![]() |
-Yalnızlık- Yalnızlık hep arkadaşımız oldu, yüreğimizde bir o rahat yer buldu ve çöreklendi iyice bir, söküp atmak ne mümkün, o yerinden çok memnundu, sonra hüzün ile arkadaş oldular ve öylece sarmaş-dolaş yaşayıp gidiyorum. Ta ki bu tende sıcaklığım soğuyana dek... Yalnızlığın ve hüznün yüzüme yansıttığı kederdendir, benzimin solukluğu. Ondandır bu boynu büküklüğüm. Ve arada bir iç geçirmem ondandır... Cafer Taşkın |
YALNIZ GECELERİN KADINI Yanan ışıkların inen perdelerin, Şahidi yalnız bir kadın, Günah dolu geceleri yanıp sönen ışıkların, Şahidi yalınız bir kadın, İçki şişelerinde mum gibi eriyip giden Yıkılan umutların şahidi yalnız bir kadın, Kimileri ağlar isyan eder hayata, Kimileri yanıp sönen ışıkların altında, Şuursuzca tepinip duranların, Şahidi yalınız bir kadın. Hani Hatırlar mısın seninle okul yılarımızı, Aynı mahallede oturur, Şakayla başlayan aşk oyunları, İkimiz için gerçek olmuştu ben hatırlıyorum. Ama sen zalim yalnız gecelerin kadını, Unutmuşsun seninle bir yuva kuracaktık, Sen. sen zalim günahkâr gecelerin kadını, Aşkı sevgiyi seni seven dostlarını unutmuşsun. Günahkâr gecelerin kadını, Bense seni. seni zalim kahrolsun, Unutamadım. Unutamadım. Yalnız gecelerin kadını… Alıntı... |
Yalnızım Mevlam Sizlayan bir kalbim var Oksayacak hangi yar Gokte yildiz, yerde ben Yanliz yalnizim Mevlam Soylenecek dertler var Dinleyecek hangi yar Gokte yildiz, yerde ben Yanliz yalnizim Mevlam Dokulen goz yasim var Silecektir hangi yar Gokte yildiz, yerde ben Yanliz yalnizim Mevlam Yanginlarin kulu var Dusmanlarin dili var Gokte yildiz, yerde ben Yanliz yalnizim Mevlam ahmet okur/ |
İçimdeki Yağmur.... Yürüdüm gecenin en karanlığında, Delice yağan yağmurda, Sevdalılar yapa-yalnız, Islak kaldırımlarda, Aşklara indirim var, Peşin paraya köşe başlarında, Beni seni yaşıyorum, Uzakta yağan, Beni ıslatan yağmurlarda… Kapanmış pencereler, Çekilmiş perdeler, Kimse farkında bile değil, Sevgi kokan,hasret kokan, Yağmur damlalarından, Ben seni yaşıyorum, Uzakta yağan, Beni ıslatan yağmurlarda… Ne oyunlar oynanıyor, Yalan ömürlerde, Ne ikiyüzlülükler yaşanıyor, Dört duvar arasında, Ben seni yaşıyorum, Uzakta yağan Beni ıslatan yağmurlarda… Gökyüzü ağlıyor, Sevdasını arayanlara, Gözünü kırpmadan, Geceyi sabaha bağlayanlara, Ben seni yaşıyorum, Uzakta yağan, Beni ıslatan yağmurlarda… Alıntı... |
Yalnızlık kadar gerçek olsa keşke Mutluluk Şimdiden sonrası yok, saat her zaman ölümü gösteriyor Bir olmaz için kurulu hayâller, bir gelmez günde Bir dağ arkasına sığacak kadar büyük ve tek mi Yoksa bir tesbih tanesi kadar küçük ve çok mu mutluluk Yeniden doğmayı bekliyorlar doğmuşken Ölmeyi bekliyorlar her an, ölüm bir anken Yalnızlık kadar gerçek olsa keşke mutluluk Sokaklardaydı çocuk sesleri, evlerde yalnız ölen yaşlıların Her çocuğa baktığında bir ölüme bakıyorsun Şair olmak zorundasın Tanrı Sen'le konuşmuyorsa Bir varlık duymalı Sen'i bu insan olsada Alıntı... |
Bazen Susmak Gerekiyormuş, Bazen Bomboş Bakmak Gerekiyormuş Hayatın Yalanlarına; Anlamaya Çalışmak Saçmalık... Anlamadan Yaşamak Gerekiyormuş . Zaman Değilmiş Gideni Geri Getiren; Aslında Zamanmış Var Olanı Götüren. Ama Bazen...!Unutmak Gerekiyormuş,UNUTULMA Pahasına... alıntı Düşüncelerim çakıl taşı Gözyaşlarım yağmur damlası Duygularım ise karamsar taslağı Adım Değersiz,insan fazlalığı. alıntı.. |
Beyhude gider elim telefona Bir ses bir soluk belki senden beklediğim Evimde dokunduğun yerler Sensizliği haykırırken Bir iz bir koku arar çıkasıca can Ruhumda ıssızlık hüküm sürerken Nefesimsin… En derinden Ara aşkım… Lütfen ara Benliğim kayboluyor yokluğunda Bir sor hele! ne haldeyim… Gözlerim içimdeki fırtınayla çıldırıyor Limansızım tipiye tutuldum Dalgalar köpek gibi saldırıyor Öylesine korunmasız Öylesine yalnızım… Engin denizlerde bir eski sandal Kırık dökük anılarda çürümekteyim Bitmemiş hikâyemin Yazılmayan sözlerisin Ara aşkım… Lütfen ara Kendimi bileli beklediğimsin. 20.02.2010 Sümbül İlyas |
Yalnızlığın Uğultusu Tabutumdan tutan bulunur mu, eğer bir kış vakti dayanırsa kapıma ölüm? Hiç değilse vasiyet etseydim, ölü bedenimi açıkta koymasınlar diye. Öyle ya, ölüp de ortalar da kalmak var! Bir yabancının, gözyaşlarıma dokunup sarılmasını ne çok isterdim. Tam da bu ıssız ve soğuk evde çekilirken canım. Kimsesiz olduğuma bakıp ta şaşırıyorum: Bir dost sesine can feda etmek isterken, nereden çıktı cenazemde ki şu binler! Günay Aktürk |
ZATEN (19619 Hit) Gidene dur demeye gücün yetmez bazen Giden gidecektir zaten Bazen sevmekten korkarsın Tutamazsın kendini aşık olursun Sevene sevme diyemezsin Seven sever zaten İçin sızlar her ölümden sonra Ölene ölme diyemezsin Ölen ölür zaten Dönüp arkana bakarsın Bıraktıklarını hatırlarsın Zamana dur diyemezsin Zaman geçer devir döner hayat biter zaten MUSTAFA ERBİR |
EN BÜYÜK GÜÇ YALNIZLIK Kat firari özlemlere sevdanı. Kat ki, yıkılması güç olsun. Bil ki güç,yalnızlıkla gelir ancak. Eksik taraflarını bil,zaaflarını kontrol et. Unutma: Toprağın bir zaafı, koskoca bir yanardağını yarattı ve gönlünde isyan koptu kopacak... Günay Aktürk |
İçelim Yalnızlığa Bu gecede Bitti ya, Bir yaprak daha, Eksildi ya, sensiz gönül sayfasında... Bu günde sabah oldu ya, Bir yaprak daha, Açıldı ya, Sensiz gönül sayfasında... İçelim yalnızlığa... (2007) İlhami Güneyler |
Yaslarım Sırtımı(n) Yanlızlığ(ın)a ! Dağlardan uzak...Dar yollara yakındı gözlerim... Kanardı Asfalta her çarptığın da dizlerim...Dolu dizgin bir geçmişin...Yosun hırkalı gençliğiydim ! Geçti dedim...Artık yeter ! Saklanmakta yasak şemsiye altlarına ! Şehirler arası ıslanmakta... Yaslarım sırtımı; Yanlızlığa/Yaslarım sırtımın yanlızlığına... Yaşlarımı yırtamadım sayfa sayfa... ...Her sayfa da sen vardın;Her adımda da adın... ● ● ● |
Ben Sensiz Hep Yalnızdım... Sen gittin gideli Ben sensiz hep yalnızdım Kimseler yoktu yanımda Yaralarım azdı sensiz Terk edip gittin beni Gözlerim doluyor Seni düşündükçe Unutamadım Bir gün olsun seni Aldım başımı gittim Her taraf bana uçurum Sana dokunamadım Dilim lal oldu Sustum konuşmadım Tek seni andım Döküldü saçlarım Şimdi ellerim bon boş kaldı Sanki hayalini görüyorum karşımda Kime dokunsam gözlerim doluyor Tutamıyorum kendimi Yürek dayanmadı sensizliğe Bir sen vardın hayalimde Seni düşündüm seni Sensiz ben hep yalnızdım Var mıydı Kaderde ayrılık Sensiz Bıraktığın yüreğim Hep Seninle Suskun bahar bana uzak olsa da Her şey uzak kalsa da bana Sen yanımda ol yeter bana Yalnız bırakma beni Tut şu yüreğimden Uzat ellerini Korkularım benden yana Çağır beni gidelim Dönüş olmayan yolda Bir sen bir ben el ele tutuşum Gözlerini gözlerimden ayırma Bu gözler sana hasret kaldı Şimdi sensiz görmüyor Sen gittin gideli Ağlayan gözlerim Bir gün olsun gülmüyor Sensiz geceler sabah olmuyor Giden günler geriye dönmüyor Geleceksen gel artık Ömrüm bitti bitiyor… Hüseyin yanmaz |
Zamanin elinden tutmu$ sürüklenirken bu acimasiz hayatin icinde, Birde baktimki koskoca bir yalnizlik cemberi sarmi$ etrafimi.. Sessiz ve derinden gelen bir yalnizlik, Usulca ve beklenmedik bir anda, Sevgiyle saripsarmalanmaya en cok ihtiyacim oldugu bir anda, ...kucakladi beni o koskoca yalan dünyanin icinde yalnizlik! Merhaba yalnizlik, yeniden ho$geldin benim dünyama.. |
Yalnızım Şimdi sabahladım yine ben bu gecede ay sustu gönül sustu gözlerinde yalnızım şimdi bıraktığın yerde ateşlerde yanan sevdam elimde sana verdim aşkın en güzelini gülün batsa da gönlüme dikeni aklımdan çıkmıyor ela gözleri yüreğime ektim beyaz gülleri dilinde bir şarkı nakaratı yok gönül yaramı derinden deşiyor ne istedin aşktan benden eser yok çaldın düşlerimi bak kan ağlıyor SK 13.04.2010 Soner Keskin |
SESSİZ ÇIĞLIK Gözlerim yaralı, semâya bakarım, Her gece benle ben başbaşa kalırım. Kanadımı kırdılar çok yara aldım, Dilime kilit vurup hep içime attım. Susmanın faydası varmı ki kadere? İsyan etsem ne değişir? söyle... Böyle gelmiş ve böyle mi gidecek? Son nefesimi kaç kişi bilecek? Hayata dair çok soru sordum. Gözümde yaş değil, hep kan buldum. Sonra bi durdum ve çok yoruldum. Sessiz çığlıkları ben duydum. Son bir atımlık barutum vardı, Onu da aşk denen o illet çaldı. Tükendim artık savaşı da kestim. Zalimi Allah'a havale ettim. Kaptan Kozmik Bilinch |
Bir Cumartesi Bu gün günlerden cumartesi Yalnızım yine,yok canımın yarısı Sarılmışım dost diye şişelere Efkarlanmışım elimde bir kadeh Yakmışım üstüne bir de sigara Ömrüm gibi tükeniyor yavaş yavaş Sevdan içimde acı bir özlem Gözlerinin derinliğine bakıp Mutluluğumu anlatamadığım ahım; Sana değil sensizliğe içiyorum Senden ayrı kalmışıma senin olmayışına Yanımda olsan içmez miydim şerefine Sana anlatırdım gözlerine bakarak Uğruna neler yapacağımı senin için Senle ne varsa yaşanacak aşk’a dair Sevgi aşk adına,mutluluklarımıza Şimdi gözlerimi kapadım düşünüyorum Hayallerimi görüyorum bir filim gibi Sana olan aşkımı haykırıyorum Duysun dağlar,denizler gökyüzü Kıskansın sevgimizi sevmesini bilmeyenler Fazladan içmişim üç beş kadeh daha Sarhoşluğum şimdi ağır basıyor Son kadehimi senin şerefine içiyorum Tükenmeden gel artık seni bekliyorum Sabahın bu ilk ışıklarında gel artık gel Ertuğrul Uçan |
Yanlızım Uzak kalmış yüreğim,kaderine bıkkın solup gitmiş bedenim yanlızlığına kırgın... Sanmaki unutmuşum unutup gitmişim ben hala seninim senin esirinim,söküp atamadım yanlızlığını yokluğunu, İçimde dirhem dirhem sen varsın seni yaşatırım gönül evimde, Ama sensiz,sesiz vede tek başıma... Uzak kalmış yüreğim yüreğine tek başıma yapa yanlız senidüşlüyorum sensizliğin içinde. Hiç birşeyde tad yok artık nefes alamayorum,taşımıyor artık ayaklarım bedenimi gecenin ayaz karanlığı dünyam olmuş serseri kaldırımlar sırdaşım ve bende bıraktığın sevgin nefesim. Sen gittikten sonra deniz gözlüm herşey yalan oldu yüreğime,yüreğim artık kaderine bıkkın,bedenim yanlızlığına mahkum. Mahmut Özdemir |
Yokluguna Saklandim Yalnizligin (sensizligime) Ve yoklugunun kaçinci ömründeyim Kaçinci baharla söktüm yapraklari Hangi kista kapandi yollari kalbimin Sen gittin gideli Aklimdayken sen kemiriyor ömrümü zaman Gelsen ne getireceksin geriye senden kalan Yalniz geçen yillar ömrümden silinirmi Kalbimin kapisi kapandi sen gittin gideli Ve sensizlige açan bir çiçegim Kirpiklerime sensizligin yagmurlari Solmus yapraklarin renkleri Sen ayriligi ektin ekeli Söylerdin ya hani ayrilmayacaktik Yalan ihanet bize çok uzak olacakti Simdi anladim hepsi bir yalandi Sen bende bittin biteli Ömrümün yazinda kisi yasar oldum Hüzün yapraklari gibi günes görmeden soldum Simdi gelsen desen ki yanlisimi buldum Inanmam sana, inancim yitti yiteli Seviyorum seni desen eskisi gibi Fark eder mi gelmelerin Yokluguna saklanmisim sensizligin Ihaneti gordum goreli..! Emine Üzeyiroğlu |
Yalnızım dokunuyorum karanlıkta yokluğuna yapraklar düşerken dallarda, kül rengi sonbaharda tenimdeki metalik soğukluk sensizliğin hediyesi bana.. şehrin saldırgan caddelerinde gölgemi arıyorum mavi gökyüzü sokulurken zamanın akrepleriyle içten içe çürüyorum.. güneş batıyor truncuya dönüşen kumsalda yürüyorum sihirli duygularım taşıyor sır dolu kapılardan yalnızlık dostum olmuş üşüyorum.. zifiri karanlık rıhtımlarda umarsız,iskele arayan gemiler alelade umutlarım arasında, deliren dalgalar gibi şuursuzca bitiyor yıllar,geçiyor seneler.. hıçkırıklarım,umarsız kurşun gibi yırtarken akşamları hayatın nefesini hissetmiştim ensemde sayarken dakikaları yalanlar aleminde.. her gece ırzına geçilen aşkların inadına gönülden,seni seviyorum ama küfrengi aşkımı yüreğimin 7 kat dibine gömüyorum........ Kudret Krbyk |
Boş bir sinema salonunda oynuyor, tek başına çektiğim siyah,beyaz sessiz son film.Ne kuşları seyreden kedi kadar heyecanlıyım artık. ne de o kuşlar kadar salak ve kendine hakim.kamera stop! yalnızlığıma kapalı gişeyim ... *alıntı. |
Susmak.. En Büyük Yalnızlık.. Bütün kelimelerim, tüm söyleneceklerim ve söylenmemişlerim suskunluğa bürünüyor karşında. İstesem de konuşamıyorum seninle. Susmaktan başka da bir şey de gelmiyor elimden. Susup gülümsemekten başka.. İçimde çığlığa dönüşmüşken söylenememişlerim, susturmak öylesine zor ki.. Bu sessizliğimde de anlarmısın beni yine? Bugün yine geldim sana.. Yine konuşamadım. Oysa boğazımda düğümlenen ertelenmiş bütün sözcüklerim "keşke" lere sebep olacaklar, biliyorum. Günlerdir böyle oluyor zaten.. Tam dökülmek üzere iken kelimeler dilimden, susuyorum. Ardıma bakmadan hızlı adımlarla uzaklaşıp gidiyorum.. Ya da uzaklaştığımı zannediyorum. Belki ardımda bıraktığım sen, en yakınım, en iyi bilenim, anlayanımsın. Ne vakit seninle ilgili, bu çaresiz gidişinle ilgili bir şeyler düşse aklıma, kovalıyorum beynimin içinden. Hiç bir sesi dinlemiyorum. Ya da ürkekçe bir yerlere saklanıp, gizleniyorum. Gelip beni gizlendiğim yerlerden bulacağını bile bile.. Sen ardımda kalıyorsun ben yürüyorum. Hep geride kalanlar yalnızlığa mahkum olmuyor. Ben kendi yalnızlığıma, kendi yokluğuma, hiçliğime yürüyorum. Artık kulaklarım sesleri duymaktan daha da yoksun artık hangi kelimeye atsam elimi, hepsi birbirinden kırık, birbirinden yarım. Gözlerimse denizi, gökyüzünü eskisi kadar mavi görmüyor. Hani ne yapsan çıkmazdı denizin lekesi? Hiç bir şey eskisi gibi değil. Her yeni gün birşeyler daha eksiliyor. Sen de gideceksin, sen de eksileceksin.. Ne bir dost doldurabilecek dünyamdaki yokluğunu, ne de bir sevda.. Issız kaldığımda kimselere sığınamayacağım. Korkularımdan daha bir korkar oldum. Sen de gidince ya unutursam gülmeyi? En büyük korkum da bu ya.. Sen gideceksin, ben yine susacağım. İçimdeki ses çığlık atarken ben yine bastıracağım. Son sözcüklerimi sen yine duymayacaksın. Sonra pişman olacağım "keşke" diyeceğim, "keşke söyleseydim"... "Belki anlayabilirdi beni, belki tanımlayamadıklarımı tanımlayabilirdi".. Bütün sırlarımı, yaşanmışlıklarımı yarım kalmışlıklarımı hiç düşünmeden paylaştım seninle. En umutsuz anlarımda bile sığındığım oldun. Küçük şımarık bir kız çocuğu gibi ufacık bir yara alsam sana şikayet ettim. Söylesene şimdi seni kime şikayet edeceğim? Hiç sevmedim suskunlukları, biliyorsun.. Ama susmak zamanıdır şimdi. Bazı şeyler var ki, dillenmiyor, söylenmiyor.. Söylenemiyor. Sana gülümserken bile bir bulut çöküyor yüzüme adeta... Farkediyorum ki, susmak en büyük yalnızlık.. |
Kendimi ifade edebilecek kadar seviyorum seni Düşünce özgürlüğümü kısıtlayacak kadar Yasaklanan kitaplar gibi okuyorum seni Her sayfada ayıraç koyar gibi En son gördüğüm rüya kadar hatırlayabiliyorum seni Sahneler karışacak kadar Kiraz ağacının bahara hasreti gibi özlüyorum seni Bir mevsimi susuz geçirir gibi Kalemime sahip olamayacak kadar ifade ediyorum seni Her kelime bağımsız olacak kadar Ve; Yavru bir kuşun uçmayı beklediği gün gibi bekliyorum seni Çaresiz kanat çırpışlarım, sevgim gibi Fatih Er |
o zamanlar dertsize iki koldu kucağım bir yanım maviyken beyaza kaçardı sol yanım bir kuşun kanadında umudu gördüm kandım yıllar geçti -hiç- bildim tek bir şeyi anladım: --bir ışık gördüm öteden , ötelerden yarın elleri özgürlük kokan ışığın ardına düştüm, karardım ve bu karanlık içinde nedense ben hala her gördüğüm ışığa kan.arım-- yalnızlığa vurulup oluk oluk ak.arım ışık olan Yakup! Yakup'tur yalnızlığım. Orhun Yurtbekler |
Sen Gidince Geceyi yorgan yaptım çekilesi acılara, Sabahı beklemeye zaman kalmadı. Şafak sökerken bülbül sesleriyle, Sensiz gecelerin koynunda kala kaldım… Ben sensizliğin karanlığında ağlarken, Gökyüzü gözünü yumdu yalnızlığıma, Garip kuşlar gibi dolanırken semada Bulutlar gözyaşlarım karşısında kifayetsiz kaldı, Hiçbir neşe bu yüreği teselli etmezken, Yok oluşları yaşamaya başladım. Henüz yakarışlarım semaya ulaşmamışken, Ölüm ile yaşamın arasında kaldım… Sensizlik bana zulüm olurken, İnfazı bekleyen mahkuma döndüm, Zincire vurulmuş bir köle misali, Kilidi kaybolmuş prangaya döndüm.. Alıntı... |
Yalnız Karanlık bir odada tek başına nefes alıp televizyon izliyorsan yalnızsındır.Bunu yaparken aldığın hazzı,tanımadığın bir kalabalık içinde duyduğun ve normalde sana sinir bozucu gelecek kahkahaların hazzıyla kıyasladığında bu sahipsiz kalabalık daha çekici geliyorsa sana bu yalnız öleceğinin garantisidir bilmiş ol.Sorma boşuna kendine kendine bir zamanlar aynı oksijenden faydalandığın,cenneti ayaklarının altında getirecek melek nerde diye.Uzaksa uzaktır işte.Mesafelerin uzunluğu değil ki burada seni yalnız koyan; onların varlığıdır.Sorma arkadaşlarım nerde diye.Sen istemedin mi zaten bu şehri,bu denizi.Şimdi niye şikayetleniyorsun? Düşünmedin mi böyle olacağını? Hep kurduğun o şahane hayallerinde biraz yalnızlık eksik kalmış. Anladım şimdi suçlunun kim olduğunu,içimde durmadan konuşan bu ses biraz hırpalayıp beni kendime getirdi.Bundan sonra hayal mayal kurmak yok! hadi bakalım,şimdi gelecekte yapılandıracağım büstlerim yarım kalsın,eksik kalsın,onları yüzlerinde yalnız bir gülümsemeyle bırakacağım şehirler yarım kalsın.Yok,yok dayanamıyorum! Bunlar bile az onlara,onlar da yapayalnız olsunlar.Hem böyle yarım yamalak yalnızlık mı olurmuş…. Burcu Çetin |
Yalnızım Yalnızlık, katran karası yalnızlık Senden bana arda kalan Sadece bir tutam siyahlık Ve can vermeye uğraşırken Yine de yakamı bırakmayan O sen kokan ayrılık Yalnızlık, ruhumu sokan Beni gün be gün eriten bu illet Alıp giderken yüreğimi Bana bıraktığın yalnızca Umutlarım ağırlığınca Bu kanadı kırık, yok olası yalnızlık Ülkü Odabaş |
yalnızlığıda tükettim... |
Yalnız, yapayalnız ağladım Bu gün Benim ağlama günüm Daha çok varken kalkma zamanıma Sabahın alacasında uyandım Boğazımda hıçkırıkla, gözümde yaşlarla ____Aslında acıklı bir rüya da görmedim ____Dertlerimle kadeh tokuşturduğum ____Akşamdan kalmalarda da değildim ____Ama güne nedensiz ağlayarak girdim ____Ve bir dolu neden bulup ağlamaya devam ettim Öyle dolmuşum ki Ağlayan bir çocuk sesi duydum, ağladım Hüzünlü bir aşk hikayesi okudum, ağladım Dertli bir garibe rastladım, ağladım Hazin bir olayla karşılaştım, ağladım ____Öyle dolmuşum ki ____Pişmanlıklarım vurdu, ağladım ____Keşkilerim acıttı, ağladım ____Hayatıma üzüldüm, ağladım ____Yaşadıklarıma kahrettim, ağladım Öyle dolmuşum ki Kaybettiğim sevdiklerimi hatırladım, ağladım Hasretini çektiklerimi andım, ağladım Hayal kırıklıklarımı saydım, ağladım Istırap dolu kaderime baktım, ağladım ____Bu gün ____Benim ağlama günüm ____Olura, olmaza aldırmadan ağladım ____Gözyaşlarımı gören bile olmadı ____Yalnız, yapayalnız ağladım Necdet Yağan |
Yalnızlığımı gömdüm Onca zaman sonra Baktım ki olacağı yok Yalnızlığımı göndüm gönlüme Kanayan yüreğim, sensizlikse acı sızı Taş bastırdım üstene Hoyrat, deli rüzgarlara vurdum kendimi Gül kokunu mu unuttum bilmem ki Son gülüşünü kalbimin en derinine koydum Yalnızlık rıhtımında kalakaldım öylece Benim savaşım elbet kendi dünyamla Hesaplaşmalar var ya alacakaranlıkta Üste versem yine ben borçlu çıkıyorum Sen ne söylersen söyle öyle olsun varsın Yürek haykırışlarımda Yalnızlığın dayanılmaz ritmi Kalabalığın ortasında kaybolan benlik Fısıldamalar yetmiyor kulaklar sağır Bir haykır, elle salla yürekten Varlığını hissettir Buradayım de İçten bir gülümsemene hasret Bense yine yalnız, sersefil Yalnızlık rıhtımında... İlhan Koruyucu |
ah be yalnızlığım ne kadar da benziyoruz birbirimize yalnızlıklar kadar yalnızız gölgemiz bile asırlarca uzak bize Erol Ars |
''Berlin'de yalnızsınız değil mi?'' dedi.. ''ne gibi?'' ''yani.. yalnız işte.. kimsesiz.. ruhen yalnız.. nasıl söyleyeyim.. öyle bir hâliniz var ki..'' ''anlıyorum, anlıyorum.. tamamen yalnızım.. ama Berlin'de değil.. bütün dünyada yalnızım.. küçükten beri..'' ''ben de yalnızım..'' dedi.. bu sefer benim ellerimi kendi avuçlarının içine alarak: ''boğulacak kadar yalnızım..'' diye devam etti, ''hasta bir köpek kadar yalnız..'' Sabahattin Ali |
♥ YURUYORUM YINE SOKAKLARDA, YAGMUR YAGIYOR SACLARIMA, SUZULUP KARISIYOR GOZ YASLARIMA, DAYANAMIYORUM YOKLUGUNA, GEL GOTUR BENI UZAKLARA. |
Ve anladım ki... Hayatında birinin olmaması değil, biri'nin hayatında olamamakmış yalnızlık.. |
yalnızlık elemeleri Bilmezler yalniz yasamiyanlar, Nasil korku verir sessizlik insana; Insan nasil konusur kendisiyle; Nasil kosar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. |
Ve anladım ki... Hayatında birinin olmaması değil, biri'nin hayatında olamamakmış yalnızlık.. |
Çok yanlızım Çok yanlızım, kırılgan meleğim Çok yanlızım kalbimi dinle Seviyorum... ve Ağlama... Gözlerim Yapamam Verebilirim Sen olmadan Çok yanlızım, kırılgan meleğim Çok yanlızım, kalbimi dinle Sadece biri, kırılgan meleğim ve neden kendi ismini benden sakladın rosida yani beritan Mehmet Esen |
Yalnız İlmek ilmek dokudum dertlerimi ufkun derinliklerine, Anlattım, rüzgara, dalgalara, martılara, Dinlediler,yürekten çığlıklar attılar,benim yerime, Tan yeri ağarırken güneş benimle idi, İnce bir ayaz sarmıştı dört bir yanımı, Uzak ufuklarda yankılanır türküler, Yine gurbet, yine hasret, yine yalnızlık, Martılar deniz kızlarına sesleniyordu, Dalgalar,yalçın kayalara, sevdalarını, Hüzün şarkıları çalıyor şimdi sazlarda, Yine bekliyorum seni eski şarkılarla. Bildiğin yollardan geçiyorum senin yerine, Eski konakların köhnemiş duvarlarına bakıyorum, Sevdamı yılların çizgilerine sorarak, Şimdi virane bir konak gibiyim terkedilmiş, Sevdası yıkılmış, umutlar bitmiş, Deniz kızı, martılarına küsmüş, Dalga dalga dokudum sevdamı kıyılara. ömer faruk |
Aşkta da artık çıkarcı bir zihniyetin eseri dönüşümlü kullanılan yüzler hakim, hakim bey. Suçum işlenmemiştir, Bedel bir yürek yitikliğiyle verilmiştir. Salıverin beni yalnızlığıma... Yunus Bilal Uslu |
Yalnızlığım Yıkmaya çalışıyorum, İçimdeki duvarları, Sıyrılmak istiyorum, Yalnızlığın pençesinden. Sanki bu gece, Gelecekmişsin gibi, Uyku tutmuyor gözlerimi. Yüreğimde, Kanat, kanat sevdalar, Göz bebeklerimde resmin, Ayağımda pranga. Seni hayal ediyor Ve seni düşünüyorum, Yalnızlığımın zindanında. Uzat parmaklarını, Göster yüzünü. Saçlarındaki güneş, Nur gibi aydınlatsın, O masmavi gözlerini. Gelmek istemiyorsan eğer, Bulutların üstünde, Yıldızların altında, Bir dağın yamacında, Tomurcuklu dalların, Uçlarında kal, gelme... Bir gün karar verirsen, Yüreğime dönmeye, Gelirken cebinde, Mutlu hayaller getir. Bitsin artık yalnızlık, Bitsin artık gözyaşım, Bitsin artık gözyaşın. Nuri Gökhan Sonsel |
http://img06.blogcu.com/v2/images/big/b/e/r/berringok/berringok_136062898815.jpg Yoksun, hiç bilmediğim çok uzaklardasın.. Zemheri ayazlarda, bahar yalnızlığında üşüyorum..Bir hayalin yağmurlarında merak ettiğim damlalar düşüyor soru işaretleriyle.. Dolu taneleri vuruyor karışmış beynimin başına.. Ederimi sorguluyorum!! Bir pul kadar pahaya kurban ediliyorum.. Bir sese, bir nefese muhtacım.. Esirgenmekte. İkilem içinde meraklara koşuyorum bir labirentin bomboş ıssız sokaklarında.. Hazin bir mevsimin başkalaştığı zamanları katediyorum, uçuşan hazan yaprakları gibi yokluğa koşuyorum.... Yaşanması olası bir baharın peşindeyim belki de delice hezeyanlardayım.. Ufku yuvarlamaya meyili bir divaneyim, koşuyorum ruhumun enginliğinde.... Tepeleri aştıkça hadi hadi bir daha..! Dilbeste bir aşinalık var iç seslerimde... Kuvvetimi nereden aldığımın farkındayım.. |
|
| Saat: 05:00 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık