![]() |
|
|
Sevgi size kılavuzluk edince peşinden gidiniz, Sevginin yolları dik ve sarp olsa da. Sevgi sizi geliştirir, fakat budaya budaya ızdırab verir. Siz, sevgiye yol göstereceğinizi sanmayın, çünkü sevgi sizde değer görürse, her yolu gösterir...http://www.blogcu.com/images/smilies/heart.gif |
Bil ki görünen şekil, yok olur gider, Mana alemidir ölümsüz olan. Niye bir testinin şekliyle oynayıp duracaksın? Bırak testinin şeklini, suyu ara... Mevlâna Celâleddin-i Rûmi |
1. Hayır, ben zengin değilim. Parası olan fakir bir adamım. Zengin olmak ve parası olmak aynı şey değil. 2. Birini özlemenin en kötü yolu, yan yana oturduğun halde onu hiçbir zaman elde edemeyeceğini bilmendir. 3. Seni sen olduğun için değil, senin yanında olduğum zaman, ben olduğum için seviyorum. 4. Yüreğin hafızası kötülükleri unutur, iyilikleri ise saklar ve büyütür. Ve bu hileli ustalık sayesinde geçmişin yüklerini kolaylıkla omuzlayabiliyoruz. 5. Bir sona geldiğin için ağlama, onu yaşadığın için gülümse. 6. Hiç kimse senin gözyaşlarını hak etmez ve onu hak eden, seni asla ağlatmayacak olandır. 7. Yazmayı sürdürmek isteyen ünlü bir yazar şöhrete karşı kendisini sürekli korumalıdır. 8. Asla unutmayın ki, bir evlilikte en önemli şey mutluluk değil, istikrardır. 9. Birinin seni senin istediğin gibi sevmemesi, onun seni tüm varlığıyla sevmediği anlamına gelmez. 10. Gerçek dost, elini tuttuğunda kalbine de dokunandır. 11. Adalet… Topallayarak gelir fakat geldiği her yerde aynıdır. 12. Üzüntülü olduğun zamanlarda bile gülümsemeyi asla bırakma, biri gülümsemene aşık olabilir. 13. Bu dünyada bir insan olabilirsin ama birisi için bir dünya olabilirsin. 14. Zamanını seninle geçirmekle ilgilenmeyen biriyle zamanını harcama. 15. Seni kıracak insanlar her zaman olacaktır; öyleyse güvenmeye ihtiyacın var, sadece dikkatli ol. 16. Daha iyi bir insan ol ve yeni bir insanla karşılaşmadan, o kişinin de senin kim olduğunu bildiğini ümit etmeden önce, kendisinin kim olduğunu bildiğinden emin ol. 17. Çok fazla uğraşma, en iyi şeyler ummadığın zamanlarda olur. 18. Bir adam babasına benzemeye başladığı anda yaşlandığını anlar. 19. Ağzıma giren her şey beni şişmanlatıyor, ağzımdan çıkan her şey ise bana sıkıntı veriyor, beni utandırıyor. 20. Belki de Allah doğru kişi ile karşılaşmadan önce yanlış insanlarla karşılaşmamızı istemiştir, ancak böyle olunca minnettarlık duyarız. 21. Çok bekleyen, daha az olanı ümit etmeyi de bilir. 22. Önemli olan, hayatta başına ne geldiği değil, neyi nasıl hatırladığındır. 23. İnsanlar yaşlandıkça hayallerinin peşine düşmekten vazgeçmezler, hayallerinin peşini bıraktıkları için yaşlanırlar. 24. Kendi gerçekliğimizin başkalarının oluşturduğu kalıplarla yorumlanması bizi daha da bilinmez kılmakla kalmaz, daha az özgür, daha çok yalnız ve ıssız yapar. |
Uşağım bile olsa, yanlışlarımı düzelten efendim olur. |
"Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadar da sevgi çeşidi vardır." TOLSTOY |
♥ Özlü Sözler ♥ Şanssızlığa katlanabiliriz , çünkü dışarıdan gelir ve tümüyle rastlantısaldır. Oysa yaşamda bizi asıl yaralayan , yaptığımız hatalara hayıflanmaktır. Oscar Wilde ♥ Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr ♥ İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana ♥ Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz? Dehanın sınırları var cehaletinse hiçbir sınırı yoktur. Whoopi Goldberg ♥ Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. S. M. Power ♥ Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. Cucong ♥ Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore ♥ Acınmaktansa kıskanılmak dana iyidir. Heredot ♥ Düşman isterseniz dostlarınızı geçmeye çalışınız. Dost isterseniz , bırakın , dostlarınız sizi geçsin. La Rochefoucauld ♥ Yirmi yaşındaki bir insan, dünyayı değiştirmek ister . Yetmiş yaşına gelince , yine dünyayı değiştirmek ister, ama yapamayacağını bilir. Clarence S.Darrow ♥ Doğruluk sonsuzluğun güneşidir. Nasıl olsa doğar. Wendell Phillips ♥ Büyük sıçrayışı gerçekleştirmek isteyen, birkaç adım geriye gitmek zorundadır. Bugün yarına dünle beslenerek yol alır. Bertolt Brecht ♥ Sık ve çok gülmek; zeki insanların saygısını ve çocukların sevgisini, şefkatini kazanmak; dürüst eleştirilerin taktirine layık olmak ve yanlış arkadaşların ihanetlerine katlanabilmek; güzelliği taktir edebilmek, başkalarındaki "en iyiyi bulabilmek"; sağlık Ralph Waldo Emerson ♥ Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville ♥ Aşk bir kadının yaşamının tüm öyküsü, erkeğin ise yalnızca bir serüvenidir. Madama de Stael ♥ Aşkın gizemi, ölümün gizeminden daha büyüktür. Oscar Wilde ♥ Niçin hep birlikte barış ve uyum içinde yaşamayalım? Hepimiz aynı yıldızlara bakıyoruz, aynı gezegenin üzerindeki yol arkadaşlarıyız ve aynı gökyüzünün altında yaşıyoruz. Aunius Aurelius Simachus ♥ Aşk hakkında herşey doğru, herşey yanlıştır. Hakkında söylenecek hiçbir şeyin saçma olmadığı tek şey aşktır. Chamfort |
söylesem tesiri yok söylemesem söylemesem gönül razı değil FUZULİ SENİ ANLATABİLMEK İÇİN GÖKLER KADAR BÜYÜK BİR AĞZA SAHİP OLMAM GEREKİR MEVLANA |
|
| Saat: 06:41 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık