![]() |
كُلُّ بَنِي آدَمَ خَطَّاءٌ وَخَيْرُ الْخَطَّائِينَ التَّوَّابُونَ Her insan hata eder hata işleyenlerin en hayırlısı tevbe edenlerdir. Tirmizi kıyame 49, ibn mace zühd 30 |
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Allah'ın yüz rahmeti var. Bunlardan biriyle mahlukat kendi aralarında birbirlerine merhamet gösterirler. Doksandokuz rahmet de Kıyamet günü içindir. Müslim |
-Allahü Teâlâ her hak sahibine hakkını vermiştir.Dikkat ediniz,varise vasiyet yoktur.(Hadis-i Şerif) -Mektuba cevap vermek,selama mukâbele etmek gibi haktır.(Hadis-i Şerif) -Hayır büyüklerinizle beraberdir..(Hadis-i Şerif) -Sizin hayırlı olanınız,ehline hayırlı olandır.Ben de sizin ehline hayırlı olanınızım.Kadınlara |
Essalâtu vesselâmu aleyke Yâ Rasûlallâh... Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki : Cenab-ı Hakk'ın, yönetici yaptığı bir kimse, yönettiği insanları aldatarak ölürse, Allah-u Teala ona cennet yüzü göstermez. Buhari |
Sizin hayırlınız,hayrı umulan ve şerrinden emin olunan kimsedir.Şeririniz ise,hayrı umulmayan ve şerrinden emin olunmayandır.(Hadis-i Şerif) -Nikahın hayırlısı,en kolay ve külfetsiz olanıdır.(Hadis-i Şerif) -Bir kul ki,Allâhü Teâlâ onun kalbinden beşere merhamet yaratmamıştır,haib ve hâsir olmuştur(Hadis-i Şerif) -Hükümdar,Allâh'ın adl ve emânının yerde gölgesidir.(Hadis-i Şerif) |
|
Allah katında en sevgiliniz,ahlâkı güzel olan,halk ile geçinenler ve kendisiyle geçinilen,yumuşak huylu olanlardır.Ve Allâh yanında buğz . . edilenlerinizde, insanla arasında biribirine lâf götürüp getirmekle uğraşan, onların kusurlarını arayarak din kardeşlerinin aralarına tefrika sokanlardır.(Hadis-i Şerif) - Meddâhların (dalkavukların) yüzlerine toprak saçınız.(Hadis-i Şerif |
|
Hayır büyüklerinizle beraberdir..(Hadis-i Şerif) -Sizin hayırlı olanınız,ehline hayırlı olandır.Ben de sizin ehline hayırlı olanınızım.Kadınlara ancak kerim olanlar ikram ederler,onlara leîm olanlar ihanet eder..(Hadis-i Şerif) -Sizin hayırlınız,kadınlarına ve kızlarına hayırlı olandır..(Hadis-i Şerif) |
728. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu: "Ben ve yanakları solmuş dul kadın, kıyamet gününde, yanyana iki parmak gibi beraber olacağız. Mevki ve güzellik sahibi bu kadın, kocasından dul kalmıştır. Kendini yetimlerine adamış ve bu durum onlar evleninceye, ya da ölünceye dek böyle devam etmiştir." İbn Mâlik radıyallahu anh. Ebû Dâvud. 729. Allah Resûlü sallallahu aleyhi ve sellem, parmaklarını yanyana getirerek şöyle buyurdu: "Ben ve yetime bakan kimse cennette iki parmak gibi yanyanayız." Sehl radıyallahu anh. Buhârî. |
| Saat: 04:43 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık