![]() |
Siyaset İnsanoğlu gariptir, hele karnı doyunca Durur mu sömürücü,bu huyunu duyunca Şah kral, padişahlar, geçen tarih boyunca Özgürlüğü yok edip,yönetmişler huyunca Bir perde arkasından, kapı aralığından Umut aradığımız, kaf dağının ardından Bir sıcak rüzgar esmiş, ben demiş özgürlüğüm Sizi kimse çözemez, bir atabilsem düğüm Sesi duyan hükümran, birden kalmış şaşırmış O sımsıcak rüzgardan, nezle olmuş hapşırmış Hekimini çağırmış, deva-aman aramış Hekimse tutmuş onu, hazineye kapamış Demiş ya hükümdarım, gördüğün ilacındır İlacının terkibi, taht kılıç ve tacındır Tebaanı özgür kıl, deki emir Hak'kındır Özgürlüğü paranla, geri alman yakındır Düşününce hükümdar, hemen bir hüküm salmış Varlıksız bir ülkede, özgürlük ne yaparmış Tebaa özgür olup, her tarafa yayılmış Her özgür insan gibi, özgürlüğünü satmış Hekim tekrar çağrılmış, ne bu bilgi bu hikmet Demiş bunda arama, ne sihir ne keramet Benim dediğim çıkar, en sonunda nihayet Ne özgürlükler ezdim, benim adım siyaset. Esin ÇINAR 18.06.1995 . |
Alıntı Alıntı adlı şair Ne şiirler bırakmış Her sitede forumda Şiiri yayımlanmış Belli ki şanslı şair Şiiri asılırken Silinip atılmamış Adı altında kalmış Esin Çınar 07.12.2006 . |
Anlamı yok güneş, Doğma istersen. Anlamı yok yağmur, Yağma istersen. O yoksa Islatma sokaklarımı. O yoksa Aydınlatma dünyamı. Ne olur, Sizlere yalvarırım. Ben sokaklarımda, karanlığımda saklanırım... nejat |
SEVGİLİYE Seni çok sevdim sevgili çok! Senin döneceğin günü bekledim Dönmeyeceğini,dönemeyeceğini Bildiğim halde sevgili Sadece seni büyüttüm içimde Her güne bir umutla başlayarak Belki! belki de gelir diyerek Sadece seni seni yaşattım Sevgili Sen umarsızca sevdin mi sevgili Bekledin mi!.... Ben bekledim sevgili Dedim ya! Sadece seni büyüttüm içimde sevgili Anlatayım dinle! Fırtınalar koptu içimde Nereye baksam sen oldun sevgili Şehir lambalarında bile seni aradım Çaresiz yüreğim seni sevmekten bıkmadı Sevgili.. Seven gönlüm senin yanından hiç ama hiç ayrılmadı Nerde olursan ol biliyorum ki Ben seni yaşıyorum sen beni yaşamasanda Seni seviyorum sevgili Umarsızca bıkmadan usanmadan Bu günde içimdesin mutluyum İşte ben seni böyle sevdim Sen beni sevmesende SEVGİLİ... MELİKE |
Mayasına hüzün katılmış bir iklimin çocuğuyum hayalleri kelep çeli bir sevda mahkumuyum benım kısı küçük şehirde buyuk cenk ler koparmak tır... ReD DeviL |
Gitme Seni sevmekten şikâyetim olmadı Ne bir güne, ne de kara gecelere Ne bir taşa, ne de dağa, tepelere Ne bir kula, ne de seni Yaradan’ a Seni sevdim Ne güle gittim, ne ele Seni sevdim Ne çöle düştüm, ne dile Seni sardım sineme Sevdim delice Gitme, sen gitme Boynum bükülür, solar ölürüm Ben topraklara değil Sensizliğe gömülürüm Gitme, sen gitme Dal, dal kırılır, biter ölürüm Ben topraklara değil Sensizliğe gömülürüm nejat |
Kalbim sana ağlamak istiyor bu akşam Kana kana doya doya Gizlemeden gözyaşlarını Kalbim sana ağlamak istiyor bu akşam Yarası açılsın varsın Akan kan yerine sen dol Sen gez bütün damarlarımda Kalbim sana ağlamak istiyor bu akşam Umursamazca dünyayı Bir tek sen varmışçasına Kalbim sana ağlamak istiyor bu akşam Fırtına öncesi sessizlikte bekliyor şu an... |
fırtınalar kopar yüreğimde. içimdeki o deli gençlik duygusu, koşmak isterim ciğerim patlarcasına, gitmek isterim çok uzak diyarlara. bir kuşun ötüşünde ararım yanlızlığımı, bir derenin çağlayanında. yırtıcı bir kuşunun ağzındaki leş parçası gibi, düşmek isterim çok yükseklerden, yanlızlığımı anlatamam kimselere, beni benden başka kimse anlamaz ki, nesri tükenmiş bir hayvan misali, ararım yanlızlığımı kendimde. düşlerim de vardı benim. kurduğum güzel hayallerde vardı. gözü dönmüş bir katil gibi, içime girmeden önce.. uçurum kenarlarında gezerdim hep, yaşamla ölüm arasındaki o mesafede, ölümün bi anlamı yok tu ki... ben yaşarkende ölüydüm zaten. hani içini kemiren bi his kaplar ya! bağırmak isteyipte bağıramazsın, bardaktan boşalırcasına ağlamak istersin, derdini içine gömer.. bu yalan dünyaya bi tebessüm de sen atarsın. sen, adını hala koyamadığım... gece düşümde, gündüz hayalimde canlandırdığım, ve birgün elbet gözlerine bakacağım, bi gül perisi olmalısın... GÜZEL YAZMIŞMIYIM HOCAM? |
Beni Bana Terketme Sen gidince çok ıssızlaşıyor ruhum Her terk edişinde susuz kalmış çöllerde Seraplarla yaşıyorum Su diye çırpındığım bir anda Elinde su beni bekleyen sen Koşuyorum hayaline Ruhum inanamasada mutlu Koşuyorum hayaline Bulamayınca seni artıyor susuzluğum Ölüm bile acıyor bana Beni bana terketme Beni bana terketme |
Bırakıp kaçmak sana akışır ancak Senın bır adın yalancı bır adında alçak Nerde oldu bu yolculuk Sen bırakıp kaçtın alçak CaSPix |
| Saat: 05:31 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık