![]() |
Karasevda Karasevda dedikleri budur herhalde Bir kere tutuldun mu duramazsın yerinde Elini gördün mü başkasının elinde Ölüverirsin işte oracık yerde... |
BEDEL Tabi...sevdanın bir bedeli vardı Bir sabah gün dogumuyla sundugun umudu Bir akşam üzeri çekip aldın Bana yüzünü aramak kaldı baktıgım insanların gözlerinde Sesini aramak kaldı çalan her telefonda Seni yalnızca hayallerde yaşamak kaldı Gözyaşlarımla hep hüzünlere gebe kalmak kaldı Verdigin mutlulugun bedeliydi belki Ödüyorum şimdi işte....agır agır ödüyorum zalo |
BALIKLAR DİYO Kİ !!!!!!!! Yazın Karadeniz'de Kışın Marmara'da Ne güzeldi yaşamak O güzelim sularda Batık kalyonlarda Güvenli kayalarda Ne güzeldi oynaşmak O güzelim sularda Kıyıda kuytularda Altın gibi kumlarda Ne güzeldi gelişmek O güzelim sularda Yeni bir hayat vardı Düşen her yumurtada Büyüyüp olgunlaşmak O güzelim sularda Önce kumu aldınız Sonra çamur saldınız Tertemiz suyumuza Her şeyi buladınız Şimdiyse o sularda Şekilsiz kıyılarda Çamurla yaşıyoruz Bir gözümüz trolda Bir gözümüz gırgırda. Esin Çınar ( 25.07.1992 ) ********************* Hayatla şakamızdı Oltacının oltası Hepimiz sevinirdik Düşerse yem tahtası.. İZMARİT Uğraşma koca reis Al git burdan takanı Beni tutmak istersen Al gel uzun oltanı Ya da parlat zokanı.. LÜFER Dün gece çok uğraşıp Yapmışsın çaparanı Doldururum hepsini Bulursan oynağımı.. PALAMUT Bir yaktınız lambayı Bir saldınız kabloyu Sonunu düşünmeden Yok ettiniz bir soyu.. USKUMRU Yıllar yılı sağladım Ağzınızın tadını Aptalca kazımayla Silceksiniz adımı.. MİDYE Eniştem pavuryayla Çıkınca bir kayaya O temizlik içinde Gülümserdik dünyaya.. YENGEÇ Ben ki şövalyesiydim Eski temiz denizin Hırsına kurban gittim Bir doğa zevksizinin.. ISTAKOZ Tam lâzın sofrasından Tanımışken dünyayı Bir toplu kıyım yapıp Boşalttınız tavayı.. HAMSİ Savunma bakanıydım Temiz derin suların Ka.hpeye meze oldu Küçücük yavrularım.. KALKAN Yaz kış güz ve baharda Ülkenin etrafında Sürekli besin oldum Garipler sofrasında.. İSTAVRİT Ne oyunlar yapardım Usta oltacılara Yemi güzel bulunca Girerdim livarlara.. KARAGÖZ Silahlı muhafızdım Ülkenin üç yanında Asla gaddar olmadım İnsanlar ayarında.. KILIÇ Büyümeden tutarsınız Kontrolsüz satarsınız Körpelik lezzetini Etimde tadarsınız.. ÇİNEKOP Temiz su yüzeyinde Bitmeyen raksım vardı Şimdi çamurda kaldım Ne kötü şansım vardı.. ZARGANA Yurdumuzda lakabı Baba olan ilk bendim Izgaraya sığmadım Lâkerda oldum yendim.. TORİK Şeklimi beğenmeyip Derimi soyarsınız Damağın isteğidir Çorbamı yaparsınız.. İSKORPİT Ege kıyılarında Benim hep tacım vardı İzmir'in çamurunda Sadece adım kaldı.. ÇİPURA Dünyanın her yanında Bilinen tadım vardır Bu ülkenin suyunda Aptalca kıyım vardır.. MERCAN Tadıma değer vermez Uskumru arardınız Bende çekip gidersem Bir şey anlamazsınız.. KOLYOZ Benim yumuşaklığım Tanrı'nın bir nimeti Ast solist olmasam da Bulursunuz lezzeti.. MEZGİT Küçücük bebeleri Tutup hapse attınız Büyüttünüz kestiniz Japonya'ya sattınız.. ORKİNOZ Taş dibinden yuvamı İstimlâk sız yıktınız Etimdeki lezzeti Buğulayıp tattınız.. LEVREK Ben size saldırmadım Siz dinamit attınız Pilaki adı verip Fırına kapattınız.. KEFAL Adımı herkes bilmez Derinlerde yaşarım Tadımı öğrenenler Unutursa şaşarım.. SİNARİT Taş dibinde devamlı Nöbetimi tutarım Bu zarif vücudumu Ben ustaya sunarım.. MİNAKOP Büyük bir aileyiz Bir arada yaşarız Tutulunca ölmeyip Kutularda yaşarız.. SARDALYA Damatlar beni sever Bazen gelinlerde yer Tadımı bilmeyenler Boş verin o böcek der.. KARİDES Adıma aldanarak Sanma ışık veririm Lezzetimi sorarsan Aşk gibi tat veririm.. FENER Bilip değer verenler Beni her yerde arar Tadım aklına gelen Hemen sofraya koyar.. KAYA Denizin güzelliği Bedenimde gülüşür Tadımın güzelliği Pişer aşka dönüşür.. PİSİ İstediğin şekilde Gönlünce pişirirsin En sevdiğin insana Güvenle yedirirsin.. DİL Özenle hazırlanmış Güzelim sepetlerle Kandırıp tutardınız Yemeyip satardınız.. GELİNCİK Çok kimse hatırlamaz Oltayla tutulurdum Kibarca hazırlanıp Dirhemle satılırdım.. BARBUNYA Barbun amca olmazsa Nöbete ben girerdim Lezzet arayan eve Seve seve giderdim.. TEKİR Etim eşsiz lezzettir Yumurtamsa nimettir Bitirdiniz bir soyu Sizin ki ihanettir.. MERSİN Korkudan uzaktayım İnanılmaz tattayım Siz istemeseniz de Yaşamla inattayım.. MORİNA Ben köyden yeni geldim Beni herkes tanımaz Tadıma bakanların Ağız tadı kaybolmaz.. SOMON Görünüşüm lezzetim Hazineye yakışır Ben insana ne yaptım Bitirmeye çalışır.. KIRLANGIÇ Kırlangıça benzerim Rengim daha açıktır O benden yakışıklı Betim benzim kaçıktır.. MAZAK Adım tadıma kefil Görünüşüm mükemmel Yavrularım bırakıp Gelip beni ye temel.. GÜMÜŞ Beyaz kemiksiz bir et Zerresi dolu lezzet Kendine değer veren Her ağızda yenecek.. BAKALARYA Akdeniz'de bir lezzet Arayan beni bulur Yukarlara karışmam Dipler benden sorulur.. LAGOS Tezgâhlarda pek yatmam Karadeniz'e çıkmam Aynı İskorpit gibi Çorba olmaya kızmam.. LİPSOZ Tat almayı bilirsen Bu işte bende varım Kendimi pek göstermem Hep ağırdan satarım.. DÜLGER Yağım tamam olunca Lezzetim doruktadır Kuzeyde adım geçmez Yaşamım yazlıktadır.. KUPEZ Akdeniz'in suları Bizlere yuva olur Etim zengine gitmez Garibe taam olur.. ISKARMOZ Esin Çınar 25.07.1992 |
bir aldanışın son kırıntılarını yaşıyorum sessiz hayalinle kocaman bir şehrin sessiz gürültüsü kulaklarımda bu kadar uzaktayken sana kefil olduğum acılarımı düşünüyorum belkide senin varlığına ben inanmışım sevgili en büyük yalanlardan daha acı bir dürüstlükle kabullenişim dudaklarımda ....yokluğum senin olsun...Ö. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifSmRyNaa |
Kağıt-kalem İşte önümde kağıt, kalem ona bakıyor Hareket edemiyor, boynu bükük duruyor Kağıtta bin bir cilve, uçları kıvrılıyor Kalem kağıda aşık, ne hayaller kuruyor Bezgin bir el uzanıp, kağıdı düzeltiyor Elin diğer kardeşi, kaleme sarılıyor Beyaz kağıt üstünde, sanki aşk yaşanıyor Kalem büyük bir zevkle, kağıda boşalıyor Satırlar belirdikçe, kağıt değerleniyor Kalemin bıraktığı, izler paha ediyor Bu aşk devam ederken, istenmeyen oluyor Daha sayfa dolmadan, mürekkebi bitiyor Yana uzanıp kalem, belki yardım bekliyor Tükenmek üzere aşk, elden bir şey gelmiyor Bir anda ötelerden, başka kalem geliyor Kalem kağıda aşık, kağıt elden gidiyor.. Esin Çınar 07.08.2006 . |
Gemi Bir gün bir tersanede Çelikler sevişirler Tek vücut olmak için Kaynakla birleşirler Döllenmiştir bir gemi Oluşmuştur omurga Haydi el birliğiyle Etrafına kaburga Kaburgalar sarılır Çelikten derilerle Güzelliği sonlanır Dikilen direklerle Dizel bir kalb takalım Elektronik bir beyin Boyanması bitince Denizde seyreyleyin Artık çelik değiliz Olmalı kimliğimiz Adlarımız olsa da Gemi genel ismimiz Yok ki sizden farkımız Eksiğimiz canımız Can taşımasak da İnanın var ruhumuz Ayrılıklara sebep Sayarlar şiirlerde Adımızı anarlar Sallanan mendillerle Elbet herkes bilemez Her birimiz aslında Kavuşma dağıtırız Bir sonraki limanda Deniz bize aşıktır Gövdemizi sarmalar Bazen hırçın dalgalar Yüzümüzü tırmalar Biraz rüzgar esti mi Üstümüze tırmanır Masum bedenimizi Köpüklerle donatır Geçtiğimiz yerlerde İzlerimiz temizdir Köpüklerin sebebi Beden sevişmemizdir Her sevişme sonunda Limanlara geliriz Bir sonraki aşk için Ruhen temizleniriz Sizlerde bizim gibi Kaynayıp doğarsınız Canınızın yanına Bir de ruh katarsınız Ruhunuzu kullanmaz Zevklere satarsınız En küçük fırtınada Savaşmaz batarsınız 13.03.2003 Esin Çınar . |
Ah.!! Ah Seni Andığım Sevdalarda Gönlümün sesi Buradan seslense Dinler miydin çığlığımı Okyanuslardan ötelerde Sesimin kanamış kanadına Gelirken tuzlu su değerek yaksa Anlar mıydın sesimdeki yangınları Duyar mıydın attığım sessiz çığlıkları Kalbimden yükselip göz kırpan yakamozları. Aşkımın sesi boş dönüyor seferinden Fırtınadan parçalanmış yelkenleri Yalpalar secde yapar direkleri Dönerken bağlandığı limana Kalmamıştır saf ümitlerden Saflığını kaybetmeyen Kırgındır kalbin sesi Yalnız ve kederli Döner kendine İç dünyası Haraptır Oysa Ah.. Esin Çınar 19.09.2006 . |
Her gün biraz daha yitiriyorum seni Her gün biraz daha Bana seslendiğini duyuyorum Hadi gel diyorsun herşey çok güzel olacak İnanıyorum sevgili her şey çok güzel olacak Ama bir türlü gelemiyorum! Gelemeyişim acımı daha da katmerliyor Bırakıyorum kendimi bilinmezliklere Binbir pişmanlıkla Ruhum sessiz çığlıklar atıyor Umutla bir gün diyorum bir gün ... *** Burdayım |
Anlamadin dimi hala, anlamadin seni ne denli sevdigimi.. Ugruna ne fedakarliklar yapabildigimi.. Senin için vazgectigim hayaller, birer birer sahidim.. Arama beni yazdigim siirlerin misralarinda.. Arama beni bir yabancinin gozlerinde.. Ben sendeyim, Senin en guzel yerinde Kalbindeyim!.. |
Bahar Bu gece üşüyerek Yatağıma uzandım Gözlerimi kapatıp Seni bekledim Bahar ... Esin Çınar 15.03.2005 |
| Saat: 09:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık