alırlar gül satarlar, çarşı pazarı güldür gül Açıl gel ey gonca gülüm, ağlatma şeydâ bülbülün Bu inleyen garib dilin, âh-u efgânı güldür gül Gel hâ gel ha gül Nesîmi, geldi yine gül mevsimi Bu feryad bülbül sesimi, sesi feryâdı güldür gül Gül Yüzünü Gül yüzünü rüyamızda Gürelim ya RESULALLAH Gül bahçene dünyamızda Girelim ya RESULALLAH Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim ya RESULALLAH Aşkınla yaşarır gözler Hasretinle yanar özler Mubarek ravzana yüzler Sürelim ya RESULALLAH Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevlaya Şefaat - Mustafa' ya Erelim ya RASULALLAH Levleke dedi sana hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım ya RASULALLAH Derviş derki kardeşlere Çok selavat ver kardeşlere Gül yüzünü göre göre Ölelim ya RASULALLAH |
EZELÎ NÛR Nurdan çehrendeki bu nikab da ne? Güneşlere tâç giydiren ışıkken Hep hicranla bunca yıl bunca sene Geçmiş gidiyor.. baharlar beklerken.. Doğ ruhlara arşdan gelen bürhanla İnlet dört bir yanı altın sadânla Hayat üfle sihirli râyihanla Hak adına üfül üfül eserken.. Konuş ki hatipler haddini bilsin İlâhî nefhanla ruhlar dirilsin Sâyende tâ zirvelere erilsin Başlamış gökler de bunu dilerken.. Ey mukaddes Kitab ey ezelî nûr Ey iklimi ziyâ etrafı huzûr Son demde bir kere daha ne olur Ağar, ışık karanlığı boğarken.. Bahar olmasa da sonbahar olsun Cihânlar bütün âvâzınla dolsun Yeniden nâmın her yanda duyulsun Şu fânî ömürlerimiz biterken... M.FETHULLAH GÜLEN |
http://www.ezan.gen.tr/Moduller/siir/images/yesil/sol_ust.gifhttp://www.ezan.gen.tr/Moduller/siir/images/yesil/sag_ust.gif GELDİ GEÇTİ ÖMRÜM BENİM http://www.ezan.gen.tr/Moduller/siir/images/yesil/sol_alt.gifhttp://www.ezan.gen.tr/Moduller/siir/images/yesil/sag_alt.gif( Yunus Emre ) Geldi geçti ömrüm benim şol yel esip geçmiş gibi Hele bana şöyle geldi bir göz açıp yummuş gibi Bu dünyada bir tek şeye yanar içim, göynür özüm; Yiğit iken ölenlere gök ekini biçmiş gibi. İşbu söze Hak tanıktır bu can gövdeye konuktur Bir gün ola çıka gide kafesten kuş uçmuş gibi Miskin adem oğulunu benzetmişler ekinciğe Kimi biter kimi yiter yere tohum saçmış gibi Bir hastaya vardın ise bir içim su verdin ise Yarın orda karşı gele Hak şarabın içmiş gibi Bir miskini gördün ise bir eskice verdin ise Yarın orda Sana gele Hak şarabın içmiş gibi Yunus Emre bu dünyada iki kişi kalır derler Meğer Hızır İIyas ola ab-ı hayat içmiş gibi |
Güneş mi doğar; hayır bu Senin gelişindir gel Bu evreni evren, toprağı toprak kılmak Senin işindir gel Topraklar ve dudaklar çatladı nasıl ansınlar adını Rahmet kıl ey Sevgili bir damla su gönder gel Kavruldu çiçekler menekşe boynun büktü binlerce yıl Böylece Seni ve buyruğunu bekledi artık gel Taşlar taş olmaktan bıktı toprak toprak olmaktan Kurduğumuz bunca yapılar çöktü çökecek gör gel Güç ne etsin soluk ne etsin Senden gelirmiş hepsi Acı bu son soluktur bir bengisu ver gel Güneşi gönderme bize ey Sevgili Sen doğ Bizi ısıtamaz oldu artık başka güneşler gel Yetmez mi bekleyişler gül tomurcuklarının Ne bülbül ne gül kaldı gelmedi bahar gel Güller yine tomurcuktur, izin ver açsınlar Günlerce gül yüzün görmek için bekler gel Seni nasıl çağırsak, bize ses ver ey Biz bunca toplandık, bunca yürek Seni bekler gel... " |
O GECE SENDİN GELEN Arşın kubbelerine adı nurla yazılan İsmi semada Ahmed yerde Muhammed olan Yedi katlı göklerde Hak cemalini bulan Evvel ahir yolcusu ya Hazreti Muhammed. sağnak nur yağmurları inerken yedi kattan o gece sendin gelen ezel kadar uzaktan melekler her zerreye müjde verirken Haktan o gece sendin gelen Ya Hazreti Muhammed. güneşler o gecenin nuruna secde ederken yıldızlar meşk içinde kainat mecd ederken bütün hamd-ü senalar yüce rabbe giderken o gece sendin gelen Ya Hazreti Muhammed. kabede şirk taşları putlar yere dönerken cehalet bayrakları birer birer inerken bin yıllık küfr ateşi ebediyyen sönerken o gece sendin gelen Ya Hazreti Muhammed. o gece save gölü mucizeyle kururken kisra saraylarında sütunlar savrulurken arzdan arşa alemler rahmetini bulurken o gece sendin gelen Ya Hazreti Muhammed. senki doğum kundağı ak bulutla örülen doğar doğmaz Allah'a secde emri verilen alnında alemlere rahmet tacı görülen kainat efendisi Ya Hazreti Muhammed. senki güzel huyların ahlakın meşalesi sabır doruklarında beşerin en yücesi senin cennet mekanın fakirlerin hanesi gönüller hazinesi Ya Hazreti Muhammed. sana şahit sonsuzlar ezelden beri her an sana şahit ayetler her zerre ve her mekan senden uzak kalmaya nasıl dayanırki can sen her canda canansın Ya Hazreti Muhammed. miraç gecesi bir bir açılıyorken gökler seni selamlıyorken her katta peygamberler öyle bir an geldiki durdu bütün melekler hakka yalnız yürüdün Ya Hazreti Muhammed. gönül gözü görmeyen can gözünü neylesin dünyada dönmeyen dil mahşerde ne söylesin mevla bütün beşeri ümmetişnden eylesin sancağının altında Ya Hazreti Muhammed. hak ile kul vuslatı o ilahi düğünde hiç kimseden kimseye fayda olmayan günde hasatları has tartan o terazi önünde noksanlarım bağışlat Ya Hazreti Muhammed. bilirizki hükmü yok bu dünya nimetinin gönüldğr sermayesi ahiret servettinin sana salat ve selam gönderen ümmetinin cennetler şahidi ol Ya Hazreti Muhammed. KAN TUTAR Leblerimle emrine amadedir canım benim Al da bir buseyle öldür haydi cananım benim Lal olur birden dilim bilmem neden görsem seni Görmesem kalmaz kararım dinmez efganım benim Hasta gönlüm çok zamandır iftirakından harap Olmadım bir lahza rahat geçti devranım benim Müptelayım bir ümitsiz gizli derdin zehrine Bu sebepden her geçen gün düştü dermanım benim Yok teselliden nasibim vermeyin zahmet bana Etmeyin bunca eziyet az mı hicranım benim Kan tutar sen her bakışta kastedersen canıma Yaremi sar merhem olda akmasın kanım benim Arif emre her ne etsen razıdır fermanına Sahibimsin hem efendim hem de SULTANIM |
| Saat: 23:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık