![]() |
evet ar5kadaşlar benimde ödevimin aynısı :) çok teşekkür ederimmm :D |
Alıntı:
HÜRRİYETE DOĞRU Gün doğmadan Deniz daha bembeyazken çıkacaksın yola Kürekleri tutmanın şehveti avuçlarında İçinde bir iş görmenin saadeti Gideceksin Gideceksin ırıpların çalkantısında Balıklar çıkacak yoluna karşıcı Sevineceksin Ağları silkeledikçe Deniz gelecek eline pul pul Ruhları sustuğu vakit martıların Kayalıklarındaki mezarlarında Birden Bir kıyamettir kopacak ufuklarda Denizkızları mı bnun zihniyetni nasıl bulucm yardm eder msnz ?? |
Alıntı:
orhan veli kanığın şiirlerinden birtanesinin uyak çeşitlerini ahenk unsurları |
divan şiirinin örnekler üzerinde |
Şiirde Zihniyet'n deqişik anLtım biçimi yok mu yia ?? her sitede aynı vermis. Alıntımıdır nedir ?? O.o :) |
aynı ödev bende de vardı. çok zor yaptım ama doğru mu bilmiyorum eğer zihniyet yazıcaksanız şairin hangi dönem şairlerinden olduğunu kesinlikle yazın ve şiirin konusunu uzun uzadıya açıklayın şiirin içindeki kelimelerden örnekler verin, şairin yaşadığı dönem,n şartlarına bakın ve şiirle karşılaştırın sonucu yazın eğer doğru yaparsanız zihniyeti de bulrsunuz. ahenktede şiirde ki hece ölçülerine bakın, aruz ölçüsünü bulmak dışında diğerleri kolaydır. aruz ölçüsünü açıklık kapalılıkla bulursunuz. geri kalanları bilmiorum bilen varsa yazsın. |
şiirde zihniyeti örneklerle açıklayın lütfen :( |
bu odevın aynısı ama saır ılhan berk lutfen banada yardım edın bulamıyorum :( |
Aşık Veysel'in türlü türlü seda verir ağaçlar adlı şiirinin unsuları nedir? 1-şiirin zihniyeti 2-şiir-görsellik 3-ahenk 4 şiir tema 5 şiir ve şair |
ya atilla ilhanın yaşanının yetiştiği ortamdan izler bulunup bulunmadığını arastranınız var mı? |
| Saat: 23:26 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık