![]() |
Abicim lütfen en az 2 sayfa çıkacak kadar olsun nolur sosyal hocası çok disiplinli 1 hoca yarına getirmessem biterim.:sus: |
Biz her şeyi belirli bir ölçüye belirli bir düzene (nizama ) göre yarattık ''KAMER SURESİ 49.AYET'' |
Herhangi bir sınırlama, zorlama ve kısıtlama olmadan düşünceleri ifade etmektir ama sorumluluk ise bir kimsenin üzerine aldığı, yaptığı ya da yapmadığı bir işten dolayı gerektiğinde hesap vermek zorunda olmasıdır. :D:D.d: |
İnsanın kader ALLAH'ın evrende belirlediği yasalarla belirlenmiştir. Bu yasaların kuralları vardır;sorumluluklar. İnsanlar sorumluluklarını yerine getirdiği ve başka bir canlıyı rahatsız etmediği sürece özgürdürler. (Kendi aklımdan yazdım mutlaka yanlışım vadır bu yüzden öğretmeniniz okumasn :) |
Özgürlük insanın dilediğini yapmasıdır. Sorumluluk ise yapılan eylemlerin sonucuna katlanmak üstlenmektir... Özgürlüğümüzü Sorumluluklarımız kısıtlar. Sorumsuz bir birey iseniz zaten dilediğinizi yapmakta özgürsünüzdür. Buda vicdani olarak sizi rahatsız ederse(ki edecektir) sorumluluklarınızı üstlenmeniz gerekir... |
özgürlül ve sorumlulukla ilişkisini açıklayınız..... |
hak sorumluk ve özgürlük nedir arasındaki farklar bilgi stiyom |
insanın özgürlüğü ile sorumluluğu arasındaki ilişki nedir Alıntı:
İnsanın özgürlüğü ile sorumluluğu arasında büyük bir ilişki vardır. Bir insanın sorumluluğu ile özgürlüğü birbirine çakışmaz. Yani insanın özgürlüğü sorumluluğunu yapmamasına mani olmamalıdır. Çünkü ben özgürüm deyip sorumluluğunu yerine getirmezse bu olmaz. Nitekim bir insan ben özgürüm bu saatte namaz kılmayacağım diyemez. Çünkü insan Allah'a karşı namaz kılmakla ibadet etmekle sorumludur. Bunun için sorumluluğumuza göre özgürüz diyebiliriz.... |
Özgürlük insanın dilediğini yapmasıdır. Sorumluluk ise yapılan eylemlerin sonucuna katlanmak üstlenmektir... Özgürlüğümüzü Sorumluluklarımız kısıtlar. Sorumsuz bir birey iseniz zaten dilediğinizi yapmakta özgürsünüzdür. Buda vicdani olarak sizi rahatsız ederse(ki edecektir) sorumluluklarınızı üstlenmeniz gerekir... |
insan seçiminde özgür , yaptıklarından sorumludur :D :D :D (%100 doğruuu ) |
| Saat: 23:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık