![]() |
Neyin var Bugün yine neyin var Coşmuşsun çağlıyorsun Sükûnetin kaybolmuş Rüzgarla oynuyorsun Ama sakın unutma Sahilde bekleyen var Belki uzun bir kumsal Belki de sarp kayalar Aşkım diye sardığın Sahildeki kayalar Bırakmaz köpükleri Biraz daha oyalar Ordan aldığın taşlar Sende şekil alırlar Tekrar sahile dönüp Çakıl diye çıkarlar Sonraki dalga alır Yaptığın çakılları Döndüğünde bırakır Son halinde kumları Bizler de senin gibi Bir sevgili alırız Yuvarlayıp ovalar Bir kenara koyarız Esin Çınar 27.08.2004 |
Ağaç Ey ulu ağaç Benimle dalga geçme En üstteki yaprağını istiyorum Eğer çıkıp almaya kalksam Atacaksın beni aşağı biliyorum Ben sabırla donandım Burada bekliyorum Bak son bahar da geldi O yaprak ta düşecek Rüzgar alıp götürse Var peşinden gidecek Sararsa da o yaprak Yeşilken onu seven Solunca da sevecek Gerçekten seven her kalb Sevmeyi sürdürecek Esin Çınar 25.09.2004 |
ZİYARET Böyle kadifemsi bir geceydi, bir avuç gökyüzü görünürdü asılı yıldızlarıyla. Hiç gitmemiştim, sendeydim. Tam karşımda duruyordun, şehir uyuyordu o sıra. Tam karşımda duruyordun, gözlerinde ıslak bir tebessüm kolların iki yanında, öylece bakıyordun. Ne giymiştin üstüne, yahut saçlarını nasıl taramıştın, seçemedim. Gelirken gül bahçesinden geçmiş olmalısın, kokusunu getirmişsin, ayaklarında ezilmiş bir tutam çimen. Dudakların titriyordu sanki, konuşuyor muydun işitmiyordum seni. Dilin mi dönmüyordu, neydi ? Elini cebine attın gibi geldi göremedim, O da ne, bir peygamber çiçeği, yumuşak rengini gördüm de ordan bildim, hani en sevdiğim ,nerden buldun da getirdin ? Otursana yanıma, ayakta kalma taş biraz soğuktur ama... Konuşsana eskilerden bir de şarkı tuttursana sana katılamasam da, şehir uyuyor nasılsa. Dedim ya,hiç gitmemiştim, sendeydim bir kadifemsi geceydi asılı yıldızlarıyla. Tam karşımda duruyordun, ellerin iki yanında. Vallahi gördüm seni, burda , yanıbaşımda Ben hiç ölmemiş miyidm yoksa, Kabrimde değil miydim o ara ?.. -Kreacher- Yıllar yıllar önce.... |
Hatırlıyor musun Hatırlıyor musun Sana bir söz vermiştim Seni ölünceye kadar Seveceğim demiştim Sense gözlerinde hüzünle Bana gülümsemiştin Böyle bir söz vermene Gerek yok demiştin Ya ben seni sevmekten Vazgeçersem diyerek Benim göremediğim Geleceği görmüştün Aslında ben o an Halime güldüğümü bilmeyip Bir komedi seyredercesine Gülmüştüm Sen ciddiydin Sen düşünceliydin Sen hüzünlüydün Ama ben bunları O gün görememiştim Ben sözümü tuttum Seni ölene kadar sevdim Sen sözünü tuttun Vazgeçip gittin Beni terk ettin Esin Çınar 17.12.1983 . |
Dede Portren asılı durur duvarda göz önünde Siyah beyaz resimler dizilidir albümde Anlatılan her anın gömü kalmış tarihte Ben seni acep neden tanıyamadım dede Yüz sürüp döndüğünde kıblen olan Kabe'de Hacı demişler sana yirmiye girdiğinde Üç adet oğlun varmış yaşın tam yirmi birde Ben seni acep neden tanıyamadım dede Yirmi birin bitince çavuşmuşsun askerde Son mektubu yazmışsın kumla dolu siperde Sende anlamamışsın ne işin var Yemen'de Ben seni acep neden tanıyamadım dede Sordum öğrenemedim ne savaşı Yemen'de Savaş Allah içinse bir Müslüman beldede Kahp e kurşun sırtta acısı yüreğinde Ben seni acep neden tanıyamadım dede Bugün aynı el beklemekte tetikte Neler oluyor neler sevdiğin memlekette Cehalet vezir oldu insanlık ah çekmekte Sen bile kendini tanıyamazsın dede. Esin ÇINAR 20.06.1995 |
Sen Sevmeyi Ölesiye Sevmeyi Bilir misin Ellerin Hiç Titredi Mi 10 Nokta 10 Şiddetinde Nutkun Tutuldu Mu Hiç Anlatacak Onca Şey Varken Senin aşkından habersiz bir sevgiliye Evlenme teklif ettin mi? hiç rüyalarında Vals yapmayı denedin mi? hayaliyle Mutluluktan öleceğim dediğin oldumu? Ellerini tutmayı hayal ederken bile Yüzünün al al olduğunu hissettin mi, İş olsun diye değil, ölesiye sevdin mi hiç Ölümü hiçe saydığın oldu mu aşkın için Laflar ağzında gevelenip kaldı mi,onu düşündüğünde Evdekileri bir kalem de silip attın mı? Sevdiğini söylemediğin her gün içini yedi mi İsyanlarını şiirlerle anlatmayı denedin mi hiç Yaşamının anlamı kalmadığını dün m? Etrafına neşe saçarken için kan ağladı mı? Sen reddedilmenin ızdırabını bilir misin Ellerini açıp Allah'a dua ettin mi aşkın için Vücudunun her hücresinde aşkı hissettin mi? Mehtabı seyrederken hayaller kurmayı Bilir misin? Esen rüzgarda onun ismini duydun mu hiç Yağan yağmurlarda kokusunu hissettin mi? İş olsun diye değil, ölesiye sevdin mi hiç Benim seni ölesiye sevdiğimi İçip sarhoş olduğumu Lafları ağzımda gevelediğimi İliklerime kadar titrediğimi Ruhumun derinliklerindeki yangınları Muhabbet esnasında ismin geçince İçin kan ağlarken gülmeye çalıştığımı Sabah ezanlarına kadar uyuyamadığımı bilir misin İki yıl hiç kimseye bir şey söylemeden Ne zordur ölesiye sevmek bilir misin Written OZqEN ŞeReMeT Date: 14.01.2006 03:20 |
Tek bacaklı kraliçem Beni ondan daha iyi Hiç kimse anlamadı Dudaklarıma verdiği tadı Başka veren olmadı Tek bacağından tutup Gövdesini kaldırdım Anlatılmaz bir hazla Dudağıma dayadım Dilimin her noktası Ruhuyla sarhoş oldu Kraliçem yanımda Bir boşaldı bir doldu Tek bacaklı kraliçem En eski aşkım benim Şekillenmiş cam parçam Kırmadığım kadehim Kırılıp sakın beni Bardaklara bırakma Esin Çınar 26.04.2006 . |
Söyletemezsin Yapacak bir şeyim yok Bütün istekler bitti Yoluna gidiyorsun Artık ne bir görüntün Ne de sesin olacak Haksız da değilsin ki Sevdiğin insanın da Seni seviyorum Demesini beklersin Neden söylenemediğini Anlamak istemeyince bilemezsin Artık anlatmak içinde Uğraşım olmayacak Bu konuya karşı Dilimde mühür bulunacak Anlatırken dinlemedin Defası olmayacak Son gözyaşlarının sebebi benim İzin vermedin sildirmedin Gülen gözlerini karartan benim Kararan gözlerinle beni mahveden sen Ama yasaklı o sözler bana Canımı veririm de söyletemezsin. Haksız bir kararla İdam hükmüm verensin Müebbet de istemem Sadece benim için İdamlar geri gelsin İdama giderken de Yine söyletemezsin. Belki cellat bulunmaz Böylesi idam için İpimi ben çekerim Eğer buysa kaderim Son nefesimde imkan yaratsan Söyle bağışlarım desen İnan söyletemezsin. Son yolculuk başladı Böylesi bir günahla Cehennem son durağım Sevgini bağışlayıp Cennete aldırsan da Sana zarar veririm Diye söyletemezsin... Esin Çınar (20.06.2006) . |
SEN BÖYLE GÜZELSiN Bir dert daha koymam derdime Gözlerin kelepçe nefsime Benden sana zarar gelirse İhanet sayarım kendime. Kaybetme sen umudunu Hep böyle kalsın gözlerin O çocuk bakışın varken Ne anlamı var sözlerin. Hadi gel, kaçma aşktan sakın En korkusuz halini takın Merak etme ayrılıkla vurmam Gözlerinden güneşini çalmam. Çünkü… Sen… böyle güzelsin… . nejat |
Her gelen bir renk aldı götürdü benden, Geriye sadece siyahlar ve beyazlar kaldı. Şimdi kimse talip olmuyor onlara Değiştiğimi zannetme değişmedim. Ben; hala senin gittiğin o saatte, o gündeyim değişmedim.... Değişmedim, değişen sadece senin takvimindi. Ben; hala senin bıraktığın yerde senleyim... Eylülden beri sana giden yollardayım. Ne seni bulabildim, Nede umutlarım tükendi. Umudum tükenseydi, Sana giden yollarda tükenirdi... Aşırı hızdan cezaları Hep sana gelirken yazdılar. Dönüşün yavaşlığına kimse fit olmadı. Sen varken şiirlerimi hep kağıda yazardım şimdi. Senin bıraktığın duvarların boşluğuna yazıyorum. 40 cilt oldu yazdıklarım, ne yazcaklarım bitti ne duvarlar. Bir umutlarımın birde senin peşinden koşmaktan yorulmadım...! Keşke ikiside aynı yönde olsaydı... Sana geldiğimde umutlarımı, umutlarıma gittiğimde seni bensiz bıraktım... Yolcu olabilmek için yolda olmak lazım derler, pekiiii yoldan çıkanlar hala yolcu sayılır mı? Zor olan; senin gidişini görmek, Ona alışmak değildi... Bıraktığın boşlukların çığlıklarını duymak, Onalara karışmaktı. Resimler canlıdır, konuşurlar Onları saklarlar seninle, Her an yanında olmasalar da Seninle birlikte yaşarlar, Sensiz yaşlanırlar. Bir; kalabalığa karışmayı birde; kalabalığın bana karışmasını sevmedim sevemedim... Saçlarımı taramak için aynaya baktığımda aynada sen vardın. Senin saçlarını taradım ben yerine. Buluta koymuştum seni tane tane yağmur yağmur sen yağdın Çiçeklere verdiğim sularda sen vardındallarında, yapraklarında, Mavisinde, sarısında sen açtın... Denizlere baktığımda milyarlarca su damlası, ırmaklara baktığımda milyonlarca su damlasının özel kavuşma inancını Görüyorum ve ben keşke diyorum, keşke Irmaklarla büyük mutluluğa giden Denizlerle büyük mutluluğu bulanlardan birisi olsam, Olabilsem diyorum... FATOŞ 03.06.06 |
| Saat: 13:15 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık