![]() |
DUYDUM Kİ UNUTMUŞSUN GÖZLERİMİN RENGİNİ Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan imiş Acırım heder olan o en güzel yıllara |
ŞARKILAR SENİ SÖYLER Şarkılar seni söyler dillerde nağme adın Aşk gibi, sevda gibi huysuz ve tatlı kadın En güzel günlerini demek bensiz yaşadın Aşk gibi, sevda gibi huysuz ve tatlı kadın Güfte: F. Özlem, Beste: Muzaffer İlkar ŞU YALAN DÜNYAYI AŞKSIZ GEÇİRME Şu yalan dünyayı aşksız geçirme Gönülden gönüle akıver gitsin Üzülme sevgilin terketti diye Sen de birisini yakıver gitsin Bir yaprak düşerse bir gül bitermiş Tanrı canı bize aşk için vermiş Biten sevgilerin adını anma Bir tatlı anıya katıver gitsin Unut unutanı boş yere yanma Aklını birine takıver gitsin Bir yaprak düşerse bir gül bitermiş Tanrı canı bize aşk için vermiş Güfte: İlkan San, Beste: Avni Anıl VURGUN Gözlerim uykuyla barıştı sanma Sen gittin gideli dargın sayılır Ben de bir zamanlar sevildim amma Seninki düpedüz vurgun sayılır Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes birgün sayılır Güfte: Cemal Safi, Beste: Selçuk Tekay, Makam: Uşşak |
VURGUN Gözlerim uykuyla barıştı sanma Sen gittin gideli dargın sayılır Ben de bir zamanlar sevildim amma Seninki düpedüz vurgun sayılır Ne kadar zulmetsen ah etmem sana Her iki cihanda gül kana kana Seninle cehennem ödüldür bana Sensiz cennet bile sürgün sayılır Yalan mı söyledin göz göre göre Ne zaman dolacak verdiğin süre Gönülden gördüğüm takvime göre Aldığım her nefes birgün sayılır |
SEVMEKTEN KİM USANIR Sevmekten kim usanır, tadına doyum olmaz Hangi gönül uslanır, sevenle oyun olmaz Kaç kere yemin ettim, kaç gönüle de girdim Sensiz yapamıyorum ah, bak yine geri döndüm İstersen yüzümü güldür, istersen ağlat beni Bir gecenin koynundan, bin geceye at beni Kaç kere yemin ettim, kaç gönüle de girdim Sensiz yapamıyorum ah, bak yine geri döndüm |
ÖYLE GÜZEL Kİ GÖZLERİN Öyle güzel ki gözlerin, bakmasını bir bilsen Öldürür mahvedersin, yakmasını bir bilsen Aşkın irem bağını, bu gençliğin çağını Sevda basamağını çıkmasını bir bilsen Bilsenki her günümü, sensiz geçen ömrümü Sana karşı gönlümün çarpmasını bir bilsen |
Menekşelendi Sular Makam: Nihâvend Usûl: Sofyan Beste: Sâdeddin Kaynak Güfte: Vecdi Bingöl Menekşelendi sular, sular menekşelendi Esmer yüzlü akşamı dinledim yine sensiz Leylâk pırıltılarla bahçeler gölgelendi İnledi yine bülbül, olmazmış gül dikensiz Dikensiz gül olmazmış, çilesiz bülbül, Ayşe Her kuş bülbül olmazmış, her çiçek de gül, Ayşe Ne bülbül gülü sevdi seni sevdiğim kadar Ne böyle seven gönül, ne de senden güzeli var İçli bir özleyişle bırak beni yanayım Gözlerinde gördüğüm rüyama inanayım |
SÖYLEYİN YILDIZLAR Söyleyin yıldızlar sevgilim nerde Beklerim onu ben pencerelerde Ben onun yüzünden düştüm bu derde Söyleyin yıldızlar sevgilim nerde Beklerim onu ben pencerelerde İçim yana yana onu ararım Uçan kuşlardan haber sorarım Ömrümde gülmedim ona yanarım Söyleyin yıldızlar sevgilim nerde Beklerim onu ben pencerelerde Güfte, Beste: Suat Sayın |
UNUT BENİ Unut beni kalbimdeki hicranla yalnız kalayım Kimsesiz bir yavru gibi kucağında ağlayayım Bu kaçıncı söz verişin, söyle nasıl inanayım Kimsesiz bir yavru gibi kucağında ağlayayım Güfte: Ahmet Kaçar, Beste: Şükrü Tunar |
MİHRABIM DİYEREK Mihrabım diyerek sana yüz vurdum Gönlünün dalında bir yuva kurdum Yıllardan beridir yalvarıp durdum Sevgilim demeyi öğretemedim Gönlünde sevgime yer vermedinde Yaban güllerini hep derledinde Ellerin ismini ezberledinde Bir benim adımı öğretemedim Sonunda hicranı öğrettin bana Ben sana sevmeyi öğretemedim Güfte: Turgut Yarkınt, Beste: Avni Anıl MEVSİMLER YAS TUTUP Mevsimler yas tutup güller ağlasın Ahımla inleyen eller ağlasın Mademki sen yoksun şimdi yanımda Leylaklar dökülüp güller ağlasın Sevgilim bu yerden gittin gideli Ilgıt ılgıt eser sevdanın yeli Bu öksüz ruhumun sensin emeli Leylaklar dökülüp güller ağlasın Güfte: Mustafa Sevilen, Beste: Yıldırım Gürses |
KADEHİNDE ZEHİR OLSA Kadehinde zehir olsa, ben içerim bana getir Dudakların mühür olsa, ben açarım bana getir Ağladığın geceleri, kalbindeki acıları Çekinmeden bana getir, sen tükenme beni bitir Aşk bağının gülü ol da, dikenini bana batır Bakma canım yandığına, sorma benim halim nedir Ağladığın geceleri, kalbindeki acıları Çekinmeden bana getir, sen tükenme beni bitir Güfte: H. Münir Ebcioğlu, Beste: Erol Sayan KANDİL Ay ışığında yola koyuldum Elimde kandil, gözümde mendil Vefa arıyorum, dost arıyorum Şefkat arıyorum, aşk arıyorum Vefa uzaklarda kalan bir his Dost, eski şarkılardan bir iz Şefkatse bardaki sarışın kız Dizlerimde derman, kandilimde yağ bitti Bulamadım gitti... Güfte: Zeki Müren, Beste: Selmi Andak |
| Saat: 12:56 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık