![]() |
Yalnızlık Şiiri karanlığın insanı delirten bir ihtişamı vardır yıldızlar aydınlık fikirler gibi havada salkım salkım bu gece dağ başları kadar yalnızım çiçekler damlıyor gecenin parmaklarından dudaklarımda eski bir mektep türküsü karanlıkta sana doğru uzanmış ellerim gözlerim gözlerini arıyor durmadan nerdesin? Attilâ İlhan |
Bu sabah ektiğin çiçeklerdeyim. Yastığın yorganın..buruşmuş çarşafın Demini almış diyerek içtiğin çaydayım. Mektubum, şiirim...kalemim, tuşlarım Sana çıkan uzun kısa her yoldayım. Uzat elini tut saçlarımdan Dile ne dilersen...seninim diyen Senin kadınından. Yanıbaşımda ol..nefesin nefesimde Ve UNUTMA.......ektiğin çiçekleri sula Sulaki sana çiçek vereyim 4 mevsimde Adını andıkça çırpınmada yürek Esaret altında sürünerek. İnliyorum. Gittikçe büyüyen özlemlerin kafesinde. Bilmelisin ki; yokluğunu sevmiyorum Sensizlik ertesinde. |
Günle gece usanmadan kovalaşır Sana fark ettirmez canından gideni Yenilmiş halin çöktükçe çöker üzerine Sayılı nefesini sormadan alırken Hayata buruşan asık suratında Yıldızları küstüren imgeler doğar Kaymadan vakit düşür hadi hepsini Değeri bilinmeyen yaşlarınla birlikte Düşlerimde de olsa gülücükler yakışır Hayallerimi süsleyen bakışların kaynağına Öyle bir tebessüm eyleki kalbinden Götürsün seni oylum oylum bulutlara Baksana bekleyen kollar zamanı germiş Zorlayarak erkini sen için tutmakta açık Duygularını dökenleri bırakıp ardında At şu adımını çırparak kanatlarını Akıl almaz mecburiyetleri geçmişin Yürekten yüreğe sevgilerde yok olur Dokunmaya kıyamayan okşayışlar Eşlik eder öpücüklerin sağanağına Bırak ellerini düğümleri çözülsün Nereye gösteriyorsa avuç içleri Oraya doğru koş kovalanırcasına Terlemiş halinde buluşursan ellerimle Yeni bir gezegen yaratılır ateşler saçan Gökyüzünden seyre dalarız evreni Resmimiz çizilir fısıldaşan dalgalarda Kesilir yaşama dair kısır döngüler Sen hep kalırsın virgülden önce Hiç bir cümle gidemez olur sensiz noktaya http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifUtku DEMİR |
Ağzina Kadar Dolu Bİr Dünya Yükü sırtında geçmişin Büklüm büklüm Yollarını aşarak Ben nereden nereye gelmişim?... Karla örtülü bekleyişler Dantel gibi işlenirken Şiir bağında Nedense ben Acılara gülmüşüm!... Merak ettiğim şeyler Döndükçe etrafımda Zamanında ben Aşk tarlalarına Şiir ekmişim... Akreplere, Yılanlara rağmen Susamışım çok kere İnsanca yaşamaya... Bizim için örülen Duvarları aşmaya... Çok etkiledi beni Düzenbazlıklar... Her defasında Düşünce körlüğünü Renk körlüğünden Daha çekilmez görmüşüm... Yükü sırtında geçmişin Büklüm büklüm Yollarını aşarak Ben nereden nereye gelmişim?... |
Can yoldaşın olmazsa olmasın Yalnızım diye hayıflanmayasın, Eğilmiş üstüne gökyüzü masmavi Bir anne şefkatine müsavi. Üç adım ötede deniz Dosttur, ne öfkesi ne durgunluğu sebepsiz. Bir derdin varsa açabilirsin ağaçlara Ağaç yaprak verir, sır vermez rüzgara Ve kış yaz, Dalda kuş eksik olmaz Dağ başında duman Yalnızlık nedir göreceksin öldüğün zaman. |
Yalnız Yanlızlık paylaşılmaz Paylaşılırsa yanlızlık olmaz Yanar sobasında Yalnız'ın üşüyen bakışları Lambasında karanlığa dönük Bir ışık titrek sönük sönük Penceresi dışına kapanmıştır Kapısı içine örtük Bir sözde saklanmış bir yalanı Bir gözde okuduğundan Bakmaz kendi gözlerine bile Özdemir Asaf |
Birer mavi düş uykularımızda Sevda acılarımız, Birer gonca... Uyandığımızda hayata, Yaşamadıklarımız çıkıverir, Ağlayan bir mevsim Susan bir güneşe kaçar, Umut eder yağmurlarını. Ben, Umut etmeyi unutalı çok oldu uyanışlarımda. Ama sen, Umut et Dirilişimizi, deniz kokusunu. Ve umut et geceleri Karanlık olduğundan değil, Yalnızlığı soluduğundan değil, Senin olduğundan umut et... Kim bilir belki Dualarımız buluşur Uykularımızda... Sen yeter ki umut et... http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifErdem ÇAMDAL |
YalnızlıklarYeşertiyorum Gecenin karanlığı tünerken saçlarıma Boyası yitik bir ressamın fırçası gibi Ayaklarım yorgunluğumu çiziyor kaldırımlara. Hıçkırarak bulutlar ağlıyor Islanıyor saçlarımdaki karanlık Sığınıyorum bir durak saçağı dibine Titreyen parmaklarım yüzümde geziniyor Sanki kanunun hüzünlü tellerinde... Küf kokulu gecelere Şiirler yazıyor yüreğim Bir çay tadında hayallerimi içiyorum Koyu karanlıkta damla damla mısralarım düşüyor Gem vuruyorum duygularıma ağlamamak için Sevgimi mumyalayıp gömüyorum El deymemiş yalnızlıklar yeşertiyorum Yüreğimin en saf yerinde... |
Yalnız Otururum tek başıma bakarım gökyüzüne ve insanları izlerim ...Korkarım kaçarım bir kır kahvesine yalnız otururum ve insanları izlerim Hayaller kurarım Nutuklar atarım boş sandalyalere ve sonra sevinirim Yalnızım mutluyum diye. Cemre Açıkgöz |
Yalnızım Yalnızsın Yalnızızhttp://www.aruz.com/huya-siir/metin.gif kimse içimdeki boşluğu görmüyor bir adresi yitirmek neler hissettirir insana kalp atışlarından uzak olmak soluğunda duyamamak mevsimleri, düşünmüyor çok şey bilmenin hoş karşılanmadığı zamanlardayız ciddiye alınmıyor sorularımız gün afrikalı kalmaya kararlı bu dünyadan olmamak da yetmiyor ve siz geliyorsunuz, sarı elbisenizle bir silüet hayatımdaki eksikleri gösteriyorsunuz küçülüp silikleşiyorum, hafifliyor bedenim yalnızlığım dağılıp çoğalıyor sesinizde ben artık sadece kuşların şarkısını dinliyorum |
| Saat: 16:45 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık