![]() |
Ahvalim var Karar kıl gönül ikrara, Murşidler şahı hünkara. Kamil olup hak yoluna, Gelen bilsin ahvalimiz.. Arif ile kıl pazarı, Göresin aşkı nazarı. Bülbül olup zarı,zarı, Yanan bilsin ahvalimiz... Çirkin ile aç arayı, Melhem ile sar yarayı. Sıratı geçip sılayı, Bulan bilsin ahvalimiz.. Dost yolunda olak sefil, Düşünme hiç boşa gafil. Çağlarim der söze dahil, Olan bilsin ahvalimiz. Aşık Çağları (Muammer Çalar) |
http://gallery.istanbul.gov.tr/Portals/FotoIstanbul/images/b/1777.jpg Bu zamansız gidişin Umurumdamı sanki Neler neler yaşadık Silemezmiyim seni Gerçek aşkı bul ama Hüzünlerinle yaşa Ağlarımmı sanmıştın Ne farkederki bana Gidene dur diyemem Giden gider zaten Sevene sevme demem Seven sever zaten vurdum duymaz yaramaz seveceksen sev biraz ben seni seviyorum ne olur anla biraz anlaki gel gör halimi ne hallere düşmüşüm aşkından yanmışım söndürsene sen beni |
Madem sonunda ayrılık vardı Söyle gülüm sevda neden yaşandı Madem ayrılık sonumuz gözyaşı mahsulümüz olacaktı Söyle gülüm sevda neden yaşandı. Madem gitmek için gelmiştin bana Söyle gülüm sevda neden yaşandı Madem ardında bir dalı kırık bırakmaktı niyetin Söyle gülüm sevda neden yaşandı. Madem kanlı hançerini kalbime batıracaktın acımadan Söyle gülüm sevda neden yaşandı Madem sevgiye inanmıyordun Söyle gülüm sevda neden yaşandı. |
http://img287.imageshack.us/img287/2460/a13qa.jpg Bir asktan bir aska geçmek olmaz ki Her gün yeni bir sevgili seçmek olmaz ki Gitmek en kolay yol sen kalmayi dene Çok ihtiyacim var beni bugün sevmene Gitmek en kolay yol sen kalmayi dene Çok ihtiyacim var beni bugün sevmene Yanimda olsan sana dokunsam biraz oksasam yar Ipek tenine deniz gözlerine bakip dalsam yar Elini tutsam sana sarilsam hatta aglasam yar Korkularim bitse yalnizligim gitse ben hep sende kalsam yar Verdigin ask sözü caymak olmaz ki Vari yok yoku var saymak olmaz ki Gitmek en kolay yol sen kalmayi dene Çok ihtiyacim var beni bugün sevmene Yanimda olsan sana dokunsam biraz oksasam yar Ipek tenine deniz gözlerine bakip dalsam yar Elini tutsam biraz sarilsam hatta aglasam yar Korkularim bitse yalnizligim gitse ben hep bu evde kalsam yar |
Çifte koştuğun öküzler, Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Ne esnaf ne tüccar ne efendi Senin kadar değil düşünceli Senin kadar yorgun değil kardaş! Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Sevmesi sana mahsustur Yüreğin hükmedince, Boynun damarları kabararak Türkü söylersin söyleyince, En iyi sen gülersin, Ölürsün öl deyince, Sana mahsus çalışmak. Sen ki kış ve yaz düşünceli Sen ki kış ve yaz yalınayak! Cahit Külebi |
http://img258.imageshack.us/img258/6299/genclereozelgulveresimler292lo.jpg Yitirilmiş yılların ardından bakma ne olur Öyle hadi gel yeniden Karanlık gecelerin içinden çıkar al beni Hadi sarıl yeniden Ben böyle çaresizken Sen öyle kayıtsız olmaz bir tanem Unuttum geçenleri sende affet beni Hadi vur aşkı en derinden son defa Yeniden yeniden denesek bir daha Yeniden kadehi vuralım gel aşka Sınırsız hesapsız olacak herşey Bu defa bu defa başka Yeniden yeniden denesek bir daha Yeniden kadehi vuralım gel aşka Sınırsız hesapsız olacak herşey Bu defa teslim ol aşka |
Ayrılık şiiri Her satırı mendireğe dizili karabatağa benzeyen bir mektup bırakarak balıkçı koyundan sisler içinde uzaklaşan kayık gibi bir sabah usulca ayrıldın koynumdan Bütün yolcularını boğaz köprüsünün çaldığı araba vapurunun boş seferleri gibi yalnızca rüzgar gezinir sensiz yüreğimde Durgun bir sudur aslında deniz ki çocukların acemi oltalarını denedikleri kuytu bir iskelenin tahtaları altına yazdığım ayrılık şiirini okudukça dalgalanır Sunay Akın |
Gitmek geliyor içimden… Belli bir mekâna değil, belli bir zamana. Teknoloji bu kadar gelişirken, uzayın derinliklerine gidilip, kim var kim yok diye araştırılırken, neden zamanı geriye alma girişiminde bulunmaz ki bilim adamları. Bu mucizenin gerçekleşebileceğini düşününce heyecanlanıyorum. Bir an ne kadar geriye gitmek istediğimden emin olamıyorum. Acaba anne karnına mı geri dönsem? Yoksa cinsiyetimi belirleyen babamın hayalarına mı? Galiba hiç doğmamış olmak istemek biraz fazla kaçar, kaderi değiştirmek olurdu. Eyvah! Kader, yazgı! Ben bunları geriye dönüş heyecanı içinde atlamışım. Onlar devreye girince yaşanmışlık aynı olacak. Fotokopisi gibi. Ama bu geri dönüşlüğün, aynı şekilde bir yaşanmışlığı olacaksa; acısı, hüznü, hayal kırıklığı çok, sevinci, mutluluğu az… Ya bir de kaybettiklerim ve kazandıklarım. Geçmişe intikal eden akrabalarım, arkadaşlarım, eşim, dostum. Kaybettiğim değerlerim, gururum, umutlarım. Ya kazandıklarım? Nerdeyse yarım asra ulaşacak yaşım her şeye rağmen beklemeyi ve umut etmeyi öğrenmek ve çocuklarım. Hayır hayır! Artık emin değilim, başımı alıp gitmekten. O yorgunluğu bir daha yaşamaktan. Yaşanmışlığın terazisini ayarlamak zor. Ne yaparsak yapalım kaybettiklerimizin kefesi ağır geliyor. Galiba en güzeli kahvemi elime alıp, bir de sigara yakıp Hüsnü Şenlendirici’den ‘Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime’ klarnet taksimini dinleyerek geçmişe yolculuk yapmak. Hüznü, sevinci, heyecanı, ayrılıkları anımsarken o günlere geri dönmek ve özeleştiri yapıp geleceğe yön vermek. Yolculuk uzun sürse de eminim buna değecek. Çünkü işin içinde gelecek için beklentiler, umutlar, geçmişteki keşkeler var. Umarım keşkelerin olmadığı bir yön bulurum geleceğime. Kahveler, sigaralar ve klarnetten yayılan ses bir çok kez tekrarlansa da… Alıntıdır... |
Seni sevdim diyenler çekip giderse Buda geçer birtanem boşver üzülme Seni güneşin batışını seyrederken görüyorum Seni yağmurun akışını dinlerken duyuyorum Seni yollarda dolaşırken hayal ediyorum İnan, inan ki seni seviyorum İnan, inan ki seni seviyorum Akan gözyaşların durmak bilmezse Şu yalan dünyada yüzün gülmezse Seni sevdim diyenler çekip giderse Bu da geçer birtanem boşver üzülme Seni sevdim diyenler çekip giderse Bu da geçer birtanem boşver üzülme Bir dileğim olsaydı eğer tanrıdan seni dilerdim Uğrunda ölüm olsa seve seve giderdim Kadehime şarap olsan seni doya doya içerdim İnan, inan ki sensizliği nasıl sürerdim İnan, inan ki sensizliği nasıl sürerdim Akan gözyaşların durmak bilmezse Şu yalan dünyada yüzün gülmezse, Seni sevdim diyenler çekip giderse Buda geçer birtanem boşver üzülme Seni sevdim diyenler çekip giderse Buda geçer birtanem boşver üzülme... |
ne kadar da kal demek gelsede icimizden genellikle dudaklarımız arasından cıkan keime git tir..mesela gitle yazılmıs bi sürü sarkı war.inasn gururuna yedirip kal demeyi cok fazla beceremiyor.o yüzden kal ile ilgili sarkılar cok degil.. git gideceksen bekleme.baska birşey söleme.. git hadi git istemiyorsan.git git hic sevmiyorsan. git bir daha dönme geri.istemem bundan gayri ellerini.. git git geri dönme bir daha,git git aramam asla.......... gibi....bi sürü sarkı var.bunlar sadece bi kacıydı..iste kalmak yürek istio abi...herseyi bir anda bırakıp gitmek cok kolay....:D |
| Saat: 16:59 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık