MsXLabs
Sayfa 3 / 6

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Edebiyat (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/)
-   -   Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/55258-japonya-ve-japonca-hakkinda-butun-sorulariniz.html)

LTU 4 Mart 2008 15:11

Uzman Arkadaşlar lütfen yardım

Merhaba arkadaşlar.Foruma yeni katıldım ve aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

(shinu made aishiteimasu) Bu kelimenin tam anlamı nedir ?

Lütfen bilen arkadaşların cvblamasını bekliyorum.Şimdiden tşk ederim.
Sayglarımla.

KettoKero 4 Mart 2008 17:03

Alıntı:

LTU adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 962828)
Merhaba arkadaşlar.Foruma yeni katıldım ve aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istiyorum.

(shinu made aishiteimasu) Bu kelimenin tam anlamı nedir ?

Lütfen bilen arkadaşların cvblamasını bekliyorum.Şimdiden tşk ederim.
Sayglarımla.

cumrenin tamami buysa
anlami:
olene kadar sevecegim demek

LTU 4 Mart 2008 18:24

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 962925)
cumrenin tamami buysa
anlami:
olene kadar sevecegim demek

Doğrudur.Cümlenin tamamı budur.Yardımların için çok tşk ederim.:)

Blackblood 5 Mart 2008 18:47

ben şu an lisede yabancı dilde okuyorum ve üniversitede japon dili ve edebiyatı okumak istiyorum. Sence zormu japonca, bana çok karışık geliyor. Ve eğer biliyorsan Türkiyede japon dili ve edebiyatı bölümü olan bi üniversite söyleyebilir misin?

KettoKero 6 Mart 2008 07:51

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 964306)
ben şu an lisede yabancı dilde okuyorum ve üniversitede japon dili ve edebiyatı okumak istiyorum. Sence zormu japonca, bana çok karışık geliyor. Ve eğer biliyorsan Türkiyede japon dili ve edebiyatı bölümü olan bi üniversite söyleyebilir misin?

hmm universite birmioum ama senin icin arastirabilirim
bildiim ankarada var

ayrica japonca sadece en basrarda zor,kelimeleri orenince harfreride tabi cok zor bisey karmio
sadece cumle kururumunu carisman gerekio o kadar

Blackblood 6 Mart 2008 12:23

Çok saol. Galiba İstanbul'da da olması lazım. Ben Marmaristeyim benim için en uygun yerler İzmir ve İstanbul. Buralarda varsa çok iyi olur.

KettoKero 6 Mart 2008 15:43

elimden gerdiince yardim edicem =]

Blackblood 9 Mart 2008 15:02

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 942549)
katakana ve hirgana da 48 er tane
kanji de yaygin olan 2 bin tane ama normalde 40 bin kada

Bu Kanji'deki bütün harfleri ezberlemek zorunda mıyız?:|
Bana Katakana Hiragana'dan daha kolay geldi:)

bluetooth212 9 Mart 2008 16:43

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 968509)
Bu Kanji'deki bütün harfleri ezberlemek zorunda mıyız?:|
Bana Katakana Hiragana'dan daha kolay geldi:)

evet bence de katakana daha kolay ama yabancı kelimeler için kullanılıyo :D

KettoKero 10 Mart 2008 11:59

Kanji leri bilmezseniz bir sure sonra yazmak zor gerir ve kanji heryerde kullanilmakta okumaktada gucluk cekersiniz

Blackblood 10 Mart 2008 12:48

Alıntı:

JinguruBerru adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 969478)
Kanji leri bilmezseniz bir sure sonra yazmak zor gerir ve kanji heryerde kullanilmakta okumaktada gucluk cekersiniz

Peki bu alfabenin nekadarını bilmemiz yeterli olacaktır? 2000 tane ezberlemek zor gibi...

KettoKero 10 Mart 2008 15:18

1500 kusuru universiteye kadar ogrenmesi zorunlu
2000 tanesini yapabiliyorsaniz ezberleyin =]
yapamiyorsaniz 1500 tanesi makul =]

yusufbugra7676 12 Mart 2008 11:00

:Dyandık desene

KettoKero 12 Mart 2008 12:08

yok yanmadinis^^
2. sinifa giden cocouklar bile az cok kanji birio ^^
gayret edeseniz olur

The Unique 12 Mart 2008 12:09

Nasıl japon kılıcı alabilirim :D

Blackblood 12 Mart 2008 16:36

Alıntı:

The Unique adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 972035)
Nasıl japon kılıcı alabilirim :D

Napcan kılıcı :D Ama evde süs olarak güzel durur tabi...

KettoKero 12 Mart 2008 16:43

Unique ger japonyaya ar zevkine gore bi tane
ne sen nede ben ugrasmis oruruz boyrece

ErcanEREN 17 Mart 2008 23:27

MRB arkadaşlar ben tattoo dövme yaptırıcam japonca yazı sanatında bi kelime arıyorum GUZİDE bu ismin tek sembol olarak fotorafını forumda paylaşırsanız çok mutlu olurum çok zor durumdayım ve hiçbir yerde bulamıyorum......!

CoCuqibi 18 Mart 2008 00:36

Merak etme kardeş erika yardımcı olur sana belki :) O İyilik melegi
;)

KettoKero 18 Mart 2008 08:24

Alıntı:

ErcanEREN adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 978480)
MRB arkadaşlar ben tattoo dövme yaptırıcam japonca yazı sanatında bi kelime arıyorum GUZİDE bu ismin tek sembol olarak fotorafını forumda paylaşırsanız çok mutlu olurum çok zor durumdayım ve hiçbir yerde bulamıyorum......!

bu isim yabanci bir kelime ordugu icin tek sembolle[yani kanji ile] bulamazsiniz

The Unique 18 Mart 2008 17:28

Alıntı:

KettoKero adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 972477)
Unique ger japonyaya ar zevkine gore bi tane
ne sen nede ben ugrasmis oruruz boyrece

Nasıl geleyim :cry: iş güç en önemlisi oraya en azından gelsem gitsem 10.000 ytl gider :*( kaç japon yeni eder bilmem :bilmem: Ama 1 fikrim var :P şöle 1 yardım kampanyası yapsak :noangel: hesap numaramı veryim mi :D

KettoKero 18 Mart 2008 17:36

Unique sen varya
bitanesin ya ^^

The Unique 18 Mart 2008 17:43

sende 1 tanesin senden başka var mı :rose:

KettoKero 19 Mart 2008 15:03

biri bana chat 2'de Spirited Away i yapan kisiyi sormustu.
sanirim Blackblood tu
sxorunun cevabi: hayao miyazaki

Blackblood 19 Mart 2008 15:39

Alıntı:

KettoKero adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 980705)
biri bana chat 2'de Spirited Away i yapan kisiyi sormustu.
sanirim Blackblood tu
sxorunun cevabi: hayao miyazaki

Ewt soruyu soran bendim:)
Çok teşekkürler KettoKero(sw)

The Unique 19 Mart 2008 15:47

Peki Japonların hepsi güzel mi :D

KettoKero 19 Mart 2008 16:12

oda guzel kavramina gore degisir
guzellik goreceridir

The Unique 19 Mart 2008 16:17

ya bencede göreceli ;)

Blackblood 19 Mart 2008 18:49

Ben şu ana kadar hiç güzel olmayan japon görmedim.:shy:... Ama zaten kaç tane Japon gördüm ki!?:|

PeRMatik 28 Mart 2008 20:46

Bizde genelde japonların çok çalışkan olduğu bilinir.Fakat aşırı abartılı ve sürekli iş hayatını düşündükleri söyleniyor.Sosyal hayatlarına ve aile hayatına fazla zaman ayıramıyorlar diyorlar , doğrumu acaba ?

The Unique 29 Mart 2008 00:27

bende duyduğuma göre ev leri çok küçük müş doğrumu ?

yusufbugra7676 29 Mart 2008 11:24

evet evleri genellikle küçük hatta tüp ev denen otel ve evlerde kalanlar bile var:D
ama küçük ev iyidir

KettoKero 31 Mart 2008 08:28

evrer kucuk ama 6 kisi sigabiriyo

KettoKero 31 Mart 2008 08:29

Alıntı:

PeRMatik adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 993879)
Bizde genelde japonların çok çalışkan olduğu bilinir.Fakat aşırı abartılı ve sürekli iş hayatını düşündükleri söyleniyor.Sosyal hayatlarına ve aile hayatına fazla zaman ayıramıyorlar diyorlar , doğrumu acaba ?

ne yazikki dogru

aslinda universite ve lisede normalken bi sure sonra bu degisiyo 30 ru yasrarda ki bu generrikre erkeklerde gorürüyo

The Unique 31 Mart 2008 16:32

geyşa ları anlatırmısın biraz :))

KettoKero 9 Nisan 2008 15:28

Alıntı:

The Unique adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 997558)
geyşa ları anlatırmısın biraz :))

Geisha
Japonca’da “Gei” sanat veya gösteri, “sha” ise kişi anlamına gelir. Geisha’lar konukları çeşitli sanat gösterileri ile eğlendiren profesyonel konsomatrislerdir. Geisha kızları ve kadınları sıradan konsomatris veya hayat kadını değillerdir. Geisha geleneğinin atalarının 11. yüzyılda savaşçıları eğlendiren kadınlar olduğu varsayılmaktadır.
Geisha olmak isteyen kızlar çok sıkı disiplinli bir eğitim ve çıraklıktan geçerek değişik birçok geleneksel Japon sanatlarını öğrenirler. Bu sanatlara örnek olarak şarkı söyleme, dans etme, müzik aletleri özellikle Shamisen çalma verilebilir. Fakat Geisha olabilmek için sadece bu kadarı da yeterli değildir. Geishaların aynı zamanda çok iyi sosyal becerileri olması gerekmektedir.

Bir Geisha’nın en büyük amacı konuklarını rahatlatmak olduğundan (lütfen buradaki rahatlatmak sözünü fiziksel rahatlatmak ile karıştırmayınız), konuklarının işleri, hobileri, ilgi alanları kısaca neredeyse hemen hemen her konuda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Hatta günümüzde yabancı konukları eğlendirmek amacı ile İngilizce öğrenen veya bilgisayar kurslarına giden Geishalara rastlayabilirsiniz.

Geisha’lar Kimono giyerler ve yüzlerine solgun bir makyaj yaparlar. Bu makyajın geleneksel amacı konuğuna karşı duygularını gizlemektir.

Geisha Evleri (o-chaya)
Birçok Geisha kız ve kadının toplandıkları semtlere hana-machi (çiçek şehri) adı verilir. O-chaya (Çay evi) normal çay evlerinden farklıdır. Genelde geleneksel Japon ahşap evlerinden oluşurlar ve içerlerinde her konuk veya konuklar için geleneksel tahta kapılı ve yerleri tatami kaplı odalar veya geleneksel Japon stili bahçeler bulunur.
Maiko (genç Geisha kız) yetiştiren o-chaya’lar da bulunmaktadır. Bunlara okiya denilir.
Son zamanlarda bu zor koşullar gerektiren eğitime dayanabilen kızlar az olduğundan gerçek Geishalar gitgide azalmaktadır. Geisha olmaya karar veren kız genelde o-chaya’ya bir tanıdık aracılığı ile tanıştırılır. O-chaya’ baş kadını (okami) kız ve ailesi ile bir görüşme yapar ve eğitimin nasıl olacağını anlatır.

Eğer okami kızı kabul ederse ve kızda ortaokulu bitirmiş ise hemen eğitimine ve çıraklığına başlar. Bir kere eğitime başladıktan sonra kız evi yaklaşık beş altı sene terk edemez. Yaklaşık altı ay sonra kız Maiko olur ve diğer Geishalara eşlik ederek müşterilere nasıl davranılacağını ve bu mesleğin inceliklerini öğrenir.
Genellikle Maiko yirmi yaşına geldiğinde Geisha mesleğine devam edip etmeyeceğine karar verir. Eğer devam etmeye karar verirse erigae (yaka değiştirme) denilen tören düzenlenir.

not haruka`dan cardim ^^
istersen resimlerde var burda
Geisha Resimleri

devilturk35 11 Nisan 2008 15:55

selam japonca bilen arkadaşlar

merhabalar sitenizi tesadüf eseri buldum ben kuşadasından coşkun japonya ve japonca hakkında çok uzun yıllar araştırma yaptım ve şu anda hergün onlarca japonla konuşmaktayım(iş icabı) nette böyle bir imkan bulabileceğimi bilmiyordum öğrenmiş oldum ne güzel japonya hakkında konuşup paylaşmak herkese kolay gelsin...bende elimden geldiği kadar japonca ve japonya hakkında ki sorulara cevap verebilirim....

yusufbugra7676 12 Nisan 2008 11:22

bizde japonca öğrenmeye çalışıyorduk sadece erika yardım edebiliyordu artık sende yardım edersen seviniriz

devilturk35 12 Nisan 2008 21:52

ne demek tabiki yardım ederim....

girugamesh 15 Nisan 2008 21:37

JPONYADA EĞİTİM HAKKINDA BİŞİLER BİLEN VARMI
HANİ AMERİKADA ÜNİVERSTEYE DEVAM ETMEK İİÇİN HM DİL SINAVINA HEMDE BAŞKA SINAVLAR VAR ONLARA GİRİOSUN KAZANIRSAN ORDA DEVAM EDİOSUN OKULA .JAPONYADA ÜNİV. İÇİN TÜRKİYEDE YAPILAN SINAV VAR MI BN SADECE ÜNİV.LERİN JAPON DİLİ BÖLÜMÜNDEKİ ÖĞRENCİLERİN Bİ-KAÇ AYLIK GİTTİİNİ OKUDUM AMA BUNU BULAMADIM BİLEN VAR MI SINAV FALAN GEREKİO MU

KettoKero 16 Nisan 2008 16:13

japonyada egitim icin bi kactane sinavdan geciyorsunuz dil yeterlilik sinavida bunrardan biri
bu sinavrari kazanirsaniz japonyada okumaniz icin vize ve gerekli islemler yapiliyo
daha fazla icin konsololuk sitesine bakabilirsiniz

girugamesh 17 Nisan 2008 16:28

çok saol:cici:

bluetooth212 17 Nisan 2008 18:55

ilginç bir soru da benden ;

türkiyede insanlar çin , japon ve kore insanları için kısaca çekik gözlü derler. peki japonyada bizim için yuvarlak gözlü falan deniyor mu? ^o)

KettoKero 19 Nisan 2008 20:55

ahh hayir denmiour
en azindan tanidiklarim demio

king nothing 29 Nisan 2008 15:32

ınsanı ınsan yapan bırbırılerının kulturlerıne anlayıslarına saygı gostermesıdır bence.
Japonlar benım analızıme gore dunyada ıyı nıyetlı sayılabılıecek ulkerlden bırıdır .
Konu ıle ne alakalı bılmıyorum ama sormak ıstedım japonların gozun de turker nasıl ınsanlardır ve turk kulturu tarıhı hakkında ne dusunuyorlar.
Bırde turk ınsanlarından nasıl bır davranıs alıyorlar merak ettım.

The Unique 29 Nisan 2008 16:36

bu harikiri yapanlar neden yapıyor :bilmem:

girugamesh 29 Nisan 2008 16:52

japonlar hassas insanlar gururlarına yediremedikleri yada ne biliyim insanı intihara götürecek şeylere mağruz kaldıklarında harakiri yapıolar
bunla ilgili türkiyede amerika-japon ve türk ortaklıında bi köprü yapılmış ama köprü yapı bittikten bi süre sonra yıkılmış köprünün yapımından sorumlu olan mühendislerden japon olanı yaptıı köprünün yıkılmasını gururuna yedirememiş ve harakiri yapmış,amerikan olan zararı karşılamış,türk olanda giden çimentoya malzemaye dert yanmış:@ ama tabi erika daa i bilir bu HARAKİRİ yi

Alıntı:

Cehennem Melegi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1037835)
ınsanı ınsan yapan bırbırılerının kulturlerıne anlayıslarına saygı gostermesıdır bence.
Japonlar benım analızıme gore dunyada ıyı nıyetlı sayılabılıecek ulkerlden bırıdır .
Konu ıle ne alakalı bılmıyorum ama sormak ıstedım japonların gozun de turker nasıl ınsanlardır ve turk kulturu tarıhı hakkında ne dusunuyorlar.

bende bunu çoo...........kkk merak ediyorummm^o)

KettoKero 30 Nisan 2008 15:26

Alıntı:

Cehennem Melegi adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1037835)

en son sruyu anlamadim oO

bi cok japon turkiyeden ve turklerden hoslaniyo
kultur olarak yakin oldugumuzu soylemisti bi arkadasim
ve kurtulus savasini inceleyip ogrenen bazi japonlarin Turkiyeye gitmek ietdiklerini soyledigini duydum
Hiroto adindaki bi arkadasim demistiki Turklerde japonlar gibi gururlu
asla kendileri icin cok onemli biseyden vazgecmezler
cok gurulular ve cok cesurlar demisti =] bende bunu konuya nasil baglicagimi bilmiyoum ~_~'
ama sanirim anlarsinis

ben bu sorularla cok karsilastim
boyle sorular cevaplamasi zor sorulardan

kerberosss 30 Nisan 2008 16:12

ya kültürel bir benzerliğimiz var ancak kore savaşı çok hazindir bizim için

king nothing 30 Nisan 2008 21:43

japonyada en merak ettıgım konu depremler oluyor o kadar cok deprem oluyorkı
turkıyenın aksıne japonlar bunu normal karslıyorlar ve gercekten turkıyenın bu konuda ogrenmesı gereken cok sey var gıbı bence cunku en ufak arcı sarsıntısında balkondan atanmı var dersın esını kızını bırakıp kendını dısarıya atan tuhaf ınsanlarımı dersın.
Yanı bız depremle yasama gercegını bır turlu ogrenemedık.
Japonlar nasıl bır yol ızlıyor nasıl cozumlerle kendılerını guvende tutabılıyorlar bu konuda aydınlatırsan cok sevınırım gercekten ogrenemem gereken japonların temel konularından bırıdır.Bak cevap vermessen o balkonlardan atlıyanlar lıstesıne benıde eklersın ona gore bır cevap beklıyorum kısa kestırıp te cope atma lutfen:D

Saat: 20:28
Sayfa 3 / 6

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık