![]() |
Kutlu nebi Kainatın efendisisin, İnsanlığın şerefisin. önder ve örnek sensin; AllahÂ’ın habibisin. Adının anıldığı mekandan, Uzaklaştırmasın, Yaradan. Cehaletin ve zulmÜn, En yaygın olduğu zaman; "Oku" emriyle, elinde KurÂ’an; Alemlere rahmet geldin sen. Adının anıldığı mekandan, Uzaklaştırmasın, Yaradan. Seni hakkıyla övemem ben, Sana övgÜ yÜce makamdan. Rabbim herkese nasip etsin. Gitmeyi senin izinden. Adının anıldığı mekandan, Uzaklaştırmasın, Yaradan. Göçeceğiz bir gÜn bu dÜnyadan; Hepimiz geçeceğiz, hesaptan. Senin şefaatın olmadan; Nasıl kurtuluruz azaptan. Adının anıldığı mekandan, Uzaklaştırmasın, Yaradan. ahmet,b |
HASAN DURSUN--SON DURAK Ne idin ne oldun kalk haline bak Bir kefenden başka ne var üstünde... Bitti yolculuğun işte son durak Getirdiler seni başlar üstünde Ne idin ne oldun kalk haline bak Bir kefenden başka ne var üstünde.. http://img231.imageshack.us/img231/7025/dividers109ap3.gif Şeytan düşmanındı onu dost bildin Bugün yarın derken geldi ecelin Tevbeden bir nasip almadan gittin Bir kefenden başka ne var üstünde http://img231.imageshack.us/img231/7025/dividers109ap3.gif Ne vicdan tanıdın nede dinini Doyurmak istedin hep sen nefsini Kalakta böyle bir yokla kendini Bir kefenden başka ne var üstünde.. Ne idin ne oldun kalk haline bak Bir kefenden başka ne var üstünde.. |
Niçin Ağlarsın Bülbül Hey Sen burda garip mi geldin Niçin ağlarsın bülbül hey Yorulup iz mi yanıldın Niçin ağlarsın bülbül hey Karlı dağlardan mı aştın Derin irmekler mı geçtin Yarinden ayrı mı düştün Niçin ağlarsın bülbül hey Hey, ne yavuz inilersin Benim derdim yenilersin Dostu görmek mi dilersin Niçin ağlarsın bülbül hey Kal'ali şehir mi yıkıldı Ya nam-u arin mi kaldı Gurbette yarin mi kaldı Niçin ağlarsın bülbül hey Gülistanlarda yaylarsın Taze gülleri yiylarsın Yavlak zarilik eylersin Niçin ağlarsın bülbül hey Uykudan gözüm uyandı Uyandı kana boyandı Yandı sol yüreğim yandı Niçin ağlarsın bülbül hey Ne oldu şu Yunus'a noldu Askın deryasına daldı Yine baharistan oldu Niçin ağlarsın bülbül hey Yunus Emre |
Bir Gece On dört asır evvel, yine böyle bir geceydi, Kumdan ayın ondördü, bir öksüz çıkıverdi! Lakin, o ne hüsrandı ki: hissetmedi gözler; Kaç bin senedir, halbuki bekleşmedelerdi! Nerden görecekler? Göremezlerdi tabii Bir kere, zuhur ettiği çöl en sapa yerdi; Bir kere de ma’mure-i dünya, o zamanlar, Buhranlar içindeydi, bu günden de beterdi. Sırtlanları geçmişti beşer yırtıcılıkta; Dişsiz mi bir insan, onu kardeşleri yerdi! Fevza bütün afakını sarmıştı zeminin, Salgındı, bugün Şark’ı yıkan, tefrika derdi. Derken, büyümüş, kırkına gelmişti ki öksüz, Başlarda gezen kanlı ayaklar suya erdi! Bir nefhada insanlığı kurtardı o ma’sum, Bir hamlede kayserleri, kisraları serdi! Aczin ki, ezilmekti bütün hakkı, dirildi; Zulmün; zeval aklına gelmezd, geberdi! Alemlere, rahmetti, ever Şer-i mübini, Şehbalini adl isteyenin yurduna gerdi Dünya neye sahipse, onun vergisidir hep; Medyun ona cem’iyyeti, medyun ona ferdi. Medyundur o ma’suma bütün bir beşerriyyet… Ya Rab, bizi mahşerde bu ikrar ile haşret. Mehmet Akif ERSOY |
HASAN DURSUN--ANNECİĞİM Anneciğim kimi zaman Umutsuzca seni ararım Issız çölde serap misali Hayalini yaşarım.. Gözlerimde canlanır gülen gözlerin Kulaklarımda çınlıyor o sımsıcak sesin Alışmak zor sensizliğe anne nerdesin? Nerdesin anne?anne nerdesin?nerdesin anne? Anneciğim giriyorsun Kimi zaman rüyalarıma Yüzün solgun tedirginsin Sakın beni düşünme Ektiğin tohumlar bir bir yeşerdi anne Öğütlrin fidan oldu boy verdi anne Mekanın cennet olsun rahat uyu anne.. Rahat uyu anne..Rahat uyu anne.. |
http://www.genclereozel.net/images/trauer.jpgAh yazık! Ömrüm boş şeylerle geçti, ah yazık! Yarını hiç düşünmedim, ah yazık! Hep havaya bina kurdum, şaşkınca, din temeli çürük oldu, ah yazık! Affı sonsuzdur diyerek, pek azdım, Kahhar ismini unuttum, ah yazık! Daldım günaha, yapmadım hiç hayır niçin doğru yoldan saptım? Ah yazık! Mal için, makam için hep uğraştım, sonsuz nimetlerden oldum, ah yazık! Yol bozuk ve karanlık, önde şeytan, günah ağır, ağlarım hep, ah yazık! Hesap defterimde yok bir iyilik, nasıl kurtulur bu Halid? Ah yazık! |
GÜL YÜZÜNÜ Gül yüzünü rüyamızda Görelim yâ Rasûlallah Gül bahçene dünyamızda Girelim yâ Rasûlallah Sensin gönüller sultanı Getiren yüce Kur'anı Uğruna tendeki canı Verelim yâ Rasûlallah Aşkınla yaşarır gözler Hasretinle yanar özler Mübarek ravzana yüzler Sürelim yâ Rasûlallah Veda edip masivaya Yalvarıp yüce Mevlaya Şefaat-ı Mustafa' ya Erelim yâ Rasûlallah Levleke dedi sana hak Bağışla yüzümüze bak Huzurullaha yüzü ak Varalım yâ Rasûlallah Derviş derki kardeşlere Çok selavat ver peygambere Gül yüzünü göre göre Ölelim yâ Rasûlallah |
http://www.genclereozel.net/images/beyaz_gul_resimleri_04.jpg Âdem oğlu aç gözünü Âdem oğlu aç gözünü yeryüzüne kıl, bir nazar gör bu latif çiçekleri hangi kuvvet yapar, bozar. Her bir çiçek bir nâz ile över Hakkı, niyaz ile kurtlar, kuşlar, durmaz söyler ol Hâlıka âvâz ile. Eğer Onun kadirliğin Her bir işe hazırlığın illâ Onun kahirliğin anlayınca, rengi döner. Rengi döner günden güne toprağa dökülür yine bu ibrettir anlayana hakikati, ârif sezer. Ger bu sırrı duya idin yâ bu gammı yiye idin yerinde eriye idin insan değil misin, meğer. Bilir, gelen gider imiş konan geri göçer imiş mevt şerbetin içer imiş her kim, bu manadan geçer. yavuz k |
Allahu Ekber Gözlerim buğulu günah kesemde, Rahmânsın Rahîmsin Allâhu Ekber! Pişmanım ömrümü boş geçirsem de, Tevvâbsın Allahım Allâhu Ekber! Ruhum şahlanıyor cesedim yorgun, Hâlıksın Bârisin Allâhu Ekber! Beş vakit secdede Miracım her gün, Hâmidsin Allahım Allâhu Ekber! Adını anarım Azze ve Celle, Meliksin Kuddûssün Allâhu Ekber! Vuslatım düğündür gelir ecelle, Kâbidsin Allahım Allâhu Ekber! Hazırsın nazırsın her an her yerde, Semîsin Basîrsin Allâhu Ekber! Kapalı kalpgözüm günahtan perde, Habîrsin Allahım Allâhu Ekber! Aşkınla yak beni Şevval ayında, Celîlsin Kerîmsin Allâhu Ekber! Cesedim yıkansın hurma dalında, Kâdirsin Allahım Allâhu Ekber! Affedicisin Sen affı Seversin Berrusun Hâdîsin Allâhu Ekber! Hak yolunda ruhum Hakka canversin, Şekûrsun Allahım Allâhu Ekber! İstikbal pek vahim acı kulunu, Râufsun Vehhâbsın Allâhu Ekber! Nakşeyle banada Yunus yolunu, Râfisin Allahım Allâhu Ekber! Ürperir gözyaşım bekliyor sırat, Kahhârsın Kâbitsin Allâhu Ekber! Ya Allah Ya Fettâh senden mağfiret Halîmsin Allahım Allâhu Ekber! Beşikten mezara vuslata yoldur, Evvelsin Âhirsin Allâhu Ekber! Şahadetle Ya Rab! Ömer’i öldür, Mücîbsin Allahım Allâhu Ekber! |
öLMEDİN SEN BugÜn aramızdan ayrıldın ey şehidim, Seni uğurladık kalplerimiz dolu hÜzÜn, Bildiğimiz tek doğru o da sen ölmedin, Şimdi başın dim dik mevlaya yÜrÜdÜn. - İnkar edemem ki acını yakar kalbimizi , Mert****** yÜksekliği hafifletir acımızı, ölmedin yaşıyorsun gönÜllerimizde sen. Anlın açık şimdi , Allaha kavuştun sen. - Ağlmakala iyleşmez ki gönÜl yaramız, Bıraktığın emanet canımızdan da aziz, Eşin çocukların ise kutsal emanetimiz, Durma yÜrÜ bekliyor peygamberimiz. - Vatan,bayrak,ezan şimdi bize emanet, Gazi, şehit oluruz uğruna bize emanet. Kim cÜret eder ki vatan bize emanet, Vatan bize ey şehit sen Allaha emanet.. |
| Saat: 15:10 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık