![]() |
Turkcell Süper Ligi 2007 - 2008 sezonun ilk maçında Fenerbahçemiz İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldi. Takımımız karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı. Karşılaşmanın ayrıntıları şöyle: 4' İlyas'ın ceza sahası dışından sert vuruşunda kalecimiz Serdar tehlikeyi önledi. 15' Sol kanattan Uğur Boral'ın ortasına arka direkte müsait pozisyonda bulunan Kezman vuramayınca top auta çıktı. 17' Önder'in sağ kanattan ortasına altı pas üzerindeki Kezman dokunamadı. Sol kanatta topla buluşan Roberto Carlos'un ortasında savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 19' Efe'nin sağ kanattan ortasıyla ceza sahasında buluşan Kerim'in dönerek vuruşunda top kalecimiz Serdar'ın yanından ağlarla buluştu. 1-0 22' Ceza sahası sağ çaprazından Kezman'ın sert vuruşunda kaleci Hasagiç topu sektirdi. Sonrasında savunma topu uzaklaştırdı. 23' Roberto Carlos'un sol kanattan ortasında savunmanın hatasında topu önünde bulan Tümer'in sert şutunda top kaleci Hasagiç'in müdahalesi sonrasında üstten auta çıktı. 27' Ev sahibi takımın kullandığı serbest vuruşa ceza sahası içinde kafayı vuran Murat topu ağlara gönderdi. 2-0 31' Deivid'in uzak mesafeden sert şutunu kaleci Hasagiç kornere çeldi. 36' Ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Kerim'in vuruşunda defansa çarpan top yandan auta çıktı. İkinci yarı 56' Uğur'un soldan ortasında ceza alanında Aurelio'nun kafa vuruşunda, top üstten auta çıktı. 63' Ali'nin ceza alanı dışından vuruşunda, top üstten auta gitti. 67' Tjikuzu'nun pasıyla savunmanın arkasına sarkan Sertan, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topa vurmakta geç kalınca, savunmamız topu uzaklaştırdı. 70' Tümer'in ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Hasagiç yumruklarıyla topu uzaklaştırdı. 73' Ani gelişen İstanbul Büyükşehir Belediyesi atağında, Efe'nin pasıyla sol çaprazda topla buluşan İlhan'ın ceza alanına girer girmez yerden sert şutunda, top az farkla direğin dibinden auta çıktı. 75' İlyas'ın ceza alanı dışından sağ kanattan kullandığı serbest vuruşta, altıpasta Metin'in kafa vuruşunda, kalecimiz Serdar son anda topu tokatladı. Daha sonra savunma topu uzaklaştırdı. İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: 2 - FENERBAHÇE: 0 Stat: Atatürk Olimpiyat Hakemler: Bülent Yıldırım , Cem Satman , Süleyman Özay İstanbul Büyükşehir Belediyesi: Hasagiç , Rızvan , Metin , Murat , Ekrem , Kerim (Dk. 61 İlhan ), Efe , Tjikuzu , İlyas , Sertan (Dk. 80 Erman ), Adriano (Dk. 86 Gökhan) Fenerbahçe: Serdar , Önder , Can , Edu , Roberto Carlos , Deivid (Dk. 72 Kazım ), Deniz (Dk. 56 İlhan ), Aurelio , Uğur (Dk. 56 Ali ), Tümer , Kezman Goller: Dk. 19 Kerim, Dk. 27 Murat (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Sarı Kartlar: Dk. 27 Tümer, Dk. 37 Edu, Dk. 85 Önder, Dk. 90 Kezman (Fenerbahçe), Dk. 66 Metin, Dk. 90 Hasagiç (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-10_istanbulmac001.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-10_istanbulmac002.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-10_istanbulmac003.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-10_istanbulmac004.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-10_istanbulmac005.jpg http://www.fenerbahce.org/pic_lib/2007-08-10_istanbulmac006.jpg |
Fener`de şok iddia! Yönetimin, Anderlecht ile oynanacak maçlarda kötü bir sonuç alınması halinde Zico'nun görevine son vereceği ileri sürüldü. 12.08.2007 2007-08 sezonuna İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında aldığı 2-0’lık mağlubiyetle başlayan Fenerbahçe’de şok bir iddia ortaya atıldı: Anderlecht maçları Zico’nun son şansı... Geçen yılda şampiyonluğa rağmen eleştirilen Brezilyalı hocanın alternatifleri olarak Fabio Capello ve Ersun Yanal’ın gündemde olduğu kaydedildi. Real Madrid’den ayrılan İtalyan hoca şu anda hiçbir takımı çalıştırmıyor. Sık sık Fenerbahçe’nin gündemine gelen Yanal ile de Sarı-Lacivertli yöneticilerin ön görüşme yaptığı söyleniyor. Golcü şart oldu Her ne kadar Zico, 'Kadrom yeterli' dese de, B.Belediye maçı sonrası forvet arayışına giren yöneticiler, Standard Liege'li Jovanoviç'i gündeme aldı. 12.08.2007 Gizlice yürütülüyor Özellikle Avrupa için iyi bir golcü almak isteyen ancak Deivid’den çok umutlu olan teknik direktör Zico’nun, “Benim kadrom yeterli” demesi üzerine vazgeçen yöneticilerin düşüncesi, sezonun ilk maçından sonra değişti. Hazırlık maçlarında da aynı sorun olmasına karşın, İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında takımın doğru dürüst pozisyona girememesi üzerine kadroya iyi bir golcü takviyesi yapma kararı alan yöneticiler, takımdaki oyuncular etkilenmesin diye gizliden gizliye arayışa başladı. Sözleşmesi sürüyor Bir ara AZ Alkmaar’ın golcüsü Kovermans’ın peşine düşen yönetim, son olarak Standard Liege’in golcüsü Milan Jovanoviç’i gündeme aldı. 1981 doğumlu 1.83 boyundaki Sırp oyuncunun kulübüyle 2009’a kadar sözleşmesi bulunuyor. Piyasa değeri 4.7 milyon Euro olan Jovanoviç’in adı, bir ara Benfica, Porto, Anderlecht, Napoli, Osasuna ve Real Betis gibi takımlar için geçmişti. Bu arada Mehmet Topuz için yeniden Kayserispor Yönetimi nezdinde girişimlere başlanacağı da ileri sürüldü. Yalçın TÜRK Fenerbahçe’den kısa kısa Golcü gelir Semih gider Yönetimin tekrar golcü transferine yönelmesi, Semih’i de harekete geçirdi. Golcü alındığı takdirde o da Almanya’nın Hertha Berlin takımına gidecek. Alman ekibi, Fenerbahçe’ye 2 milyon Euro bonservis bedeli teklif etmişti. Karşıyaka ile maç var Kanarya, Anderlecht ile oynayacağı maçın provasını bugün TFF Birinci Lig ekiplerinden Karşıyaka önünde yapacak. Samandıra’da saat 18:00’de oynanacak maçta Lugano ve büyük olasılıkla Alex de forma giyecek. Anderlecht galip: 1-0 Fenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme turundaki rakibi Anderlecht, ligdeki son maçında dün akşam kendi sahasında Lokeren’i 1-0 mağlup etti. Ev sahibi ekibin golünü 79. dakikada Tchite kaydetti. Taraftarımız endişelenmesin Roberto Carlos: 'F.Bahçe herşeye rağmen en büyük şampiyon adayıdır.' 12.08.2007 Süper Lig’deki ilk maçından mağlubiyetle ayrılan Roberto Carlos, herşeye rağmen Fenerbahçe’nin yine şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu söyledi. İlk maçta düşündüklerini sahaya yansıtamadıklarını ifade eden Brezilyalı oyuncu, “Bunun bilincindeyiz. Kötü bir oyun sergiledik. Bu daha ilk maçımız. Taraftarımız merak etmesin. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Kimsenin endişesi olmasın” dedi. Yan hakeme Portekizce küfür ettiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını da kaydeden Sambacı, “Hakeme itiraz ettiğim dakikaların tümünde aykırı bir harekette bulunmadım. Zaten öyle olsa, hakem gerekli cezayı verirdi. Maç anında bağırtılı, sinirli konuşmalar oyuncular arasında hep olacaktır” açıklamasını yaptı. Fanatik |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ob_Sevinc_FB022.jpg Fenerbahçe'nin ön eleme karnesi Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek için 3. Ön Eleme Turu'nda Belçika'nın Anderlecht takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 8 mücadelenin 2'sinde elendi. Sarı-lacivertliler, UEFA Kupası'nda çıktığı 3 ön eleme turu mücadelesinde de gülen taraf olurken, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 eşleşmenin 2'sinde turu rakiplerine bıraktı. 2 KEZ "DEVLER LİGİ"NİN KAPISINDAN DÖNDÜ Şampiyonlar Ligi'ni hedefleyen sarı-lacivertli ekip, iki kez ön eleme turlarını geçemeyerek "Devler Ligi"nin kapısından döndü. 2002-2003 sezonunda Hollanda'nın Feyenoord takımı karşısında turu geçemeyen sarı-lacivertliler, geçen sezon 2. ön eleme turunda Faroe Adaları'nın B36 Torshavn takımını elemiş, ancak, 3. ön eleme turunda Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımı karşısında elenmekten kurtulamamıştı. FENERBAHÇE EVİNDE GÜVEN VERİYOR Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde, iç sahada yaptığı maçlarda güven veriyor. Geçen sezon Avrupa kupası maçlarında Kadıköy'de çıktığı karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, 6 maçta 3'er galibiyet ve beraberlik aldı. GEÇEN SEZON KADIKÖY'DEKİ MAÇLAR Sarı-lacivertlilerin geçen sezon Kadıköy'de yaptıkları Avrupa kupası maçlarında aldığı sonuçlar şöyle: 1- Fenerbahçe-B36 Torshavn: 4-0 2- Fenerbahçe-Dinamo Kiev: 2-2 3- Fenerbahçe-Randers: 2-1 4- Fenerbahçe-Palermo: 3-0 5- Fenerbahçe-Eintracht Frankfurt: 2-2 6- Fenerbahçe-AZ Alkmaar: 3-3 SAHASINDA 65. MAÇA ÇIKACAK Fenerbahçe, Avrupa kupaları mücadelesinde yarın sahasında 65. maçına çıkacak. Bugüne dek evinde yaptığı 64 karşılaşmada 29 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, 24 karşılaşmada yenildi, 11 kez de berabere kaldı. Sarı-lacivertliler, sahasında yaptıkları maçlarda 91 gol atarken, kalesinde 77 gol gördü. Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarında sahasında yaptığı 64 maçta aldığı sonuçların tablosu şöyle: Organizasyon O G B M ----------------------------------------------- UEFA Kupası 27 14 4 9 Şampiyon Kulüpler Kupası 16 6 3 7 Şampiyonlar Ligi Ön Eleme 5 2 2 1 Şampiyonlar Ligi 12 4 1 7 Kupa Galipleri Kupası 4 3 1 - ----------------------------------------------- Toplam 64 29 11 24 Not: Sarı-lacivertlilerin cezası nedeniyle 1995 yılında UEFA Kupası ön eleme turunda Arnavutluk'un Partizani Tiran takımıyla İzmir'de yaptığı maç da sahasındaki maç olarak değerlendirilmiştir. |
Gerilim dorukta Belçika basını, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda, yarın oynanacak Fenerbahçe-Anderlecht maçına ilişkin haber ve yorumlara geniş yer veriyor. 14.08.2007 ''La Derniere Heure'' gazetesi, ''gerilim dorukta'' başlıklı haberinde, Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren'in, sporculara basına konuşma yasağı getirdiğini, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nden elenme endişesi yaşadığını yazdı. Anderlecht'in son maçlarında ''fazla ikna edici olamadığını'' belirten gazete, ''rakip ciddi boyutlu'' diyerek, Fenerbahçe ile Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşmanın ''kolay iş olmadığını'' anlattı. Ön elemelerde Fenerbahçe ile karşılaşmak durumunda kalmayı bir ''talihsizlik'' olarak nitelendiren gazete, ''Anderlecht, itibarını ve banka hesaplarını düzene sokmak için Türkleri elemek zorunda'' diyerek bu şampiyonaya katılımın 10 milyon doları simgelediği üzerinde durdu. Gazete, Anderlecht'in olası zaferinin son dönemde uluslararası alanda başarısızlıklar sergileyen Belçika futbolu açsından da önem taşıdığını belirtirken, ''bütün Anderlecht'in güvendiği'' eski Beşiktaşlı futbolcu Ahmed Hassan ile bir söyleşiye yer verdi. ''Teknik direktör Vercauteren'in Türkiye'deki casusu'' olarak tanıtılan Hassan, demecinde, Fenerbahçe'nin ligdeki son yenilgisine rağmen tehlikeli bir rakip olduğunu hatırlatırken, kendisinin Türkiye'deki maçlarda ıslıklanmaya ve hakaretlere alışık olduğunu, Anderlecht futbolcularının Fenerbahçe seyircisine kulak vermeden oynamaları gerektiğini anlattı. ''Türkiye'den kendisini arayan dostlarının, Fenerbahçe savunmasının hedef alınması gerektiğini söylediklerini'' belirten Hassan, maçta kapalı oynanmasını ve karşı saldırılara ağırlık verilmesini önerdiğini söyledi. Belçika gazeteleri, ''İstatistiklerin Anderlecht'e umut verdiğini'' yazarken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde iki defa Türk takımlarıyla karşılaşmak durumunda kalan bu kulübün her seferinde başarılı olduğunu ve tur atladığını, Belçika takımlarının Türkiye'de yaptıkları son 8 karşılaşmanın sadece 2'sinde yenildiklerini, Fenerbahçe'nin Avrupa bilançosunun fazla başarılı olmadığını, 36 galibiyete karşı 69 yenilgisi bulunduğunu yazıyor. Anderlecht Teknik Direktörü Frank Vercauteren, basına yansıyan açıklamalarında, Fenerbahçe gibi bir rakibe düşmenin ''şanssızlık'' olduğunu, maçı kazanma olasılığını yüzde 50 gördüğünü, futbolcuların fiziki ve zihinsel olarak kendilerini maça vermeleri, taktiği iyi uygulamaları gerektiğini söyledi. Fenerbahçe'nin ligdeki son mağlubiyetinin Anderlecht açısından iyi bir şey olmadığını belirten Vercauteren, ''Şimdi Fenerli futbolcular hatalarını düzeltmek için oynayacaklar ve biz karşımızda bambaşka bir takım bulacağız'' dedi. Fenerbahçe'nin ''Belçikalı ve Türk'' oyuncusu Önder Turacı ile bir söyleşi de Belçika basınında yer buldu. Turacı, İstanbul'da Anderlect'ten gol yemeden galibiyet hedeflediklerini belirterek, Liverpool veya Arsenal gibi rakipler yerine Anderlecht ile karşılaşmayı bir şans olarak değerlendirdiklerini, ancak maçı hafife almayacaklarını anlattı. Fenerbahçeli futbolcu, yönetici ve taraftarların Avrupa'da başarılı bir sezon istediklerini ve hedeflediklerini söyleyen Turacı, bu güzel macerayı İstanbul maçı ile başlatacaklarını belirtti. Belçika basını, ''Anderlecht'in, Fenerbahçe cehennemine endişeli ve gergin bir şekilde gittiğini'', ''180 dakikalık düellonun tamamının stresli geçeceğini'', bir ''mucize'' beklendiğini yazıyor. |
Carlos`tan Alex`e övgü http://img50.imageshack.us/img50/7299/alcarbbnw4.jpg Fenerbahçeli Roberto Carlos, "Ben serbest vuruşları Alex'in kullanmasını istiyorum. O milli takımda daha çok oynamayı hak ediyor" dedi. 14.08.2007 Fenerbahçe Gazetesi’nde röportajı yayınlanan Brezilyalı futbolcu, "Fenerbahçe çok büyük bir kulüp ve camia. Bu beni çok fazla etkiledi. Yapılması gereken şey sadece sahadaki futbolu düzeltmek. Fenerbahçe benim gelişimle birlikte yerli-yabancı basında daha çok yer almaya başladı. Doğal olarak insanlar tanımaya ve merak etmeye başladılar. İşler doğru yapıldığı takdirde büyük bir çıkış neden olmasın. Bunun için buradayız" dedi. TFF Süper Kupa maçında Beşiktaş’ı yenerek, sezona kupayla başladıklarını hatırlatan Roberto Carlos, takımıyla birlikte yeni sezondaki hedeflerini ise şöyle sıraladı: "Bizim Beşiktaş’a karşı derbide galip gelmemiz çok önemliydi. Bunun dışında lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve Şampiyonlar Ligi olarak önümüzde 3 kupa var. Tabii ki bunlardan 2’sini aldığınız zaman başarılısınız demektir. Gerçekçi olalım. Şampiyonlar Ligi’ni kazanmak gerçekten çok zor. Ben Real Madrid’de 3 defa bu şampiyonluğu yaşadım. Çok konsantre olmamız gerekiyor. Gerçekten bazı şeyleri doğru yapmanız gerekiyor. Ama bu ’asla olmayacak’ anlamına gelmiyor. Lig ve Türkiye Kupası biraz daha kolay diyebilirim, ama dediğim gibi bu konuda her şeyi doğru yaptığınız zaman bir yerlere gelebiliyorsunuz. Ben kariyerim süresince çok kupa kaldırarak, adeta ’Kupakolik’ oldum. Bendeki bu alışkanlığı Fenerbahçe’de de sürdürmek istiyorum." Türkiye’deki ilk resmi maçına Beşiktaş ile yapılan TFF Süper Kupa derbisinde çıktığını hatırlatan Brezilyalı futbolcu, "Derbi maçlarında duygular farklı olur, Beşiktaş maçında neler hissettiniz" sorusuna şu yanıtı verdi: "Rakip takımın bize olan saygısı gerçekten beni çok etkiledi. Rakip taraftarlar ve oyuncular Fenerbahçe’ye saygı duyuyorlar. Ben bini aşkın sayıda, birçok derbi oynadım, ama bu taraftar kitlesi ile ilk defa sahaya çıktım. Fenerbahçe seyircisi çok ateşli ve her konuda müthiş destek veren bir taraftar. Onların önünde maça çıkmak gerçekten çok keyifli." "ADAPTE OLMAYA ÇALIŞIYORUM" Vatandaşı Alex’in Brezilya Milli Takımı’na kesinlikle daha fazla çağrılmayı hak ettiğini vurgulayan Roberto Carlos, "Taraftarlar senden sanki bir forvet oyuncusuymuşsun gibi gol atmanı bekliyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsun" sorusuna ise şu yanıtı verdi: "Bu tür beklentiler Real Madrid’de de oluyordu. Taraftarlarımız illaki benim gol atmamı istiyor. Serbest atışlardan mutlaka gol bekliyorlar, ama tabii ki bu konuda biraz daha zamana ve taraftarlarımızın sabrına ihtiyacım var. Yeni geldim ve adapte olmaya çalışıyorum. Ama merak etmesinler bu tarz gollerimi görecekler. Şu an ben Alex’in topa vurmasını istiyorum, yeri geldiğinde Kezman’ın da. Sanırım Uğur da iyi vuruş tekniğine sahip." "BECKAM’IN, BENİM İSTANBUL’UMU GÖRMESİNİ İSTERİM" "Madrid’de Beckham ile aran çok iyiydi. Fırsat olursa Beckham’ı Türkiye’ye çağırmayı düşünür müsün" şeklindeki bir soru üzerine Roberto Carlos, şunları söyledi: "Evet tabii ki düşünürüm. Aslında daha önce de Brezilya’ya çağırmıştım, ama vakti olmamıştı. Zaten aklımdan geçen bir durumdu bu. Benim İstanbul’umu görmesini isterim. İstanbul gerçekten her anlamı ile mükemmel bir şehir. İnsan burada isteyebileceği her şeyi bulabilir. Bunun yanında mükemmel plajları olan yerler var, oralara da gidip güzel vakit geçirir" diye yanıt verdi. "İSTANBUL’DA ÇOK İYİ VAKİT GEÇİRİYORUM" İstanbul’da trafik dışında her şeyin çok güzel olduğunu anlatan Roberto Carlos, "Ailem ile çok iyi vakit geçiriyorum. Annem, babam, kuzenlerim ve kız kardeşlerimle birlikteyiz. Genelde aile efradım ile çok sıkı fıkıyımdır. Tabii ki, her zaman saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde burada beraber olmaktan çok mutluyuz" dedi. Tam 7 çocuğu olduğunu kaydeden Roberto Carlos, bunların içinde büyük kızı Roberta’nın Brezilya’da futbol okuluna devam etiğini ve ileride kız takımlarında oynayabileceğini söyledi. "Senin de veliahdın var mı? Bir başka Carlos gelir mi" şeklindeki bir soru üzerine Roberto Carlos, şöyle konuştu: "Ben bir kanat oyuncusu olarak, hem defansif hem ofansif yönümü çok iyi tuttum. Defans anlamında kafa toplarında bile boyum kısa olmasına rağmen etkiliyim. Bek oyuncularda yeni bir model geliştirmiş oldum. Benim değiştirdiğim bu özellik özetle; hücuma daha çok katkı sağlayabilen ve uzaktan sert şut atarak skora katkı sağlayabilen bir bek oyuncusu modeli. Her kanat ve bek oyuncusunun farklı özellikleri var, ama bu tarz komple bir oyuncu sayısı gerçekten çok az." |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_44_Sevinc_FB026.jpg Kaptan gemiyi sırtladı !.. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi'ndeki ilk sınavına çıkan Fenerbahçe, Anderlecht'i tek golle avladı !.. Rakibi karşısında özellikle ilk yarıda üstün bir futbol ortaya koyan sarı lacivertliler Alex'in kafasıyla öne geçti. Ardından karşılıklı ataklara sahne olan maçta iki takım da golü bulamayınca Fenerbahçe sahadan 1-0 galip ayrıldı. Fenerbahçe Anderlecht arasındaki rovanş karşılaşması se 29 Ağustos Çarşamba günü Belçika'da oynanacak. FENERBAHÇE-ANDERLECHT: 1-0 STAT: Şükrü Saracoğlu HAKEMLER: Howard Webb, Darren Cann, Peter Kirkup FENERBAHÇE: Serdar, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Deniz (Dk. 70 Selçuk), Aurelio, Tümer (Dk. 68 Uğur Boral), Alex (Dk. 83 Ali Bilgin), Kezman. TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico ANDERLECHT : Zitka, Wasiliewski, De Man, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed Hassan, Polak, Goor, Boussoufa (Dk. 83 Legear), Tchite (Dk. 78 Mbompenza) TEKNİK DİREKTÖR: Frank Vercauteren İLK YARIDAN DAKİKALAR 1. dakikada Tümer iki rakibinin arasından geçip ceza sahasına girmeye çalıştı ama 3. rakibine takıldı. Roberto Carlos'un presinde top auta çıktı. 4. dakikada Aurelio ceza sahasına mükemmel bir pas attı, ama Kezman dokunamayınca top auta çıktı. http://www.ligtv.com.tr/uploads/haber/onder.jpg5. dakikada Önder'in ortasında Roberto Carlos arka direkte yükseldi ama istediği gibi vuramadı., top yandan auta çıktı. 7. dakikada Tümer'in ceza sahası dışından sert şutunda kaleci Zitka topu kornere çeldi. Köşe vuruşunu kullanan Alex, Roperto Carlos'a pas attı. Carlos rakibini geçip ceza sahası yayı yakınlarından sağ ayağıyla şut çekti, top rakibinden geri geldi. 8. dakikada sağ kanattan gelişen Anderlecht atağında Edu'nun ayağı kayınca Tchite tek başına ceza sahasına sokuldu ve sert şutunda top yandan auta çıktı. 12. dakikada Deivid sağ kanatta topla buluştu. Orta-şut karışımı vuruşunda top üstten auta çıktı. 14. dakikada Tümer soldan şık çalımlarla geldi, ceza sahası dışındaki Roberto Carlos'u gördü ancak Brezilyalı yıldız o alıştığımız şutlarından birini çekemedi ve top yandan auta çıktı. 17. dakikada Kezman ceza sahası yayında topu kaptırdı ama pes etmeyip presle topu kazandı, iki rakibinin arasından geçip şutunu çekti. Top, defansa çarpıp kornere çıktı. Köşe vuruşunda Anderlecht savunması topu uzaklaştırdı. 19. dakikada Roberto Carlos soldan çok güzel ortaladı. Kezman ön direğe koşup kafayı vurdu. Top, kalecinin bakışları arasında yandan az farkla auta çıktı. Fenerbahçe'nin gole en çok yaklaştığı andı. Şampiyonlar Ligi 3. Ön Elemesi'ndeki diğer temsilcimiz Beşiktaş, Zurich deplasmanında Delgado'nun 3. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti. 23. dakikada Aurelio, Deivid ile yaptığı duvar pasının ardından bir şut çekti. Top üstten auta çıktı. 25. dakikada Tümer şık bir çalımla Anderlecht ceza sahasına girerken yerde kaldı ama İngiliz hakem Howard Webb oyunu devam ettirdi. 27. dakikada Alex'in ara pasına Kezman hareketlendi. Defans araya girdi, Kezman bastırdı. Kezman'ın ayağına çarpan top, kaleci Zitka'ya yöneldi. Kezman pres yaptı ama Belçika ekibinin kalecisi topu ayağıyla uzaklaştırdı. 31. dakikada Tümer yaklaşık 30 metreden çok sert vurdu. Top yandan az farkla auta çıktı. GOL: 32. dakikada Aurelio sol kanatta şık bir çalımla rakibini geçti. Ön direğe gelen ortada Alex çok iyi yükseldi ve topu köşeden ağlara gönderdi. 34. dakikada geriden atılan yüksek topta Kazmen kaleye hareketlendi. Juhasz, topa yükselirken Kezman'ın sırtına ellerini dayayarak yükseldi ve kafayı vurdu. Kezman faul beklerken hakem devam dedi. 40. dadikada Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Ceza sahasına gelen pasta Kezman topu kontrol edemedi, ama dönen topu Aurelio kapıp ceza sahasına daldı. Kaleci ile karşı karşıyaydı ama topun sekmesi nedeniyle kale önüne havalandırmayı tercih etti. Alex 2 rakibinin arasında kontrol etmeye çalıştı ama mücadeleden galip çıkan Anderlecht savunması oldu. 42. dakikada Tümer ceza sahası ön çizgisinde rakiplerinin arasından topu geçirip kaleye yöneldi. Savunma topu kornere çeldi ama Hakem Webb, Tümer'in arkadan rakibine faul yaptığına karar verdi. Ve maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR Fenerbahçe ikinci yarıya oyuncu değişikliği yapmadan çıktı. 48. dakikada Fenerbahçe savunmasının arkasına atılan pasa Boussoufa ve Roberto Carlos birlikte hareketlendi. Carlos topun önüne geçince Boussoufa faul yaptı. 49. dakikada Alex'in sağdan kullandığı kornerde penaltı noktası yakınlarında yükselen Aurelio'nun kafası yandan auta çıktı. 50. dakikada Deivid sağdan hızlmı gelip ara pası attı. kezman hareketlendi ama üç rakibi bastırıp topun kaleciye gitmesini sağladı. 51. dakida Polak'ın ceza sahası dışından şutunu Serdar çok güzel kurtardı. Ardından kullanılan kornerde ceza sahasına yapılan ortada vurulan kafayı Serdar yine çok güzel kurtardı ve Fenerbahçe'nin gol yemesine izin vermedi. 57. dakikada Önder'in ortasında Aurelio kafayı vurdu. yerden sekip giden top kaleci Zitka'nın ellerinde kaldı. 62. dakikada Fenerbahçe yarı sahasının ortalarından ve sol taraftan kullanılan serbest vuruşta ceza sahasına gelen ortada savunma topu kornere çeldi. Köşe vuruşunda arka tarafta Polak topla bomboş durumda buluştu, volesi az farkla auta çıktı. SARI KART: 64. dakikada orta yuvarlakta Ahmed Hassan'a arkadan faul yapan Aurelio maçtaki ilk sarı kartı gördü. 65. dakikada soldan Fenerbahçe kalesi önüne gelen ortada savunma ve kaleci Serdar müdahale edemedi, Boussoufa ayak uzattı ama dokunamadı ve tehlike sona erdi. Topla Oynama Oranı: Fenerbahçe %58 - Anderlecht %42 67. dakikada Alex'in ara pasına Kezman hareketlendi ama topu rakibine kaptırdı. Bu dakikakalarda Fenerbahçe tribünlerinden Kezman'a küçük tepkiler gelmeye başladı. OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 68. dakikada Tümer oyundan çıktı, Uğur Boral girdi. Fenerbahçe tribünleri Tümer'i alkışladı. OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 70. dakikada Deniz'in yerine Selçuk oyuna dahil oldu. SARI KART: 72. dakikada Roberto Carlos'a faul yapan Wasiliewski sarı kart gördü. 73. dakikada Fenerbahçe sağdan serbest vuruş kazandı. Alex topun başına geçti, 7 Fenerbahçeli futbolcu ceze sahasına geldi ama Alex'in ortası barajdan geri geldi. OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 78. dakikada Tchite çıktı, Mbompenza girdi. 80. dakikada topla rakip ceza sahasına hareketlenen Kezman, içeri girmeden topu sola çekip sol ayağıyla vurdu. Top kaleci Zitka'da kaldı. SARI KART: 81. dakikada topu elle kontrol eden Ahmed Hassan sarı kart gördü. 82. dakikada Ahmed Hassan ceza sahası dışından vurdu, üstten farklı şekilde auta çıktı. OYUNCU DEĞİŞİKLİĞİ: 83. dakikada Alex çıktı, Ali Bilgin girdi. Anderlecht'te ise Boussoufa'nın yerine Legear oyuna girdi. 88. dakikada Kezman kendisine gelen pasta topu bıraktı, arkaya giden topa Ali Bilgin hareketlendi ama kalecide kaldı. 88. dakikada Fenerbahçe kalesi büyük bir tahlike atlattı. Mbompenza sağdan inip kale önüne çıkardı. savunmanın seyrettiği top kaleye paralel gitti, Anderlecht'ten kemsi olmadığı için top taça kadar gitti. Ve Webb son düdüğünü çaldı, temsilcimiz Fenerbahçe maçı 1-0 kazandı. |
10 Numara Tekke Middlesbrough'ya transfer olan Tuncay'ın geçen sezon giydiği 10 numaralı forma, Fenerbahçe'ye 'Evet' diyen Fatih için saklanıyor. 19.08.2007 Anlaşma tamam... 100. Yılın ardından yeni sezona da büyük hedeflerle başlayan Fenerbahçe; Adriano, Gudjohnsen, Koevermans, Zigiç ve Ümit Karan gibi isimlerle görüşmüş ancak anlaşmaya varamamıştı. Golcü arayışından vazgeçmeyen Sarı-Kanaryalar’ın son hedefi ise Zenit Pettersburg’tan ayrılmayı kafasına koyan Fatih Tekke olmuştu. Şampiyonlar Ligi’nde büyük düşünen Fenerbahçe, tecrübeli oyuncuyla büyük ölçüde anlaşmaya varmıştı. Alex giymemişti Fatih Tekke’nin kulübüyle de temasa geçen Sarı-Lacivertliler’in Zenit ile de anlaştığı ifade edilmiş ve resmi imzanın Anderlecht maçı sonrası atılacağı öne sürülmüştü. Dünkü maç öncesinde de ilginç bir iddia ortaya atıldı. Geçen sezon Tuncay’ın taşıdığı ve Alex’in giyeceği öne sürülen 10 numaranın Fatih’e verileceği belirtildi. Bilindiği gibi Alex, 10 numarayı istemiş ancak ilginç bir şekilde 20 numarayla sezona başlamıştı. Anderson iddiası Portekiz’de yayın yapan Record gazetesi ilginç bir iddia ortaya attı. Kadrosunda Lugano, Edu Dracena, Yasin Çakmak, Can Arat ve Önder Turacı gibi stoperleri barındıran Fenerbahçe’nin Brezilyalı Anderson ile anlaştığı öne sürüldü. Gazetenin haberinde, Fenerbahçe’nin yanı sıra Ukrayna’nın Dnipro ve Fransa’nın Lyon ekiplerinin de Anderson ile ilgilendiği belirtildi. Sambacı ile daha önce de Beşiktaş temasa geçmiş ancak Siyah-Beyazlılar’ın hocası Ertuğrul Sağlam, tecrübeli oyuncuyu istememişti. |
Fenerbahçe`ye H.Berlin engeli Geçtiğimiz hafta Fatih Tekke ile el sıkışan F.Bahçe, transfere noktayı koymak için Rusya'ya çıkarma yaptı, ancak Hertha Berlin sürpriziyle karşılaştı. 21.08.2007 Tekke’de sürpriz gelişme Geçtiğimiz hafta Fatih Tekke ile el sıkışan Fenerbahçe, transfere noktayı koymak için Rusya’ya çıkarma yaptı, ancak Hertha Berlin sürpriziyle karşılaştı. Ali Yıldırım ile Neşet Yalçın’dan oluşan Sarı-Lacivertli heyet, Zenit’in yöneticileriyle masaya oturdu. Rus ekibi 7 milyon isterken, Fenerbahçe 6 milyon Euro’da diretiyor. Ancak Fatih için devreye giren Alman ekibi H. Berlin’in 5.5 milyon Euro’luk teklifi üzerine Zenit fiyat artırmaya çalışıyor. Sarı-Lacivertliler’e yıllık 2.5 milyon Euro’ya ‘evet’ diyen milli oyuncu da İstanbul biletini okeyletmek için haber bekliyor. |
Asla şımarmak yok Gaziantepspor maçında sürpriz bir şekilde ilk 11’de sahaya çıkan yedekler, asla şımarmayacaklarını söyledi. 21.08.2007 Gaziantepspor maçında sürpriz bir şekilde ilk 11’de sahaya çıkan yedekler, asla şımarmayacaklarını söyledi. Ortaya koydukları mücadele ve futbolla övgüleri toplayan futbolcular, bu maçta galibiyetten daha önemli bir kazanç elde ettiklerini belirterek, “Gördük ki, hocamız beklenmedik bir şekilde ve umulmadık bir anda herkese şans verebiliyor. Yani herkes, kendisini sürekli hazır tutmak zorunda. Yoksa bulduğu şansı geri teper. Çok geniş bir kadromuz var. Prensiplerimiz iyi çalışmak, iyi yaşamak ve görev geldiğinde değerlendirmek üzere formda olmak” diye konuştu. |
Advocaat: "Fatih'i tutamayız" http://www.sporx.com/images/1/29/1202_B_fatihtekke005.jpg Fenerbahçeli yöneticilerin kendisiyle her konuda anlaştığı, kulübü Zenit Petersburg ile bonservisini almak veya bir yıllığına kiralamak konusunda pazarlıklarını sürdürdüğü Fatih Tekke'nin resti, Rus ekibinin direncini kıracak gibi gözüküyor. Çünkü milli futbolcu, teknik direktör Dick Advocaat'a Zenit'ten ayrılmak istediğini üstüne basa basa söylüyor. Hollandalı hoca, Fatih'in kendisine sürekli, “Burada mutlu değilim ve ayrılmak istiyorum” dediğini kaydetti.‘Yönetim kabul etti' Milli oyuncunun, oynamamak için çeşitli bahaneler üretip, ayrılmak istediğini ortaya koyduğunu belirten Advocaat, “Yani artık bize faydası olmaz. Yönetim de bunu kabul etti. Ancak ona verilen paradan daha fazla bir miktara satmayı düşünüyorlar. Bunu Fatih'e de anlattılar” açıklamasını yaptı. Zenit yönetimiyle pazarlıkları sıkı bir şekilde sürdüren Fenerbahçeli yöneticilerin, Fatih Tekke'nin transferini en kısa sürede bitirip, Anderlecht maçı sonrası açıklaması bekleniyor. |
Serhat’ın iddiası Serhat Akın, yeni takımı Anderlecht'in, Fenerbahçe'yi eleyeceğini iddia etti... 22.08.2007 Fenerbahçe forması giyerken Kadıköy Boğası olarak anılan Serhat Akın, 29 Ağustos’ta oynanacak rövanş sonrası Devler Ligi’nde turu, yeni takımı Anderlecht’in geçeceğini iddia etti. Sakatlığını tamamen atlatan gurbetçi oyuncu, sahalara dönüşü 3-4 haftayı bulacağı için Kanarya’ya karşı forma giyemeyeceğini belirterek, “Anderlecht’in Şampiyonlar Ligi’ne kalması benim için çok iyi olacak. Fenerbahçe maçlarında kadroda yer alamadığım için üzgünüm. Ama Anderlecht’in tur atlayacağına inanıyorum. Fenerbahçe’nin savunmasında büyük problemler var. Boussoufa ve Tchite gibi süratli forvetlerimizle galibiyete ulaşmamız gerekiyor” dedi. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_j1_Logo_CL001.jpg Fenerbahçe biletleri satışta Fenerbahçe'nin Anderlecht'le 29 Ağustos Çarşamba günü deplasmanda yapacağı Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş maçında, sarı-lacivertli taraftarlara ayrılan biletlerin satışına başlandı. Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya göre, sarı-lacivertli kulübe tahsis edilen toplam 717 bilet, İstanbul'da satışa çıkarıldı. Fenerbahçeli taraftarların, 32 ve 46 Avro'luk maç biletlerini Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı maraton alt kombine satış noktasından pasaportları ve ilgili vize sayfasının fotokopisi karşılığında satın alabilecekleri bildirildi. |
Test sürüşü Çarşamba günü Anderlecht ile Şampiyonlar Ligi'ne kalıp kalmama maçına çıkacak olan Fenerbahçe, kendisini Sivasspor karşısında test edecek. 25.08.2007 Aslar yeniden sahada Sezona Olimpiyat Stadı’ndaki Büyükşehir Belediye mağlubiyetiyle başlayan ancak geçtiğimiz hafta yedeklerden oluşan kadrosuyla Gaziantep’i 2-1 mağlup eden Fenerbahçe’de aslar bir haftalık aradan sonra tekrar ilk 11’e dönüyor. Teknik direktör Zico, çarşamba günü Anderlecht ile deplasmanda oynanacak Devler Ligi 3. Ön Eleme rövanş karşılaşmasının provası niteliğindeki Sivasspor maçında asları sahaya sürüp, takımının son durumunu görecek. ‘Belediye maçını unutmayın’ Gaziantep maçında sakatlanan Aurelio’yu Anderlecht maçında oynatabilmek için bugün riske etmeyecek olan Brezilyalı hoca, onun yerine Selçuk’a görev verecek. Tecrübeli teknik adam, her ne kadar Sivasspor karşısında çarşamba günkü maçın provasını yapacak olsa da, oyuncularını, “Büyükşehir Belediye maçında olanları unutmayın. Aklınızda sadece bu maç olsun. Sonra sıra Anderlecht’e de gelecek” diyerek uyardı. Yusuf DURSUN(Fanatik) Süper Lig puan durumu Fenerbahçe Serdar Önder Lugano Edu R.Carlos Deivid Selçuk Deniz Tümer Alex Kezman Sivasspor Petkoviç Murat Diallo Sedat Hayrettin Abdurrahman Musa Yasir Mohammed Balili (Cvetkov) Mehmet Yıldız Stat: Şükrü Saracoğlu Yayın: Lig TV Hakem: Fırat Aydınus Saat: 18.45 Doğru uygulama FANATİK yazarları, Zico'nun tekrar as oyunculara dönmesini değerlendirdi... 25.08.2007 Mehmet Y.Yılmaz: “Zico’nun asıl amacı, iki kadrodan bir takım yaratmak” Metin Tükenmez: “Avrupa başarısı için deneyimli oyunculara dönmek zorundaydı” Haşim Şahin: “Başarılı bir futbol sergileyen kadro tekrar kızağa çekiliyor” Hasan Ali Atasoy: “Bundan sonra hiçbir 11, kimse için sürpriz olmayacaktır” Ebru Köksaldı: “Brezilyalı hocanın cesareti ve kararlılığına saygı duyuyorum” MEHMET Y.YILMAZ: Haftaya sürpriz var! Zico’nun, Gaziantep maçını değişik bir kadroyla oynamasını doğru bulmuştum. Fenerbahçe gibi kadro derinliği olan bir takımın, her maçı aynı kadro ile oynaması gerekmiyor çünkü. Üstelik bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde başarı da beklendiği için bu, doğru bir tercihti. Ancak bu haftaki maçı, lige başladığı “asıl kadro” ile oynayacak. Öyle görünüyor ki, Zico’nun asıl amacı bu sezonu iki kadro ile götürmek değil, iki kadrodan bir takım yaratmak. Sivas müsabakasında oynayacak kadronun Anderlecht maçına çıkacak kadro olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak eminim ki Zico, bir sonraki hafta oynanacak maça yine sürprizli bir kadroyla çıkacak. HAŞİM ŞAHİN: Başarılı kadro kızağa Bir teknik direktörün elindeki kadronun tamamından yararlanması, maça göre 11 belirlemesi, ideal bir davranıştır. Ancak genellikle güvenmediğiniz, dolayısıyla pek şans vermediğiniz futbolcularınızın tamamını aynı anda sahaya sürerseniz, bu tutumun nedeni doğal olarak sorgulanacaktır. Şimdi ise, geçen hafta başarılı olan kadroyu ödüllendirmek yerine yine aslarla Sivasspor karşısına çıkmayı düşünüyor Zico. Yani, pozitif futbol oynayan, başarılı bir performans sergileyen kadro tekrar kızağa alınıyor. Bu da, “Başarılı kadro değiştirilmez” gerçeğiyle çelişiyor ve ne yazık ki, “Gel git”i çağrıştırıyor. EBRU KÖKSALDI: Zico’ya saygı duyuyorum Genelde kadro istihbaratları doğru çıkıyor. Ama “Isınırlarken göreceğiz” demeyi ihmal etmeyelim. Sadece geçen hafta kimse kökten değişiklik olabileceğine inanmamıştı. Alıştığımız ilk onbire dönmesini yadırgamıyorum. Tahminim, Anderlecht maçı rövanşı olmasa karma onbir çıkartırdı. Hiçbir teknik direktörden sürekli ikinci onbirle çıkmasını beklemeye hakkımız yok. Zico’nun bu konulardaki cesareti ve kararlılığına saygı duyuyorum. Ülkedeki futbol koşullarının zorlamalarına rağmen daha da radikalleşebilir. Bu özelliğinden vazgeçmemeli. HASAN ALİ ATASOY: Mesaj hedefine ulaştı Zico’nun, Gaziantepsor maçındaki tercihi iki açıdan riskti. Yani alınacak bir mağlubiyet de, elde edilecek galibiyet de risk taşıyordu. Ezberi bozulan herkes bir yorum yaptı. Ancak haklılığı tartışma götürmeyen tek eleştiri, yenilerle eskilerin bir arada oynama gerekliliğinin sekteye uğramasıydı. Yoksa Fenerbahçe, sahaya sürülen ilk 11 ve kulübedekilerden ibaret değildir. Hiç forma şansı bulamayanlar da hatta PAF kadrosundakiler de bu takımın futbolcusudur. Verilen mesaj hedefine ulaşmıştır. Bu radikal uygulamadan sonra, artık hiçbir kadro hiç kimse için sürpriz olmayacaktır. METİN TÜKENMEZ: Karma oluşturulmalı Fenerbahçe, son yıllarda Avrupa’da başarılı olmak için üst düzeyde futbolcular transfer edip, bu amacına yatırım yapmış oldu. Öyleyse, elindeki kadro ne denli geniş ve nitelikli olsa da, Avrupa başarısı için deneyimli oyuncularına dönmek zorundalar. Bunun için de, zaman zaman genç kadroya dönse de tüm takımın maç kıvamını yakalaması için, Gaziantepspor karşısında gözdağı verdiği oyunculara dönmek hatalı bir davranış sayılmaz. Ancak ben, gençlerden ve aslardan oluşan bir karma takım üzerinde durulmasından yanayım. Capello`nun Carlos aşkı! Capello, R.Carlos'un Real'den gönderilmesinin yanlış olduğunu söyledi. 25.08.2007 Real Madrid’i şampiyon yapmasına karşın görevden alınan başarılı teknik adam, Brezilyalı yıldızın ayrılmasına izin vermenin büyük hata olduğunu söyledi. Yönetime rapor verdi Milan, Juventus, Roma gibi takımları çalıştırıp büyük başarılara imza atan, geçen sezon Real Madrid’i İspanya şampiyonu yapmasına karşın, görevine son verilen ünlü İtalyan teknik direktör Fabio Capello, kendi durumunu bir kenara bırakıp, Roberto Carlos’un takımdan gönderilmesinin yanlış olduğunu söyledi. Ayrılacağının kesinleşmediği günlerde yönetime bir rapor vererek Brezilyalı oyuncunun gönderilmemesini isteyen Capello, şunları söyledi: ‘En büyük favori Barça’ “Carlos tabii ki eski performansını gösteremeyecekti. Ancak yine de alternatifi bulunmadan onun gitmesine izin vermek büyük bir hataydı.” Milanlı Kaka’nın transferinin olanaksız olduğunu dile getiren tecrübeli hoca, “Çok iyi bir kadro kuran Barcelona şampiyonluğun en büyük favorisi” yorumunu yaptı. Roberto Carlos’un yerine transfer edilen Heinze ise, “Ben, Roberto Carlos değilim. O, çok önemli bir oyuncu” açıklamasında bulundu. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_2e_Sevinc_FB029.jpg Şovun adı Fener Kadıköy'de aldığı 1-0'lık galibiyetin ardından, Anderlecht'i deplasmanda Kezman ve Alex'in goleriyle deviren Fenerbahçe 5. kez Şampiyonlar Ligi'ne girmeye hak kazandı. Anderlecht karşısında hızlı başladığı karşılaşmanın 4. dakikasında, Anderlecht ceza sahasında oluşan karambolde topla buluşan Kezman'ın golüyle öne geçen Fenerbahçe, kontrolünde tuttuğu karşılaşmanın ilk yarısını bu golle önde tamamladı. Karşılaşmanın ikinci yarısında da tempoyu ayarlayan ve oyunu yönlendiren taraf olan Fenerbahçe, 74. dakikada Deniz Barış'ın uzun mesafeden attığı nefis pasla buluşan Alex'in ceza sahası dışından attığı golle karşılaşmada iki farklı üstünlüğü yakaladı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında oyuncu değişiklikleriyle oyunu soğutan Fenerbahçe, İstanbul'daki galibiyetini Belçika'da galip gelerek sürdürdü ve Şampiyonlar Ligi'ne adını yazdırdı. Tarihinde 5. kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek olan Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki rakipleri Perşembe günü belli olacak. STAT: Vanden Stock HAKEMLER: Massimo Busacca, Matthias Arnet, Stéphane Cuhat ANDERLECHT: Zitka, Wasiliewski (Dk. 76 Legear), Pareja, Juhasz, Deschacht, Biglia, Ahmed Hassan, Polak, Vandamme (Dk. 77 Bart Goor), Boussoufa (Dk. 57 Thereau), Tchite YEDEKLER: Proto, Von Schlebrugge, Mpenza, Goor, Thereau, De Man, Legear TEKNİK DİREKTÖR: Frank Vercautern FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Edu, Lugano, R.Carlos, Deivid (Dk. 82 Vederson), Deniz, Aurelio, Tümer (Dk. 67 Colin Kazım), Alex (Dk. 75 Selçuk), Kezman YEDEKLER: Volkan Babacan, Yasin, Wederson, Colin Kazım, Ali Bilgin, Selçuk, Semih TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico GOLLER: Kezman (dk. 4), Alex (Dk. 74) SARI KARTLAR: Biglia (Anderlecht), Deniz, Deivid, Önder (Fenerbahçe) İLK YARIDAN DAKİKALAR GOL 4. Dakikada Anderlecht ceza sahasında oluşan karambolde topu önünde bulan Kezman Fenerbahçe'yi öne geçiren golü attı. 0-1 13. Dakikada Fenerbahçe ceza sahasınını önüne kadar gelen Tchite ceza sahasına girmek istedi ancak defansa yardıma gelen Deivid topu uzaklaştırdı. 20. Dakikada Anderlecht ceza sahasına gelen ortaya uzak mesafe ve dar açıdan çok sert bir kafa vuruşu yapan Deivid'in şutu kaleciyi geçti ama direkten döndü. 26. Dakikada Fenerbahçe ceza sahasının önünde Anderlecht'in kazandığı serbest vuruşu kullanan Boussoufa'nın sert şutunda top direkten döndü. 30. Dakikada Anderlecht kalecisi Zitka'nın uzaklaştıramadığı topla buluşan Alex'in boş kaleye yaptığı vuruşta Anderlecht defansı araya girerek topu uzaklaştırdı. 32. Dakikada Anderlecht'in kullandığı korner atışına ceza sahasında iyi yükselen Van Damme'ın kafa vuruşunda top direkten döndü. 40. Dakikada Anderlecht savunmasının arkasına sarkarak topla buluşan Kezman'ın açısını düzelttikten sonra yaptığı vuruşta top auta gitti. 45. Dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Tümer'in sert şutu defansa çarparak kornere gitti. İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 50. Dakikada Alex'in pasıyla Anderlecht defansının arkasına sarkan Kezman ceza sahasına girmeden aşırtma bir vuruş denedi ancak top kalecide kaldı. 52. Dakikada Polak'ın uzak mesafeden yerden sert şutunda kaleci Volkan, topu yatarak kontrol etti. 56. Dakikada sol kanattan atağa katılan Roberto Carlos ceza sahası dışında bekleyen boş durumdaki Alex'i gördü. Alex'in vuruşunda top savunmadan kornere gitti. 70. Dakikada sağdan topla ilerleyen Colin Kazım ceza sahasına girmeden ortasını yaptı. Kazım'ın ortasıyla arka direkte buluşan Alex'in vuruşunda top kaleci Zitka'da kaldı. GOL 74. dakikada Deniz'in uzun mesafeli isabetli pasıyla bir anda Anderlecht defansının arkasına sarkan Alex, ceza sahası dışından yaptığı nefis vuruşla farkı ikiye çıkaran golü attı. 0-2 83. Dakikada Tchite'nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kaleci Volkan, topu son anda kornere çeldi. |
Tekke-Kezman takası! Forvet sorununa çözüm arayan Fenerbahçe'nin, takımında mutlu olmayan milli futbolcu Fatih Tekke'nin karşılığında Sırp futbolcusu Mateja Kezman'ı Rus Zenit takımına teklif ettiği ileri sürüldü. St. Petersburg kentinin Zenit futbol takımın sportif direktörü Konstantin Sarsaniya, ''Fontanka.ru'' adlı Rus internet sitesine yaptığı açıklamada, Fenerbahçe ve Zenit arasında Tekke'nin transferiyle ilgili görüşmelerin sürdüğünü söyledi. Fenerbahçe ile Kezman'a karşılık Tekke'nin verilmesi konusunda görüşmeler yaptıklarını söyleyen Sarsaniya, ''Şu anda somut bir sonuç yok. Bu konudaki nihai karar önümüzdeki 2 gün içinde alınacak'' dedi. Zenit'in Teknik Direktörü Dick Advocaat da Rus Sport Ekspress gazetesine yaptığı açıklamada, Zenit'in bugün yapacağı Viona maçında Tekke'nin muhtemelen kadroda olmayacağını belirterek, ''Çünkü o bu sıralar kendi transferiyle meşgul'' diye konuştu. Rusya'nın saygın ekonomi gazetelerinden Kommersant'ta da yayımlanan haberde, Tekke'nin Kejman ile takas edilebileceği belirtilerek, bu konunun yarın akşama kadar netliğe kavuşacağı ifade edildi. Haberde, Advocaat'ın düzenlediği basın toplantısında Tekke ile ilgili bir soruya, ''Son günlerde Tekke ile ilgili zorlu görüşmeler yapmaktayız, ancak bir sonuç yok'' şeklindeki yanıtına yer verildi. |
Fenerbahçemiz Şampiyonlar Ligi’nde Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme Turu rövanş maçında Fenerbahçemiz, deplasmanda Belçika'nın Anderlecht takımıyla karşı karşıya geldi. Fenerbahçemiz karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı. Fenerbahçemiz bu galibiyet ile Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmaya hak kazandı. 3' Alex'in sağdan kullandığı kornerde Tümer'in ceza sahası dışından gelişine vuruşunda savunmadan seken topa Aurelio vuramayınca meşin yuvarlak Kezman'ın önünde kaldı. Kezman, kale önünden düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1 20' Roberto Carlos'un sol kanattan kullandığı serbest vuruşta Deivid'in ceza sahası dışından yaptığı kafa vuruşunda top yan direkten döndü. 33' Boussafa'nın soldan kullandığı kornerde ceza sahası içinde Van Damme'nin kafasında top üst direkten döndü. Dönen topu sol çaprazdan Biglia tamamladı, kalecimiz Volkan yatarak topa sahip oldu. 45' Alex'in soldan kullandığı kornerde, Lugano defans oyuncuları birlikte kafaya yükseldi. Boşta kalan topa Deivid vurdu, top defanstan döndü. İKİNCİ YARI 50' Alex'in ara pasıyla sağ çaprazdan ceza sahasına giren Kezman, kalecinin üzerinden aşırtma bir vuruş yapmak istedi. Kaleci Zitka, topu rahatlıkla kontrol etti. 52' Polak'ın uzak mesafeden yerden sert şutunda kalecimiz Volkan, topu yatarak kontrol etti. 55' Hızlı gelişen Fenerbahçe atağında çalımlarla ceza sahasına sokulan Alex, sol kanatta Roberto Carlos'a pasını çıkardı. Roberto Carlos, yerden tekrar Alex'i gördü. Alex'in ceza sahası yayı üzerinden vuruşunda defansa çarpan top kornere çıktı. 70' Colin Kazım'ın sağ kanattan ceza sahasına ortasında arka direkte Alex'in gelişine volesinde kaleci Zitka, topu iki hamlede kontrol etti. 74' Deniz'in derinlemesine pasıyla buluştuğu topla ceza sahasına sokulan Alex, ceza sahası yayı üzerinden plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 2-0 83' Tchite'nin ceza sahası dışından yerden sert şutunda kalecimiz Volkan, topu son anda kornere çeldi. STAT: Constant Vanden Stock HAKEMLER: Massimo Busacca , Matthias Arnet , Stephane Cuhat (İsviçre) ANDERLECHT: Zitka , Deschact , Vandame (Goor dk. 76 ), Pareja , Wasiliewski (Legear dk. 76 ), Juhasz , Biglia , Polak , Ahmed Hassan , Tchite , Boussafa (Thereau dk. 57 ) FENERBAHÇE: Volkan , Önder , Edu , Lugano , Roberto Carlos , Deivid (Vederson dk. 83), Deniz , Aurelio , Tümer (Colin Kazım dk. 67), Alex (Selçuk dk. 75 ), Kezman GOLLER: Kezman dk. 3, Alex (dk. 74) SARI KARTLAR: Biglia (Anderlecht), Deniz, Önder, Deivid (Fenerbahçe) Fenerbahçemiz UEFA'nın manşetlerinde Şampiyonlar Ligi'nde Anderlecht'i deplasmanda 2-0 yenerek toplamda 3-0 ile gruplara kalmaya hak kazanan Fenerbahçemiz UEFA'nın resmi internet sitesinin manşetinde yerini buldu. UEFA Fenerbahçemizin galibiyetini ve gruplara kalması ile ilgili haberi şöyle duyurdu: "Brüksel'de güzel bir galibiyete uzanan Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmayı başardı. Bu da Anderlecht'in son 5 sezonda ilk kez Şampiyonlar Ligi'nden elendiği anlamını taşıdı. İstanbul'daki ilk maçtan 1-0'lık avantajı bulunan Fenerbahçe geride kalan sezonda elendikleri üçüncü turda bir kez daha elenmeyeceğini Sırp golcü Mateja Kezman ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Alex'in golleriyle gösterdi. Bu goller Türkiye şampiyonuna, Belçika şampiyonu karşısında rahat bir galibiyet kazandırdı. Anderlecht maça gollere ihtiyacı olduğunu bilerek başladı ama maçın başlamasından sadece üç dakika sonra korneri uzaklaştıramayan ev sahibi markajdan kurtulan Kezman'ın golüyle geriye düştü. Bu durumda en azından üç gole ihtiyacı olan Belçika ekibi durumun daha da zora girmesine engel olamadı ve Brezilyalı orta saha oyuncusu Alex De Souza bir kez daha ağları havalandırdı. Ancak bu pozisyonda hakem Anderlecht'e güldü ve Kezman'ın faul yaptığını işaret ederek golü geçerli saymadı. Ev sahibi baskıyı arttırdı ve iki kez şanssızlığının kurbanı oldu. 25. dakikada Mbark Boussafa'nın serbest atışı direkten döndü. Yedi dakika sonra da Jelle Van Damme'ın kafa şutu direkte kaldı. İkinci yarıda da Anderlecht baskıya devam etti ama Fenerbahçe'nin çalışkan defansını geride bırakamadı. Maçın tamamlanmasına 17 dakika kala Nicolas Pareja'nın hatasında topu takip eden Alex golü kaydederek ev sahibinin kaderini çizdi. Şimdi Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nde rakibini bekleyecek ve Anderlecht ise UEFA Kupası'nda mücadele edecek." Haber Alıntıdır;Fenerbahce Resmi İnternet Sitesi...Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Sitesi |
Şimdi sıra transferde Fener, Devler Ligi'ne kaldı, yönetim golcü transferinde kırmızı alarma geçti. Adriano, Tekke ve M.Yıldız'dan biri, 2 gün içinde renklere bağlanacak. 30.8.2007 31 Ağustos, gece yarısı... Belçika temsilcisi Anderlecht’i eleyip, Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalan Fenerbahçe, transferde kırmızı alarma geçti. Oyuncu listesini en geç 31 Ağustos’ta gece yarısına kadar iletmek zorunda olan Sarı-Lacivertliler, Adriano, Fatih Tekke ve Mehmet Yıldız’dan birini renklerine bağlamak için operasyon başlattı. Sivas Başkanı Mecnun Odyakmaz, Yıldız’ı bırakmak istemediklerini, çünkü göndermeleri halinde yerine alternatif bulamayacaklarını açıklamıştı. İki yönetici İtalya’ya gitti Zenit’in Tekke’ye karşı, Kezman artı 4 milyon Euro bonservis bedeli istediği konuşuluyordu. Fener’in kiralamayı planladığı Adriano ise, bonservisi alınmadan Inter’den ayrılmayacağını duyurdu. 25 yaşındaki oyuncu için bu kez de Galatasaray nabız yoklamasına geçerke, Murat Özaydınlı ile Ali Yıldırım’ın, İnter kulübü yöneticileriyle Adriano’nun kiralanmasını görüşmek üzere İtalya’ya gittiği belirlendi. Yöneticiler, tüm şartları zorlayıp, Brezilyalı golcünün işini bitirmek amacında. |
Fener'in rakipleri Fenerbahçe'nin Devler Ligi G Grubu'nda eşleştiği İnter, PSV ve CSKA Moskova hakkında genel bilgiler... 31.8.2007 İNTER İtalya Şampiyonu, 43 yıllık özlemi dindirmek istiyor... Kadrosu Kaleci Julio Cesar F. Toldo O. Paolo Defans N.Burdisso Cristian Chivu F. Coco Ivan Cordoba D.Maicon M. Materazzi Nelson Rivas Walter Samuel Javier Zanetti Orta Saha E. Cambiasso R. Cesar Oliver Dacourt Luis Figo S. Solari D.Stankovic Patrick Vieira Forvet Adriano H. Crespo Julio Cruz Z. İbrahimovic Alvaro Recoba David Suazo Juventus’un yokluğunda şampiyonluk koltuğuna oturan İnter, Roma’dan Chivu’yu alıp savunmasını güçlendirdi. Künyesi Kuruluş Tarihi: 1908 Stat: Giuseppe Meazza (82 bin 955) Ülkesi: İtalya Başkanı: Massimo Moratti T.Direktörü: Roberto Mancini Renkleri: Lacivert-Siyah Başarıları İtalya Lig Şampiyonluğu: 15 Avrupa Kupası: 2 Kıtalararası Kupa: 2 İtalya Kupası: 5 UEFA Kupası: 3 İtalya Süper Kupası: 3 İdeal 11'i Cesar Chivu Cordoba Materazzi J.Zanetti Stankovic Vieira Cambiasso Figo Crespo İbrahimovic PSV EİNDHOVEN Kone’siz PSV ikinci turu görmeyi planlıyor... Kadrosu Kaleci Gomes Roorda Cassio Defans Kromkamp Salcido Da Costa Zonneveld Rajkovic Eric Addo Fagner Marcellis Orta saha Simons Varrynen Mendez Culina Aissati Feher John de Jong Bakkal V. Leegte Forvet Lazovic Perez Farfan Zeefuik Arouna Kone’yi Sevilla’ya gönderen PSV Eindhoven’ın en büyük kozu yine Farfan olacak. Künyesi Kuruluş Tarihi: 1913 Stat: Philips Stadion (35 bin) Ülkesi: Hollanda Başkanı: Jan Reker T.Direktörü: Ronald Koeman Renkleri: Kırmızı-Beyaz Başarıları Hollanda Ligi Şampiyonluğu: 20 Hollanda Kupası: 8 Hollanda Süper Kupası: 7 Şampiyonlar Ligi: 1 UEFA Kupası: 1 Barış Kupası: 1 İdeal 11'i Gomes Addo Fagner Da Costa Kromkamp Leegte Jong Simons Aissati Lazovic Farfan CSKA MOSKOVA 2005’te UEFA’yı kaldıran Ruslar çıkışa geçti... Kadrosu Kaleci Mandrykin Akinfeev Zhideev Defans Beretzutski Grigoriev Ignashevich Odiah Taranov Semberas Eduardo Orta saha Aldonin Gusev Caner Erkin Dudu Zhirkov Carvalho Krasic Ramon Rahimic Forvet Gorelov Burmistrov Vagner Jo Tikhonov 2005’te UEFA Kupası’nı kaldıran CSKA Moskova’da tanıdık bir yüz var: Caner Erkin... Rus temsilcisinin en tehlikeli isimleri ise Sambacılar Vagner ile Jo... Künyesi Kuruluş Tarihi: 1911 Stat: Dinamo (36 bin) Ülkesi: Rusya Başkanı: Evgeny Giner T.Direktörü: Valery Gazzaev Renkleri: Kırmızı-Lacivert Başarıları Rusya Şampiyonluğu: 3 Rusya Kupası: 3 Rusya Süper Kupası: 3 Sovyet Şampiyonası: 7 Sovyet Kupası: 5 UEFA Kupası: 1 İdeal 11'i Mandrykin Ignashevich Taranov Berezutski Semberas Ramon Dudu Krasic Zhirkov Jo Vagner İşte Fenerbahçe’nin Devler Ligi fikstürü 19 Eylül: Fenerbahçe-İnter 2 Ekim: CSKA-Fenerbahçe 23 Ekim: PSV-Fenerbahçe 7 Kasım: Fenerbahçe-PSV 27 Kasım: İnter-Fenerbahçe 12 Aralık: Fenerbahçe-CSKA |
Roberto Beckham! Carlos, Madrid'de döktürdü: 'Türkiye'de David Beckham kadar ilgi görüyorum... Tam 100 bin formam satıldı. Tüm bunlar 34 yaşındaki bir futbolcu için inanılmaz.' 6.9.2007 100 bin forma satıldı Fenerbahçe'nin yıldız ismi Roberto Carlos, Türkiye’de yaşadıklarının rüya gibi olduğunu söyledi. “Bana burada, günümüzde dünyanın en çok peşinde koştuğu Beckham kadar ilgi gösteriliyor” diyen Sambacı, şunları söyledi: “Türkiye’deki yaşamım, İspanya’dakinden çok farklı. Çünkü burada bir idolüm. Basına tanıtıldığım gün, kulübüm 50 bin forma sattı. Bugün bu rakamın 100 bin olduğu söyleniyor. Açıkçası, 34 yaşındaki bir futbolcu için bunlar inanılmaz şeyler. Herkes fotoğrafımı çekmek istiyor, imzamı alıyor.” ‘Taraftarlar ateşli’ Türkiye'de futbola olan ilgiyi de anlata anlata bitiremeyen Roberto Carlos, “Statlar her zaman ateşli taraftarlarla dolup taşıyor. Fenerbahçe taraftarının takımına desteği süper. İspanya’da sadece Real Madrid taraftarı bana sevgi gösterisinde bulunurdu. Burada ise diğer takımların taraftarları da beni el üstünde tutuyor. Türk futbolu, estetikten çok fizik gücüne dayalı. İstanbul inanılmaz güzel bir şehir. Her türlü imkânın sağlandığı böyle bir şehirde yaşamaktan çok memnunum. Tek kötü yanı ise, trafik” görüşünü dile getirdi. Carlos’a yüzde 60 destek var Yeni teknik direktör Bernd Schuster’in oyun anlayışını beğendiğini belirterek, “Bu Real Madrid’de bugün rahatlıkla oynardım” diyen Roberto Carlos’un iddiasına destek geldi. Yapılan bir ankette, taraftarların yüzde 60’ı ‘Evet, Carlos bu Real’de oynar’ şıkkını tıklarken, yüzde 40’ı ise aksi yönde görüş belirtti. |
Alıntı:
THİNK...BENDE BİR FENERBAHÇELİ OLMAMA RAĞMEN TBRK EDİYORUM:) |
Batman konseyi! Fenerbahçe'nin ağır toplarından Ali Şen, Güven Sazak, Cemil Turan ve Puşkaş Ergun, Kezman'a tam destek verdi. 6.9.2007 ‘Kalitesi tartışılmaz’ Son dönemde eleştirilen Kezman’a, camianın ağır toplarından destek geldi. Eski başkanlardan Ali Şen ve Güven Sazak ile efsanevi isimlerden Cemil Turan ve Puşkaş Ergun, golcü futbolcunun kalitesinin tartışılmaz olduğu ve kendisine destek verilmesi gerektiği görüşünde birleştiler. Ali Şen: “Kezman bir Avrupa kulübünde oynasaydı, Fenerbahçe’nin alacağı ilk isim olurdu. Kaliteli bir golcü. Tepkilerden moralsizlik yaşıyor. İyi motive edilirse kısa sürede toparlanır ve çok maç kazandırır.” ‘Farklı bir santrfor’ Güven Sazak: “Kezman’ın kalitesi tartışılmaz. Saha içi ve dışında destek verilmeli. Zico, Kezman’ı zaman zaman Semih’le birlikte düşünürse daha faydalı olur.” Cemil Turan: “Kezman’a kızmamak gerekiyor. Çünkü çok yalnız kalıyor. Zaten bilinen santrfor tipi değil. Yanına sadece Alex geliyor. Çok adamla oynadığı zaman kesinlikle daha iyi işler yapar.” Ergun Öztuna: “Yalnız kalıyor. Kanatlardan iyi beslenmiyor. Toparlanır ve yine kritik goller atıp, attırır.” Kezman ve rakip golcüler F.Bahçe-Anderlecht Oyuncu T.Buluşma T.O.Süresi Kezman 31 01.32 A.Hassan 68 02.56 Anderlecht-F.Bahçe Oyuncu T.Buluşma T.O.Süresi Kezman 22 01.12 A.Hassan 71 3.22 Bş.Bld-F.Bahçe Oyuncu T.Buluşma T.O.Süresi Kezman 33 01.34 Adriano 31 01.22 F.Bahçe-Sivas Oyuncu T.Buluşma T.O.Süresi Kezman 37 01.57 M.Yıldız 38 02.00 Oftaş-F.Bahçe Oyuncu T.Buluşma T.O.Süresi Kezman 25 01.11 Mendoza 50 02.12 Yalçın TÜRK |
Lugano'ya teklif var Diego Lugano'ya İspanya?nın ünlü ekibi Valencia(nın talip olduğu kaydedildi. 13.9.2007 Fenerbahçe ile 2010 yılına kadar sözleşmesi bulunan Diego Lugano’ya İspanya’nın ünlü ekibi Valencia’nın talip olduğu kaydedildi. Menaceri Juan Figer aracılığıyla teklif yapılan Uruguaylı oyuncunun, şu aşamada böyle bir transferin olamayacağını söyleyip, teşekkür ettiği belirlendi. Lugano, “İspanya’da oynamayı her futbolcu ister. Ancak Fenerbahçe ile sözleşmem sürüyor. Yani öncelikli hedefim Fenerbahçe’nin başarısı. İleride ne olur bilemem” dedi. FANATİK |
Fenerbahçe Teknik Direktörü, Çaykur Rize karşısında sürpriz yaşamamak için ’U’ dönüşü yaptı. Kezman’ı tek forvet olarak sahaya sürecek. Kaptan Alex de, Sırp oyuncunun arkasında takviye golcü olacak. FENERBAHÇE Teknik Direktörü Arthur Zico, Milli Takım için lige verilen arada, denediği, 3-5-2 sistemini İnter maçı öncesinde dondurdu. Milli futbolcuların yokluğunda, PAF Takımı ile oynanan hazırlık maçında, çift forvete dönen ve savunmayı üçleyen Brezilyalı hoca, cumartesi günü oynanacak, Çaykur Rizespor maçında 4-4-2’lik eski sistemini değiştirmeyecek. Önümüzdeki hafta içinde Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk sınavında İtalya temsilcisini ağırlayacak olan Fenerbahçe, kendi seyircisi önünde uzun süredir oynadığı, tek forvetli sistemiyle sahaya çıkacak. Kezman’ın arkasında, Alex, takviye golcü olarak görev yapacak. Sürpriz istemiyor Hafta sonunda oynayacağı maçı, bir prova olarak düşünen Zico, sakatlığı geçen Aurelio’yu orta sahada kullanacak. Brezilyalı çalıştırıcı, sadece sağ kanatta Deivid ile Colin Kazım arasındaki tercihini maçtan bir gün önce belirleyecek. Öte yandan dün akşam antrenmanında futbolcularıyla özel bir görüşme yapan teknik patron, önceki haftalarda yaşanan sıkıntıları hatırlatarak, Inter maçı öncesinde, Rize mücadelesine konsantre olmalarını istedi. Takımından Avrupa maçı öncesinde ve sonrasında sürpriz istemediğini belirten Zico, "Gerçek futbolunuzu sahaya yansıtmanızı istiyorum. Bu maça iyi bir şekilde konsantre olun ve üç puanı alın" dediği belirtildi. Öte yandan Tümer, dünkü idmanı yarıda bıraktı. Ç.RİZE MAÇI İÇİN UYARILARDA BULUNDU Brezilyalı teknik direktör Zico, takımını lig maçına hazırlarken, onlardan İstanbul BŞB ve Oftaş karşısında yaşattıkları sürprizi tekrarlamamalarını istedi. Hürriyet |
İmzasız imza günü!Kulübün kuruluşunun 100. yılı için özel olarak üretilen FB1907 Special Edition cep telefonlarının tanıtımı vardı dün Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki Fenerium mağazasında. 13.9.2007 Kulübün kuruluşunun 100. yılı için özel olarak üretilen FB1907 Special Edition cep telefonlarının tanıtımı vardı dün Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki Fenerium mağazasında. Daha önce açıklanan programa göre, Sarı-Lacivertli futbolcular, taraftarların satın aldıkları telefonların arkalarını imzalayacaktı. Ayrıca yöneticilerle futbolculara birer telefon hediye edilecek, telefonların üretimini yapan General Mobile America firmasının gönderdiği plaket, yöneticilere verilecekti. Telefonların imzalanması dışındakiler yapıldı. Ancak taraftar toplantıya ilgi göstermeyince, imza işi bir başka bahara kaldı. Tanıtıma Önder, Ali Bilgin, Can, Serdar, Selçuk, Uğur, Volkan Demirel, Vederson, Kemal, Alex, Kezman, Deivid ve Tümer ile davetliler katılırken, Kezman oğlu Jakob ile birlikte geldi. Bu arada Alex’in toplantıdan 4 cep telefonu kutusuyla ayrılması dikkat çekti. Yusuf DURSUN Fanatik |
Rize maçı öncesi, o güne kadar kadro eleştirileri ile ilgili yapılabilecek en güzel yorum Zico maç kadrosunu ve sistemini zaten bir kaç gün önceden açıklamıştı. İlk on bir seçimine ve sisteme bu derece muhalif olanlar, neden maç öncesi yapmadılar eleştirilerini?"... Bu eleştirilerden bahsedince, başka bir soru geldi aklıma: "Bu eleştiri sahipleri, şampiyonlar ligi maçında takım orta sahada Deniz ve Aurellio ile oynarsa, bugünkü yazılarını kesip, saklayıp, o gün de aynı fikri savunabilecekler mi? Yoksa o gün de formda olduğunu düşündükleri başka bir ikiliyi mi isteyecekler mesela?"... Peki, ideal takım dediğiniz liste, "haftanın panoraması veya haftanın takımı" seçilir gibi mi oluşturulur? Scolari döneminde dünya futbolunun en kıymetli takımlarından biri olmayı başaran Portekiz'in, Euro 2004 finali ile Dünya Kupası 2006 yarı finali on birlerinde 10 oyuncunun aynı olmasına ne demeli?( Keza Milan da ayrıca incelenmeli bu bağlamda) Koskoca iki yıllık süreçte, koskoca Portekiz Ligi'nden hiç mi parlayan bir oyuncu olmadı? Milli takımda kadro istikrarı, orta ve uzun vadeli planlar, bu kadar geri plana atılabilecek ucuz mevzular mıdır? Ve dahi, Rize maçının koca bir ilk yarısı boyunca, Selçuk ve Aurelio'lu orta sahadan hücuma ne kadar destek geldi acaba?(geçen senenin en kötüsü bu senenin şimdilik en formda adamı Deivid' i ayrı tutuyorum) Koca bir ilk yarı boyunca kaç atak geliştirdik? Tabii bunlar birer görüş, tartışılabilirler, yanlış da olabilirler, ama yazık ki, bu maç sonrası da futbol tartışma ihtimalimiz, cahil bir çocuğun ergenlik bunalımlı tavrına kurban gitti.. Zira Türkiye'de medya dediğimiz kişiler, yani "gündelikçi işçiler", maç sonrasını,"Hocaya dersini verme veya onun lüzumsuz aforizmalarına karşı laf yetiştirme" ve "Bir türlü uslanmayan çocuğun daha önceki vukuatlarını toparlama" telaşı ile geçirdi... Sırada ne vardı? Süper Lig'e mi döndük şimdi? Ha evet, tekrar edelim ki unutmayalım: "Zico hoca değil, Fener çift forvet oynamalı, Zico hoca değil, Kalli yaşlı, Zico hoca değil" |
İnter alarmı! Bugünden itibaren Samandıra'nın kapıları kapatılacak, bekarlar maça kadar kampa alınacak. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler de sık sık tesislere giderek futbolculara moral verecek. 17.9.2007 Seferberlik ilanı Süper Lig’de bir türlü istediği sonuçları alamayan ve ilk 5 haftada puan kaybı 7’ye ulaşan Fenerbahçe’de herşey bir yana bırakıldı, gözler çarşamba günü İnter ile oynanacak Şampiyonlar Ligi ilk maçına çevrildi. Teknik direktör Zico, bugünden itibaren Samandıra Tesisleri’nin kapılarını kapatacak ve oyuncularıyla birlikte bu zorlu sınava kapalı kapılar ardında hazırlanacak. Bekarlar maç gününe kadar kampta kalırken, evliler yarın akşam kampa dahil olacak. Tümer yok, Deniz var Hazırlıklarına dün akşam yaptıkları antrenmanla başlayan Sarı-Lacivertli futbolculara en büyük destek, sık sık tesislere uğrayacak olan Başkan Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşlarından gelecek. Yıldırım ve yöneticiler, maç gününe kadar futbolculara moral verecek. Bu arada sakatlığı nedeniyle Rize maçında oynayamayan Deniz’in iyileştiği ve çarşamba günü takımındaki yerini alacağı belirlendi. Sol dizindeki ağrıları süren Tümer ise İnter karşısında forma giyemeyecek. Yusuf DURSUN Zico TV’yi tercih etti Yardımcılarından Önder Özen’i, İnter’in dün Canatina ile oynadığı maçı izlemek üzere İtalya’ya gönderen Zico, kendisi de televizyonun başına geçip, çarşamba günkü rakiplerini dikkatli gözlerle takip etti. İtalyan ekibi, evindeki bu maçtan 2-0’lık galibiyetle ayrılırken, goller 14. dakikada Crespo ve 80. dakikada Cesar’dan geldi. Öte yandan İnter’de Patrick Vieira’nın sakatlığının ciddi olduğu ve çarşamba günkü maçta görev alamayacağı öğrenildi. İtalyan ekibinde sakat ve cezalı olmak üzere toplam 7 oyuncunun yokluğu teknik direktör Roberto Mancini’nin başını ağrıtmayı başardı. Mancini’nin Fenerbahçe karşısında özellikle defans bölgesinde hangi futbolculara görev vereceği merak konusu. Fenerbahçe'den kısa kısa PAF takımı kıskandırıyor Profesyonel takım, sezona hiç de iyi başlamaz ve 5 maçın sadece 2’sini kazanırken, 2’sinde berabere kalıp, birini kaybederken, antrenörlüğünü Mehmet Hacıoğlu’nun yaptığı PAF takımı aldığı sonuçlarla gurur kaynağı oldu. Sezona çok genç bir kadroyla başlayan PAF takımı, 5 maçtan da galibiyetle ayrılırken, bu sezon şampiyonlukta ne kadar iddialı olduğunu da ortaya koydu. Dilmen’den mesaj var! Rıdvan Dilmen, Menemen’de katıldığı panelde yaptığı konuşmalara açıklık getirdi. “Türkiye’de kulüpler bazındaki en başarılı takım hangisidir” sorusunun yöneltildiğini, “Hem UEFA’yı hem de Süper Kupa’yı aldığı için Galatasaray” cevabını verdiğini belirten Dilmen şöyle devam etti: “Ben, Fenerbahçeliyim ve o kadar şanslıyım ki, tuttuğum takımın formasını giydim. Herkes için en büyük takım, tuttuğu takımdır.” Çeneni kapat, sadece işini yap Kezman, çift forvetle oynanan Rizespor maçında golleri kaçırınca hedef tahtası oldu. 17.9.2007 Fenerbahçe’ye transfer olduğu ilk günden bu yana sürekli olarak forvette tek başına oynamaktan şikayet edip, bu sistemde çok gol atmasının mümkün olmadığını dile getiren Kezman, Rizespor maçında golleri kaçırınca hedef tahtası oldu. Arkadaşları tarafından birçok pozisyona sokulan Sırp oyuncunun bunları cömertçe harcamasının yanısıra, rakiplerine karşı agresif davranması ve bunun sonucunda sarı kart görmesi sabırları taşırdı. Yöneticilerin, “Sürekli konuşuyor ama sahada aynı verimi gösteremiyor. Semih onun kadar şans bulsa, dünyanın golünü atardı” diye tepki gösterdiği Kezman’a, teknik heyetten, “Çeneni kapa, sadece sahada işini yapmaya bak. Rakiplerle uğraşmayı bırak” şeklinde uyarı geldiği öğrenildi. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_fi_Sevinc_FB034.jpg Miras değil alINTERi Avrupa Kupalarında sahasında oynadığı son 7 maçta yenilgi yüzü görmeyen Fenerbahçe, İtalya şampiyonu Inter'e Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda futbol dersi verdi ve karşılaşmayı Deivid'in muhteşem golüyle 1-0 kazandı. Ligde yaşadığı sarsıntılı günlerin ardından soru işaretleriyle Şampiyonlar Ligi G Grubu ilk maçında Inter'i ağırlayan Fenerbahçe, Inter'e sahayı dar ederken futbol dersi de verdi. Karşılaşmanın 43. dakikasında Alex'in ceza sahasında yaptığı şık hareketlerini muhteşem bir dömi voleyle tamamlan Devid'in golü karşılaşmanın skorunu tayin ederken, karşılaşma boyunca Inter'i kendi yarı sahasına kapatan ve Roberto Carlos'un ayağından bir şutu direkten dönen Fenerbahçe sayısız gol fırsatından da yaralanamadı. FENERBAHÇE: 1 - INTER: 0 STAT: Şükrü Saracoğlu HAKEMLER: Luis Medina Cantalejo, Juan Carlos yuste Jimenez, Antonio Arteto Gallardo, (4. Hakem) Alfonso Alvarez Izquerdo FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Önder, Edu, Lugano, Roberto Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz, Vederson, Alex, Kezman (Dk. 67 Semih) TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico INTER: Julio Cesar, Zanetti, Rivas, Samuel, Maxwell, Stankovic, Dacourt (dk. 70 Jimenez), Cambiasso, Solari (Dk. 57 Solari), İbrahimovic, Suazo (Dk. 72 Crespo) TEKNİK DİREKTÖR: Roberto Mancini GOL: Deivid (Dk. 43) SARI KARTLAR: Önder, Lugano, Deivid (Fenerbahçe), Ibrahimovic, Samuel, Dacourt, Jimenez (Inter) İLK YARIDAN DAKİKALAR 4. Dakikada Fenerbahçe yarı sahasında topla buluşan Ibrahimoviç'in uzak mesafeden sert vuruşunda top yandan auta gitti. 10. Dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Mehmet Aurelio'nun ceza sahasına yaptığı ortaya iyi vuran Deivid'in kafa şutunu Cesar son anda kornere çelmeyi başardı. 13. Dakikada ceza sahasının dışında topla buluşan Deivid'in vuruşunda top yandan auta gitti. 20. Dakikada Önder'in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında Kezman'ın hamlesi yetersiz kaldı ve çok önemli bir pozsiyon kaçtı. 25. Dakikada sol kanattan Roberto Carlos'un ceza sahasına yaptığı ortada Cesar topu elinden kaçırdı ancak Fenerbahçe forvetleri topa yetişemedi. 26. Dakikada Vederson'un ceza sahasına yaptığı ortaya Kezman dokunamadı. Deivid'in içeriye çevirdiği topu kontrol eden Alex'in ceza sahasından yaptığı sert vuruşta top üstten auta gitti. 32. Dakikada gelişen Fenerbahçe atağında, Inter yarı sahasında yaptığı verkaçla topu önünde alan Deivd'in, kaleyi cepheden gören bir açıdan yaptığı sert vuruş Cesar'da kaldı. 35. Dakikada Alex'in kullandığı serbest atışta, ceza sahasında topa iyi yükselen Aurelio'nun vuruşunda top yandan auta gitti. GOL 43. Dakikada Alex'in sağ kanattan getirdiği topa ceza sahasında nefis bir yarım vole vuran Deivid Fenerbahçe'yi karşılaşmada öne geçiren golü attı. 1-0 İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 50. Dakikada Lugano'dan sıyrılarak fenerbahçe ceza sahasına giren Ibrahimoviç'in vuruşunu zamanında kademeye giren Edu önledi. 53. Dakikada Fenerbahçe'nin, Inter ceza sahasının dışında Kezman'ın düşürülmesiyle kazandığı serbest atışta Roberto Carlos'un yaptığı sert vuruşu Cesar ancak çelebildi. Dönen topa Kezman'ın müdahale çabasında top auta gitti. 57. Dakikada Alex'in ceza sahasına attığı ara pasa yetişen Roberto Carlos'un sert şutu yan direkten döndü. 63. Dakikada Alex'in ceza sahasına yaptığı ortaya kale önünde kafa vuran Edu'nun şutu direğin hemen üstünden auta gitti. 66. Dakikada Önder'in sağ kanattan yaptığı ortaya ceza sahasında uçarak kafa vuran Alex'in şutunu Cesar son anda önledi. 84. Dakikada Alex'in ceza sahasına yaptığı ortaya iyi yükselen Lugano'nun kafa vuruşu köşeden auta gitti. 85. Dakikada sol kanattan gelişen atakta Vederson'un ortasına ceza sahasında iyi yükselen Semih'in rakibinin üzerinden yaptığı vuruşta top üstten auta gitti. 88. Dakikada sağ kanattan Jimenez'in ortasına Crespo'nun yaptığı vuruşu Önder önlemeyi başardı. |
Büyük maçların hocası Fenerbahçe, 100. yılında Avrupa kupalarında yenilgi yüzü görmezken, Zico yönetimindeki Sarı-Lacivertlilerin büyük maçlardaki iyi karnesi dikkat çekti. 20.9.2007 100. yılındaki 5 Avrupa kupası maçında rakip filelere toplam 9 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 5 gol gördü. Sarı-lacivertliler, yeni sezonda yaptığı son 3 maçta ise kalesini gole kapattı. Avrupa kupası maçlarında geçen sezondan itibaren ortaya koymaya başladığı etkili performansını bu sezona da taşıyan sarı-lacivertliler, bu sezon mücadele ettiği Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde gruptan çıkma hedefi için güven veriyor. Geçen sezon UEFA Kupası 3. tur mücadelesinde Hollanda’nın AZ Alkmaar takımıyla yaptığı iki maçta da 3-3 ve 2-2’lik skorlarla beraberlikler elde eden sarı-lacivertli takım, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Belçika’nın Anderlecht takımını 1-0 ve 2-0’lık skorlarla, "Devler Lig"nde (G) Grubu’ndaki ilk maçında da İtalya’nın FC Inter takımını 1-0 yendi. BÜYÜK MAÇLARIN HOCASI Kulübün kuruluşunun 100. yılında teknik direktör Zico ile Turkcell Süper Lig’de şampiyon olan Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcısının yönetiminde çıktığı önemli maçlarda genelde başarılı sonuçlar aldı. Turkcell Süper Lig’de geçen sezon derbi maçlarda hiç kaybetmeyen Fenerbahçe, Brezilyalı çalıştırıcısıyla Avrupa kupası maçlarında ortaya koyduğu etkili performansıyla dikkat çekti. Geçen sezon ligin zayıf rakiplerine çok sayıda puan kaptıran, bu sıkıntısını bu sezonun ilk haftalarındaki maçlarda da çözemeyen sarı-lacivertliler, güçlü rakipleri karşısında daha iyi performans ortaya koydu. 2006-2007 sezonunda, ligde derbi maçlarda Beşiktaş’a karşı 1’er galibiyet ve beraberlik alan Fenerbahçe, Galatasaray’a karşı 2 maçta da kazandı. Beşiktaş’a karşı sezonun ilk maçında sahasında 0-0’lık eşitliği bozamayan sarı-lacivertliler, şampiyonu belirleyecek gözüyle bakılan BJK İnönü Stadı’ndaki önemli mücadeleyi 1-0 kazanarak sevinen taraf oldu. Sarı-lacivertliler, yine geçen sezonun ilk yarısındaki maçta Kadıköy’de 2-1 yendikleri Galatasaray karşısında, bir hafta önce 2006-2007 sezonu şampiyonluğunu ilan etmesine rağmen Ali Sami Yen’deki mücadelede rehavete kapılmayıp, aynı skorla galip ayrılmasını bildi. Geçen sezon Fortis Türkiye Kupası yarı final mücadelesinde Beşiktaş’a elenerek Türkiye’de önemli bir organizasyonda olumsuz sonuç alan sarı-lacivertliler, 2007-2008 sezonu öncesi Süper Kupa mücadelesinde ise siyah-beyazlı ekibi yenerek kupanın sahibi oldu. İTALYANLARA KARŞI KAZANDI Sarı-lacivertliler, teknik direktör Zico yönetiminde güçlü İtalyan ekiplerle yaptığı 2 karşılaşmayı da kazandı. Geçen sezon Serie A’da üst sıralarda yer aldığı haftalarda Palermo’yu UEFA Kupası (H) Grubu’ndaki maçta 3-0 yenen Fenerbahçe, bu sezon ise Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu’ndaki rakibi, geçen sezonun İtalya şampiyonu FC Inter karşısında da 1-0 kazanmasını bildi. Geçen sezon UEFA Kupası’nda 3. tura kadar devam eden Fenerbahçe, grup maçlarında İngiltere’nin Newcastle United ve İspanya’nın Celta Vigo takımlarına 1-0’lık skorlarla yenildiyse de sergilediği futbolla beğenildi. Bu sezon lig maçlarında sergilediği etkisiz performansa rağmen Avrupa kupaları mücadelesine iyi başlayan sarı-lacivertliler, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki Anderlecht sınavlarından da başarıyla geçti. FENER'İN İKİ YÜZÜ Fenerbahçe, 2007-2008 futbol sezonunda Turkcell Süper Lig ve Avrupa kupaları mücadelelerinde farklı performanslar ortaya koyuyor. Turkcell Süper Lig’de istediği sonuçları alamayan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında çıktığı maçlarda ise başarılı sonuçlarla taraftarının yüzünü güldürüyor. Ligin geride kalan 5 maçında 2 kez kazanan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında ise 3 maçta 3 galibiyet elde etti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor’a karşı sezonun ilk maçında 2-0 kaybeden sarı-lacivertliler, Gaziantepspor karşısında 2-1, Sivasspor önünde de 1-0 kazandıktan sonra, puan cetvelinde alt sıralarda yer alan Gençlerbirliği OFTAŞ Spor ve Çaykur Rizespor’a karşı 1-1’lik beraberliklerle üst üste iki hafta puan yitirdi. Turkcell Süper Lig maçlarında etkili bir performans ortaya koyamayan sarı-lacivertli ekip, Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turundaki iki maçta ise Belçika ekibi Anderlecht’i 1-0 ve 2-0’lık sonuçlarla yenip, "Devler Ligi"ne kaldı. Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu’ndaki mücadelesine de ilk maçında İtalya şampiyonu FC Inter’i 1-0 yenerek, iyi bir başlangıç yaptı. FENER FARKI KAÇIRDI İtalya?da yayınlanan gazeteler, dün akşamki Fenerbahçe-Inter maçıyla ilgili değerlendirmelerinde, Sarı-Lacivertlilerin farkı kaçırdığı görüşünde birleşti. 20.9.2007 İtalyanların ünlü spor gazetesi La Gazzetta dello Sport, maç değerlendirmesinde, mavi-siyahlı ekibin İstanbul’da beklenmedik bir yenilgi aldığını, takımı farklı bir skordan kaleci Julio Cesar ve Rivas’ın koruduğunu belirtti. Gazete, maç sonrasında stat ve çevresinde büyük sevinç yaşandığını, "Festa Turca" (Türk Bayramı) başlığıyla duyurdu. Corriere dello Sport ise "Inter düştü" başlığıyla verdiği haberde, Inter’in, Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında yenilerek kötü bir başlangıç yaptığını ve mavi-siyahlı takımın sahada kazanmak için hiçbir şey yapmadığını yazdı. Gazete, takımda en iyi oynayan ismin kaleci Julio Cesar olduğunu belirtirken, Inter’in teknik direktörü Roberto Mancini’nin koltuğunun tehlikede olduğunu da ileri sürdü. La Repubblica, maçı değerlendirirken, Fenerbahçe’nin kötü Inter karşısında maçı kazandığını belirtti ve Zlatan İbrahimoviç ile Suazo’nun sahada boş boş gezindiğini iddia etti. Fenerbahçe’de Alex, Roberto Carlos, Deniz ve Deivid’in çok iyi oynadıklarını yazan gazete, maçın 44. dakikasında Alex’in sağ kanattan yaptığı ortada Deivid’in harika bir vuruşla takımını galibiyete taşıdığını kaydetti. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_sl_Sevinc_FB034.jpg Avrupa'nın bir numarası Ön elemelerdeki Anderlecht zaferlerinin sonrasında Şampiyonlar Ligi’ndeki ilk maçında Inter’i de dize getiren F.Bahçe, 2007-08 UEFA Klasmanı’nın en çok puan toplayan takımı oldu. Kanarya, Türkiye’yi de zirvede tuttu Akşam Gazetesi'ndeki habere göre sezon başında "Avrupa’da başarı" sloganıyla yola çıkan Fenerbahçe, koşar adım hedefe yürüyor. Bu sezon Süper Lig’deki kötü performansına karşın, Avrupa’da "gol bile yemeden" üç galibiyet alan Sarı-Lacivertlilerin bu başarısı, UEFA 2007-2008 klasmanına da yansıdı. Fenerbahçe, şu ana kadar ortaya koyduğu performansla, Avrupa kupalarında mücadele eden takımlar arasında ilk sırada yer aldı. TOPLAM YEDİ PUAN Her galibiyetin 1 puan olarak değerlendirildiği ön elemede, iki galibiyetle 2 puan toplayan, Şampiyonlar Ligi’ne giriş bonusu olarak da 3 puanı hanesine yazdıran Kanarya, G Grubu’nda da boş durmadı. Her galibiyetin 2 puan anlamına geldiği gruplarda Inter’i de dize getiren Kanarya, bu sezon UEFA Klasmanında toplam 7 puan kazanmış oldu. SHAKTAR İKİNCİ SIRADA Kanarya, Türkiye’ye de toplam 6.4025 puan kazandırdı. UEFA Takımlar klasmanında Lucescu’nun çalıştırdığı Ukrayna’nın Shakhtar Donetsk takımı ikinciliği elde ederken, üç İspanyol takımı Valencia, Real Madrid ve Barcelona üçüncülüğü paylaştı. Şampiyonlar Ligi’ndeki diğer temsilcimiz Beşiktaş ise 20.likte kaldı. F.Bahçe’nin bu başarısı, Türkiye’nin ülke sıralamasında da etkisini gösterdi. KILPAYI ZİRVEDEYİZ Ön eleme maçları sonunda, UEFA 2007-2008 klasmanının ilk sırasına oturan Türkiye, Şampiyonlar Ligi ve UEFA’daki 4 temsilcisinden 3’ü sahadan yenik ayrılmasına karşın, F.Bahçe’nin galibiyetiyle kılpayı da olsa zirvedeki yerini korudu. Türkiye’nin 4 bin 250 puanla ilk sırada yer aldığı 2007-2008 UEFA Ülkeler Klasmanı’nda Ukrayna topladığı 4 bin 125 puanla üçüncü, İsveç de 3 bin 800 puanla üçüncü oldu. |
|
Aziz Yıldırım: Fotogol'e röportaj vermedim Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, bugün tarihli Fotogol gazetesinde, "Aziz başkan diyor ki!" başlıklı ve Alişirin Gültekin imzalı haberin gerçekleri yansıtmadığını açıkladı. Kulübün resmi internet sitesine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Aziz Yıldırım, şu ifadeleri kullandı: "Söz konusu gazetenin yayın hayatına başladığı ilk günlerde yöneticileri ile bir görüşme yapmıştım ve bu görüşme yaklaşık 6 ay kadar önce bu gazetede yayınlanmıştı. Ancak o tarihten sonra Fotogol gazetesinin ne yönetiminden, ne de muhabirlerinden herhangi birine bir röportaj verdim. Bir gazetecinin oturduğu yerden benimle röportaj yapmış gibi bir haber yapmasını gazetecilik etiğine yakıştıramadığım gibi, bu yapılanlara da bir anlam veremiyorum. Haberi yapan Sayın Gültekin'e kesinlikle bir röportaj vermedim. Bu haberdeki tüm ifadeler, haberi yapan kişinin kendi hayalinde uydurduğu bir söyleşiden ibarettir.Yapılan bir yalan habere, benim adımı ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nü bu şekilde karıştırdığı için haberi yapan kişiyi ve bunu yayınlayan kurumu kınıyorum." Ne demişti? Ne oldu? Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım'ın çizdiği rotada Avrupa basamaklarını koşar adım tırmanmaya devam ediyor. 22.9.2007 Ne demişti Gerekli yatırımları yaptık, sportif başarı da gelecektir... Vizyonumuz, misyonumuz Avrupa başarılarının devamlılığını sağlamaktan geçmektedir. Takımımız bu sene Şampiyonlar Ligi’nde daha iyi sonuçlar alacaktır. Ne oldu 2003-2004’ten bu yana UEFA sıralamasında zirveye doğru tırmanan Fenerbahçe, geçtiğimiz çarşamba İnter’i eze eze yendi. Kartal inişli çıkışlı bir grafik çizerken, Aslan iyice geriledi. Sessiz ve derinden geliyorlar Fenerbahçe, Başkan Aziz Yıldırım’ın çizdiği rotada Avrupa basamaklarını koşar adım tırmanmaya devam ediyor. 2003-2004 sezonunun bitiminde UEFA sıralamasında 16 bin 656 puanla 126. sırada bulunan Sarı-Lacivertliler, İnter galibiyetiyle birlikte tam 74 basamak tırmandı, 52.’liğe yükselmeyi başardı. Son 4 senenin puanlarına bakıldığında ise Kanarya’nın bu sıralamadaki yeri 41.’lik... Türkiye’yi de onlar sırtlıyor Üstelik Arthur Zico ve talebeleri, grupta bundan sonra toplayacağı her puanla kulübü daha da üst sıralara taşıyabilir ve Sarı-Lacivertli ekip önümüzdeki senelerde hangi kupaya katılırsa katılsın, seri başı olma hakkını elde edebilir. Spor kamuoyunda genelde Avrupa’da başarısız olduğu düşüncesi hakim olan Fenerbahçe, buna karşın son 4 sezonda Türk Futbolu’na da en çok puanı kazandıran takım... Dersimizi aldık Fenerbahçe'nin kendilerine iyi bir ders verdiğini söyleyen İnter Teknik Direktörü Mancini, 'Bundan geleceği kurtarma adına kazanç sağlayacağız' dedi. 22.9.2007 ‘Hayal kırıklığıydı’ İnter Teknik Direktörü Roberto Mancini, Fenerbahçe yenilgisinden geleceği kurtarma adına ders aldıklarını söyledi. Tecrübeli çalıştırıcı, “İstanbul’daki maçta Fenerbahçe bize bir ders verdi. O karşılaşmayı kaybettik. Ancak buradan geleceğimizi kurtarma adına çok faydalı kazançlar sağlayacağız. İyi mücadele edemedik ve büyük hayal kırıklığına uğradık. Bu şekilde başlamak istemezdik. Yenilginin nedenlerini, nerede yanlış yaptığımızı tespit etmeye uğraşıyoruz” dedi. ‘Kişiliksiz futbol’ Mağlubiyeti hazırlayan ana etkenlerden birinin de ‘kişiliksiz futbol’ olduğunu belirten Mancini bundan sonra oyuncularının sahada yüzde 100’le mücadele etmeleri gerektiğini söyledi. Maçın teknik analizini de yapan deneyimli teknik adam, Sarı-Lacivertliler’in, beklentisinin üzerinde bir oyun ortaya koyduğunu vurgulayıp, “Özellikle kanatları çok iyi kullandılar. Her atağımızda bizi orta sahada etkili karşıladılar, defansif anlamda da başarılıydılar” diye konuştu. |
Kezman İzinli Mateja Kezman sakatlığı nedeniyle Bursaspor maçı kadrosuna dahil edilmedi. Sağlık heyetinin verdiği rapor neticesinde teknik heyet ve yönetimimizden izin alan oyuncu iki günlüğüne ülkesine gitti. Mateja Kezman hafta başında İstanbul'da olacak. Fenerbahçe Spor Kulübü Alex'in farkı Zico'nun 'İstersen seni dinlendireyim' teklifi yaptığı Brezilyalı yıldız, bunu kabul etmedi: Sahada olmalıyım. SORUMLULUK ÖRNEĞİ BU sezon kaptanlığın verilmesiyle Alex, farklı oynamaya başladı. Şampiyonlar Ligi kapısını açan, İnter galibiyetinde başrol oynayan Alex, Bursa'da da F.Bahçe'nin en büyük kozu olacak. Zico'nun İnter maçında çok yorulan oyuncusuna, "İstersen seni Bursa maçında dinlendireyim" teklifini yaptığı öğrenildi. KADRODA 2 DEĞİŞİKLİK ALEX ise hocasına "Teşekkür ederim ancak bu zor deplasmanda sahada olmalıyım" cevabı verdi. Zico'nun İnter kadrosunda fazla değişiklik yapmayacağı öğrenildi. Sakat olan Deniz'in yerine Selçuk, ülkesine giden Kezman'ın yerine ise Semih'in oynaması bekleniyor. Taraftar akın akın ŞAMPİYONLAR Ligi maçıyla takımıyla barışan F.Bahçe taraftarı, Bursa'ya akın ediyor. İstanbul'dan çok sayıda otobüs ve özel aracın bugün Bursa'ya gideceği öğrenildi. Polis geniş aramalardan sonra taraftarı şehre alacak. F.Bahçe taraftarına 2 bin bilet ayrıldığı, biletlerin tükendiği belirtildi. Colin kenarda F.BAHÇE'NİN sezon başında S. United'dan transfer ettiği Colin Kazım, bugünkü maça kulübede başlayacak. Bu sezon 4 maçta toplam 201 dakika forma giyme şansı bulan Colin Kazım, henüz gol atamadı. Kazım'ın, karşılaşmanın gidişine göre ikinci yarıda sahaya sürülmesi bekleniyor. Nöbet vakti! Sarı-lacivertlilerde sakatlığı nedeniyle kadro dışı kalan Kezman'ın yerine forvette Semih görev yapacak, Deivid ise yine sağ kanatta. Çarşamba günü dünya devi İnter'i yenerek Şampiyonlar Ligi'ne fırtına gibi giren F.Bahçe'de, gözler Bursaspor karşılaşmasına çevrildi. Zico'nun vazgeçmediği isimlerin başında gelen golcü Kezman'ın sakatlığı nedeniyle bugünkü mücadelede forma giyemeyeceği kesinlik kazandı. Kafileyle birlikte Bursa'ya götürülmeyen Kezman'ın yerine F.Bahçe'de 'Nöbetçi golcü' lakabı takılan Semih Şentürk forma giyecek. YALNIZ KALMAYACAK Geçtiğimiz sezondan bu yana ilk 11'de şans bekleyen Semih, bu sezon ligde 2 maçta toplam 92 dakika forma giydi. 1 gol atan, 1 asist yapan Semih, 1 de sarı kart gördü. Teknik direktör Zico'nun, Semih'i Bursaspor karşılaşmasında 11'de sahaya süreceği ve tecrübeli oyuncuyu, İnter maçının taktiği gibi Alex ile Deivid'in destekleyeceği ifade edildi. Şimdi sıra lige geldi Bursa - Fenerbahçe Kadıköy'de İnter'i dağıtan Fenerbahçe, zorlu Bursa deplasmanında da 3 puan arıyor. Sarı-lacivertlilerde sakatlığı süren Kezman kadroda yok. *** "İnter zaferi sizi sarhoş etmesin. Ligde artık puan kaybı istemiyorum. Seri başlasın. Şampiyonlar Ligi'nde İnter'i yenerek Avrupa serüvenine iyi başlayan F.Bahçe, Bursa deplasmanında puan savaşına çıkıyor. Yeşil-beyazlı ekibin zor günler yaşamasının da oyuncuları motive edeceğinden çekinen Zico, "Avrupa'da iyi işler yaptık. Ancak artık ligde de iyi olmalıyız. Rakibi küçümsersek puan kaybımız devam eder" diye uyardı. KONSANTRE OLUN Avrupa maçlarından sonra lige konsantre olmanın zorluğuna değinen Brezilyalı hoca, galibiyet serisinin Bursa'da başlamasını isterken, oyuncular da galibiyet sözü verdi. Zico şunları söyledi: "Mağlubiyet halinde olacakları düşünmek bile istemiyorum. 5 haftada 7 puan kaybettik. Sadece kendiniz gibi olun, söylediklerimi yapın. Gerisi kendiliğinden gelir." BURSASPOR Cihan İsmail Yenal Tum Sinan Veli Mustafa Ömer Egemen Vega Sumilikoski FENERBAHÇE Önder Carlos Selçuk Vederson Alex Semih Deivid Aurelio Lugano Edu Volkan Saat: 20.30 Yayın: Lig TV Hakem: Hüseyin Göçek Stat: Bursa Atatürk Hava: Yağmurlu 18 derece |
Sana bugün gol yok Aynı sokakta büyüdüğü Alex'e, maçtan önce böyle takılan İnter kalecisi Cesar, 'Alex'i durdurdum ama onun nefis ortasında Deivid harika bir gol attı' dedi. 23.9.2007 ‘Birlikte büyüdük’ Fenerbahçe ile İnter arasında oynanan Devler Ligi maçı. Önder’in ortasına uçarak kafayı çakan Alex’in şutunu kaleci Cesar harika bir şekilde kornere atıyor. Sonra iki oyuncu yerde birbirlerine gülerek birşeyler söylüyor. Aradan birkaç gün geçince, bu diyalogun ardındaki perde de aralandı. Çünkü Alex ile Cesar çocukluk arkadaşıydı. Milano’ya döndükten sonra kulüpten yakın bir dostuna bunu anlatan Brezilyalı kaleci, kaderin bir cilvesi olarak yıllar sonra karşı karşıya geldiklerini söyledi. Mutlu olmuştum Cesar, “Kuralar çekilince Alex’li Fenerbahçe ile aynı gruba düştüğümüz için çok mutlu olmuştum. Roberto Carlos da oradaydı. Maç öncesi Alex’le kucaklaşıp, hasret giderdik. Bu sırada kendisine, ‘İnter kalesi kapalı. Seni üzeceğim çünkü gol yemeyeceğim’ dedim. O da, gülerek ‘Göreceğiz’ karşılığını verdi. Şutunu çıkarınca, ‘Nasıl kurtardım’ deyince, tebrik etti. Evet, Alex’in golünü önledim ama müthiş bir çalımdan sonra Deivid’e attırdığı golü kolay kolay unutamam” dedi. Hulki İLGÜN Haftanın en iyi oyuncusuFenerbahçe’nin Şampiyonlar Ligi’ndeki İnter zaferinin en kilit oyuncularından biri olan Alex, Goal Dergisi’nin internet sitesi olan www.goal.com’ca Şampiyonlar Ligi’nde ‘Haftanın En Değerli Oyuncusu’(MVP) seçildi. Zaferin mimarı olarak gösterilen Brezilyalı yıldızın adeta bir futbol resitali sunduğunu ifade eden site, Alex’in özgeçmişini içeren bir yazı yayınladı. Yazıda, Hagi gibi Sambacı’nın da çok iyi bir sol ayağa sahip olduğunu ifade edilirken, Roberto Carlos’un gelmesinden sonra frikiklerde çok fazla ısrarcı olmadığına dikkat çekildi. Lig zamanı Şampiyonlar Ligi'nde İnter'i yerle bir eden Fenerbahçe, 5 haftada 7 puan yitirdiği Süper Lig'e deplasmandaki Bursa maçıyla dönüş yapıyor. 23.9.2007 Hedef çıkış yakalamak Ve Fenerbahçe lige dönüyor. Daha ilk 5 haftada 7 puan kayıba uğrayınca sevenlerini kahreden ancak hafta ortasındaki İnter zaferiyle büyük moral bulan Kanarya’da artık hedef, Süper Lig’de de çıkışa geçmek. Teknik direktör Zico’nun endişesi ise konsantrasyon bozukluğu yaşamak. Büyük maçlar sonrası bu tür şeylerin ortaya çıkabileceğini ifade eden Brezilyalı hoca, oyuncularına uyarılarda bulundu. Kezman kadroda yok Tecrübeli teknik adam, rakiplerinin kendilerine karşı iyi konsantre olduğunu belirterek, “Herkes İnter galibiyetini unutup, Bursa’yı düşünmeli” dedi. Zico, sabah yapılan son çalışmada Colin’e sağ tarafta görev verirken, Deivid’i forvette oynattı. Brezilyalı teknik adam, sakatlıkları bulunan Kezman, Tümer, Serdar, Appiah’ın yanı sıra Kemal ve Can’ı da İstanbul’da bıraktı. Bu arada Kezman’ın izin alarak iki günlüğüne ülkesine gittiği açıklandı. Yusuf DURSUN BURSASPOR Vega Bekir Ozan Ömer Egemen İsmail Veli Mustafa Sumulikoski Yenal Sinan Tum FENERBAHÇE Volkan Önder Edu Lugano Roberto Carlos Colin Deniz Aurelio Vederson Alex Deivid Stat: Bursa Atatürk Yayın: Lig TV Saat: 20.30 Hakem: Hüseyin Göcek Eşitlik bozulacak mı? Maçın hakemi Hüseyin Göcek bugüne dek iki takımın da ikişer maçını yönetti. İki takım da birer galibiyet, birer beraberlik elde etti. Fenerbahçe, Antalyaspor’u 4-2 yendi, Denizli ile berabere kaldı. Bursaspor da Gaziantep’i deplasmanda 2-1 mağlup ederken, evinde Antalya ile yenişemedi. |
Yağmur vız geldi Fenerbahçe, dün öğleden sonra Bursa'ya giderken, şiddetli yağmura karşın Yalova ve Bursa'da taraftarların coşkusuyla karşılaştı. 23.9.2007 Fenerbahçe, dün öğleden sonra Bursa’ya giderken, şiddetli yağmura karşın Yalova ve Bursa’da taraftarların coşkusuyla karşılaştı. Kafileyi taşıyan otobüs saat 15:15’te Pendik’ten feribota binerken, takımla birlikte olmak için sabahın erken saatlerinde Yalova’dan buraya geçen taraftarlar da, aynı feribotla geri döndü. Kafile Yalova’da tezahüratlarla karşılanırken, yoğun yağmur nedeniyle otobüs durmadan yoluna devam etti. Bursa’da da saatlerce yağmur altında bekleyen taraftarlar, takımı “Seni sevmek cesaret ister” yazılı bir pankartla karşıladı, futbolculara sevgi gösterisinde bulundu. Bu sırada 15 minik taraftar, Zico ve futbolculara çiçek verdi. |
Lugano'yu istiyoruz Fenerbahçe'nin Uruguaylı yıldızı Diego Lugano'ya İtalyan devi Juventus kanca attı... 24.9.2007 Juventus Asbaşkanı Roberto Bettega: 'Fenerbahçeli Lugano'yu çok beğeniyoruz ve yakından izliyoruz. Ocak ayında bir teklif yapabiliriz.' ‘Şimdi alamayız ama...’ Fenerbahçe'nin Uruguaylı yıldızı Diego Lugano’ya İtalyan devi Juventus kanca attı... Sarı-Lacivertliler’in İnter ile oynadığı karşılaşmayı izleyen, Torino ekibinin Asbaşkanı Roberto Bettega dün ilginç açıklamalarda bulundu. Şu anda transfer döneminin kapandığını ve mevcut kadroya takviye yapamayacaklarını hatırlatan Bettega, “Fenerbahçeli Lugano’yu çok beğeniyoruz ve yakından takip ediyoruz. Hocamız da Diego’yu büyük bir ilgiyle izliyor” şeklinde konuştu... Yeşil ışık yakmıştı Tecrübeli savunma oyuncusunu uzun süredir mercek altına aldıklarını dile getiren Bettega, ‘Ocak ayında bir teklifiniz olacak mı?’ sorusuna ise, “Söylediğim gibi... Lugano’yu takip ediyoruz ve çok istiyoruz. Kendisini Copa America’dan bu yana izliyoruz. Eğer teknik direktörümüz Claudio Ranieri’nin isteği sürerse, ocak ayında bir teklif sunarız” ifadesini kullandı. Lugano “İtalya’da oynamak istiyorum” diyerek teklife yeşil ışık yakmıştı. |
Bir ileri bir geri Gol kısırlığına çare arayan Zico, bir gün önceki idmanda Alex'in önünde ikili forvet denerken, dün yine geri adım attı, ileride tek forvete döndü. 27.9.2007 Rakip savunmaları çözemeyince Avrupa maçlarında iyi oynayıp, başarılı sonuçlar almasına karşın, ligde özellikle alt sıralardaki takımlara karşı zorlanan ve puanlar kaybeden Fenerbahçe’de Zico çözüm için arayışını sürdürüyor. Geçen sezondan beri tek forvet oynamakta ısrar eden tecrübeli hoca, kapanan takımları açmakta sıkıntı yaşamaları ve pozisyon bulamamaları üzerine, idmanlarda taktik çalışmalara başladı. Bir gün önceki antrenmanda Alex’in önünde iki forvet deneyen Zico, dün yine geri adım attı ve tek forvete döndü. Samandıra’nın kapıları kapatıldı Zico önceki gün yapılan idmanda ileri ikilide Kezman’ın yanında önce Deivid sonra Semih’i, onların hemen arkasında da Alex’i denedi. Baklava dilimini andıran bu sistemle, rakip üzerinde kendi sahasında baskı kurarak sonuca gitmeyi planlayan Brezilyalı hoca, dünkü idmanın son bölümünde yapılan çift kale maçta ise yine tek forvete döndü. Dün basına kapalı olarak yapılan idmanda antrenör Edu’nun da bazı oyunculara bireysel çalışmalar yaptırdığı bildirildi. Yalçın TÜRK-Yusuf DURSUN Fenerbahçe günlüğü Capello, Fener için geliyor! Dünyaca ünlü İtalyan hoca Fabio Capello, 100. Yıl Spor ve Bilim Kongresi’ne konuşmacı olarak katılmak üzere İstanbul’a gelecek. 28 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek kongreye Capello’nun dışında, “Futbol asla futbol değildir” kitabının yazarı Simon Kuper, akademik spor araştırmalarıyla tanınan Stefan Szymanski, İngiliz spor coach’u Patrick Dufy, Wembley, Emirates, Telstra statlarının mimarı Rod Sheard da katılacak. Maçın hakemi Aytekin Durmaz Merkez Hakem Kurulu, Fenerbahçe ile Ankaragücü arasındaki karşılaşmayı Aytekin Durmaz’ın yöneteceğini açıkladı. Durmaz’ın yardımcılıklarını Selçuk Kaya ile Serkan Gencerler yapacak. Karşılaşmanın 4. hakemi ise Hakan Özkan. ‘Kerlon, efsane Garrincha gibi’ Zico, Fenerbahçe’nin transfer gündeminde bulunan Cruzeiro’nun genç yıldızına övgü yağdırdı. Kendisine ait internet sitesine bir değerlendirmede bulunan Brezilyalı hoca, şunları söyledi: “Çok fazla ünlenmeye başladı. Yaptığı farklı hareketlerle defansa zor anlar yaşatıyor. Aynı Garrincha kalitesinde bir oyuncu. Topu kafasının üzerinde taşıyarak dengesini kurmasıyla rakipleri için tehlike yaratıyor. Her zaman bu şekilde gole gidiyor. Yaratıcılığı yüksek.” Xabi Alonso için hazine Liverpool’un İspanyol yıldızı Xabi Alonso, babasından kalan Arthur Zico formasının kendisi için önemli bir hazine olduğunu söyledi. İspanyol oyuncu, Şampiyonlar Ligi’nin resmi dergisi Champions’ın kendisiyle yaptığı röportajda, Barcelona’da forma giyen babasının, İspanya Milli Takımı’yla Brezilya’ya karşı oynadığı maçın bitiminde Zico’nun formasını aldığını belirterek, “Şimdi o forma bende ve benim için önemli bir hazine” dedi. Alonso, Maradona, Zidane, Mario Silva ve Cio Ferrara’nın formalarını da sakladığını sözlerine ekledi. Zico’nun yaşamı kitap oldu Sarı-Lacivertli takımın teknik direktörü Arthur Zico’nun hayatı, ülkesinde kitaplara konu oldu. Marcus Vinicius ve Buscar Nunes’in ortaklaşa yazdığı kitapta, Zico’nun hayatındaki önemli olaylara yer verildi. Kitaba da, “Hayatın Dersi” anlamına gelen “Uma Liçao de Vida” ismi kondu. 2000 Derneği’nden iftar yemeği Fenerbahçe 2000 Derneği bugün bir iftar veriyor. Dernek Başkanı Ayhan Önalan, düzenlenecek yemekte üyelerle buluşacaklarını belirtti. Önalan iftar yemeğinin Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri’nde düzenleneceğini kaydetti. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_2v_Zico_planet001.jpg Zico'ya 40.yıl plaketi Profesyonel futbol yaşamında 40. yılını dolduran Teknik Direktör Zico'ya Fenerbahçe Spor Kulübü, maçtan önce soyunma odasında bir plaket verdi. Brezilya'nın Flemengo takımında bundan tam 40 yıl önce ilk profesyonel antrenmanına çıkan daha sonra "Beyaz Pele" lakabıyla ünlenerek tüm dünyanın hayran kaldığı bir futbolcu olan Zico'nun bu anlamlı günü, kulüp tarafından da unutulmadı. İdari Menajer Volkan Ballı Ankaragücü maçından önce soyunma odasında Zico'ya, 40. yıl anısına bir plaket verdi. Ardından tüm teknik ve idari heyetle futbolcular Zico'yu kutladı. Bu duygusal anların ardından teşekkür eden Zico, maç toplantısında futbolcularına, "Size bundan daha güzel bir motivasyon olamaz. Çıkın maçı kazanın" dedi. |
1 ek ![]() http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_eu_CSKA_FBahce001.jpg EDUrdu, Fener vurdu !.. Kanarya istediğini aldı !.. Fenerbahçe Brezilyalı futbolcusu Edu'nun yaptığı hatalar sonucunda 2-1 mağlup duruma düştüğü karşılaşmada yine başka bir Brezilyalısı ile hayata döndü. Deivid 85. dakikada uzaktan attığı muhteşem golle zorlu Moskova deplasmanından 1 puanı kopardı. Maçın başında Cska baskısını çabuk savuşturan Fenerbahçe 7. dakikada rakip savunmanın yaptığı hatayı çok iyi değerlendiren Alex'in yaptığı müthiş kafa vuruşla karşılaşmada 1-0 öne geçti. Bu golün ardından Fenerbahçe kalesine etkili gelmeye çalışan Cska Moskova Love ve Jo ile tehlikeler yaratmaya çalışsa da sarı lacivertlilerin savunması dikkatli davrandı ve ilk yarı da rakibine gol şansı vermedi. Fenerbahçe ikinci yarıya şok gollerle başladı. Edu'nun 47. dakikada yaptığı hata sonrasında Krasiç eşitliği 3 dakika sonrada yine Edu'nun ceza sahası içerisinde Love düşürmesinin ardından Cska Love ile maçta 2-1 öne geçti. Kalesinde yediği bu şok gollerin ardından rakip sahada baskı kuran Fenerbahçe beraberlik golünü 85. dakikada Deivid'in uzaktan attığı muhteşen golle buldu ve maç bu skorla tamamlandı. CSKA MOSKOVA: 2 FENERBAHÇE: 2 STAT: Lokomotiv HAKEMLER: Knut Kircher, Kai Voss, Thorsten Schiffner CSKA MOSKOVA: Mandrykin, Semberas, Ignashevich, A.Berezutski, I.Berezutski, Zhirkov, Dudu (Dk. 90 Aldonın), Krasic, Rahimic, Jo, Love TEKNİK DİREKTÖR: Gazzaev FENERBAHÇE: Volkan, Önder, Edu( Dk. 71 Yasin), Lugano (Dk. 77 Gökhan), R.Carlos, Deivid, Deniz(Dk.71Colin Kazım), Aurelio, Vederson, Alex, Kezman TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico GOLLER: Dk. 9 Alex De Souza, Dk 85 Deivid (Fenerbahçe) Dk. 50 Krasiç Dk. 53 Love (Cska Moskova) SARI KARTLAR: Edu, Lugano (Fenerbahçe) Krasiç, Zhirkov, (Cska Moskova) İLK YARIDAN DAKİKALAR Cska Moskova maça baskılı başladı 2.Dakikada Ceza sahasında topla buluşan Deivid'in vuruşu savunmadan dönüp Vederson'un önünde kaldı Fakat Brezilyalı futbolcunun şutu cılız kaldı. 7.Dakikada Sol kanattan Cska Dudu ile atak geliştirdi. Ancak Cska'lı futbolcu topu iyi kulanamadı. Gol 9.Dakikada Aurelio'nun şutunu uzaklaştıramayan Cska savunması topu Alex'e doğru attı Brezilyalı futbolcu bu hatayı değerlendirdi ve önde olan kalecinin ustünden topu aşırtarak ağlara gönderdi. 13.Dakikada Sağ kanattan Cska tehlikeli bir atak geliştirdi. Fenerbahçe ceza sahasınına gönderilen topu son anda Edu kornere attı. 18.Dakikada Fenerbahçe ceza sahası içerisinde Önder'i çalımlayan Love'ın sert şutu direği yalayarak auta gitti. 28.Dakikada Alex'in kullandığı serbest vuruşa ceza sahası içerisinde Lugano kafayı vurdu. Ancak top yandan auta gitti. 33.Dakikada Fenerbahçe defansının hatasını değerlendiren Jo'nun sağ çaprazdan yaptığı sert şut az farkla auta gitti. İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR Gol 50. Dakikada Fenerbahçe savunmasında Edu'nun Volkan'a geri pası kısa düşünce araya giren Krasic kaleci Volkan'ı geçerek topu ağlara gönderdi. 51.Dakikada Alex'in Cska ceza sahası içinden vuruşu etkisiz kaldı. Gol 53.Dakikada Edu'nun love ceza sahası içerisinde düşürmesinden dolayı hakem penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kulanan Love topu Volkan'ın ters köşesine vurdu ve takımını 2-1 öne geçirdi. 57.Dakikada Love'nın uzaktan sert şutunu kaleci Volkan son anda parmaklarının ucuyla çıkardı. 68.Dakikada Aurelio'nun pasını alan Deniz'in Cska Moskova ceza sahasının sağ çaprazından yaptığı sert şutu kaleci son anda kornere çelmeyi başardı. 70.Dakikada Zhirkov'un aşırtama vuruşu üst direği yalayarak auta gitti. 74.Dakikada Vederson'un gelişine yaptığı sert şutu kaleci güçlükle kontrol edebildi. 76.Dakikada Colin Kazım'ın ceza sahası içerisinde çok müsaid bir durumda yaptığı vuruş üsten auta gitti. 81.Dakikada Alex'in sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşu kaleci son anda kornere çelmeyi başardı. Gol 85.Dakikada Deivid'in yaklaşık 30 metredan yaptığı sert şut ağlarla buluştu şimdi durum 2-2 MAÇTAN NOTLAR Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'nda Rusya'nın CSKA Moskova takımıyla yaptıkları maçta, Turkcell Süper Lig'deki Ankaragücü maçının ilk 11 kişilik kadrosunda değişiklik yapmadı. Brezilyalı çalıştırıcı, takımının son lig maçında sahaya sürdüğü ilk 11'e, önemli Moskova deplasmanında da görev verdi. Sarı-lacivertliler, (G) Grubu'nda İtalya'nın FC Inter takımını 1-0 yendikleri ilk maçta da aynı kadroyla sahaya çıkmıştı. Sarı-lacivertli takımın kadrosunda Moskova'ya getirilmeyen Appiah, Tümer, Can, Semih, Gürhan, kaleci Serdar'ın yanı sıra, Uğur ve İlhan yer almadı. CSKA MOSKOVA, PSV EINHDOVEN KADROSUNU DEĞİŞTİRMEDİ CSKA Moskova Teknik Direktörü Valeriy Gazzaev de Fenerbahçe karşısında, grubun ilk maçında deplasmanda PSV Eindhoven'a 2-1 yenildikleri kadroda değişiklik yapmadı. CANER ERKİN, FENERBAHÇE'YE KARŞI Rus ekibinin Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği Türk futbolcu Caner Erkin, Fenerbahçe'ye karşı takımının 18 kişilik kadrosunda yedekler arasında yer buldu. CSKA Moskova'nın PSV Eindhoven ile yaptığı grubun ilk maçında ve Rusya ligindeki Zenit Saint Petersburg maçında da forma giyemeyen Caner, Fenerbahçe karşısında kadroya girdi. FENERBAHÇE'Yİ, TARAFTARLARI YALNIZ BIRAKMADI Sarı-lacivertlileri, Avrupa Şampiyonlar Ligi (G) Grubu'ndaki önemli maçında taraftarları deplasmanda yalnız bırakmadı. Türkiye'den gelen taraftarların yanısıra, Moskova Fenerbahçeliler Derneği'nin organizasyonuyla Rusya'dan da çok sayıda taraftar Lokomotiv Stadı'ndaki yerini aldı. Karşılaşmayı, yaklaşık 2 bin 500 Fenerbahçeli taraftar izledi. 28 bin 800 seyirci kapasiteli Lokomotiv Stadı'nın tribünlerinin tamamının dolmadığı görüldü. GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMLERİ CSKA Moskova-Fenerbahçe maçı için Lokomotiv Stadı'nın çevresinde geniş güvenlik önlemlerinin alındığı gözlendi. Stada geliş güzergahlarında çok sayıda asker güvenlikli alan oluşturdu. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ik_PSV_Fenerbahce001.jpg Fener'in bileği bükülmüyor Şampiyonlar Ligi G Grubunda oynadığı iki maç sonunda yenilgisiz lider olan Fenerbahçe, Deivid'in kırmızı kart görmesiyle 65. dakikadan itibaren 10 kişiyle mücadele ettiği PSV Eindhoven maçından da 0-0'lık sonuçla puan çıkarmasını bildi. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi G Grubunda oynadığı iki maç sonunda topladığı 4 puanla lider olarak gittiği PSV deplasmanından da 1 puan çıkardı. Karşılaşmanın ilk yarısında Simons'la girdiği ikili mücadelenin ardından sakatlanan Alex'in yerini Ali Bilgin'e bıraktığı karşılaşmanın ilk yarısı karşılıklı ataklarla geçerken, bu ataklardan gol gelmedi ve ilk yarı 0-0 sona erdi. Karşılaşmanın ikinci yarısında her iki takım da baskın ataklarla gol aradı. 65. dakikada oyuna sonradan giren Zonneveld'le girdiği ikili mücadelede Devid'in kırmızı kart görmesinin ardından Fenerbahçe skoru korumayı hedefleyen bir oyun anlayışı sergiledi. Savunma anlayışını öne çıkarıp Semih'in yerine oyuna giren Colin Kazım'ın çabalarıyla gol arayan Fenerbahçe, yakaladığı pozisyonları değerlendiremese de 0-0 biten maçın ardından, deplasmanda aldığı çok önemli bir puanla gruptaki puanını 5'e yükseltti. Grupta oynanan diğer karşılaşmada CSKA Moskova'yı deplasmanda yenen İnter puanını 6'ya çıkararak grubun yeni lideri olurken, 3 maç sonunda namağlup durumda olan Fenerbahçe grupta ikinci sırada yer aldı. PSV EINDHOVEN: 0 - FENERBAHÇE: 0 STAT: Phillips HAKEMLER: Howard Webb, Philip Sharp, Darren Cann PSV EİNDHOVEN: Gomes, Kromkamp, Addo (Dk. 58 Zonneveld), Marcellis, Salcido, Perez, Simons, Mendez (Dk. 58 Koevermans), Bakkal (Dk. 78 Aissati), Lazovic, Farfan YEDEKLER: Roorda, Zonneveld, Alcides, Aissati, Van der Leegte, Fagner, Koevermans TEKNİK DİREKTÖR: Ronald Koeman FENERBAHÇE: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Edu, R.Carlos, Deivid, Aurelio, Deniz, Vederson, Alex (Dk. 35 Ali Bilgin), Semih (Dk. 72 Colin Kazım) YEDEKLER: Volkan Babacan, Önder, Yasin, Appiah, Ali Bilgin, Tümer, Colin Kazım, TEKNİK DİREKTÖR: Arthur Zico KIRMIZI KART: Deivid (Dk. 65) SARI KARTLAR: Marcellis, Lazoviç, Farfan (PSV Eindhoven), Aurelio, Deniz Barış, Lugano (Fenerbahçe) İLK YARIDAN DAKİKALAR 6. Dakikada PSV Eindhoven defansının arkasına atılan topa hamle yapan Semih, topu kontrol edemeyince top Gomes'ten döndü. 9. Dakikada Sol kanattan PSV'nin kullandığı serbest vuruşa arka direkten altıpasa çevrildi. Fenerbahçe defansı topu uzaklaştırmayı başardı. 11. Dakikada Semih'in pasıyla PSV ceza sahası dışında buluşan Deivid'in sert şutu az farkla auta gitti. 14. Dakikada sağ kanattan Kronkamp'ın Fenerbahçe ceza sahasına yaptığı ortaya arka direkte Otman Bakkal'ın kafa vuruşu auta gitti. 20. Dakikada PSV defansının arkasına atılan topla buluşan Alex, dar açıdan topu geriye çıkardı. PSV defansından dönen topla tekrar buluşan Alex'in dar açıdan arka direğe yaptığı ortayı PSV defansı uzaklaştırdı. 31. Dakikada sağ kanattan atağa katılan Gökhan'ın ceza sahasına yaptığı ortaya kafayle vurmak isteyen Semih'le Gomes arasında kalan topu, Gomes ikinci hamlede kontrol etti. 35. Dakikada Alex Simons'la girdiği ikili mücadeleden sonra sakatlık geçirdi ve Ali Bilgin oyuna girdi. 42. Dakikada sağ kanattan gelişen PSV atağında Fenerbahçe ceza sahasına gelen topla buluşup Lugano'yu geçen Farfan, Volkan'la karşı karşıya kaldığı anda yetişen Deniz tehlikeyi önledi. 45. Dakikada ceza alanı içinde kaleye yakın noktada Kromkamp'ın önündeki topa Deniz ayak koydu. Pozisyonda aynı anda öne çıkan kaleci Volkan topa sahip oldu. Bu pozisyonda tartışan Lazoviç ve Lugano sarı kart gördü. İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR 49. Dakikada Semih'in kafa pasıyla PSV ceza sahasının dışında buluşan Aurelio'nun şutu yandan auta gitti. 53. Dakikada Roberto Carlos'un sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içerisinde Ali Bilgin'in yaptığı kafa vuruşunda top auta gitti. 54. Dakikada Ali Bilgin'in PSV ceza sahasına gönderdiği ortada Gomes topu elinden kaçırınca top yetişen Semih'in boş kaleye yaptığı vuruşta topa yetişen PSV defansı topu uzaklaştırdı. 64. Dakikada sağ kanattan Koevermans'la gelişen PSV atağında ceza sahasına gelen topu Deniz uzaklaştırdı. KIRMIZI KART 65. Dakikada Zonneveld'le ikili mücadeleye giren Deivid'in hareketine hakem doğrudan kırmızı kart gösterdi. 75. Dakikada Zonneveld ile sol kanattan gelişen PSV atağında Fenerbahçe ceza sahasına gelen ortayı Aurelio uzaklaştırdı. 77. Dakikada Kromkamp ile sağ kanattan gelişen PSV atağında Fenerbahçe ceza sahasına gelen topa iyi yükselen Koevermans'ın kafa vuruşu az fakla yandan auta gitti. 83. Dakikada Roberto Carlos'un uzak mesafeden sert şutunda, topu kaleci Gomes kontrol etti. MAÇTAN NOTLAR Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde PSV Eindhoven ile yaptıkları maçta, son lig maçının ilk 11'inden tek değişiklikle takımını sahaya sürdü. Sarı-lacivertli ekibin Konyaspor ile yaptığı maçta milli takım kampından geç ve yorgun döndüğü için kadroda yer almayan Lugano, PSV Eindhoven karşısında takımdaki yerini aldı. Brezilyalı teknik adam, Konyaspor karşısında savunmanın sağında görevlendirdiği Gökhan'ı, Avrupa Şampiyonlar Ligi maçında da Önder'in yerine tercih etti. Ligde kazanan kadroyu Yasin-Lugano değişikliği dışında koruyan Zico, forvette Konyaspor maçında olduğu gibi Semih'e görev verdi. Fenerbahçe'de, Eindhoven'a gelen 20 kişilik kadroda bulunan İlhan ve Selçuk, 18 kişilik maç kadrosuna alınmadı. Bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde yaptığı 2 maçta sarı-beyaz formayla sahaya çıkan Fenerbahçe, PSV Eindhoven karşısında deplasmanda klasik çubuklu formasını giydi. TARAFTARIN İLGİSİ BÜYÜK Fenerbahçeli taraftarlar ve gurbetçiler, sarı-lacivertli ekibin PSV Eindhoven ile yaptığı maça büyük ilgi gösterdi. Philips Stadı'nda Fenerbahçe taraftarlarına ayrılan yerde 2 bin seyirci bulunurken, PSV Eindhoven tribünlerinde de çok sayıda Fenerbahçeli taraftar ve Türk vatandaşları yer aldı. Karşılaşmaya Hollanda'nın dışından da çok sayıda taraftar geldi. Almanya başta olmak üzere Fransa ve Avusturya'dan da taraftarlar maçı izlemek için Eindhoven'a geldi. Fenerbahçe tribününün biletleri tükenince rakip takım tribünlerinden bilet alan taraftarlar, içeriye girebilmek için PSV Eindhoven forması giydiler ya da atkısını taktılar. Maç için 35 bin kişilik Philips Stadı'nın tüm tribünleri doldu. "HEPİMİZ ASKERİZ" Fenerbahçeli taraftarlar, bulundukları tribünün korkuluklarına, "hepimiz askeriz" yazılı pankartı astı. Türkiye'de meydana gelen terör olaylarına tepkili olan taraftarlar, Türk askerlerine destek vererek astıkları pankartla bunu dile getirdi. Taraftarlar, maçın başlamasına kısa bir süre kala bölücü terör örgütüne yönelik tepkili tezahüratlar yaparak tempo tuttu. IRKÇILIĞA KARŞI ANONS Karşılaşma öncesi stat hoparlörlerinden yapılan anonsta, statta bulunan tüm sporseverler ırkçılığa ve ayrımcılığa karşı durmaya çağrıldı. Her yıl ekim ayında ırkçılığa karşı etkinlikler yapıldığı ifade edilen anonsta, "UEFA, her türlü ırkçılığın karşısındadır ve siz taraftarları ırkçılığa karşı birlikte mücadele etmeye çağırmaktadır. Hepimiz aynı futbol aşkını yaşıyoruz. Futbolu seven ırkçılığa, ayrımcılığa ve şiddete karşı durmalıdır" denildi. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_a4_VedatOlcay002.jpg İşte Aziz Yıldırım'ın projeleri Fenerbahçe Kulübü'nün olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde, Yüksel Günay başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve çok sayıda yönetici de hazır bulundu. Kulüp başkan vekili Nihat Özdemir ile yönetim kurulu asil üyeleri Mithat Yenigün, Serhat Çeçen ve Tuncay Uzun toplantıda yer almadı. Terör olaylarında yaşamını yitiren şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan toplantıda, Divan Kurulu kürsüsünün arkasında kurulan dev ekranda, üyelerin onayına sunulacak projelerin gösterimi yapıldı. Yönetim kurulu faaliyet raporunu okuyan kulüp genel sekreteri Vedat Olcay, son dönemde yaşanan terör olaylarını kınayarak, "Şehit olan evlatlarımız için üzüntümüz sonsuz. Bu tür olayları lanetliyoruz. Katil teröristlerin hak ettikleri cezaları çekmelerini yürekten temenni ediyoruz" dedi. Futbol takımının durumunu da değerlendiren Olcay, şunları kaydetti: "Futbol takımımız Şampiyonlar Ligi'nde grubunda oynadığı maçlarda başarılı neticeler almakta, namağlup olarak ikinci sıradadır. Kalan maçların ikisinin ülkemizde oynanacağı avantajıyla gruptan çıkacağımıza inanmaktayız. Lige de iyi bir başlangıç yapamadık, ancak takımımız son günlerde istenilen form grafiğini yakalamıştır. Başkanımızın dediği gibi, Fenerbahçe Kulübü dünya kulübü olma yolundadır. Yaptığımız tesisler, ticari faaliyetler ve etkinlikler bunun bir göstergesidir. Ayrı bir gösterge ise UEFA Başkanı Platini'nin Türkiye ziyaretinde sadece Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret etmesi, stadımızı gezmesi, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın tüm yoğun programına rağmen sadece Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaret etmesidir." DENETLEME KURULU RAPORU Fenerbahçe Kulübü Denetleme Kurulu raporunda, kulübün 2012 yılına kadar tahakkuku yapılmış 92 milyon 700 bin 162 dolar borcunun olduğu, aynı sürede sözleşmeye dayalı alacaklar, stadyum gelirleri, Fenerbahçe Sportif A.Ş'den kar payı beklentileri gibi kalemlerle, alacakların toplam 175 milyon 450 bin YTL olduğu ifade edildi. Raporda, yılın ilk 9 ayı itibarıyla kulübün 152 milyon 353 bin 154 YTL gelir elde ettiğini, 148 milyon 779 bin 886 YTL de gider yaptığı açıklandı. Fenerbahçe Kulübü'nde şahıslara olan borçların ise 14 milyon 921 bin 309 YTL olduğu bildirildi. Bu arada, Divan Kurulu kürsüsünün arkasına konulan dev ekranda, Türk Bayrağı ve Fenerbahçe Bayrağı ortasında Atatürk'ün resmi yer aldı. Ekrandan, konuşmacıların ve salonun görüntüsü de yayınlandı. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Güneydoğu'da yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadığını belirterek, "(Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez) cümlesini her zaman ve her yerde söyleyeceğiz. Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye olacaktır" dedi. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda üyelerin konuşmalarına yanıt vermek ve projeleri anlatmak üzere söz alan başkan Yıldırım, kulübe maddi gelir sağlayacak büyük projeleri anlatırken, son dönemde yaşanan terör olaylarına da değinerek, şöyle konuştu: "Ülke kötü günlerden geçiyor. Hepimiz bu ülke içinde yaşıyoruz. Hepimiz bu ülkenin birer evladıyız. Güneydoğu'daki terörü şahsım ve camiam adına şiddetle kınıyorum. Orada bu ülke toprakları için ölenlerin önünde saygıyla eğiliyorum. (Şehitler ölmez vatan bölünmez) cümlesini her zaman ve her yerde söyleyeceğiz. Darağacında olsak bile son sözümüz Türkiye olacaktır. Bundan da hiçbir zaman kaçınmayacağız." Aziz Yıldırım'ın konuşmasından önce, çalışmaları başlayan veya yakın zamanda yapımına başlayacakları projeler için hazırlanan video görüntüleri dev ekrandan Yüksek Divan Kurulu üyelerine izletildi. Yıldırım'ın konuşmasının ardından yapılan oylamada, Ankara'da yapılacak tesis, İstanbul'da basketbol salonu, Dereağzı Tesisleri'ne havuz ve sosyal içerikli tesis, eski kulüp binasının olduğu yere yapılacak, öncelikli amacı misafirhane olan butik otel ve kurulların stada taşınması projeleri görüşmeye sunularak, onaylandı. "YARIN DAHA İYİ NOKTALARA GELECEĞİZ" Kulüp başkanlığında 9 seneyi doldurduğunu, 10. yılına gireceğini kaydeden Yıldırım, geldiği günden bu yana istikrarın önemini vurguladığını, Fenerbahçe'nin tarihinde en kötü günlerini geçirdiği dönemde dahi verilen desteklerle bugünlere gelindiğini ifade ederek, şöyle konuştu: "Bugün mutluyum, neden mutluyum? Tenkitten hiç üzüntü duymadım. Çünkü daha olumlu şeyler yapmamızı bizlere hatırlatır. Ben ve arkadaşlarım burada sizler gibi, hepimiz sizler gibi amatörüz. Buranın sahibi değiliz. Burada kongrenin bize verdiği yetkiye dayanarak sizlerin adına kulübü yönetmekle yükümlü şahıslarız. Sizlerden aldığımız yetkileri korkmadan kullandık ve Fenerbahçe'yi iyi yerlere getirmeye başladık. Daha gelmedik, önümüzde zaman var. Bunlar Aziz Yıldırım ve arkadaşlarının değil, Fenerbahçe'nin devam edeceği projeler olacak. Geldiğimizde Fenerbahçe Kulübü 300-500 kişiye, çiçekçisinden bakkalına, alışveriş yaptığı yerlere belli imkanlarda borcu olan kulüptü. O günden bugünlere geldik. Gazetelerde haberler duyardık, (Personel 2 ay maaş alamadı) gibi. Bunların hepsini sizlerden aldığımız destekle kulübü bugünlere taşımak için yaptık. Bugün hiçbir gazetede, Fenerbahçe'nin kime ne ödeme yaptığı, ne zaman yaptığını duyamazsınız. Çünkü burası bir kurumdur. Kurumun gereğini yapmak için bu yönetim elinden geleni yapıyor. 100. yılımızı büyük kulübün yapabileceği en güzel organizasyonlarla kutladık. Fenerbahçe bugün öyle bir noktaya geldi ki, yeni projeler için bugün adım atıyoruz. Bunları yaparken ekonomik olarak güçlü olamazsanız bunları yapabilme şansınız olamaz. Fenerbahçe neden ekonomik olarak güçlü olmaya başladı? Kongre üyesi ve taraftarlar sahip çıkmaya başladığı için. Yarın daha iyi noktalara geleceğiz." 1 MİLYON ÜYE PROJESİ Aziz Yıldırım, daha önce de dile getirdiği kulüp üye sayısını 1 milyona çıkarma projesinin ciddi olarak gerçekleştirmek istediğini ifade etti. Şu anda 10 bin YTL olan kulübe ilk giriş ücretini, örnek göstererek 500 YTL'ye çekilerek 1 milyon üye yapıldığında büyük oranda gelir elde edileceğini, bu gelirle de kulübün daha çok kazanacağı yatırımlar yapılabileceğini anlatan Yıldırım, şunları kaydetti: "1 milyon kişiye ulaşabilirsek, büyük bir nakit olur. Bunu büyütebiliriz. Her yıl 50 YTL aidat devam edecek. Bu parayla yatırım ortaklıkları kurabilir, işleterek yeni yatırımlar yapabiliriz. Herkesin evet diyeceği bir şeyi yakalayabilirsek buna başlayalım. Yayın geliri kanunen bağlanmış kendi başınıza hareket edemiyorsunuz. Fenerbahçe'nin alacağı bedelin 50 milyon dolardan aşağıya olmaması lazım. 150 milyon dolardan 15 milyon dolar yayın geliri alıyoruz. 1 milyon üye yapsak Fenerbahçe Kulübü bugünkünden çok güçlü olur. Avrupa'nın birçok kulübüyle bütçelerimiz aynı. Bu konu önemli bir konu. Bununla ilgili çalışmalar yaptıkça gerekirse burada toplantılar yapacağız anlatacağız. İlk başta herkese değişik gelebilir. Fenerbahçe'nin geleceği için bazı şeyleri yapmamız lazım." Yıldırım, "100. Yılda 100 Bin Taraftar Kartı" projesinde 100 bin rakamını aştıklarını ve 100 bin 20 taraftar karta ulaşıldığını açıkladı. Hazırlanan yeni spor yasasında 10-11 yaşında çocuklara da aile izniyle dernek ve kulüplere üye olma izni getirildiğini belirten Yıldırım, doğmamış çocuğu bile üye yapıp, 11 yaşına geldiğinde resmi üyelik verebilecekleri düşüncesinde olduğunu dile getirdi. Avrupa'da başarının altında yatan şeyin, bütçenin yükselmesinden dolayı kaliteli oyuncuların takıma dahil edilmesi olduğunu kaydeden Aziz Yıldırım, "Bugün Roberto Carlos'u, Alex'i, Ortega'yı, Anelka'yı getirebiliyorsak ekonomik güçten dolayıdır. Bunu daha da yükseklere taşımak yapacağımız en önemli iştir. Bunun için projelerimizi hayata geçirmemiz gerekiyor" MUSTAFA KEMAL ATATÜRK SPOR SALONU Kadıköy'de yapılacak basketbol salonunu yatırım ortaklığıyla gerçekleştireceklerini, 12 bin kapasiteli salonun Fenerabahçe'ye ait olacağını belirten Yıldırım, arazisinin belediyenin açtığı ihaleyle alındığını kaydetti. Yıldırım, toplantı salonunda sergilenen projenin maketinin şu ana kadar en çok beğendikleri proje olduğunu, ancak kesin karar vermediklerini bildirdi. Yıldırım, 57 bin 800 metrekare alan üzerine yapılacak tesisin altında otopark ve iş merkezi bulunacağını, salonda locaların yer alacağını, konser organizasyonlarına uygun ve kulüp kongresinin yapılabileceği kaydetti. Başkan Yıldırım, salonun basketbol şubesine büyük bir gelir kaynağı yaratacağını da belirtti. Aziz Yıldırım, zamanı gelince konuşulacağını, ancak salonun ismiyle ilgili fikrinin, Mustafa Kemal Atatürk adı verilmesi olduğunu bildirdi. "FENER CENTER" PROJESİ Başkan Yıldırım, 5 yıldır çalışmalarını yaptıkları stadın yanındaki Kenan Evren Lisesi'nin yerine inşa edecekleri iş merkezi projesinde sona gelindiğini bildirdi. Projeyle ilgili uzun süredir imar problemiyle uğraştıklarını, ancak artık son noktaya gelindiğini belirten Aziz Yıldırım, "Bunun için 3 okul yapma şartı var. 15 milyon YTL'ye yakın ilave bir harcama yaparak okulların yapılmasından sonra stadın yanındaki araziye iş merkezinin yapımına başlayacağız. Önümüzdeki yılın Mayıs ve Haziran ayından sonra inşallah inşaatına başlarız" dedi. "Fener Center" ismiyle sunumu yapılan iş merkezinde 50 bin metrekareye yakın inşaat alanı bulunduğunu 20 bin metrekarelik kısmın kiraya verilecek bölüm olduğunu anlatan Yıldırım, finansman için herhangi bir çalışma yapmadıklarını, üyelerden gelecek fikirleri dikkate alacaklarını kaydetti. BUTİK OTEL PROJESİ Yıldırım, Fenerbahçe Burnu'ndaki eski kulüp binasının olduğu yere yapılacak asıl amacı misafirhane hizmeti verecek butik otel projesinin, kulübün önemli bir ihtiyacını karşılayacağını ifade etti. Geçen yıl 150-200 milyara yakın otel parası ödediklerini, misafirhanenin yapılmasıyla bunların ortadan kalkacağını belirten Yıldırım, şöyle devam etti: "Burada, Fenerbahçeli sporcuların, antrenörlerin ve misafirlerin ağırlanacak butik otel şeklinde 30'a yakın odalı bir tesis olacak. Yabancı sporcu, antrenör geldiğinde ilk istediği ev ve araba oluyor. Bunları vermek mecburiyetiniz var. 100 lira da alsa bunlar ilave. Araştırdık, fiyatlar yüksek. Fenerbahçe'nin yapması gereken sporcularına vereceği evleri tahsis etmek. Ali Yıldırım inşaat yapıyor. (Gel bize de ver) dedim. Kardeşim, (Söz olur, laf olur, ismin lekelenir) dedi. (Olsun önemli değil) dedim. 8 tanesini ortalaması 530 bin dolardan aldık. Önümüzdeki Ocak ayından itibaren transfer ettiğimiz futbolcular burada oturacak. Ayrıca 2 tane de düzenlediğimiz piyangodan dolayı elimizde ev var. Onlar da teslim ediliyor, sporcularımıza tahsis edeceğiz. Her yıl 1 milyon dolar olan masrafları aşağıya çekmek için belki yeni yerler de alacağız." "ÜNİVERSİTE KURMAYI CİDDİ OLARAK DÜŞÜNÜYORUZ" Yıldırım, Fenerbahçe Üniversitesi kurmak için ciddi çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yönetim kurulunda görevlendirdikleri isimlerin bunun için çalıştığını bildiren Yıldırım, "Bunun için vakıf kurulması gerektiğini gördük. Arkadaşlarımız çalışmalara başladı. Daha sonra arazi tahsisi için çalışmalar yapacağız" dedi. Kulübün yarınlarını düşünerek arazi satın almak istediklerini ve İstanbul'un iki yakasında da çalışmalar yaptıklarını belirten Yıldırım, 250 dönümlük bir arazi aldıklarını bunu 500 ile 1000 dönüm arasına getirmek istediklerini kaydederek, "Yarın için değil, yarınlar için almak istiyoruz. İnşallah ileriki yıllardaki yönetimler aldığımız bu arazilerle bizi şükranla anar" dedi. Fenerbahçe Sportif A.Ş'nin halka arzda 10,5 YTL olan hisse bedelinin 27,5 YTL'ye çıktığını, şirketin toplam değerinin 567 milyon dolara ulaştığını anlatan Yıldırım, "2 yıl içinde 1 milyar dolarlık bir Sportif A.Ş'yi yaratmış olacağız" dedi. "FENERBAHÇE BÜYÜMEK İSTİYOR AMA BÜYÜRKEN DE ÖNÜ KESİLİYOR" Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin büyürken önünün kesilmek istenildiğini ileri sürdü. Söyledikleri her şeyde kendisini eleştirenlerin 6 ay veya 1 yıllık bir sürenin ardından aynı şeyleri söylemeye başladığını anlatan Yıldırım, Futbol Federasyonu'na da eleştiriler getirerek şöyle devam etti: "Fenerbahçe büyümek istiyor ama büyümek isterken de önü kesiliyor. Her söylediğim sözde beni tenkit edenler bir yıl, 6 ay sonra ay sonra (Doğru söylüyor) diyorlar. Yabancı sınırlaması Türkiye'de kalkması gerekiyor. Globalleşen bir dünyada içe dönük çalışmak yanlıştır. Federasyonla ilgili düşüncelerimi geçmişte söyledim. Herkes kavgacı dedi. Ama hepsi çıktı (Aziz Yıldırım doğru söylüyor) dedi. Fenerbahçe'den 1 yıl sonra hepsi aynı noktaya geliyor. Ama geç kalınıyor. Futbol Federasyonu'nun kurumsal yapıya kavuşması lazım. Kulüplerin menfaatleri yeni bir ihalenin yapılmasını gösteriyor. Kulüplerin daha iyi bütçelere ulaşması için bunun önü açılmalıdır. Bu görev Futbol Federasyonu'na düşüyor ama maalesef yapamayacaklar. Bu konu devletin ilgili kurumlarına düşmektedir." "FUTBOLDAN BAHSETMİYORUM, ÇÜNKÜ ARTIK ORASI BİR KURUMSAL YAPI" Basketbol şubesine yöneltilen bir eleştiriye yanıt veren Aziz Yıldırım, "Takviyeleri Mahmut Uslu yapacaktır. Kısa zamanda göreceğiz. Basketbol takımı iyi neticeler alacaktır" dedi. Futbol takımıyla ilgili konuşmaya gerek görmediğini belirten Yıldırım, "Artık orası bir kurumsal yapı oldu. Her gün daha iyiye gidecek ve hepimizi mutlu edecektir" dedi. |
Nazara geldim Yarın bıçak altına yatıp 1 ay kadar sahalardan uzak kalacak olan Kezman, şanssızlıktan yakındı. Sırp oyuncu, 'Gol sıkıntısı çektiğim bir dönemde yaşadığım sakatlık beni adeta yıktı' dedi. 29.10.2007 ‘PSV ve Beşiktaş’ta yokum’ Süper Lig’de en son Manisaspor karşılaşmasında forma giyen ve sakatlığı sebebiyle bir süredir takımından ayrı kalan Kezman, gelişmeler hakkında bilgi verdi. Bu talihsizliğin tam da gol sıkıntısı çektiği bir döneme denk geldiğini söyleyen Sırp yıldız, “Herşey üst üste geldi. Yaşadıklarımdan dolayı gerçekten de çok üzgünüm. PSV ve Beşiktaş maçlarında kesin olarak yokum. Milli maçlar haftası benim için fırsat. Daha fazla maç kaçırmamış olacağım” ifadesini kullandı. Kulüp sürekli bilgilendirilecek Halen kontrol için gittiği Sırbistan’da bulunan Kezman’ın yarın menisküsünden bir operasyon geçireceği ve bir süre tedavi amaçlı olarak ülkesinde kalacağı öğrenildi. Golcünün durumu hakkında Fenerbahçe Kulübü’nün de sık sık bilgilendirileceği sonuçların paylaşılacağı vurgulandı. Sarı-Lacivertli futbolcunun herşeyin yolunda gitmesi halinde 1 ay sonra sahalara dönebileceği kaydedildi. Kezman’ın operasyonun ardından eski formuna kavuşması bekleniyor. Yusuf DURSUN Kısa kısa Talihliler Saracoğlu’nda Fenerbahçe Kart talihlileri, Kasımpaşa karşılaşmasını Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu maraton tribününe kurulan dev ekrandan izledi. 70 kadar Fenerbahçeli bu ayrıcalığı yaşarken, taraftarlar arasında yapılan çekilişte katılımcılara forma ve ‘Bahçedeki Fener’ isimli belgeselin DVD’si dağıtıldı. Taraftarların herbirine özel Fenerbahçe rozeti de takıldı. ‘100. yılı aratmayız’ Üst üste gelen galibiyetlerle lige ağırlığını koymaya başlayan Fenerbahçe’de idari menacer Volkan Ballı, iddialı konuştu. Yoğun bir maç trafiğinin içinde olduklarını bildiren deneyimli idareci, “Yine kritik karşılaşmalar bizi bekliyor. Hiç kimse merak etmesin. 100. yılında büyük zaferlere imza atan Fenerbahçe, bu sezon da Şampiyonlar Ligi, lig ve kupa olmak üzere üç cephede birden başarıya koşacaktır” diye konuştu. Yedek isimleri heyecan sardı Türkiye Kupası maçının yaklaşmasıyla beraber takımdaki yedek isimlerin heyecanı da katlandı. Geçtiğimiz sezon olduğu gibi bu sezon da kupada, lig ve Avrupa’da daha önce fazla şans veremediği isimleri kullanacağını açıklayan teknik direktör Zico, futbolcularına ‘hazır olun’ mesajı gönderdi. Bostancı’ya yeni mağaza Fenerbahçe’nin efsane kaptanlarından Selçuk Yula, Şenesevler Bostancı’da Fenerium mağazası açtı. Fenerbahçe dernek temsilcilerinin ve çok sayıda taraftarın katılımıyla gerçekleşen açılış töreninde coşkulu anlar yaşandı. Açılışa, Başkan Aziz Yıldırım, Volkan Ballı, Edu ve Can Arat katıldı. Taraftarlar Edu ve Can’a yoğun sevgi gösterisinde bulunup, imza almak için birbirleriyle yarıştı. |
http://www.ligtv.com.tr/uploads/news_manset_resim_ua_Sevinc_FB035.jpg F.Bahçe G-14'e davet edildi Fenerbahçe, G-14 Konferansı'na davet edildi. Bünyesinde, 7'si Avrupa ülkelerinden olmak üzere 18 kulüp bulunan G-14 oluşumu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a 13-14 Kasım'da Brüksel'de yapılacak konferans için davet mektubu gönderdi. Fenerbahçe Kulübü'nün internet sitesinde yapılan açıklamada, Uluslararası Futbol Kulüpleri Organizasyonu'nun oluşturulması amacıyla yapılacak konferansa, kulüp adına asbaşkanlar Şekip Mosturoğlu ve Neşet Yalçın'ın katılacağı bildirildi. Açıklamada, Türkiye'de son 5 yılda üstün performans göstermesi ve diğer kulüplerden farklılaşması nedeniyle sadece Fenerbahçe'ye davet gönderildiğine vurgu yapılırken, konferansta 40'dan fazla lider futbol kulübünün temsilcilerinin hazır bulunacağı kaydedildi. |
Saracoğlu'nda şov zamanı http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_8159_03FAN4TARAF-B-Y280.jpg Derbi biletlerini günler öncesinden tüketen Sarı-Lacivertli taraftarlar, takımı havaya sokacak organizasyonlar hazırlıyor. 3.11.2007 Derbi heyecanı, futbolcular ve teknik heyetler kadar, taraftarları da sarmış durumda. Zorlu sınavın biletlerini çıktıktan çok kısa bir süre sonra tüketip geri sayıma geçen Fenerbahçeliler’in, Şükrü Saracoğlu’nda takımlarının motivasyonunu yükseltecek hazırlıklar içerisinde olduğu öğrenildi. Maç saatinde stadın tamamen dolacağı öğrenilirken, Beşiktaşlı taraftarların da kendilerine ayrılan biletleri bitirdiği belirtildi. 50 bine yakın Fenerbahçeli’ye karşı sesini duyurup takıma destek vermeye çalışacak olan iki bin 525 Siyah-Beyazlı’nın geniş güvenlik önlemleriyle gelip, aynı şekilde stattan çıkarılacağı vurgulandı. |
Deivid: Semih gibi olamadım http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_8440_semih280.jpg Beşiktaş karşısında attığı golle, durumu eşitleyen ve galibiyetin kapısını açan Brezilyalı yıldız Deivid, 'Hedefimiz kazanıp tırmanışımızı devam ettirmekti'. 5.11.2007 Beşiktaş karşısında attığı golle, durumu eşitleyen ve galibiyetin kapısını açan Brezilyalı yıldız Deivid, ‘Hedefimiz kazanıp tırmanışımızı devam ettirmekti. Bunu başardığımız için mutluyum” açıklamasını yaptı. Hemen bu maçı unutup PSV maçına konsantre olmaları gerektiğini de belirten yıldız futbolcu, “Haksız yere gördüğüm kart yüzünden bu önemli maçta takımda olamamanın üzüntüsünü yaşıyorum” ifadesini kullandı. Yüzüm dönük olmalı Fenerbahçe’ye galibiyeti getiren golün sahibi Semih’in çok özel bir oyuncu olduğunu söyleyen Deivid, “Corinthias’ta çok kritik maçlarda goller atıyordum. Ancak hiçbir zaman Semih gibi bir futbolcu olamadım. Topu, kaleye yüzüm dönükken daha iyi oynuyorum. Semih ise her durumda topu kaleye gönderebiliyor” dedi. Brezilyalı oyuncu İbrahim Üzülmez ile saha içinde yaşanan tartışmanın da atmosferden kaynaklandığını ve aralarında bir sorun olmadığını vurguladı. Semih: Şoku Deivid bitirdi Derbide attığı golle Fenerbahçe’yi galibiyete taşıyan nöbetçi golcü Semih Şentürk, adeta mutluluktan uçuyor. İlk kez derbide gol atmanın sevincini yaşayan Semih, maçın başında yedikleri golün şokunu Deivid ile atlattıklarını söyleyerek, “Kötü oynadığımız dakikalarda imdadımıza yetişti. O gol bizi kendimize getirdi ve ikinci yarıda daha iyi oynadık” dedi. Benim için önemliydi Semih, “Bu maç benim için ayrı bir anlam taşıyordu. İlk kez derbide gol attım ve bunun sevincini de her zaman benim en büyük destekçilerim olan ailemle paylaştım. Onların yapacağım sevinç gösterisinden haberleri yoktu. Yani, hem Beşiktaş’a, hem de aileme güzel bir sürpriz yaptım diyebilirim. Şimdi önümüzdeki maçlara bakmamız lazım. Umarım PSV maçında da fileleri havalandırarak bana güvenenleri mahcup etmem” ifadesini kullandı. |
Kezman: "Bomba gibi dönüyorum" Sağ dizindeki sakatlığı nedeniyle 1 Kasım’da Katar’da doktor Popoviç’e atroskopi yaptıran Fenerbahçeli futbolcu Mateja Kezman, çalışmalarını ülkesi Sırbistan’da sürdürüyor. Fenerbahçe Kulübü’nün internet sitesinde durumuyla ilgili açıklamalarına yer verilen Sırp futbolcu, önümüzdeki hafta başında Türkiye’ye geleceğini ve antrenmanlara başlayacağını ifade ederek, "Uzun süredir beni rahatsız eden sakatlığımdan kurtuldum. Bomba gibi geri dönüyorum" dedi. Katar’daki ameliyatının ardından ülkesine gittiğini, rehabilitasyon çalışmalarını da burada sürdürdüğünü bildiren Kezman, şunları kaydetti: "Ameliyattan 5 gün sonra hafif tempolu yürüyüşlere başladım. Daha sonra ağırlık ve kas güçlendirici çalışmalar yapmaya başladım. Bir an evvel takımıma dönmek için Sırbistan’da çalışıyorum. Önümüzdeki hafta başında Türkiye’ye geleceğim ve gelir gelmez de antrenmanlara çıkacağım. Doktorların vereceği raporlar doğrultusunda, maç kondisyonunu da kazandıktan sonra, yeniden Fenerbahçe’de görev alacak hale geleceğim. Uzun süredir beni rahatsız eden sakatlığımdan kurtuldum. Fenerbahçe’ye, bomba gibi geri dönüyorum" dedi. |
http://www.fotomac.com.tr/2007/11/16/im/4AD94F3EDE36F3408D427A81b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Tuncay hazır kıta bekliyor Middlesbrogh'da hayal kırıklığı yaşayan Tuncay, Aziz Yıldırım'dan işaret bekliyor. F.Bahçe ile sözleşmesi bitince İngiltere'nin vasat takımlarından Middlesbrough'ya giden Tuncay Şanlı geri dönmek için can atıyor. Middlesbrough'da 13 maçta gol atamayınca eleştirilmeye başlanan Tuncay'ın "F.Bahçe'ye kiralık olarak dönmem gündemde. Eğer böyle bir teklif gelirse seve seve giderim" dediği öğrenildi. GÖZLER YILDIRIM'DA Tuncay, http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA== F.Bahçe'yi bırakıp sıradan bir takım gittiği için kırgın olan başkan Yıldırım'dan özür dilemeye hazır olduğu ifade ediliyor. Tuncay'ın "Devre arasında kiralık olarak F.Bahçe'ye gidersem eski parlak günlerime dönerim" dediği kaydedildi. Şimdi gözler, bu konudaki kararı merakla beklenen Aziz Yıldırım'a çevrildi. http://www.fotomac.com.tr/2007/11/16/im/2DF186B426954E43AA7E9EAEb.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/_spacer.gif Aurelio yolcu AS gazetesi, Valencia'dan bir yetkilinin yarınki Norveç-Türkiye maçını izleyeceğini ve Aurelio hakkında rapor tutacağını yazdı. İspanya'nın ünlü spor gazetesi AS, Valencia'nın yeni teknik direktörü Koeman'ın, Aurelio'yu çok istediğini bir kez daha dile getirdi. Valencia'dan bir gözlemcinin Norveç ile Türkiye arasında oynanacak milli maçı izleyerek Aurelio hakkında not tutacağını ileri süren gazete, İspanyol kulübünün önümüzdeki günlerde http://ads.sabah.com.tr/adserver/view.ads?d2hhdD16b25lOjI1NyZhbXA7bj1hZjU3ODQ1NA== Aurelio için F.Bahçe ile masaya oturabileceğini iddia etti. KOEMAN ONU İSTİYOR Öte yandan bir başka İspanyol gazetesi Marca ise Koeman'ın, Aurelio ile ilgili talebini geçen salı günü toplantıda Valencia Kulübü Spor Direktörü Miguel Angel Ruiz'e ilettiğini yazdı. Koeman'ın, Valencia'ya geldiği ilk günden bu yana "çantasında Aurelio isminin olduğunu" belirten gazete, "Ancak Ruiz'e göre takımın öncelikli sorunu orta saha değil, sol kanat oyuncusu" diye yazdı. |
http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/2007/11/17/im/34A73DDAC18B284590E5ADF8b.jpg http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gifF.Bahçe'ye Finli kaleci! İngiltere'nin The Independent gazetesi, Fenerbahçe'nin Bolton Wanderers'in Finlandiyalı kalecisi Jussi Jaaskelainen'in peşinde olduğunu yazdı. Gazete, Finli kaleciyi İnter, Arsenal ve Manchester United'ın da istediğini duyurdu. Fener'e Fin kaleci The Independent gazetesi, "F.Bahçe Bolton'lu Jaaskelainen'le ilgileniyor" diye yazdı. F.Bahçe yönetiminin, "Şu an herhangi bir transfer çalışmamız yok" demesine rağmen sarı-lacivertli kulübü ilgilendiren iddiaların sonu gelmiyor. İngiltere'nin saygın gazetelerinden The İndependent, F.Bahçe'nin Bolton Wanderers'in Finlandiyalı kalecisi Jussi Jaaskelainen ile ilgilendiğini yazdı. Gazete, 32 yaşındaki kalecinin İnter, Arsenal ve Manchester United'ın transfer listesinde olduğunu da duyurdu. 13 MAÇTA 18 GOL YEDİ Habere göre, sezon sonu Bolton ile sözleşmesi bitecek olan Jaaskelainen, kulübüyle yeni anlaşma yapmayacak. Gazete "Türkiye'nin son şampiyonu F.Bahçe, Jaaskelainen için üç dev kulübe ciddi bir rakip" diye yazdı. 1.93'lük Jaaskelainen, bu sezon 13 maçta oynayıp 18 gol yedi. Finlandiya Milli Takımı'nın kalesini de koruyan tecrübeli kalecinin değeri 5.5 milyon euro civarında. http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/2007/11/17/im/DAD804724D0492449DCFE68Eb.jpg Türk gibiyim Sambacı, Şampiyonlar Ligi'nde final oynamayı hayal ettiğini belirtti ve ekledi: Türk Milli Takımı'ndan bir teklif alsaydım reddedemezdim. F.Bahçe'nin Brezilyalı yıldızı Alex de Souza, Türk Milli Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'na katılmasını gönülden istediğini söyledi. İdman sonrası basın mensuplarının karşısına geçen sambacı, ayyıldızlı formaya sıcak bakıp bakmadığı yolundaki bir soruya ise "Brezilya Milli Takımı'nda oynama şansım olmasa, Türk Milli Takımı'ndan gelecek bir teklifi seve seve kabul ederdim" yanıtını verdi. YABANCI DEĞİLİM! 25 Kasım'daki Ankara maçından itibaren takımdaki yerini alacağını müjdeleyen yıldız oyuncu, en büyük hayalinin Şampiyonlar Ligi finali olduğunu söyledi. Türkiye'de kendisini yabancı gibi görmediğini vurgulayan sambacı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geride kalan 4 yılda buraya çok alıştım. Ülkeme döndükten sonra da F.Bahçe ve Türkiye'yi takip edeceğim. Umarım Türkiye 2010 Dünya Kupası'nda da yer alır. http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/2007/11/17/im/0D0D2012354B334BB5669487b.jpg Aurelio kaldı Spor direktörü Ruiz, İspanyol basınındaki haberler üzerine, "Orta saha oyuncusu almayacağız" dedi. La Liga'nın güçlü ekiplerinden Valencia, Aurelio'yu transfer etmeyeceklerini açıkladı. Valencia Spor Direktörü Miguel Angel Ruiz, İspanyol gazetelerindeki iddialar üzerine bir açıklama yaparak "Kesin olan bir şey var, orta saha oyuncusu almayacağız'' derken, Aurelio ile ilgilendikleri iddialarının doğru olmadığını belirtti. Ruiz, "Bir orta saha oyuncusu almayacağımızı garanti edebilirim" dedi. KOEMAN ÇOK İSTİYORDU Bu mevkide sıkıntı olmadığını belirten Ruiz, "Orta sahada kaliteli oyuncularımız var" ifadesini kullandı. AS gazetesi önceki günkü haberinde, Valencia'nın yeni teknik direktörü Koeman'ın, Aurelio'yu çok istediğini belirtirken, kulüpten bir yetkilinin Norveç-Türkiye maçında Aurelio'yu izleyeceğini yazmıştı. Gazete, Valencia'nın Aurelio için F.Bahçe'nin kapısını çalacağını da ileri sürmüştü. http://www.fotomac.com.tr/i/1_pix_beyaz.gif http://www.fotomac.com.tr/2007/11/17/im/9FC5E1A7BFAF804DB54C0D57b.jpg F.Bahçe güçlendi F.Bahçe, Ankaraspor karşılaşmasının hazırlıklarını dün yaptığı iki antrenmanla sürdürdü. Teknik direktör Arthur Zico'nun katılmadığı sabah idmanında 16 oyuncu yer aldı. Yaklaşık 80 dakika süren antrenmanda kuvvet ağırlıklı bir çalışma yapan sarı-lacivertli oyuncuların bir hayli neşeli olduğu gözlendi. Futbolcuların bir kısmı, idmanın son bölümlerinde bir süre ayak tenisi oynarken, tedavisi süren Alexfizyoterapist Eurico eşliğinde çalıştı. Tümer ise takımdan ayrı düz koşu yaptı. |
Zico'dan Gökhan'a tavsiye http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9997_zicccBB.jpgZico, A Milli Takımın Norveç zaferinden övgüyle söz ederken, Gökhan Gönül'ün performansından memnun olduğunu söyledi ve genç oyuncusuna önerilerde bulundu. 19.11.2007 Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, Avrupa Şampiyonlar Ligi ve ligde yapacakları zorlu maçlar için planlarının hazır olduğunu söyledi. Samandıra’daki tesislerde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı teknik adam, zor maçlarla ilgili bütün olasılıkları düşündüklerini ve planları hazır tuttuklarını belirtti. Her maçın ayrı bir hikayesi olduğunu ifade eden Zico, "Elbette ki hazırız. Unutmayalım, her maç ayrı bir hikayedir. Alacağımız o anlık kararlar da olabilir. Bazen işler istediğiniz gibi gitmeyebilir. Şu ana kadar olabilecekleri kafamızdan geçirip her şeye hazır durumda bekliyoruz. Umarım ki bundan sonra da böyle güzel bir şekilde devam edecek. Sıkıntılı durumlardan da birlikte çıkmak zorundayız" diye konuştu. Şu anda sadece Ankaraspor maçını düşündüğünü kaydeden Brezilyalı teknik adam, Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde kalan iki maçtan 2 puan almaları durumunda gruptan çıkma hedefini gerçekleştireceklerini kaydederek, "Hedefimiz her zaman için teker teker gitmek ve başarılı sonuçları almak. Fenerbahçe gibi bir takıma hep en iyisini elde etmeye çalışmak yakışır. Milano’dan da en iyi skoru almaya çalışacağız. Her maça kazanma parolasıyla çıkıyoruz" dedi. GÖKHAN’A ÖVGÜ VE TAVSİYELER A Milli Futbol Takımı’nın Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu’nda Norveç’i yendiği maçtaki performansıyla beğenilen Fenerbahçeli futbolcu Gökhan’ı öven Zico, futbolcusuna aynı zamanda tavsiyelerde de bulundu. Sarı-lacivertli futbolcunun, milli takımın sağ kanadını hareketlendirdiğini ve alınan skorda büyük payının olduğunu ifade eden Brezilyalı teknik adam, çalışmasını şimdi olduğu gibi sürdürdüğü taktirde geleceğinin parlak olduğunu vurguladı. Zico’nun Gökhan’ı öven ve tavsiyeler veren konuşmaları özetle şöyle: "Gökhan gerçekten milli takımda oyuna girdiği andan itibaren skora etki etti. Sağ kanada hareketlilik getirdi, arkadaşlarına hareketlilik getirdi, takımın havasını değiştirdi. Herkesle uyumlu oynayıp hareketlilik getirince milli takımın aldığı skorda çok büyük bir payı oldu. Umarım ki bundan sonra da her şey onun için güzel bir şekilde gelişir. Kendini geliştirdi, Fenerbahçe gibi bir takımda ilk 11’de oynamaya başladı, sonra milli takıma çıktı. Bunların hepsini ortaya koyduğunuzda Gökhan’ın ne kadar başarılı, geleceği parlak bir oyuncu olduğunu görüyoruz. Gökhan şu anda kalitesini gösterdi. Fakat bu noktada Gökhan’ın da bilmesi gereken bir şey var. Futbolcular belli noktaya kadar çıkar ve en üst seviyeye ulaşırlar. Ondan sonra büyük futbolcu olabilmek için o seviyeden sonra çalışmayı bırakmamak gerekiyor. Her zaman için ilk baştaki isteğinizi sonuna kadar devam ettirmeniz gerekiyor. Onu maçlarda izleyenler, fizik kondisyon, yardımlaşma, pozisyon alma olarak, harika olduğunu göreceklerdir. Ama her zaman için çalışmaya ihtiyacı var. Performansının en yüksek noktasında olduğunda bile kendini geliştirmeye devam ettiği müddetçe mevkisinin en iyileri arasında olacağını görecektir. Çalışmasını sürdürürse geleceğini parlak olarak görüyorum." MİLLİ TAKIM Millilerin, Norveç karşısında etkili bir oyun ortaya koyarak "adeta parladığını" ifade eden Zico, Bosna-Hersek maçından da başarıyla ayrılacağına inandığını söyledi. A Milli Futbol Takımı’nın grup maçlarının başından bu yana hep kendisine bağımlı olarak mücadele ettiğini anlatan Brezilyalı çalıştırıcı, "Bu noktada da başarılı oldu. Norveç maçında futbolcular kendilerine güvenle oynadı. Adeta saha içinde parladılar. Büyük bir avantaj yakaladılar. Kaybetselerdi tabii ki üzüntü yaşayacaklardı. Son maçtan da umarım galibiyetle ayrılır ve en güzel şekilde Avrupa Şampiyonası’na giderler. Şimdi daha dikkatli olmaları gerekiyor. En küçük hataların büyük sonuçlar doğuracağını bilerek en iyi sonucu alacaklardır" şeklinde konuştu. Zico, milli takımda forma giyen Fenerbahçeli oyuncuların performanslarından da memnun olduğunu belirterek, "Onların güzel performansını gördükçe ben hocaları olarak gurur duyuyorum" dedi. Milli maçlar nedeniyle lige verilen aranın sakatlıkları bulunan oyuncuların durumlarının düzelmesi açısından iyi olduğunu kaydeden Fenerbahçe Teknik Direktörü, şu an takımla çalışan her oyuncunun yüzde 100 hazır olduğunu bildirdi. Bu sevda bitmez 'Gönül'lerde http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_9975__gonul1911.jpgBunun adı başarı hikayesi... Geçen sene bugünlerde 2. Lig'de mücadele eden Gökhan Gönül, şu anda Türkiye'nin en gözde oyuncularından biri. Öyle ki, genç yıldızı Fener'e kaptıran Cim Bom, şimdi bin pişman. 19.11.2007 Aslan istedi, Fener kaptı Galatasaray, geçen sezonun devre arasından beri Gökhan Gönül’ü transfer etmek istiyordu. Genç oyuncunun OFTAŞ’taki performansını yakından takip eden Sarı-Kırmızılılar, sezon başında 500 bin Dolar’ı gözden çıkarmış, Başkent kulübünün başkanı İlhan Cavcav 1 milyon Euro talep edince, pazarlıklara geçilmişti. Ancak son anda devreye giren Fenerbahçe, 1.2 milyon Euro ödeyerek Gönül’ü renklerine bağlamıştı. Kalli: Keşke biz alsaydık İlk maçlarda forma şansı bulamayan Gökhan Gönül, şimdi Türkiye’nin en gözde oyuncularından biri olarak dikkat çekiyor. Genç yıldızın yükselen performansı nedeniyle Sarı-Kırmızılı yönetimin büyük pişmanlık duyduğu öğrenildi. Feldkamp’ın da yönetime, “Keşke Gökhan’ı biz alsaydık. Tam ihtiyacımız olan futbolcu” dediği ifade edildi. |
Zico büyük oynuyor! http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10387__zico2311.jpgBrezilyalı hocanın hayallerini, artık Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu da süslüyor. Zico, hedeflerinin üç kupayı da kazanmak olduğunu söyledi. 23.11.2007 ‘Kadromuz yeterli’ İlk sezonunda, Avrupa deneyimi olmadığı için ‘stajyer’ teknik adam olarak nitelendirilen Arthur Zico, ısındıkça açılıyor. Geçen sezon Fenerbahçe’yi ligde şampiyon yapan, bu yıl ise Şampiyonlar Ligi’nde başarıdan başarıya koşturan Brezilyalı hoca, gözünü üç kulvarda birden başarıya dikti. Bu başarının adı da, şampiyonluk... Lig’de Galatasaray ve Sivasspor’un 6 puan gerisinde bulunduklarını bildiğini söyleyen Zico, bunu kesinlikle dert etmiyor ve ilk yarı sonuna kadar farkın kapanacağından emin. “Çünkü bunu başaracak kadroya sahibiz” diyor hoca... ‘Inter’e yenilmeyiz’ Şampiyonlar Ligi’nde 4 maçta 8 puan toplayan ve büyük bir aksilik olmazsa ikinci turu garantileyen Sarı-Lacivertliler, şimdi bu gruptan yenilgisiz çıkmayı hedefliyor. Futbolcular, salı günü deplasmanda oynayacakları Inter maçından en az 1 puanla döneceklerini ve rövanşı vermeyeceklerini iddia ediyorlar. Zico’nun düşüncesi de aynı... Ve tabii, artık neredeyse kanıksanır hale gelen Fortis Türkiye Kupası hasretine bir son vermek de hedefler arasında... Zico, “25 yıl sonra gelecek kupa, çok güzel olur” diyerek, kupaya da göz diktiğini belirtiyor. Yusuf DURSUN ‘Milliler’e bravo...’ Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico’dan A Milli Takım’a övgü dolu sözler... Bosna-Hersek galibiyetiyle Avrupa Şampiyonası finallerine katılma hakkını elde eden A Millilerimiz’in, diğer takımlardan aşağı kalır yanı olmadığını belirten Brezilyalı çalıştırıcı, “Umarım Ay-Yıldızlılar Avrupa Şampiyonası’nda iyi sonuçlar alır” diye konuştu. Kısa kısa İnter, Fenerbahçe provasına çıkıyor Şampiyonlar Ligi’nde Fenerbahçe ile aynı grupta bulunan Inter, yarın saat 21.30’da başlayacak maçta Atalanta’yı ağırlayacak. Temsilcimizin 1 puan önünde lider durumda bulunan Milano temsilcisi, bu karşılaşmada aynı zamanda salı geceki sınavın da bir provasını yapacak. İnter, 1 maçı eksik olmasına karşın İtalya Ligi’nin de zirvesinde yer alıyor. Semih: Orada olmak istiyorum A Milli Takım’a ilk kez çağırılan, Norveç ve Bosna-Hersek maçlarında forma giyen Semih Şentürk, EURO 2008’de oynamak için her şeyi yapacağını söyledi. Avusturya ile İsviçre’nin ortaklaşa düzenleyeceği finaller için umutlu konuşan golcü oyuncu, “Önce Fenerbahçe’de sürekli oynamak için elimden geleni yapacağım ve Milli Takım için davet bekleyeceğim. Kendime güveniyorum ve orada olacağımdan eminim. Ama şimdi Fenerbahçe söz konusu. Milli Takım’da ara verdiğim gollerime yeniden başlayacağım” dedi. Taktik ağırlıklı çalıştılar Turkcell Süper Lig’de yarın Ankaraspor’u ağırlayacak Sarı-Lacivertliler, çalışmalarını sürdürüyor. Dün akşam saatlerinde basına ve taraftara kapalı gerçekleştirilen taktik ağırlıklı idmanda futbolcuların hayli neşeli oldukları öğrenildi. Bunda, Türk Milli Takımı’nın Euro 2008 Finalleri’ne katılma hakkını kazanmasının rolü büyüktü. Futbolcular, zirve ile aralarında bulunan 6 puanlık farkı kapatmak istediklerini ve bunun için puan kaybına tahammüllerinin olmadığını belirtti. Kezman veto yedi Sağ dizinden operasyon geçirdikten sonra çalışmalara başlayan Kezman’a Zico’dan veto. İdmanlarda hırslı gözüken golcü futbolcu, Ankara maçında hocasından forma istediğini dile getirmişti. Zico ise, oyuncusunun hazır olmadığını, belki Galatasaray derbisinde oynatabileceğini belirtti. İlhan hazırkıta Ümit Milli Takım forması ile Çek Cumhuriyeti’ne gol atan İlhan Parlak, Ankaraspor maçında forma şansı bekliyor. Genç oyuncu, Kezman’ın sakatlığının bulunması, Semih’in de Milli Takım’dan yorgun dönmesi nedeniyle göreve tam anlamıyla hazır olduğunu söyledi. |
Fenerbahçe'de Aurelio krizi http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10490__aurelio2411.jpg Milli Takım ve Fenerbahçe formasıyla müthiş maçlar çıkartan Mehmet Aurelio, Avrupa devlerinin kıskacında... 24.11.2007 Milli Takım ve Fenerbahçe formasıyla müthiş maçlar çıkartan Mehmet Aurelio, Avrupa devlerinin kıskacında... Valencia, hem sözleşmesinde yer alan bonservis bedelini ödemeyi göze aldı, hem de yıllık 4.5 milyon Euro’luk teklifle Brezilyalı’nın kapısını çaldı. Ayrıca ismi gizlenen bir İngiliz takımının da astronomik bir teklif yaptığı ortaya çıktı. Tecrübeli oyuncu taliplilerine, “Fenerbahçe’ye vefasızlık yapamam. Bu nedenle sezon sonu görüşmemiz daha etik olur” mesajını gönderdi. Ancak Sarı-Lacivertli yönetimin, bu rakamlara çıkmadığı ve taraflar arasında ciddi bir anlaşmazlık yaşandığı iddia ediliyor. İki sakat iki yorgun http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10486__sakatyorgun2411.jpg Bosna maçında sakatlanan Gökhan Gönül, Ankara sınavında yok, Deniz'in İnter'e karşı oynaması da zor. Ülkelerinden geç dönen Stephen Appiah ve Lugano ise bugün dinlendirilecek. 24.11.2007 Sakatlar milli arada iyileşti Milli maç nedeniyle verilen ara, sakatların iyileşmesi açısından yararken, ortaya yeni sakatlıklar ve yorgunluklar çıkması, moralleri bozdu. Sakatlığı nedeniyle Kayseri maçında oynayamayan Kaptan Alex ile uzun süredir formalarından ayrı kalan Tümer ve Ali Bilgin’in iyileşip, takımla antrenmanlara çıkması ve oynamaya hazır olmasıyla yüzü gülen teknik direktör Zico’nun, Kayseri karşılaşmasında sakatlanan Deniz’in yanısıra, Gökhan Gönül’ün milli sınavdan sakat dönmesiyle yüzü asıldı. Selçuk-Tümer ikilisinden biri Sol ayak parmağında ezik olan Gökhan, Ankaraspor maçında forma giyemeyecek ancak İnter sınavında takımındaki yerini alacak. Deniz’in ise Devler Ligi müsabakasında oynaması da zor görünüyor. Teknik direktör Zico, milli maçlar için gittikleri ülkelerinden geç dönen Appiah ile Lugano’ya da bugünkü sınavda görev vermeyecek. Brezilyalı hoca, Deniz ve Appiah’ın yokluklarında Tümer-Selçuk ikilisinden birini oynatacak. Bu arada Lugano, Brezilya’da eski takımı Sao Paulo’yu ziyaret edip, hasret giderdi. Devler İstanbul'da buluştu http://fanatik.ekolay.net/Fanatik/images/Article/7_10502__devler2411.jpg Pele onuruna verilen gala yemeğine Alex ve Nobre de katıldı. 24.11.2007 Soysal Danışmanlık tarafından düzenlenen Perakende Günleri kapsamında Türkiye’de bulunan Brezilyalı efsane futbolcu Pele onuruna, dün Sait Halim Paşa Yalısı’nda gala yemeği verildi. Fenerbahçe’nin yıldızlarından Alex ve Nobre’nin de katıldığı yemekte Pele, bu iki oyuncunun Türkiye’de Brezilya’yı çok iyi temsil ettiklerini belirterek, futbolcuları tebrik etti. Öte yandan “Yaşasın Okulumuz” projesine gelir sağlamak amacıyla düzenlenen açık artırmada Pele imzalı milli takım forması 200 bin YTL’ye alıcı buldu. |
| Saat: 00:46 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık