![]() |
'Kimse başarı merdivenlerini eli cebinde çıkmamıştır.' |
ey,hep başkaları için ağlayan gözlerim, birgün de otur kendin için ağla ! .MEVLANA. |
Öfkenin ateşi önce sahibini yakar, sonra kıvılcımı düşmana ya varır ya varmaz. |
Silginiz kaleminizden önce bitiyorsa, yanlışınız çok demektir |
Gülmek iki insan arasındaki en yakın mesafedir. Victor Borge |
"Bir ulus, sımsıkı birbirine bağlı olmayı bildikçe yeryüzünde onu dağıtabilecek bir güç düşünülemez." |
Kendine ve çevresine zararı dokunan kişinin ulusuna yararı değil zararı olur. |
|
ölümün bizi nerede beklediği belli değil, iyisimi biz onu heryerde bekleyelim monteigne |
Canı her isteyen şundan bundan özür dileyelim diyemez. Biz ancak büyüklerimizden ,öğretmenlerimizden ve sevdiklerimizden hata yapınca özür dileriz. . |
'Söz gümüşse sükut altındır' |
Kibir, bele bağlanmış taş gibidir. Onunla ne yüzülür ne de uçulur. H. Bayram Veli |
serseri,cahil bırakılmış çocuğun büyümüş halidir m.ikbal |
mal cimrilerde,silah korkaklarda , kararda zayıflarda olursa işler bozulur Hz.Ebubekir |
İnsan, alışkanlıklarının çocuğudur. (İbni Haldun) |
Kolayca seni seviyorum diyebilenler,gerçekte hiç sevmemişlerdir. Seni seviyorum demek bile sorumlulukla olmalıdır. Sözün devamındaki sorumluluğu kaldırabilecek gücünüz varsa seni seviyorum deyin. BT |
Acınmaktansa kıskanılmak dana iyidir. Heredot |
Kıskançlık 2 türlüdür, birincisi kişinin kendine güvensizliğinden oluşur, ikincisi tutku derecesinin artık kontrolünden çıkmasından dolayıdır. |
her söze verilecek cevabım var lakin, bir lafa bakarım laf mı diye birde söyleyene bakarım adam mı diye MEVLANA ÅŠSeRMeÑtÈ |
Bildiğimizi zannetmemiz öğrenmemizin en büyük düşmanıdır. DR.C Bernard |
İnsana en büyük azimler, en büyük bela zamanlarında gelir. Namık Kemal |
nefis üç köşeli dikendir, ne türlü koysan batar MEVLANA ÅŠSeRMeÑtÈ |
hasedciye rahat,kötü huyluya da şeref yoktur Ahmet Bin Kays ÅŠSeRMeÑtÈ |
Ben bir kere sevdim. Benim en özlü sözlü doğrum bu.. |
Aptal bir adam utanılacak birşey yaptığı zaman, bunu anlatmasının görevi olduğunu düşünerek herkese açıklar. George Bernard Shaw |
iyililik yapmasını bilmiyorsan,hiç olmazsa kötülük yapma. HÜSREV DEHLEVİ ÅŠSeRMeÑtÈ |
Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. (Newton) |
Yaşamdan korkmayın çocuklar. İyi, doğru bir şey yaptınız mı yaşam öyle güzel ki. - Dostoyevski |
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore |
O kadar güzel sözler söylenmiş ki hepsi içime işledi. Ben de şunu ekleyeceğim. İnsan herşeyi hak etmelidir, o şeyi haketmiyorsa gayret etmelidir, onu da yapamazsa gitmelidir o şeyden. |
Hiç birşey ayağınıza gelmez ; en azıdnan iyi olan hiçbirşey.Herşeyi gidip almanız gerekir... (Charles Buxton) |
Deniz ne kadar dalgalı olsa sonunda durulur. GOETHE |
gamsız insanlara eğlence gelirmiş yaşamak; yüreğin hisli mi işkecedesin,talihe bak. M.AKİF ERSOY ÅŠSeRMeÑtÈ |
Aile, kotuluklerin barinmadigi en muhtesem ve saglam kale gibidir. ANDREW WILSON |
Bencillik, kişinin istediği gibi yaşaması değil, diğerlerinin de onun gibi yaşaması isteğidir. Oscar Wilde |
'Ayinesi iştir kişinin...' |
En önemli şey yaşamak değil, iyi ve doğru yaşamaktır. Sokrates |
Gerçekten alçak gönüllü olan bir insan, kendisinden hiç söz etmeyen insandır. La Bruyere |
|
|
Başarı yolun sonu değil, yolun kendisidir. Anonim |
Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır. S. M. Power |
|
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville |
İnsan kendisine bir anlam arayan tek varlıktır. Albert Camus |
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana |
herkesin üç kişiliği vardır: ortaya çıkardığı,sahip olduğu, sahip olduğunu sandığı ALPHONSE KARR |
|
İnsan inançlarının eseridir. Nasıl inanıyorsa öyledir. Bhagavad Gita |
Başkalarını hep bağışla, kendini hiç bağışlama. Syrus |
| Saat: 03:18 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık