![]() |
Aşkın ile Aşıklar Aşkın ile aşıklar Yansın ya Resulullah İçip aşkın şarabın Kansın ya Resulullah Şol seni seven kişi Verir yoluna başı İki cihan güneşi Sensin ya Resulullah Şol seni sevdi Subhan Oldun kamuya sultan Canım yoluna kurban Olsun ya Resulullah Aşık Yunus'un canı Hilm-u şefaatkanı Alemlerin sultanı Sensin ya Resulullah Yunus Emre |
Sen Doğdun Ya Resulullah SEN DOĞDUN YA RESULULLAH V Hazreti Cebrail (a.s.) Beni SaÂ’dÂ’ a geliyor, Ya Resulullah, Sen çocuklarla oynuyorsun Cebrail (a.s.) Seni çocukların içinden alıyor, Usulca, İncitmeden yere uzatıyor, Ya Resulullah, Sende ses yok, Bedenin CebrailÂ’ e teslim, Cebrail göğsÜnÜ yarıyor, Kalbini dışarı çıkarıyor, Şeytanın, Sen de olan nasibini alıyor, Kalbini altın bir tasa koyup, Zemzem suyuyla yıkıyor, Ve kalbini yerine koyuyor... çocuklar Halime2 ye koşmuş, Halime bin bir telaşla Sana koşuyor, çocuklarından ayırmadığı, çocuk gÜzeline, Yaratılmışların en özeline koşuyor, Kucağına alıyor, Sarılıyor, öpÜyor, Kokluyor... Lokman Hamitoğlu |
Kimlere anlatam kimlere diyem Hasreti kor olup yürek yakıyor İstedim Resul'ü bir kez görem Görmedim bu yüzden bagrım yanıyor Özlemin kavurur yanık tenimi Bitsin bu ayrılık bitsin Ya Nebi Ravzanda öleyim Kabul et beni Hasretin Ateşi bagrımı yakıyor... Öyle tutukunum ki Resulullah'a Canımı veririm O'nun ugruna Gidemedim Gönlüm dayanmaz buna Gözümün yaşları O'na akıyor... Sultanım hasretin gönlümde yanar, Adını andıkca yüregim kanar Bu hâle gelmişim Aşkıyla Canlar Medine Gülü'ne kalbim yanıyor... Dertliyim derdimi kime diyeyim Gözlerim yaş dolu nasıl güleyim Bu yaralı gönülle nere gideyim Yaktı hasretin Ey Güzel Resulullah... :*( ***Ahmet FEYZİ*** çok güzel de okuyor |
Hazret-i Ali ibni Ebi TalibDördüncüsü Ali’dir, raşid halifelerin, Ehl-i beytin ilki ve damâd-ı Peygamberin. Odur irfan kaynağı, keramet hazinesi, Odur Hakkın aslanı, evliyanın reisi. İlmi çoktur, şu hadis, onun vesikasıdır, (Ben ilmin şehriyim, Ali’de kapısıdır.) Âyet-i kerimeyle edildi medhü senâ, Kılavuz olmuştur o, bilcümle Müslümana Âriflerin önderi, salihlerin rehberi, Şüphesiz onu, sever âlemlerin serveri Bil ki onu sevmeyen Ehl-i sünnet değildir, Haricidir, sapıktır, ehl-i Cennet değildir. Namaz kıldırır iken getirmişti tekbiri, Şehid etti Ali’yi haricilerden biri. İmâm-ı Ali Haydar, sevilir gökte ve yerde, Şöylece övülmüştür hadis-i şeriflerde: (Ali’yi seven mümin sevmeyen münafıktır, Böyle kimseler ancak, Cehenneme layıktır. Bilin, Ali’yi sevmek, imanın alameti, Onu seven müminler bulmuştur selameti. Ali’yi seven kimse beni sevmiştir elbet Ona düşmanlık eden, bana etmiştir elbet. Onu üzen, inciten beni incitmiş olur, Beni inciten ise, Rabbi incitmiş olur. Bil Ali’ye muhabbet, bana muhabbet demek Bana muhabbet ise Hakka muhabbet demek Onun güzel yüzüne bakmak ibadet olur, Onun sevgisi kula, büyük saadet olur. Ali’ye bir sıkıntı vermek için uğraşan, Muhakkak bilmeli ki, kendi olur perişan Kadınların üstünü Fatımat-üz-Zehrayı Rabbim bana emretti ona nikahlamayı. Her peygamberin nesli kendisinden gelmiştir, Benimkini ise Hak, Ali’den halk etmiştir. Bana Ali’den daha sevgilidir Fatıma, Fakat Ali kıymetli, azizdir ondan daha Ali’nin yakınlığı bana aynen şöyledir, Harun’un Musa ile yakınlığı gibidir.) Ya Rabbi sevgisini nakşeyle kalbimize, Onun şefaatini nasip et hepimize. |
Allah Sevgisi Şehvetinin esiri olmuş her bir nefis dizginlerinden boşanmış bir at gibidir Bu atı kırbaçlayıp şaha kaldıran sinsi şeytanın ta kendisidir Dizginleri ele alıp atı durduracak kişi yalnızca atın seyisidir Bunu da her zaman için yaptıracak olan yürekten gelen ALLAH sevgisidir (4 Mart 2006 / İstanbul) Timur İlikan |
KİME EMANET Hak Nebinin dilinde nifak sayılmış Emanete ihanet Tohum toprağa yavru yuvaya Yuva anaya emanet Şak şak olmuş toprak suya Su buluta emanet Yusuf kuyuya Mısır Yusuf’a emanet Hak Nebi mağaraya Medine Hak Nebi’ye emanet İbrahim ateşe İsmail bıçağa emanet Ne bıçak ne ateş ne kuyu Ne de mağara etmedi ihanet Asrın İBRAHİMLERİ SANA EMANET Arkadaş gel bir kor gibi yak sineni Çünkü hepsi ALLAH’A EMANET İçine doğru derinleş Dibi görünmeyen bir kuyu ol Sakla Yusufları koynunda Yusuflar sana emanet Mağarada yılan olma Güvercin gibi vefalı Örümcek gibi tehlikelere perdedar ol Mağara gibi al Muhammedileri al yedi genci Al bütün bir gençliği Sümeyra Hak Nebi’yi evlatlarına emanet etti Sakın ona bir şey olursa eve dönmeyin dedi Donmeden emanete sahip çıkmayacaklarını anlayınca Vazgeçtiler eve dönmekten Evlerinden çıkmayanlar neyin emanetçisi acaba! Bilecik istasyonunda yaşlı ana Oğlunu cepheye uğurlarken Oğlum Babanı Dimetoka’da dayını Şipka’da Ağabeyini Çanakkale’de kaybettim Sen benim son yongamsın Sen de dönmezsen ben Allah’a emanet diyordu Git sen de git Minareler ezansız Camiler Kur’ansız kalacaksa Sen de git Ezan,vatan,Kuran kime emanet Cafer-i Tayyar şehit olmuştu Hak Nebi geldi Yetimlerin başını okşadı ve ağladı Baş okşayan kim gözyaşı kime emanet! Cephede kanlar içinde son anlarını yaşarken Vücudundan kanlı kurşunu çıkarıp Arkadaşım Memiş –Şunu al! Oğluma emanet et! Ben sağ yaşadığım müddetçe görevimi yaptım. Senden de bunun hakkını vermeni istiyorum dediğimi ilet. Mukaddes kurşun kime emanet Sütçü imamın iki bacımızın yaşmağını aldılar diye Maraş’ı kana buladığı Senin şuurun kime Yaşmak kime emnet Şair Hazreti Amine’ye -Ey Ebva’da yatan ölü bahçende açtı Dünyanın en güzel gülü derken Bahçe kime gül kime emanet Bilaller dem tutan bülbüller nerde Arkadaş gül de bülbül de Bağ da bahçıvan da Ateş içindeki İbrahimler Kuyudaki Yusuflar Şu gerideki isimsiz kümbet Şu ilerdeki ıssız mabet Unutma! sakın unutma Hepsi............... Sana emanet |
http://img232.imageshack.us/img232/4701/3ivkueroaq1qc9.gif SEDAT UÇAN--BABAM Yıllarca çalışıp durdun Ocağımızı sen kurdun Aciz bedenini yordun Evimin direği babam.. Gidiyoruz bugün yarın Sefası yok bu diyarın Gonca gibi kokuların Kalbimin çiçeği babam... Ellerin kahrını çektin Rızk için terler döktün Kalbimize sevgi ektin Gözümün bebeği babam.. Gidiyoruz bugün yarın Sefası yok bu diyarın Gonca gibi kokuların Kalbimin çiçeği babam... Uzat öpeyim elini Bize inciltin belini Yer gök biliyor halini Hayatın gerçeği babam... Gidiyoruz bugün yarın Sefası yok bu diyarın Gonca gibi kokuların Kalbimin çiçeği babam... Hergün hatırın sorarım Seni sineme sararım Senin duanı ararım Kalbimin isteği babam.. Gidiyoruz bugün yarın Sefası yok bu diyarın Gonca gibi kokuların Kalbimin çiçeği babam... |
http://img69.imageshack.us/img69/2775/34rs8.gif ABDURRAHMAN ÖNÜL---NAMAZINI KIL Niçin geldin bu Dünya'ya Kul olsana sen mevlaya Aldanma yalan dünyaya Namazını kıl kardeşim... Münker Nekir tutacaklar Namazlarını soracaklar Eğer yoksa vay haline Cehenneme atacakalar... Büyük yalnız Allah'tır bil Haydi sende Hakk'a eğil Müslümanlık böyle değil Namazını kıl kardeşim... Münker Nekir tutacaklar Namazlarını soracaklar Eğer yoksa vay haline Cehenneme atacakalar... Müminlerin miracıdır Müslümanın baştacıdır Unutma farzı ayindir Namazını kıl kardeşim... Münker Nekir tutacaklar Namazlarını soracaklar Eğer yoksa vay haline Cehenneme atacakalar... http://img69.imageshack.us/img69/2775/34rs8.gif |
Düş Sebepsiz Olsaydı Şu tezekli tarlanın, altı taştan yapılmış, Çevirirdi toprağa, taş sebepsiz olsaydı. Fikir yüzmüş nehirde, akıl sele kapılmış, Zikri hakim kılardı, baş sebepsiz olsaydı. Göze kudret bağışlar, varlık onu görürdü, Kimbilir haşyetinden, buz dağları erirdi, Eksilmeyen mülkünden, rızkı hazır verirdi, Sofra ihsan ederdi, iş sebepsiz olsaydı. Coşamazdı ırmaklar, haz olurdu çağlamak, Çözülürdü düğümler, gerekmezdi bağlamak, Hele insan hasleti, hıçkırarak ağlamak, Gönül daim gülerdi, yaş sebepsiz olsaydı. Gül gülşende değil de, her bahçede açardı, Güneş doğup batmayıp, nur-u daim saçardı, Zamanın hasretinden, kaplumbağa uçardı, Ayrı kanat vermezdi, kuş sebepsiz olsaydı! Terazi hile çekmez, hüküm hakka ağardı, Zalime mühlet olmaz, zülmü zaman boğardı, Mevcudatın üstüne, her an rahmet yağardı, Üşümezdi Kainat, kış sebepsiz olsaydı! Herşey ihsan edilir, insan hazır alırdı, Levh-i Mahfuz okunur, kafdağını bilirdi, Doğmadan doğurmadan, kadın huri gelirdi, Bebek sırdan olurdu, eş sebepsiz olsaydı! Ne hasret ne gam çeker, ne saçını yolardı, Umudun tadı olmaz, ne hayale dalardı, Ayan görüp alemi, kabı bilgi dolardı, Fani beka bulurdu, boş sebepsiz olsaydı! Dile izin olmazdı, dönemezdi riyada, Kimse mana aramaz, bulamazdı güyada, Acep nasıl hikmettir, gözsüz görmek rüyada, Aşikar gösterirdi, düş sebepsiz olsaydı! Mansur İlhan Yakar |
http://img212.imageshack.us/img212/6010/455rj2qgst7.gif ABDURRAHMAN ÖNÜL--ALLAHUMMESALLİ ALA MUHAMMED Yaratılmışların en üstünü Allahummesalli ala Muhammed Odur Hakk'ın en çok sevdiği kulu Allahummesalli ala Muhammed... Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed.. http://img212.imageshack.us/img212/6192/dividers94bz9.gif Hak demiştirki ey habibim benim Allahummesalli ala Muhammed Senin için yarattım ben bu alemi Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed http://img212.imageshack.us/img212/6192/dividers94bz9.gif Gelmeyecek asla senin gibisi Allahummesalli ala Muhammed Sensin bu ümmetin en son peygamberi Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed http://img212.imageshack.us/img212/6192/dividers94bz9.gif Kim severse seni olur padişah Allahummesalli ala Muhammed Kalpte hasıl olur aşk ile zikir Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed Allahummesalli ala Muhammed http://img212.imageshack.us/img212/6010/455rj2qgst7.gif |
| Saat: 21:49 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık