![]() |
Yağmur Damlası Yazan : Ben... |
bu da buraya ikinci şiirim umarım beğenilir :) sen hiç bir hayali sevdin mi bakarsın ama göremezsin bilirsin oradadır,sana bakar göremezsin ama hissedersin, bir hayal olarak kalma gönlümde bir heves olarak kalma gözümde bir şiir olarak kalma dudaklarımda dersin dersin ama görmezsin,göremezsin engel koyar aranıza, tam görünüyor dersin bir pus olarak kalır gözünde sen hiç bir hayali sevdin mi saatlerce baka kaldın mı duvarlara acaba ordamır yüzü görünür mü diye gece lambaları söndürüp bekledinmi belki gelir diye karanlık ve ıssız sokaklarda arandın mı sokak lambalarına sordun mu sen hiç bir hayali sevdin mi ben işte ben sevdim göremesemde seni yanımda anmasamda adını belki duyarda üzülür diye çaldırmasam da o şarkımızı sevdim işte ben seni biliyormusun artık hatırlayamıyorum yüzünü duyamıyorum o aşk dolu seni seviyorum diyen sesini belki de bu yüzden yolda kimi görsem ne zaman bir seni seviyorum diyen birini duysam hep sen zannediyorum işte bu yüzden ben seni değil hayalini seviyorum yazan,çizen.karalayan: BLacK_HawK not: tüm haklarını sakladım aramayın bulamazsınız |
Bayram gelir hep sevinçle beklerim Yoruldular yola bakan gözlerim Çekemez oldular yaşlı dizlerim Kulağım kapıda,gözlerim yolda Yalnızın kendimle konuşur oldum Hamam böcekleri ile dost oldum İki tane de kedicik dost buldum Kulağım kapıda,gözlerim yolda CURSE |
|
M.Levent ÖZGEÇ Şiirleri... - - - NEYLEYİM - - - Eğrilerle düz zemine oturdum Doğruları eğik sandım neyleyim. Alımlı gözlerle süzdüler beni Kör sıpayı geyik sandım neyleyim! Okyanustan yol açmıştım yoluma Dost sandığım giriverdi koluma Takılınca hokkabazlar salına Sallandıkça kayık sandım neyleyim! bakışlar heybetli duruş heybetli Sanırsın bükülmez demir bilekli Sanki ahiretten dönüş biletli Cüceleri büyük sandım neyleyim! Yüreğime ne kaktüsler ekildi Dikenleri mısralardan döküldü Bir eğriyle yine boynum büküldü Savruldukça yayık sandım neyleyim! Yıllar yılı oyalanıp durmuşum Zulümleri zalimlere sormuşum Meğersem ben gönüllerde kor'muşum Uyudukça ayık sandım neyleyim! Hileli yürekler hileli pozlar Zemheriye döndü baharlar yazlar Yazarım ve lakin kalemim sızlar İnsanlığa layık sandım neyleyim...! M .Levent ÖZGEÇ 'GÖNÜL PINARI Kitabından' ALDANMA Çekilen çileler gönülde biter Saçlara baktıkça yaşa aldanma! Gözlerden dökülen ölümde yiter Damlayıp aktıkça yaşa aldanma! Tatlı dil güler yüz her şey nafile Gönülde olur mu böylesi hile Allah esirgesin düşersin dile Bir çift güzel gözle kaşa aldanma! Hakikat sanırsan sahte sevdayı Nasıl ayırırsın akla karayı Taş kalpte ararsan derde devayı Bağrına bastıkça taşa aldanma. Sanma ki bu hayat mutluluk verir İnsafsız gönülden insaf mı gelir Aşıksan her lokma bağrında erir Bağrını yaktıkça aşa aldanma! Sonbahar her zaman hüzün doludur Bir aşk başlangıcı bazen sonudur Elbette böylesi hüsran yoludur Bir güle baktıkça kışa aldanma! Bu sevda boynunu büker zamanla Yarışır gönlünde zaman zamanla Ayrılık kapını çaldığı anda Taşlara vurduğun başa aldanma Maziye daldıkça boşa aldanma...! M. Levent ÖZGEÇ 6 Ekim 2001 Mısralar da Ağlar Kitabından ALDANDIM (Nazire) Çektiğim çileler ömürle bitti Gençliğe baktıkça yaşa aldandım! Gözümden dökülen sel oldu gitti Damlayıp aktıkça yaşa aldandım! Gönlümü verince bir vefasıza Elveda demişim bahara yaza Bu yürek döndüyse kırık bir saza Bir çift güzel gözle kaşa aldandım! Nereden bilirdim sahte sevdayı Seçtirdi bu gece akla,karayı Taş gibi bir yürek sarmış yarayı Bağrıma bastıkça taşa aldandım! Sandım ki;Sevenler mutlu olurmuş Gönülden gönüle bir yol bulurmuş Bağrımda lokmalar boşa yorulmuş Bağrımı yaktıkça aşa aldandım! Artık vakit çok geç sonbahar geldi Bu sevda bedende bedeni yendi Yüreğim hazanı ilkbahar bildi Bir güle baktıkça kışa aldandım! Zaman bu sevdaya büktü boynunu Bilmeceye döndü gönül oyunu Sizlere bıraktım ben bu yorumu Taşlara vurduğum başa aldandım! Maziye daldıkça boşa aldandım..! M.Levent ÖZGEÇ Mısralar da Ağlar kitabından |
AYIRAMADIM Bu genç yaşıma ölçü alınmış Gömleği kefeni ayıramadım ! Her köşe başına pusu salınmış Tetiği çekeni ayıramadım ! Büstümü dikmişler dert kalesine, İsyanı dökmüşler yürek sesime, Ömrüme su veren aşk bahçesine, Külleri ekeni ayıramadım ! O pembe hayatın renk cümbüşünde Döküldü gözyaşım her gülüşümde Türkümü çalarken gönül telimde Telleri sökeni ayıramadım ! Ortağı olunca derdin kederin İçimde ki yaram,şimdi çok derin Ne var ki ben dertlilerden hederim Derdini dökeni ayıramadım ! Gökyüzü karanlık yıldızlar sönük Gönül nikahımdır sevdama dönük Ya Rab! İrfanımdır sırtımdaki yük Üstüme çökeni ayıramadım..! M. Levent ÖZGEÇ 'Gönül Pınarı Kitabından' CAN ARKADAŞIM Değirmen taşına verme gönlünü Sevdanı öğütmez can arkadaşım! Kuruyan gönül’e serme ömrünü Sevdanı büyütmez can arkadaşım! Ayrılıklar mısralara dökülür Her mısrada sanki ciğer sökülür İşte benim boynum ondan bükülür Bu sevda bükülmez can arkadaşım! Sayfalar dolusu şiirler yazsan Gizemli mısrada bin ahla ansan Gelene gidene sevdanı sorsan bu sevda sorulmaz can arkadaşım! Yüreklere zincir vursan olur mu Bağlasan da yürek orda durur mu Denizin içinde balık kurur mu Bu sevda kurumaz can arkadaşım! Sevdasız bedende kalbi neyleyim Şair'sem duygusuz aşk'ı neyleyim Bir gör şu halimi ben ne haldeyim Bu sevda görülmez can arkadaşım! Duygularım yine döndü ağıda Mısralarım dizildiler kağıda Bu feryadım eritti taş dağı da Bu sevda erimez can arkadaşım..! M.Levent ÖZGEÇ Mısralar da Ağlar Kitabından |
Bu şiir….; ÖZGEÇ’mişindeki başarıları tarih kitaplarına sığmayan SARSILMAZ Ordumuzda görev yapan Mehmetçiklerimize ve toprakları üzerinde yaşamaktan gurur duyduğum Aziz Vatan’ımıza yazılmıştır… Saygılarımla VATAN Gönlümdeki mısrayı kalemime bağladım Kalbimin her atışı Vatan diye seslendi. Kanayınca yüreğim yüz yerinden dağladım Kanımın her akışı Vatan diye seslendi! Asker oldum Vatana büyük bir ihtişamla Taşıdım sancağımı şerefimle şanımla Gelinliğe çizdirdim bayrağımı kanımla Yavrumun her bakışı Vatan diye seslendi! Bir sergiyi gezerken hayallere dalmıştım El örmesi kilime hayretlere kalmıştım Ay yıldızlı deseni yüreğimdir sanmıştım Gördüğüm her nakışı Vatan diye seslendi! Nisan yağmuru vardı gökyüzünü karartan Gözlerde sığınacak mekanları aratan Bir haykırış duydum ki rahmete rahmet katan Her yıldırım çakışı Vatan diye seslendi! Elime albüm aldım dile geldi konuştu Kurtuluş savaşıydı gönlüm o yöne koştu Sandım ki yüreğime alevden bir kor düştü Gönlümü her yakışı Vatan diye seslendi! Albümdeki her sayfa yüreğime akıyor Bu İstiklal Marşı ki kalemler ağlatıyor Bütün sayfalarında Atatürk'üm bakıyor Kaşını her çatışı Vatan diye seslendi...! M. Levent ÖZGEÇ Gönül Pınarı isimli kitaptan 2005 |
Canım hocam Halil SOYUER'i rahmetle anıyorum. Onun 'KİM BUNLAR' İsimli şiirinden etkilenerek yazılmıştır. - - - KİM BUNLAR - - - Benim gönül dünyama kimleri davet ettim Bazıları vardı ki gelmeye erindiler! Mutlu olduğum anlar gözlerimde parlarken Bazıları vardı ki gülmeye erindiler! Sabır çekip oturdum kıbleye yüzüm verip İnsanların içini bir bir içime serip Olanın ve bitenin o an farkına varıp Sorduğum soruları bilmeye erindiler! Çıkmazların içinde bir çıkar yol aradım Gönlümde ki yer çoktu onları da sarardım Ne yazık ki ben var ya bu uğurda sarardım Gözümdeki yaşları silmeye erindiler! Gönlüm sükut etmedi kaybetmiştim kendimi Karıştırdım içimde boylam mıydı enlem mi Yitirince anladım benliğimde ki beni Kaybolan umudumu bulmaya erindiler! Kendime geldiğim an vakit artık geçmişti Benim gönül dünyamdan kimler gelip geçmişti Müstehakmış onlara yanlış bir yol seçmişti Bencilliği taşlara çalmaya erindiler! Açtığım bu gönülde kalmaya erindiler...! M.Levent ÖZGEÇ ' GÖNÜL PINARI Kitabından' |
ELVEDA Çok şey mi beklemiştim senden Her zaman ben hatalıydım Her yaptığım yanlıştı Her zaman düşüncesiz davranan bendim Meğer ben ne kötü biriymişim Hiç bir zaman yetmedim sana Hiç bir zaman istediğin kadar mükemmel olamadım Her zaman boyun eymek zorundaydım Seviyordum ya seni Tek kişilikti bizim aşkımız Hep sen vardın bir tek sen Ben sana aşıktım sende kendine Sabrım kalmadı artık Elveda sevgilim haklıydın Aşkı yaşamayı haketmiyorum Çünkü ben böyle bir aşkı taşıyamıyorum... Yzn: BurDaYım :( |
Baharımı Bekliyorum (Şimdi yazdım bu mısraları:() Kalbimin coğrafyası yine kışa teslim oldu. Yalnızlıktan gelen soğuk hava akımı kapladı benliğimi. Gözlerimi esir aldı terkedilmişliğin sağanak yağışları. Üşüyorum... Korkarım bu seferde beklediğim bahar gelmeyecek... Soldu yine umut çiçeklerim yalnızlık ayazında. Karardı hayallerimin gök kubbesi. Bir ben kaldım birde ben zifiri karanlığın ortasında. Titriyorum... Korkarım bu seferde beklediğim bahar gelmeyecek... Yazan: Ben... |
| Saat: 07:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık