MsXLabs
Sayfa 3 / 10

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Soru-Cevap (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/)
-   -   Hacivat'la Karagöz oyununa kısa örnekler bulabilir misiniz? (https://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/231981-hacivatla-karagoz-oyununa-kisa-ornekler-bulabilir-misiniz.html)

Misafir 1 Nisan 2011 16:13

3 kişilik kısa oyun yokmu len

Misafir 5 Nisan 2011 15:47

offf ben bilgi istiyorum oyun değil

Misafir 13 Nisan 2011 16:08

evet offf ben bilgi istiyorum oyun değil yazısı

Misafir 2 Mayıs 2011 21:07

bana 3-4 kişilik oyun bulabilirmisiniz ama içinde şu karakterler olabilir sadece: zenne karagöz hacivat beberuhi ve 1 tane zenne

Misafir 11 Mayıs 2011 15:14

KARAGÖZ İLE HACİVAT: HACİVAT’IN ATI

Hacivat’ın son zamanlarda işleri iyi gider. Çok para kazanır. Bu birikimi değerlendirmek için, bir yarış atı satın alır. Girdiği her yarışı kazanan meşhur bir at: Küheylan. Olayı duyan Karagöz, Hacivat’ın evine gidip kapıyı çalar. Hacivat pencereye çıkar ve sorar: “ Buyur Karagöz’üm, bir şey mi istemiştin? “

Karagöz: “ Evet Hacivat, bir şey istemiştim. Duyduğuma göre, Küheylan’ı satın almışsın. Onu bana satar mısın? “
Hacivat: ” Neden olmasın Karagöz’üm. İyi bir fiyat verirsen satarım. De bakalım, ne veriyorsun? “
Karagöz: “ Hı?..”
Hacivat: “ Yani kaç para verirsin? Küheylan’ı kaça alırsın? “
Karagöz: “ On altın veririm. Sattın mı? “
Hacivat: “ Dur bakalım, Karagöz’üm. Hemen sattın mı olur mu? Bir pazarlık yapalım, değil mi? “
Karagöz: “ Nazarlık taktırırım, Küheylan’a. Anlaştık o zaman. “
Hacivat: “ Yapma Karagöz’üm. Alışverişi oldubittiye getirme. On altına Küheylan mı satılırmış? Çık biraz, çık çık. “

Hacivat’ın ne dediğini tam olarak anlayamayan Karagöz evin merdivenlerini çıkmaya başlar. Sonunda, burnu kapıya dayanır.
Hacivat: “ Çık Karagöz’üm, çık çık. “
Karagöz: “ Kapıya kadar çıktım. Daha fazla çıkamıyorum. “
Hacivat: “ Ben sana merdivenleri çık demedim. Fiyatta çık, yani on altın dedin ya onu arttır, yirmi de, otuz de. “
Karagöz: “ Yirmi, otuz. “
Hacivat: “ Çık, çık. “
Karagöz: “ Elli, altmış. “
Hacivat: “ Çık, çık. “
Hacivat’ın çok para istemesine kızan Karagöz bağırır: “ Çık çıkı, çık çık. Sanki zil takıp oynuyorsun. Bre Hacivat, sen ne istiyorsun bu ata, onu söyle bakalım. “
Hacivat: “ Bak Karagöz’üm, ben atı yüz altına aldım. Üstüne kar da koy.Yüzü geç, yüzü geç.”
Karagöz: “ Yüzgeç balıklarda olur, alık. “
Hacivat: “ Hemen sinirlenme Karagöz’üm. Şunun şurasında ne güzel pazarlık yapıyoruz. Bak Karagöz’üm, Küheylan’ı sana veririm ama yüz yirmi altınını alırım. Bir kuruş aşağı olmaz. “
Hacivat’ın konuşmasına içerleyen ve Küheylan’ı alamadığına üzülen Karagöz, Hacivat’a küser. Bir hafta ne Hacivat’ın evinin önünden geçer, ne de onunla konuşur. Daha sonra iki eski dost tekrar barışırlar.

Misafir 12 Mayıs 2011 16:47

daha kısa olmalıııııı

Misafir 15 Mayıs 2011 14:10

bana kısa lazım am acil bulursanız çok ama çok sevinirim tşk

Misafir 16 Mayıs 2011 21:21

baska bır tane kısa oyun yazarmısınız acele sımdı yanı bugun 16 mayıs 2011 lıtfen acıl

Misafir 26 Mayıs 2011 21:10

kısa şeyler

buraya kısa şeyler yazmanız gerekmiyor mu ?

Misafir 13 Haziran 2011 18:59

bn kısa oyun istiyorum hacivat ve karagözün bugüne lazım !!! 14.06.2011

Saat: 04:45
Sayfa 3 / 10

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık