![]() |
Yanar Sobasında Yalnız'ın Üşüyen Bakışları. Lambasında Karanlığa dönük Bir ışık Titrer Sönük-sönük. Penceresi Dışına kapanmıştır, Kapısı İçine örtük. |
Yalnız Seni dalları budanmış Bir selviye benzetiyorum Rüzgarın her haline boyun eğen Ama asla yıkılmayan Fırtınada eğilen Meltemde bahar günlerine Eğin türküleri söyleyen Seni ayaz kış gecelerinde Kızıl aleve benzetiyorum Kendisi hep titreyen Çevresine sımsıcak huzur veren Sen masmavi gökyüzüne benzetiyorum Erilmezi son bulmayan, erişilemeyen Yapayalnız bulutlar olsa güneş olsa Ay olsa dünya senin olsa bile, yalnız. Fatma Helin Şimşek |
Gece çöker üzerime Yollar uzar Gittikçe bitmez ayrılıklarım Elimde tükenmiş umutlar..... Şiirlerde saklı Sitem ve yalnızlıklar... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifFatma ERDOĞAN |
Neden gulmesin gul gibi yuzler; Nicin aglasin o guzel gozler; Niye sevgiye sevimsiz sozler, Soylenir diye sasar aglarim. Su gordugumuz reng-a-reng cicek, Sevdali bulbul, ari, kelebek, Yek digerini birakip gidecek: Vefasizliga bakar aglarim. Solmasin dersin sunbulum, gulum; Yarin elinden alacak olum; Butun dunyayi inletse unum; Caresizlikten cosar aglarim. Nes'e gizlenir, coker bir melal; Her vucud, her sey mahkum-i zeval; Son nefese kadar tukenmez cidal. Tukenmez derdim sayar aglarim. Yılmaz Erdoğan |
|
yanlızım dostlarım yanlızım yanlız.:) |
Bir ben kaldım kentin kuytusunda İçten içe ıraklaşan adımlar Anıları iç cebimde Yarım-aksak yaşanmışlığın Kör bakışlar saplanır gecenin kalbine Somurtkan bir - iki kelam Ayaz vurmuş Şehir ki Yorgun argın bir uykudur Rüyaları kaybolmuş Bakma bana sen Akşamda kalma yaralarım Hele bir şafak söksün de gör Daha bir güzel olurlar Kurşuna dizilmiş yürekler Semah döner etrafımda Can düşer gülüm can düşer Ayın şavkında tutuklu gülmelerim Suskun Dudaklarımda mıhlanmış sayıklamalar Zemheriden miras Sis basanda tenhasını gençliğimin Şehir Yenilgiler kuşanmış savaşçıdır Bütün yükü sırtımda Ellerim kanar Yalnızlık avucuma konduğunda yalnızlık Bir kırık düştür Yazgı misali Çizgilerinde alnımın Damla damla Yanağımdan süzülür hüzün Bakma bana sen Akşamdan kalma yaralarım Hele bir şafak söksünde gör Sayıklamalarım Zemheriden miras… http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifİmdat ÖZCAN |
sen benim 11 yaşımdaki yanlızlığımsın sekerat anında uzatırken ellerini ellerime ellerimi tut diyişin hala yüreğimde ellerimle tutarken ellerini sanki buz gibi ölümün elini tutmuştum sen benim ilk ölümü anlayışım ve sen benim ilk ölümümdün ufacık ellerimi açrken semaya RABBİME en samimi duamdın sen şafak vaktinde gözlerimi dağa dikerek ilk bestelediğim türküydün sen sen benim 11 imin sitem dolu bir namesiydin resmini çizmek istemiştim dünyaya sığdıramadım seni arş-ı azama silemedim kurutamadım mendil yetiştiremedim hiçbir zaman gözyaşlarına sen dolunayın bir parçasıydın ama güneş doğunca kaybolmazdın seninle parlardı güneş gökyüzü seninle aydınlanırdı çünkü sen bir şu´lefeşandın kara bulutlar sarsada dünyayı sen karanlığı delmiş bir süreyya gibi çıkardın karşımıza tebessüm ederdin tüm insanlığa zaman seninle gark oluyordu zamana seninle aks ediyordu hayata hayat ise seninle hayata dönüyordu değ ne olur gözlerime okşa başımı yine hayal olsa rüya olsa bu işkenceyi çekmektense razıyım yine daim bu özlem ateşiyle yanmaktansa firak zehriyle aşılanmaktansa razıyım ey yar bana maveradan göndereceğin bir katre tebessüme sen benim 11 yaşımdaki yalnızlığımsın uzaksın ama her daim yalnızlık olarak yanımdasın.... |
Bak bir gece daha bitti sessiz sedasız Yine hüzün kokuyor buralar Ben sadece kuşların şarkısını dinliyorum Düşünüyorum kuytu odalarda İki köşeli yanlızğın bir ucunda sen bir ucunda ben Çevirdik şimdi derin bir karanlıga gözlerimizi Gittikçe daha uzaksın artık İçimdeki yanlızlık öyle yorgun,öyle yoğunki Suskunluğun en acımasız olduğu zamanlardayım Ses etmesede içimdeki öfkem Kalbim üşüyor çaresizlikten Duygularımı gizli yazıyorum artık Oysa ne çok şeyi özlemişim Gecelerimde Umutlarımda Yanlızlığımda,çaresizligimde Şimdi sırlarımı taşıdıgım çantamdasın Yanlızsın tıpkı benim gibi Kaç unutulmuş akşamdayız Kaç satır daha yazmam gerekiyor unutmak için Bak bir gecenin daha sonuna geldik Ben bir gece daha önündeyim duygularımın Anlatsam birazdaha ama neye yarar Gece bitti artık Şimdi en güzel uykulara dalıcam Sonra sonrası...... Günaydın yeni hayat http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gif |
yine herzamankinden farksız birgün, dışarıda güneş we hareket içerde bir genç we yorgunluk bir de YALNIZLIK. we televizyonda reklamlar yukarı katta tıkırtılar aşağı katta sessizlik uzaklarda ölüm,yakınlarda yine ölüm bir yerlerde unutulanlar,bir yerlerde ise unutanlar bilinmeyenlerde bir genç kız we bir genç kız daha... uçurumun kenarında düşmek için hazırlananlar uçurumun sonunda ölüm çığlığı! arkada sonsuz gözyaşları, uzun bir sessizlik, anılarıyla başbaşa bir genç kız Ve BİTMEYEN YALNIZLIK!!!!!......... |
| Saat: 15:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık