![]() |
Seni Anlatamam Güzel İstanbul İstanbul, İstanbul güzel İstanbul, Gel seninle şöyle bir tura çıkalım, Dolaşalım asırları, çağları, Seni görenler var, bilmeyenler var, Birlikte oturalım, devirelim dağları. Milattan öncelere dayanır kökün, Kültürle, sanatla doludur yükün, İnsanlık adına anlatılmaz büyüklüğün, Seni sevenler, tarihini bilenler, tanısın görsün. İstanbul, İstanbul güzel İstanbul, Bir düğüm atmışsın Avrupa ile Asya'ya, Ellerini uzatmışsın Anadolu ile Rusya'ya, Anlatır seni Sultanahmet, Ayasofya, Seni ben anlatamam güzel İstanbul. Geceler mehtabın vurur damlara, Yıldızların düşer serin sulara, Köprülerin gerdanlık olmuş boğaza, Sanki masmavi bir kadın benziyor aya. Yemyeşil dağların selam duruyor, Süzülen mavi gözlü vakur ve nazlı boğaza, Kıyılarında gözlere meydan okuyor, Tarihi ve güzel sarayların, köşklerin ve yalıların. İstanbul, İstanbul güzel İstanbul, Sen bir tarihsin anlatmakla bitmeyen, Sen bir edebiyatsın duygularda tükenmeyen, Sen bir coğrafyasın yeryüzünü süsleyen, Seni anlatamam güzel İstanbul. 28.04.2005 Tayyip Sağ |
YENİ BİR GÜN Yeni bir gün doğdu banane Nedenmi banane merak ettınmı Her günüm bır gunumu gutmuyor Var oldugumdan bu yana Sevmedım kımseyı sevemedım Nebır ınsanı ne bır varlıgı Ben kendımı sevmedım bu dıyarda ve sensiz sen bensiz THE CuRSe Kalbim ne dedıyse onu dınledım Kimi işaret ettı ona yoneldım Ama şimdi sen diyorda başka bır şey demıyor ansızım bastırıya yağmur ve ıslanır ınsan işte oyle ıslatı benı aşkın THE CURSE (NOT:bu yazdıklarım kesınlıkle benım duygularımk ve dusuncelerımdır hiç bır yerden,hiç bir kıtaptan alıntı deildir saygılarımla : )) ) |
Beni bana sor yüreğime sor beni kör düşüren sen anılara sor Vurdum gitti sevgimi taşlara ağladım dağda yalnız kalan sevgime bir uçurum ilerde sessizlik için HAYATMI KALDI BENDEKİ savsruldum dört nala çiçeksiz baharlara yoktu beni soran arayan çaresizlik vaz geçilmez içimde HAYATMI KALDI BENDEKİ CURSE derki para ile geç tanıştı yorgan altında ağlar iken vardı gönlümü çalan .. THE CURSE |
FİLM GİBİ Çok değiştik çok Önceleri sen erken yatar Biran sabah olsun görüşelim diye Ben ise uyuyamaz Düşüncelerle sabahı beklerdim Şimdi ise Aynı ortamda olsakta Birbirimizi görmezden gelip Bir o kadar nefret ve kinle Yaşıyoruz Biz çok gariptik Aşkımız,sengimiz Yani anlıyacağın herşeyimiz Bizimkisisi Film gibiydi Ama filmler hep mutlu sonla biter Sevgililer her zaman kavuşurlardı Artık öyle değil galiba Bizim sonumuz mutlu bitmedi Hani diyordun ya Aşkımızın,sevgimizin sonu yoktu diye O sözün Bizim sonumuz yoktu diye değişti Ama doğruydu bizim sonumuz yoktu Bütün bu olanların suçu hep senin Bunu sende çok iyi biliyorsun Ama utanmadan suçu üstüme atıyorsun Zamanında Ben senin serserin,bitanen,aşkın,herşeyindim Bunları sen bana söylüyordun Ama *****liğin orataya çıktı Şimdi ise hangi garibe söylüyosun acaba Onun için üzülüyorum Yazık bizim gibi delikanlıların sevgisi Sizin gibi yaratıklar değmez Unutma En büyük serserilik delikanlılıktır... tarihi yeniden yazmak Bugün yine seninleydim Seninle nefes alıyor Seninle hayat buluyordum Yüreğimin en ücra köşeleri bile İsmini sayıklıyor Senin varlığını beynime kazıyordu ki Bedeninle Canlı canlı bana bakan Gözlerinle irkildim Evet beni gören gözlerin Beni düşünen beynin Belki de beni isteyen bedenin Öylece karşımda duruyordu Soğuk ama sıcaklığı damarlarında İlgisiz ama alakası bakışlarda Gizli gizli kaçamak Sevgiyi geçmişte değilde O an ve doyasıya yaşayan Etkileyici ama boş gözlerle Bakan sendin Beni vurup kırıp Ardına dahi bakmayanda da sendin Yanıldın hemde ölesiye Ummadın hissedemedin Belki eski ben zannettin Bir ıslığa koşar Bir lafına kul köle olur zannettin Yine yanıldın Hemde yalvarırcasına, koşulsuz Yine yanıldın bebeğim İşte o yüreği sevgi dolu Aşkı uğruna canını verecek Bir daha bulunmaz sevda Belki eski; ilk tanıdığın aşkına Koşa koşa dönerdi Ama yine yanıldın O büyük sevdanın mimarı Bu sefer yalnızca onuru için Bir içki masasında Seni yad edip Anılarıyla gurur duyuyor Senin umrunda olmasada İçten içe ağlıyor Gözyaşlarını saklasada Adını tarihe gömmek için Günden güne savuruyor, savruluyor Hiç ama hiç haberin olmasa da hesabını sormak Varlığını hissederek yaşamanın Ruhuma verdiği ezikliği Dinle istersen güzelim Beni benden alan Ilık yaz rüzgarlarıyla Gönlümden kopan aşk acısının Solgun yaprakları Bir gece ansızın Pencereden süzülüp İpeksi teninle buluştuğunda Yüzünde hissettiğin Nem dolu yaprakla uyanacaksın Yaprak; Gönlümden kopan büyük aşkımın acısı Nem; Sana akan göz yaşlarımın olduğunu Damarlarında, tüm benliğinle hissedeceksin Camdan dışarı baktığında Elinde bir kırmızı gül Birde kaleme alınmamış bir şiiriyle Caddenin bir köşesine yığılıp kalmış Kan çanağına dönmüş gözleriyle sana bakan Gönlü aç, sana muhtaç Kuş tüyünden daha hafif yüreğiyle Bir kedi yavrusu misali ürkek, çekingen Böyle bir deli sevdayı gördüğünde Gönlümde bir eziklik duyacaksın Anıların bir anda aklına gelecek Gözlerinde bir damla yaş Yanağında boyratça süzülürken Uğrunda verdiğim her anımın Sele dönüşen göz yaşlarımın Hesabını senden soracaktır… Gözyaşların yanağımda kururken Hergün bırakmaksızın yeniden doğan VEFASIZ Hüznü,ayrılığı,sensizliği Yüreklerin dayanılmazlığa adandığı Mutsuzluğu Yaşamıyorum hissediyorum Hiserim göz yaşlarımda Göz yaşlarım yanağımda kuruyor Bir silen dahi olmasa Oluk oluk,azgın bir nehir gibi Dualarımla yoluna akıyor Belki görmüyor,duymuyorsun Ama sensiz gecenin karanlığında Başını yastığa koyduğunda Yüreğimdeki sızlama Bilki;gözyaşlarımla dualarımın Yüreğinin vicdan denipte Sende pek göremediğim köşesinde Taht kuracaktır taht! Sen bunu istemesende Gönlüne sığdıramasanda Kul biliyor yüce Allah’ım biliyor Bunu böyle kabul et, vefasız... |
Anlatamıyorum Kabul etmek istemesemde Biliyorum gerçeği Korkuyorum sormandan En derinlerdekini anlatırken bile Hep bir yanı eksik Hep bir satır arası boş Bana yaptığın her iltifatta Haketmemişliğin ezikliği Sen bir gül tanesi Bense diken bile değil Anlatmaya çalışıyorum bazen Nefret edeceksede Bu riya fazla diyorum Kalbim ise oldukça zayıf Ama olmuyor işte Kelimeler boğazımda düğümlü Daha kendime itiraf edememişim Ödenecek bedel çok ağır Ben bir mapushane kaçkını Sorgulanmamış gönlü taşıyorum Anlatamıyorum, anlatamıyorum Hep bir satır arası boş ... Yazan : Burdayım |
Şair ve Halk Ozanı Tayyip Sağ Kimdir? HAYATI 1958 yılında Konya'nın Çumra ilçesinin İçeriçumra kasabasında doğdum.İlk ve orta öğrenimimi İçeriçumra'da liseyi Çumra'da, Üniversite tahsilimi ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesinde tamamladım. Çocukluğum ve gençliğim çok iyi bir aile ortamı içerisinde geçmiştir.Sevgi ve saygıyı, doğruluk ve dürüstlüğü, insanı ve insanlığı bu ortam içerisinde tanıdım. Memuriyet hayatım 1978 yılında Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş.de Muhasebe memuru olarak başlamıştır.Sırası ile Ankara Emaf ve Ankara Makina Fabrikası, 1980 yılında askerlik hizmetim için 20 ay kadar görevimden ayrıldım.Askerlik sonrası Ağrı. Konya ve Ilgın Şeker Fabrikalarında muhasebe memuru ve 1994 yılından itibaren de Erzurum Şeker Fabrikasında Levazım Muhasebe Şefi, Burdur Şeker Fabrikasında Pancar Muhasebe Şefi ve halen çalışmış olduğum Ilgın Şeker Fabrikasında da Pancar Muhasebe Şefi olarak görevime devam etmekteyim. Şiirle tanışmam ilkokul yıllarımda olmuştur.İlkokul üçüncü sınıfta,hayat bilgisi dersinde ödev olarak yazmış olduğum şiirimi sınıfta okuduğumda, öğretmenim yazarını sormuştu.Şiirin yazarının kendim olduğunu söyleyince şaşkınlık ve hayranlığını gizleyemedi ve sınıfa; 'çocuklar arkadaşınız büyüdüğünde çok büyük bir şair olacak' diyerek beni, şiir hayatımda keşfetmiş ve yüreklendirmiştir.Şiir bir yaşam tarzı, bir duygu yumağıdır.Şiirin anlamlı ve duygulu olması çok önemlidir.Bazen bir kitapla anlatılamayan duygular bir şiirle çok güzel anlatılabilir.Şiirlerimi hece ölçüsü ve serbest ölçüde yazmaktayım.Genellikle 4+4=8 ve 6+5=11 ölçülerini daha çok kullanmaktayım.Bununla birlikte şiirin vurgu ve temasına göre farklı ölçülerde de şiirlerim bulunmaktadır.Şiirde anlatıma ve öz değere çok önem veririm.Şiirin en etkili bir anlatım ve coşku kaynağı olduğuna inanırım.Yaşayan gönülleri canlı ve zinde tutmak için en uygun bir etkileşim olduğunu düşünürüm. Şairin, bir körfez kıyıları gibi sakin duran duygularının bir anda nasıl bir okyanusun azgın dalgaları haline dönüştüğünü görmek çoğu zaman mümkün olmaz, çünkü o duygularını gönlünün en gizli yerlerinde hapsetmiş olduğundan ancak zaman zaman bulutlanmış gözlerinden anlayabilir ve kaleminden döktüğü zaman görebilirsiniz.Bir marangoz bir odundan nasıl bir eser yapabiliyorsa, bir ressam fırçasından ve çizgisinden nasıl bir eser üretebiliyorsa, bir şair de kelimeleri ustalıkla kullanarak çok anlamlı ve çok duygulu ifadeler halinde nadide eserler oluşturur.Şiirleri sevmek kadar, şairleri tanımak ve anlamakta çok önemlidir. Şiirin yanında müziklede uğraşmaktayım.Müzikle ise; çok küçük yaşlarımdan itibaren tanışıyorum.Şiirlerimi sazımla çalar söyler ve bestelerim.Saz başta olmak üzere org, ud, kaval v.s.gibi bazı enstrümanlarıda çalarım.Sevgili şiir dostlarıma katılmış olduğum festivallerde şiir dinletilerinde bulunuyorum.Akşehir Uluslararası Nasrettin Hoca Şenlikleri katılmış olduğum etkinlikler ve şiir ustalarımızdan Cemal Safi'nin hazırlamış olduğu Edremit/Akçay'da yapılan şiir ve beste yarışması ise katıldığım yarışmalar arasındadır. Bütün şiir severlere ve şiir dostlarıma en içten duygularımla sevgi ve saygılarımı sunar, şiir gibi dürüst,onurlu ve temiz olmalarını ve şiirsiz kalmamalarını dilerim. Tayyip derki; insanım, insanlık hakkın eseri, İnsanlığı tanıdım doğduğum günden beri, Gerçek, dürüst bir insanın tartılmaz ki değeri, Bir gün toprak olsa da o, hakka yakındır yeri. Hoşça kalın.Selamlar ESERLERİ Eserlerimin bir kısmını 'Bir Ömrün Hikayesi' ve 'Dağlar' isimli şiir kitaplarımda topladım.Diğer eserlerimin bir kısmıda basıma hazır bulunmakta olup, siz değerli okuyucularımla buluşacağı günü beklemekteler. |
Beni Mecnun Eden O Leyla Nerde Yarama bir merhem aradım gezdim, Kabuklandı artık olmaz diyorlar, Çaresiz sevdamı gönlüme yazdım, Vefasız yar halden bilmez diyorlar. Dermanı dert ile vermiş yaratan, Dertlerden bulursun derdine derman, Zamandır derdine çare arayan, Varlığın çareni bulmaz diyorlar. Tayyip der bu gönül düşmüşse derde, Oynarsın her derdi hep perde perde, Beni mecnun eden o leyla nerde, Sır oldu görünmez, gelmez diyorlar. 28.03.2005 Tayyip Sağ |
MECBURUM Sana yazıyorum en güzel aşk sözlerini Kalbinden coşarcasına Seni seviyorum bir yudum su içercesine Vurulmuşum deliler gibi O sonsuz aşkımla sana Ne olur gel sende bana Bir fırtına kopuyor içimde her sabah Seni görmeyince o köşe başında Vuruluyor mecnun gönlüm yokluğunla Ne olur her sabah çık karşıma Sana mecburum sana sevgilim Bir kerede olsa görmeliyim her sabah serhun öncül |
_GİBİ _ En güzel şarkılar anlam kazanmıyordu Bana söylediğin zaman anlam kazandığı gibi Kalbim çarpmıyordu heyecanla Seni gördüğünde çarptığı gibi Gözlerim konuşmuyordu hiçbir zaman Sana baktıklarında konuştukları gibi Ölüm korkutmuyordu beni Seni kaybetmenin korkuttuğu gibi Yaşam avutmuyordu beni Senin gözlerinin avuttuğu gibi En büyük depremler bile yıkamıyordu bu yüreği Terkedip gidişinin yıktığı gibi.... Yazan : BurDaYım |
Yarım Kaldın |
| Saat: 15:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık