![]() |
Gerets'e teklif yağıyor Galatasaray yönetiminin istemediği Erik Gerets’e, Avrupa’da teklifler var. Sarı kırmızılı idarecilerin sezon sonunda göndermeyi planladığı Belçikalı hoca ile 3 önemli kulüp; Standard Liege, Feyenoord ve Eintracht Frankfurt yakından ilgileniyor. Hürriyet Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, kendisine gelen önerileri incelemeye alan tecrübeli teknik adamın G.Saray’da hedefine ulaşamaması halinde önümüzdeki sezon ülkesi Belçika’da çalışmaya sıcak baktığı öğrenildi. Gerets’in bu yüzden Standard Liege Kulübü’nün teklifine yakın olduğu belirtildi. Lider Anderlecht’in 6 puan gerisinde olan Belçika ekibinin idarecilerinin ise Erik Gerets ile şimdiden söz kesmek istediği ancak anlaşamadığı öğrenildi. Belçika olmazsa Hollanda Ülkesi Belçika’da çalışmasına kesin gözüyle bakılan Gerets’le, Erwin Koeman ile başarılı olamayan Hollanda’nın Feyenoord Kulübü’nün de temas halinde olduğu belirtildi. Feyenoordlu yöneticilerin, daha önce formasını giydiği ve teknik direktörlüğünü yaptığı PSV’den tanıdıkları Gerets’te ısrarcı oldukları öğrenildi. Gerets’in Almanya’nın Eintracht Frankfurt Kulübü’nden gelen teklife ise sıcak bakmadığı, ülkesi Belçika olmazsa Hollanda’ya gitmeyi düşündüğü ifade edildi. Yönetim İliç'e rest çekti Hürriyet Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray yönetiminin, aldığı ücreti az bularak krize neden olan ve devre arasında ayrılmak isteyen Sasa İliç’e, "Getir 3.5 milyon Euro’yu, istediğin yere git" diyerek rest çektiği öğrenildi. İliç’in eski kulübü Partizan’dan yıllık 200 bin Euro aldığını hatırlatan bir G.Saraylı yönetici, "Bizimle, yıllık 600 bin Euro ve maç başı 5 bin Euro’ya imza atmış. Geçtiğimiz sezon yaklaşık olarak 200 bin Euro prim almış. Hangi Avrupa ülkesinde bu kadar para kazanabilir ki... Bizden zam istemeye hakkı yok" dedi. Sarı kırmızılı yönetici şöyle devam etti: "Devre arasında kendisine, ’getir 3.5 milyon Euro’yu istediğin yere git’ dedik. İliç’in G.Saray’la 1.5 yıllık sözleşmesi daha var. Sezon sonunda da aynı tavrı sergilerse, istediğimiz parayı getirir ve gider. İliç’in bu davranışları takım içindeki huzuru da bozuyor. Zorlu bir dönemden geçiyoruz ve birlik olma zamanı. Takımın içinde huzuru bozmak isteyenin gözünün yaşına bakmayız." "Yıldıray aşkı dinmiyor" Galatasaray'ın Yıldıray Baştürk ısrarı bitmek bilmiyor. Sabah Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, uzun süredir sarı-kırmızılı takımın transfer listesinde ilk sırada yer alan Hertha Berlin'in orta sahadaki Türk yıldızını gelecek sezon için ikna turları tekrar başladı. Yıldıray ile defalarca temasta bulunan ancak futbolcunun şimdilik Türkiye'ye gelmek istememesi nedeniyle sonuç alamayan Cimbom'un bu defa en önemli kozu yapacağı çok cazip teklif. Riva Projesi'nden önemli miktarda maddi kaynak (140 milyon dolar) elde edecek olan hatta ilk taksit 40 milyon doları 14 Şubat'- ta kasasına koyacak olan sarı-kırmızılı yönetim, bu defa işi sıkı tutuyor. G.Saray'ın İzmir'de Hertha Berlin ile oynadığı hazırlık maçı sonrası görüştüğü ve 'Türkiye'ye gelirsem önceliği Galatasaray'a vereceğim' sözünü aldığı Yıldıray, "Teklifleri sezon sonunda değerlendireceğim" demişti. LİSTE HAZIR BEKLİYOR Öte yandan Riva'dan gelecek parayla rahatlayacak olan yönetim, yapacağı transferlerin listesini de erken hazırladı. Yıldıray'ın dışında listede göze çarpan isimler Mehmet Topuz ve Gökhan Ünal. Kayseri yönetiminin 'satmayacağız' açıklamasına rağmen bu futbolculardan umudu kesmeyen G.Saray, Antalyaspor'dan da Ali Bilgin'i istiyor. Yabancı transferde ise Kopenhag'dan Linderoth ilk sıradaki isim. Aslan'ın gözü Başbakan'da Akşam Gazetesi'nin 08 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray kaynak arayışları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yardım isteyecek. Sarı-Kırmızılı yönetim kurulu, özellikle ara dönemde giderilemeyen transfer ihtiyacının, sezon sonunda alınacak yıldız isimlerle telafi edilmesi için düğmeye bastı. Bir yandan da bütçe çalışmalarını yürüten yönetim, kaynak arayışlarını da hızlandırdı. TRANSFERE KAYNAK Sarı Kırmızılı kulübün Seyrantepe ve Riva projeleri kısa vadede transfer, uzun vadede de geçmiş yıllardan kalan borçlarının kapatılması için kullanılacak. Konuyla ilgili toplantı üstüne toplantı yapan Galatasaray Kulübü yönetimi, iki dev proje için gerekli yasal prosedürlerin düzenlenmesinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan da yardım isteyecek. 40 DÖNÜM DAHA EK ARAZİ Galatasaray yönetimi ayrıca, Riva’daki mevcut araziye ek olarak 40 dönümlük bir tarla için de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dan istekte bulunacak. Talepleri bir dosya halinde Başbakan’a sunacak olan yönetim, konuyla ilgili Erdoğan’dan randevu talebinde bulundu. Başbakanlık’tan Sarı-Kırmızılı kulübe verilen cevabi yazıda talebin olumlu karşılandığını bildirildi. SÖZLEŞMELER BEKLİYOR G:Saray yönetimiyle Erdoğan arasında yapılacak görüşmenin tarihi henüz netleştirilmezken, Sarı-Kırmızılılar tüm umutlarını Başbakan ile yapacakları zirveden çıkacak sonuca bağladılar. Öyle ki yönetim, Teknik Direktör Erik Gerets ile futbolcular Song, Inamoto ve Carrusca’nın yeni sezonda takımda kalıp kalmayacaklarına bile bu zirveden sonra karar verecek. |
http://img315.imageshack.us/img315/2104/uass7hr.jpg G.Saray'da eksik çok Galatasaray, Turkcell Super Lig'in 20. haftasında Vestel Manisaspor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını bu sabah yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Eric Gerets, Reinhard Stumpf, Erdal Keser ve Nezih A. Boloğlu yönetiminde merkez sahada yapılan antrenmanın ilk bölümünde ısınma koşusu ve esneklik çalışmaları yapılırken, antrenmanın ana bölümünde gruplara ayrılan oyuncular minyatür kalelerin kullanıldığı teknik bir çalışma yaptılar. Bu bölümde kaleci antrenörü Nezih A. Boloğlu eşliğinde ayrı bir çalışma yapan kaleciler, antrenmanın devamında dar sahada yapılan taktik çalışmaya katıldılar. 95 dakika süren antrenman esneklik çalışmalarıyla tamamlandı. Sarı-kırmızılı ekipte, Gürcistan Milli Takımları karşısında, Milli Takım kadrolarında ilk on birde forma giyen Sabri Sarıoğlu, Arda Turan ve Ferhat Aydın bu sabah takıma katılarak tesislerde maç ertesi rejenerasyon programlarını uyguladılar. Dün Togo'nun başkenti Lome'de yapılan hazırlık karşılaşmasında Kamerun Milli Takımı forması giyen Rigobert Song ise bugün yapılan antrenmana katılamadı. Ayrıca Aydın Yılmaz, Cihan Haspolatlı, Mehmet Topal ve Ayhan Akman ise sağlık merkezinde sürdürülen tedavilerinin ardından takımdan ayrı sürdürdükleri antrenmanlarına sağlık ekibi eşliğinde sahada devam ettiler. Dün tesislerde yapılan tedavisinin ardından özel bir program dahilinde çalışan Hakan Şükür, bugün dinlendirilildi. Mehmet Güven'in ise ev istirahatı devam ediyor. Galatasaray, çalışmalarını yarın 10.30'da yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek. G.Saray'da sıcak gelişme QVT Finansal LLP, Galatasaray şirketlerinin birleşmesine izin verilmemesi için, Sermaye Piyasası Kuruluna (SPK) başvurdu. Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş'nin azınlık haklarına sahip QVT Financial LLP'yi temsil eden Avukat Münci İnci, yaptığı yazılı açıklamada, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar A.Ş. ile Galatasaray Spor ve Futbol İşletmeciliği A.Ş. için öngörülen birleşmeye, SPK'nın izin vermemesini talep etti. Birleşme izninin, SPK tarafından konulan koşullarda dikkate alınarak yargı sürecine götürüleceğini belirten Münci, birleşmeye izin verilmesi halinde, çağrı fiyatının eklenecek diğer hususlar hariç 139 YTL'den daha az olmayacak şekilde belirlenmesini ve çağrının uygulanabilirliği konusunda gerekli önlemlerin alınmasını istedi. Barış rüzgarları Galatasaray Asbaşkanı Adnan Polat ile teknik direktör Eric Gerets arasındaki diyalog her geçen gün artıyor. Bir dönem kırgınlık yaşayan ikili, artık her konuşmalarında birbirlerine olumlu mesajlar gönderiyorlar. Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, Polat'ın son derece akıllı bir yönetici olduğunu vurgulayarak, yaptığı konuşmalarla takımını motive ettiğini söyledi. Gerets, Adnan Polat'ın Fenerbahçe ile aralarındaki puan farkını 4 puan olarak yorumlamasını ise şöyle değerlendirdi: "Sayın Polat takımına sahip çıkan bir insan. Konuşmalarıyla ortamı germiyor. Sadece futbolcularımı ve biz teknik heyeti motive ediyor. Yönetimin bize inancını gösteriyor ki, biz de bu inancı boş çıkarmamak için elimizden geleni yapacağız." |
.Saray'da yönetim toplanamıyor Milliyet Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray'ın geleceğini ilgilendiren Riva, Seyrantepe gibi projeler acil çözüm beklerken, yönetim bir aydır toplanamıyor. Bu durum somut adımların atılmasını engelliyor, camiadan ise tepkiler yükseliyor. "Yönetim kurulu bile bilmiyor" Galatasaray'da yönetim kurulu toplantıları adeta unutuldu. Sarı - kırmızılı kulübün geleceğini ilgilendiren birçok proje beklemesine rağmen, her hafta başında toplanması gereken yönetim, son aylarda bir araya bile gelemiyor. Yönetim kurulu, son bir ayda tüm üyeleriyle birlikte bir kez bile toplantı yapamadı. Sadece geçen hafta yapılan bir toplantıya ise yedeklerle birlikte 4 - 5 kişi katıldı. Ayrıca bu toplantıda bazı proje çalışmalarının liderliğini yürüten üyeler yer almadı. Yönetim toplanmadığı için Riva projesi, Seyrantepe ile Futbol A.Ş. ve Sportif A.Ş.'nin birleşmesi gibi hayati konularda hiç görüşülmedi. Bu konularda yönetim kurulu üyelerine hiçbir bilgi verilmedi. Şubat sonunda Mali Kongre Örneğin Riva hakkında şu anda net bilgi sahibi olan yönetici yok. Sadece Başkan Özhan Canaydın ile Işın Çelebi ve birkaç yönetici gelişmelerden haberdar. Üstelik Şubat sonunda yapılacak mali kongre, Canaydın ve yönetim için son derece önemli. Ayrıca yönetim kurulunun bir aydır toplanmaması, camianın dikkatini çekmeye başladı. Bazı yaşlı üyelerin kulüp yöneticilerini arayarak bu durumun neden kaynaklandığını sordukları ifade edildi. Geçen ay yapılan divan kurulunda bu konu gündeme gelmiş ve Hayri Kozak yönetimi sert dille eleştirmişti. "Yine zoru başaracağız" Galatasaray Teknik Direktörü, "Rakibimizin ensesinde olacağız. Sakin olmalıyız. Kayseri maçından sonra benim için şampiyonluk şansımız yüzde 1 dahi azalmamıştır. Buna inanın" dedi. Hürriyet Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Gerets’in ilk tepkisi, Kayseri maçındaki bazı yazarların satırlar arasına sıkıştırdıkları bir yorumunaydı. "G.Saray’ın bir taktiği bile yok!" Bu sözler öfkelendirmişti Erik Gerets’i. Ve söyleşiye hemen bir yanıt vererek başladı... Kasetleri seyretsinler Bize kötü şişirme toplarla oynadı diyenler, açıp maç kasetini bir daha izlesinler. Herhalde farklı bir maç izlediler. Biz Kayseri’ye karşı kanatlardan geldik. 4 tane organize gollük pozisyonumuz vardı. Maçtaki tek eksik de goldü. Neye göre kötü? Bunu söyleyenler, bizi yıpratmak isteyenlerdir. Kayserispor maçı geçen sene oynansa karşılaşmayı 3-0 biz kazanırdık. Forvetlerimiz durdu. Hakan sakat, Necati formsuz, Hasan Kabze ve Ümit eski çıkışlarını yapamıyor. Bir çıkış, seri yakalasak gerisi gelecek. "Saygı duymayan ile çalışmam" Kulüple sözleşme imzalamadığınız için, takım içinde otorite kuramadığınız söyleniyor? Böyle bir düşüncenin ortaya atılması yanlış. Biz zaten otoriter bir teknik heyetiz. Bu işin bilincindeyiz. Bu görüşe hakim olan futbolcu ile çalışmayız. Önce oyuncunun hocasına saygı duyması gerekir. Takımda bunun aksini düşünen olsa aramızda olmazdı. Ne kadar otoriter olduğumuzu da bizi tanıyanlar, zaten biliyor. Fener’in şansı zaten yüzde 51 idi Lider F.Bahçe ile puan farkı yine 7’ye çıktı. Şampiyonluk şansınız nedir? Geçen sene de aynı durumdaydık. Ama hiçbir zaman soğukkanlılığımızı yitirmedik. Sakin olmalıyız. Kayseri maçından sonra benim için şampiyonluk şansımız yüzde 1 dahi azalmamıştır. Buna inanın. Zaten yüzde 51 şansı olan F.Bahçe idi, halen de öyle. Biz yine zoru başarmanın peşindeyiz. Rakibimizin ensesinde olacağız. Kazanmayı ne kadar istediğimizi rakibimize hissettireceğiz. Eminim ki F.Bahçe de takılacaktır. Şampiyonlukta yine nikah var G.Saray yönetiminin Ersun Yanal ile görüştüğü iddia edildi. Ve Yanal’ın çalıştırdığı V.Manisa ile karşılaşacaksınız? Bunu böyle bir düelloya taşımak tamamiyle yanlış. Vestel Manisa ya da başka bir takım, bizim için rakip ayrımı yok. Ersun Yanal iddiaları ise bizi ilgilendirmiyor. Biz, kulağımızı tıkadık. Sonuçta mayıs ayına kadar G.Saray’ın başında biz varız. Böyle ucuz oyunlara da gelmeyiz. Şampiyon olursak, mayısta nikah tazeleyebiliriz. Bu imkansız değil, unutmayın. Bu sene top bizi sevmiyor G.Saray’da geçen yılki kazanma isteği olmadığı söyleniyor. Görüntü farkı bu mu? Biz geçen seneden ne değişik ne de az çalışıyoruz. Tam tersi Florya’da daha fazla mesai yapıyoruz. Kayserispor maçında 4-5 gol pozisyonuna girdik. Bir tanesi gol olsa bunları konuşmazdık. Bu sene sadece top bizi sevmiyor. Ama bu engeli de elbette aşacağız. Buradaki herkes profesyoneldir. Hem teknik heyet hem de futbolcular bunun farkında. Ayrıca oyuncularım benim için değil, G.Saray Kulübü için terlerini döküyorlar. Karıştırmak istiyorlar Necati ile bir tartışma yaşadığınız söylendi, bu konu hakkındaki yorumunuz? Bizi karıştırmak istiyorlar. Bunlar çok ayıp şeyler. Necati ile hiçbir tartışmam olmadı. Aramızda böyle bir konu dahi geçmedi. Zaten futbolcum asla yaptığım kadro için beni yargılayamaz. Bana ’Niye beni almadın diye, takım önünde hesap mı soracak’... Buna ben izin vermem. Yönetimden önce cezasını ben veririm. Kimseyle aramda sorun yok. Ayrıca böyle olduğu zaman çıkıp bunları anlatmadık mı? Şimdi, neden kaçacağız? Mutlu rolü yapacak halimiz yok. Arda'ya reklam yasağı! Galatasaray Yönetimi, Arda Turan'ın reklam filmlerinde oynamasına yasak getirdi. Son maçlarda fazla varlık gösteremeyen genç yıldızın form grafiğinin hızla düşmesini göz önünde bulunduran sarı - kırmızılı idareciler, Arda'nın sezonun ikinci devresinde reklamlara çıkmasını yasakladı. Futbol şubesi sorumlularının, başarılı oyuncuyla bir görüşme yaparak bundan sonra reklam filmlerinde oynamamasını istedikleri ifade edildi. Sarı - kırmızılı yöneticilerin, Arda'dan sadece futbolla ilgilenmesini talep ettikleri vurgulandı. İdareciler, ligin ilk yarısında çekilen reklam filmlerine, kulübe sponsor olan firmalardan gelen istek nedeniyle karşı çıkmamışlardı Hem kapıyor, hem kaptırıyor! Vatan Gazetesi'nin 09 Şubat 2007 tarihli haberine göre, G.Saray ve A Milli takımda son dönemlerde oynadığı futbolla eleştiri toplayan Arda Turan, Süper Lig’de çok ilginç bir istatistiğe imza attı. Topla en çok oynayan oyunculardan isim olan Arda, G.Saray’da 116 ile en çok top yitiren futbolcu oldu. Arda’nın bu performansı çok normal. Ancak Arda aynı zamanda Cimbom’un en çok ikili mücadele kazanan oyuncusu unvanına da sahip. Mücadele etmediği, topu kovalamadığı için eleştirilen genç yıldız bu istatistiğe göre haksızlığa uğruyor. Peki bu performansa Arda kaç maçta ulaştı? 19 maçın hepsinde oynayan Arda, bu alanda zirveyi 17 maça çıkan ve savaşçılığı ile dikkat çeken Ayhan ile paylaştı. Teknik kapasitesi yüksek bir oyuncunun Tomas, Song gibi yıldızları sollaması ise en önemli ayrıntı. Song 18 maçta 35, Tomas ise yine 18 maçta 44 kez ikili mücadeleden galip ayrıldı. Kaybetme konusunda ise 116 ile Arda zirvede, Hasan Şaş da 68’le ikinci sırada. İliç’in 56, Kral Hakan Şükür’ün 14 maçta 34 ikili mücadele kaybı dikkat çekiyor Batista lider Ligin genel istatistiklerine gelince... Konyalı Batista (70), El Saka (69), Trabzonlu Hüseyin (65) ilk üç sırada yer bulurken Arda 30. durumda. İkili mücadele kaybetme verilerinde ise Trabzonlu Gökdeniz 120 ile zirvede bulunuyor. Genç Arda ise 2. basamakta yer alıyor. "Gerets'e hesap soramam" G.Saray’ın bu sezon sakatlıklardan çok çeken yıldızı Necati Ateş 09 Şubat 2007 tarihli Vatan Gazetesi'ne, form durumu, kariyeri, teknik direktörü Eric Gerets ve şampiyonlukla ilgili birbirinden çarpıcı açıklamalarda bulundu. Bu sezonun kendisi için geçirdiği bir çok sakatlıktan dolayı sıkıntılı devam ettiğini belirten Necati “Geri kalan sürede en iyisini yapıp, verilen şansları değerlendirerek, hâlâ en büyük adayı olduğumuz şampiyonlukta pay sahibi olmak istiyorum” dedi. ‘EN BÜYÜK ADAYIZ’ Eric Gerets ile sorun yaşamadığını, çünkü profesyonelce davranmayı artık öğrendiğini belirten Necati, “Kesinlikle hocamla kavga etmedim. Kendisinden hesap soracak değilim” ifadesini kullandı. Golcü oyuncu VATAN’a şu açıklamalarda bulundu: “Türkiye’nin en iyi takımı biziz. Şampiyonluğun da hâlâ en büyük adayıyız. Takım olarak oynadığımızda, bütünlüğü yakaladığımızda yenemeyeceğimiz ekip yok. Sezona kayıplarla başlamak bizi biraz bozdu ‘KARTAL BIRAKMAZ’ Geçen sezon şampiyonluğa giderken sağlanan bütünlüğü, bu yıl biraz olsun kaybettik. Ama devre arası kampında havayı yeniden yakaladık. F.Bahçe ve Trabzonspor ile evimizde oynayacağız. Beşiktaş’a deplasmana gideceğiz. F.Bahçe ise hem bize hem de Beşiktaş’a gidecek. Bu yarışta tüm takımlarda daha çok puan kaybı olur. En azını kaybeden şampiyon olacak. Biz de bunun için mücadele ediyoruz. Şampiyonluk için sadece F.Bahçe’yi rakip görmüyorum. Beşiktaş arkadan geliyor ‘YEDEK DE BEKLERİM’ Gerets'le kavga etmedim. Böyle bir durum olsa, kavga ettiğimi herkes duyar. Hoca işini yapıyor, tercihini başka şekilde kullanıyor. Gidip ona hesap sorma hakkım yok. Ben çalışır, verilecek şansı beklerim. Devre arasında çok çalıştım. Şans bulacağımı beklerken 2 lig maçında 5 dakika oynadım. Ama bundan kötü etkilenmedim. Çünkü işimin gerçekleri arasında yedek oturmak da var ‘BEN HEP HAZIRIM’ Şans kapıyı çaldığında hazır olmak için çalışıyorum. Herkesin beklentileri var. Benim de kendimden beklentilerim var. Kariyerim için en iyisini yapmaya çalışıyorum. Kimse Süpermen değil. Kimse tek başına maç kazanamaz. Takım olanlar başarıyı yakalar. Biz de yeniden takım olma yolunda sağlam adımlar attık. Sonuçlarını kısa süre içerisinde göreceksiniz. Maçları tek tek düşüneceğiz. Önce Vestel sonra bir arkadan gelen takım. 15 maçımız da final havasında. Böyle ilerlersek, son haftada gülen takım yine biz oluruz.” |
Gerets diyalog kuramıyor Galatasaray'da sezon başından bu yana yaşanan sıkıntılar bir türlü çözümlenemezken teknik kadronun futbolcularla diyalog kuramaması asıl sorun olarak gösteriliyor. Geçen yıl yaşanan ekonomik krize karşın kenetlenerek şampiyonluğa ulaşan Sarı - Kırmızılılar'da, Vestel Manisa maçı öncesi Necati ile teknik direktör Eric Gerets arasında yaşandığı iddia edilen tartışmanın olmadığı ortaya çıktı. Basına yansıyan haberlerden sonra yönetimin harekete geçtiği ve söz konusu olayı araştırdığı öğrenildi. Teknik direktör Eric Gerets ve golcü oyuncu Necati Ateş'le görüşen yöneticilerin, idmandaki tatsızlığı gündeme getirdikleri ancak olayın yalanlandığı öğrenildi. Yaşanan son olaylar, G.Saray teknik heyeti ile futbolcu kadrosu arasındaki diyalog sorununu yine gündeme gelirken futbolcuların kendi aralarında yaptıkları sohbetlerde, bu durumdan bir hayli rahatsız oldukları gözlendi. Belçikalı teknik adamın kimseyle konuşmamasınının takımdaki birlikteliği bozduğu ifade edilirken, Eric Gerets'in özellikle formsuz Ümit Karan'da ısrar etmesi forvet hattındaki Necati ve Hasan Kabze'yi rahatsız ediyor. İkilinin sezon sonunda ayrılmak istediği edindiğimiz bilgiler arasında. Yanal korkusu G.Saray'da Vestel Manisa maçı öncesi kırmızı alarm verilirken, özellikle Ersun Yanal'dan çekiniliyor. Yanal'ın bu tarz maçlarda takımını iyi motive ettiğini düşünen teknik direktör Eric Gerets'in, iyileşen Hakan Şükür'e 11'de yer vereceği ifade edildi. Belçikalı teknik adam, formsuz Arda konusunda ise karar veremedi. Ancak yöneticilerin büyük destek verdiği Arda'dan Vestel Manisa karşısında patlama bekledikleri kaydedildi. Ön liberoda iki oyuncu oynatmak isteyen Gerets, İnamoto'nun yanında yine Ayhan'a şans vermeyi düşünüyor. Diğer taraftan da Ilic veya Ümit Karan ikilisinden birinin kulübeye çekilmesi bekleniyor. |
Cim Bom her takıma gol attı Turkcell Süper Lig'de mücadele eden 18 takımdan bir tek Galatasaray, bu sezon şu ana kadar oynadığı bütün takımlara gol atmayı başardı. Ligde Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5 ve Trabzonspor 6 takıma gol atamazken, Sakaryaspor ise oynadığı 18 maçta 9 takımın filelerini havalandırmayı başaramadı. Fenerbahçe, Beşiktaş, Denizlispor ve Bursaspor kalelerine gol gönderemezken, Beşiktaş ise Ankaraspor, Fenerbahçe, Sivasspor, Sakaryaspor ve Galatasaray'a gol atmayı başaramadı. Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gol atmayı başaran Trabzonspor da Kayserispor, Sivasspor, Antalyaspor, Sakaryaspor, Çaykur Rizespor ve Gençlerbirliği'ne gol atmaya muvaffak olamadı. Ligde oynadığı 18 maçta 9 takıma gol atmayı başaramayan Sakaryaspor takımı, Kayseri Erciyesspor, Ankaragücü, Galatasaray, Beşiktaş, Gaziantepspor, Vestel Manisaspor, Kayserispor, Ankaraspor ve Antalyaspor maçlarında gol orucunu bozamadı. |
.Saray tırı Beşiktaş Meydanı'nda Galatasaray Spor Kulübü'nün lisanslı ürünlerini satan Galatasaray Satış TIR'ı Mersin'e geldi. Adnan Menderes Bulvarı'ndaki Beşiktaş Meydanı'nda park edilen Galatasaray TIR'ı ilgi gördü. Galatasaray taraftarları takımlarının forma, tişört, çakmak, eşofman, ayakkabı, şapka, terlik, nevresim takımı, bere, iç çamaşırı, bayrak gibi ürünlerini satın aldı. Cimbom taraftarlarından bazıları, "Beşiktaş Meydanı'nda bizim tırın ne işi var? Bu durumu protesto ediyoruz. Satış için başka alan mı bulamadılar?" yorumunda bulundu. Cim Bom pas çalıştı Galatasaray, Turkcell Süper Lig'de 11 Şubat Pazar günü kendi sahasında Vestel Manisaspor ile yapacağı maçın hazırlıklarını yaptığı tek antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Erik Gerets yönetiminde gerçekleştirilen basına kapalı antrenmanda sarı-kırmızılılar, gruplara ayrılarak önce pas çalışmaları daha sonra da teknik bir çalışma yaptı. Antrenman, yarım sahada yapılan taktik çalışmalarıyla sona erdi. Sakatlığının durumunda iyileşme gözlendiği bildirilen Mehmet Güven takımla birlikte çalışırken, sakatlıkları süren Aydın, Cihan, Mehmet Topal ve Ayhan sağlık merkezinde yapılan tedavilerin ardından çalışmasını sahada takımdan ayrı sürdürdü. Sağlık ekibinin, üst bacak arka adalesinde sertleşme hisseden Ayhan'ı antrenmanın sonuna doğru tedbir amaçlı olarak dinlendirdiği bildirildi. Kaburgasından sakatlığı bulunan Hakan Şükür ise sağlık merkezinde yapılan tedavinin ardından sağlık ekibi eşliğinde salonda çalıştı. Galatasaray, Vestel Manisaspor maçı hazırlıklarını yarın akşam basına kapalı yapacağı antrenmanla tamamlayarak kampa girecek. |
|
Eski açık ışık desene! Ali Sami Yen Stadı'nın eski açık tribünü ışıklandırıldı. 1905 Galatasaraylı Yönetici ve İşadamları Derneği (GSYİAD) Basın Sözcüsü Ali Ünlü, yaptığı yazılı açıklamada, üyeleri Pelsan aydınlatma şirketinin sahibi Reşit Göğüş tarafından yapılan projeyle, tribünün daha da aydınlık olacağını ifade etti. Sarı-kırmızılıların 11 Şubat Pazar günü Vestel Masisaspor ile yapacağı lig maçıyla yeni ışıklandırma hizmete girecek. |
'Tomas yolcu' iddiası! Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Tomas ile Almanya'nın Stuttgart kulübünün yakından ilgilendiği ortaya çıktı. Yeni Şafak gazetesinin 10 Şubat 2007 tarihli sayısında Hırvat futbolcunun sözleşmesinde yer alan 1 milyon euroyu getiren bonservisini alır maddesinden haberdar olan Alman kulübü yöneticilerinin bu iş için 2 aydır temasta oldukları öne sürüldü. Tomas'ın Alman kulübüyle bir görüşme yapmadığı, ancak menajere Luigi'nin bu teklifi Hırvat futbolcuya ilettiği öğrenildi. Transfer teklifini koz olarak kullanmak istemeyen Tomas'ın sezon sonuna kadar Stuttgart ile bir görüşme yapmayacağı iddia edildi. 2009 yılına kadar sözleşmesi bulunan Tomas'ın, geçen yılki yenilemede sözleşmeye 1 milyon euroluk maddeyi koydurduğu ifade edildi. ALTERNATİFİ SERVET Gelecek yılın takımını kurabilmek için çalışmalınını sürdüren başkan yardımcısı Adnan Polat'ın takımda en yüksek ücreti alan Hırvat Tomas'ın gitmesine sıcak baktığı öğrenilidi. Bu futbolcuyu sezon sonunda göndermek için çalışmalara başlayan Polat'ın, bu futbolcudan gelecek 1 milyon avroyu piyango gibi görüyor. Başta Polat olmak üzere tüm yönetim Tomas'ın yerine gelecek yıl Sivaslı Servet'in formayı giymesine kesin gözüyle bakıyor. Bu arada, Vestel Manisa karşısında olası bir puan kaybı durumunda şampiyonluk şansı sora girecek G.Saray'da yönetim futbolcuları motive edebilmek için Florya'ya akın etti. Yöneticiler, ayrıca adı Galatasarayla anılan Yanal'ın hırsından da çekiniyor. V.Manisa G.Saray'ı kilitledi Galatasaray yönetimi, Vestel Manisaspor maçından çok korkuyor. Bir kaç haftadan beri “Ersun Yanal Galatasaray’la anlaştı” haberlerinin medyada çıkmasından sonra tecrübeli hocanın takımını sahaya daha da hırslı süreceğini hesaplayan, başta Başkan Yardımcısı Adnan Polat olmak üzere hemen hemen tüm yöneticiler hafta başından beri Florya’dan çıkmıyor. Bu hafta puan kaybedilmesi halinde şampiyonluktan uzaklaşılacağı korkusuyla yöneticiler, Sarı-Kırmızılı futbolcuların motivasyonunu en üst seviyeye çıkarmak için çaba harcıyor. Başkan Özhan Canaydın’ın da son günlerde basında yer alan haberler üzerine teknik ekip ve futbolcularla ayrı ayrı toplantı yapacağı öğrenildi. Canaydın’ın, Teknik Direktör Erik Gerets’le arası açık olan Necati Ateş, Ergün Penbe, Hasan Şaş ve Hasan Kabze ile bugün bir görüşme yaparak, “Teknik direktörünüzle asla polemiklere girmeyin” şeklinde uyarılarda bulunacağı bildirildi. Ayrıca Belçikalı çalıştırıcıyla da görüşecek olan Sarı-Kırmızılı Kulübün Başkanı, Gerets’e “Formayı hak edene ver” de diyecek. Ersun hocaya küfür yok Galatasaray’da Başkan Yardımcısı Adnan Polat yönetimdeki yardımcısı Haldun Üstünel ile birlikte “ultraslan” üyeleriyle bir araya geldi. Önceki gün gerçekleştirilen toplantıda Polat, ultraslan’dan Vestel maçını milat kabul etmelerini ve küfür etmemelerini istedi. Ayrıca Ersun Yanal’a da kesinlikle küfür etmemelerini söyleyen Polat, taraftar gruplarının isteklerini de yerine getireceklerini söyledi. İlk icraat ise misafir takım taraftarlarının yeni açık tribününe geri dönmeleri oldu. Bu arada Turkcell Süper Lig’de mücadele eden 18 takımdan bir tek Galatasaray, bu sezon şu ana kadar oynadığı bütün takımlara gol atmayı başardı. Ligde genel olarak Fenerbahçe 3, Beşiktaş 5 ve Trabzonspor 6 takımın filerini havalandıramadı. G.Saray Vestel'e karşı üstün Galatasaray ile Vestel Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de yarın 4. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde ilk kez geçen sezon karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 3 maçtan 2'sini Galatasaray kazandı, 1'i ise berabere bitti. Geçen sezonki maçları Galatasaray, İzmir'de 4-1, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazanırken, bu sezonun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 2-2 bitti. |
Galatasaray'da Hakan oynamıyor Galatasaray, Vestel Manisaspor ile yarın oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, zirve takibini sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Cihan, Aydın ve Mehmet Topal yarınki maçta forma giyemeyecek. Sakatlığı süren Ayhan'ın durumunun ise bu akşam yapılacak antrenman sonrasında kesinlik kazanacağı açıklandı. Galatasaray, hazırlıklarını bu akşam basına kapalı yapacağı idmanla tamamlayacak. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. |
Sevgililer Günü'ne özel! Galatasaray ve Beşiktaş Kulüpleri, 14 Şubat Sevgililer Günü nedeniyle taraftarlarına yönelik özel hediye paketleri hazırladılar. Galatasaray Kulübü, perakende değeri 100 YTL olan ve 1'er adet bay ve bayan t-shirt, 2 adet anahtarlık, 2 adet 20.45 müzik CD'si, 2 adet mouse pad ve 1 adet sarı-kırmızı mumdan oluşan ''Sevgililer günü'' paketini taraftarlarına 39 YTL'den satışa sundu. Beşiktaş ise Sevgililer Günü için oluşturulan ve yıldızlar mousepad, BJK taraftar mug, 1903 rozet, BJK 1903 anahtarlık, BJK masa saati ve BJK oto parfümünden oluşan paketi 34,90 YTL'den satışa çıkardı. Galatasaray kampa girdi Galatasaray, Vestel Manisaspor ile Turkcell Süper Lig'de yarın oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını basına kapalı yaptığı son antrenmanla tamamlayarak Florya Metin Oktay Tesisleri'nde kampa girdi. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, teknik direktör Erik Gerets yönetiminde yapılan ve 70 dakika süren antrenmanda, koordinasyon ve çıkış çalışmalarının ardından, dar sahada kalecilerin de katıldığı taktik bir çalışma gerçekleştirildiği belirtildi. Sakatlığı bulunan Aydın, Cihan, Mehmet Topal ve Ayhan'ın sağlık merkezinde sürdürülen tedavilerinin ardından takımdan ayrı sürdürdükleri antrenmanlarına, sağlık ekibi eşliğinde sahada devam ettikleri bildirildi. Hakan Şükür'ün ise sağlık merkezinde yapılan tedavisinin ardından sağlık ekibi eşliğinde salonda çalıştığı açıklandı. |
Florya'da sevinç! Gerets, "Onların kaybının değeri, biz kazanırsak ortaya çıkar" diyerek oyuncularını motive etti. Lider Fenerbahçe, Rize’ye mağlup oldu, Galatasaray’ın Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sevinç çığlıkları yükseldi. Sarı lacivertlilerin, kötü bir futbol sonrası zorlu deplasmanda 3 puan bırakması, takipçisi Aslan’ı havalara uçurdu. Şampiyonluk mücadelesinde 7 puan önde ilerleyen ezeli rakibinin, haftayı puansız kapatması, sarı kırmızılı futbolcuları bugünkü Vestel Manisaspor sınavı öncesi ateşlerken, ekstra moral verdi. İdmana zor çıktılar G.Saraylı futbolcular, dün 17.00’de idmanları olduğu ezeli rakiplerinin Rizespor ile oynadığı maçın ilk yarısını seyretti. Fenerbahçe’nin ilk 45 dakika sonunda soyunma odasına 2-0 mağlup gitmesiyle yüzleri gülen sarı kırmızılılar, ikinci yarıyı da takip etmek isteyince Gerets engeline takıldı. Belçikalı hoca, 17.00’ye koyduğu antremanı hatırlatıp, "Kendi işinize bakın" diyerek oyuncularını sahaya çıkardı. Sık sık Rize’deki maçın skorunu görevlilere soran sarı kırmızılı oyuncular, "F.Bahçe 2-1 yenildi" haberiyle büyük sevinç yaşadı. Kazanın sevinin Oyuncularıyla antrenman bitiminde bir toplantı yapan Gerets’in, "F.Bahçe yenildi. Onların kaybının değeri, biz bugün kazanırsak ortaya çıkar. Bu elimize geçen ikinci fırsat. Artık, bunu değerlendirmeliyiz. Geçen yılki fotoğrafı görüyorum. Bir kez daha o anı yaşamak istiyorum. Şimdi değil, kazandıktan sonra sevinin" dediği öğrenildi. Başkan Yardımcısı Adnan Polat ve yönetici Haldun Üstünel’in ise bugün öğle saatlerinde Florya’ya çıkarma yapması, oyuncuları motive etmesi bekleniyor. 20 maçlık yenilmezlik serisi Vestel Manisa ile bu akşam evinde karşılaşacak G.Saray’da, tek hedef galibiyet. Ligde 7 puan gerisinde bulunduğu F.Bahçe’nin Rize deplasmanından yenilgiyle dönmesiyle takım üzerinde artan baskıyı hisseden teknik direktör Eric Gerets, stresi azaltmaya çalışıyor. Sami Yen Stadı’ndaki 20 maçlık yenilmezlik serisini hatırlatan Belçikalı hoca, öğrencilerini motive etmeye çalışıyor. Dünkü son taktik idmanda da hücum organizasyonlarının üzerinde durdu. Defansın göbeğindeki Tomas ve Song’la özel olarak görüşen Gerets, Manisa hücumlarında daha dikkatli olmalarını istedi CARRUSCA’YA İLK 11 YOLU Hasan Şaş’ın formsuzluğunda Arda’yı sağ tarafa çekecek Belçikalı hocanın, Carrusca’yı ilk 11’e alması bekleniyor. Sarı-kırmızılılarda sakat Hakan Şükür, Cihan, Aydın ve M. Topal kadroda yer almazken, Ayhan’ın durumu maç saatinde belli olacak. Bu arada Vestel maçının Gerets açısından özel bir önemi var. Gönderileceği yönündeki haberlerin ardından ’yeni hoca adayı’ olarak gösterilen Ersun Yanal’ı bir kez deviren, bir kez de berabere kalan Belçikalı teknik adamın, Yanal’ın takımını yenip, yönetime de mesaj yollaması bekleniyor. Gerets: "Gerçekten motive edici" Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets: “Adnan Polat'ın, ‘Puan farkı 7 değil, 4’ sözü bizi motive etti, çok memnun olduk“ GS TV’ye konuştu... Galatasaray TV’deki ‘Teknik yorum’ programına katılan Sarı-Kırmızılı ekibin teknik direktörü Eric Gerets’ten çarpıcı sözler... Başkan Yardımcısı Adnan Polat’ın ısrarla dile getirdiği, “Ali Sami Yen Stadı’ndaki Fenerbahçe derbisini nasıl olsa kazanacağız. O yüzden puan farkı 7 değil, 4” sözlerine destek veren Belçikalı hoca, “Adnan Polat’ın söyledikleri bizi çok memnun etti. Gerçekten motive edici. Şampiyonluk için, Fenerbahçe’yi yenmek zorundayız” dedi. ‘Sadece şanssızdık’ Tecrübeli çalıştırıcı, şunları kaydetti: “Erciyesspor ve Kayserispor maçlarına defansif açıdan bakıldığında, gol yemediğimiz için çok memnunum. Gol atamadığımız için de üzgünüm tabii ki. Erciyes maçındaki değişiklikleri, bu karşılaşmanın bir de rövanşı olduğunu düşünerek yaptım. Kayseri karşısında çok pozisyon bulduk. Sadece şanssızdık. Hiçbir idmanımızı, hatta maçımızı izlemeden, kahvesini yudumlayarak yorum yapanların sözünü ciddiye almıyorum. ‘Sağbekte Cihan var’ “Deplasman maçlarında da çok pozisyon buluyoruz. Sağbekte sıkıntımız yok. Cihan gibi bir oyuncum var çünkü. Uğur’u, Arda örneğinde olduğu gibi, pişmesi için kiraladık. Başta Ali Yavaş olmak üzere, altyapıda görev yapan tüm antrenörlere teşekkür ediyorum. Arda, tecrübe kazanma ve performansının inişli çıkışlı olmasını hazmetmeyi öğrenme döneminde.” Gerets’in, A Milli Takım’ın Gürcistan mağlubiyetinden bahsederken, ‘Biz’ diye konuşması dikkat çekti. Aslan'ın zirve takibi Turkcell Süper Lig'de 20. haftanın kapanış maçında Galatasaray Vestel Manisaspor'u Ali Sami Yen'de konuk ediyor. V.Manisa teknik direktörü Ersun Yanal'ın geçtiğimiz haftalarda adının Galatasaray ile geçmesinden dolayı sarı-kırmızılı ekip ve teknik direktör Eric Gerets için bu maç ayrı bir anlam taşıyor. Ali Sami Yen Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Galatasaray, Vestel Manisaspor ile bugün oynayacağı karşılaşmayı kazanarak, zirve takibini sürdürmek istiyor. Sarı-kırmızılı ekipte, sakatlıkları bulunan Hakan Şükür, Cihan, Aydın ve Mehmet Topal bugünkü maçta forma giyemeyecek. Galatasaray: Mondragon Sabri Song Tomas Orhan Okan İnamoto İliç Arda Necati Ümit V.Manisaspor: Fevzi Ümit (Şener) Burak Kalabane Hakan Balta Borbiconi Selçuk Uğur Reinaldo Metin Holosko STAT: Ali Sami Yen YAYIN: Lig TV SAAT: 19.00 HAKEM: Bülent Yıldırım G.SARAY V.MANİSA'YA KARŞI ÜSTÜN Galatasaray ile Vestel Manisaspor takımları, Turkcell Süper Lig'de bugün 4. kez karşı karşıya gelecek. Lig tarihinde ilk kez geçen sezon karşılaşan iki ekip arasında geride kalan 3 maçtan 2'sini Galatasaray kazandı, 1'i ise berabere bitti. Geçen sezonki maçları Galatasaray, İzmir'de 4-1, İstanbul'da da 4-2'lik skorlarla kazanırken, bu sezonun ilk yarısında Manisa'da oynanan mücadele 2-2 bitti. GS - V.Manisa maçından notlar Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, Vestel Manisaspor karşısında Hasan Şaş'ın yerine sağ kanatta Okan'a forma verdi. Hasan Şaş ile birlikte Ayhan ve Carrusca da yedekler arasında yer aldı. Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları bulunan Cihan, Aydın, Mehmet Topal ve Hakan Şükür forma giyemedi. Vestel Manisaspor da ise affedilen Zelenka, Galatasaray'a karşı uzun bir aradan sonra yeniden formasına kavuştu. MANİSALI TARAFTARLAR GERİ DÖNDÜLER Maçtan önce Manisa'dan gelen 4 otobüs dolusu Vestel Manisaspor taraftarı, konuk ekibin daha önce bilet talebi bulunmaması nedeniyle geri dönmek zorunda kaldı. Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'dan taraftarları stada alması için ricada bulundu. Canaydın'ın bu talebi olumlu karşılamasına rağmen, emniyet yetkilileri daha önceden bildirilmemesi nedeniyle, konuk ekip taraftarlarının içeri alınmasını engelledi. Bu nedenle yeni açık tribündeki misafir tribünü de boş kaldı. "Haydi Ersun, başka kapıya" Galatasaraylı taraftarlar, gelecek sezon için takımın başına getirileceği şeklinde medyada haberlere konu olan Ersun Yanal'a tepki gösterdiler. Kapalı tribündeki taraftarlar, ''Sen bu takımı ancak CM'de yönetirsin'', ''Haydi Ersun başka Kapıya'', ''Tek aşkımız Galatasaray, yakışmaz Ersun Yanal'' diye pankartlar açtılar. FENERBAHÇE'YE TAŞ Galatasaraylı taraftarlar, Fenerbahçe'nin dün Çaykur Rizespor'a yenilmesiyle ilgili espriler de yaparken, ''Maçlar Lig TV'den, çaylar Rize'den'' diye pankart açtılar. Taraftarlar ayrıca, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın askerlik durumu hakkında tezahüratlar da yaptılar. Taraftarlar, ''Askerlik yaparsan, adam olursun, yapmazsan Fener'e başkan olursun...'' diye başlayan tezahürat yaptılar. Galatasaray taraftarları karşılaşmaya büyük ilgi gösterirken, tribünleri tıklım tıklım doldurarak takımlarını desteklediler. -PAF Ligi'nde oynanan karşılaşmayı Galatasaray 3-0 kazanmasını bildi. -Stat yetkilileri maçtan önce sahayı sulayarak, zeminin yumuşamasını sağladılar. -Galatasaray'dan geçtiğimiz sezon Vestel Manisaspor'a kiralık olarak transfer olan Arda, eski takım arkadaşları ile hocası Ersun Yanal ile soyunma odasında hasret giderdi. -Galatasaray Kulübü Futbol Şube Sorumlusu Adnan Polat'ın sağ elinin sarılı olması dikkati çekti. -Galatasaray'dan devre arasında Kayserispor'a kiralık olarak giden ve dünkü karşılaşmada Ankaragücü'ne 2 gol atan Özgürcan da Vestel Manisaspor maçını sakat ve yedek futbolcularla birlikte tribünde izledi. AÇIK TRİBÜN IŞIKLANDIRILDI Galatasaray'da yenilenen eski açık tribün, Vestel Manisaspor maçıyla birlikte aydınlatıldı. 1905 GSYİAD üyesi olan ve aydınlatma şirketi Pelsan'ın sahibi Reşit Göğüş'ün, Dernek Başkanı Doç. Dr. Teoman Cem Kadıoğlu'nun ricası üzerine projeyi bedelsiz olarak gerçekleştirdiği açıklandı. "Beğendiniz mi oyunu?" Galatasaray'da başkan Özhan Canaydın 4-0'lık V.Manisa maçının ardından yaptığı açıklamada kendisine soru soran muhabirlere "Beğendiniz mi oyunu?" sorusuyula cevap verdi. Canaydın gelecek hafta G.Antep deplasmanında da devamını getirmek istediklerini söylerken Asbaşkan Adnan Polat'ın farkın 1 puan olduğu konusundaki açıklamasına ise katıldığını söyledi. Canaydın'ın maç sonrası oldukça neşeli olduğu gözlerden kaçmadı. Gerets: "Şova kaçtık" Galatasaray'da teknik direktör Eric Gerets 4-0'lık Manisa galibiyetinin ardından Lig TV canlı yayınında sorulan "Galatasaray mı çok iyiydi? Yoksa V.Manisaspor mu kötüydü?" sorusuna; "Bizim rakibimizle ilgili birşey söylememiz yersiz olur. Oyundan bugün memnunum. Bir maç 3-0, 4-0 olunca çok daha rahat oynuyoruz. Daha farklı olabilirdi elbet, burada işler biraz şova kaçtı. Sonuç olarak bugün iyiydik" sözleriyle cevap verdi. Fenerbahçe ve Beşiktaşla oluşan zirve yarışı konusunda Gerets ilginç bir örnek verdi. Gerets "Biz aramızda bunu çok konuşuyoruz. Beşiktaş bizim için çok ciddi bir rakip." dedi. Gerets kendi ülkesinde bir atasözü olduğunu söylerek "İki köpek yarışırken üçüncü köpek de yarışa giriyorsa kemiği o arkadaki kapabilir" ifadelerini kullandı. Son olarak Belçikalı çalıştırı Ümit Karan'ın 4 golüyle ilgili olarak bir espri yaparak; "Keşke bu golleri bölüştürseydi, önümüzdeki hafta atsaydı" diyerek neşeli tavırlar takındı. Karan: "Küçükken atıyordum" Galatasaray - Vestel Manisaspor maçında attığı 4 güzel gol ile geceye damga vuran isim kuşkusuz Ümit Karan'dı. Karan maç sonrası yaptığı açıklamada attığı 4 golden sonra mutlu olduğunu ve bu formu ileride de sürdürmek istediğini söyledi. Karan Lig TV canlı yayınında "Daha önce 4 gol hiç attın mı?" sorusuna, "Küçükken bir maçta 4 gol atıyorduk tabi. Türkiye'de ilk defa 4 gol attım. Sezon başlarken de gol krallğı için iddialıydım. Şimdi form tutmaya başladım. İlerleyen haftalarda da umarım böyle olur" dedi" sözleriyle cevap verdi. Ümit Karan maçın centilmence geçtiğini söylerken, tüm oynayan oyuncuları tebrik etti. Son olarak Ümit Karan yarışta 3 takımın olduğunu ve mücadelenin sonuna kadar süreceğini söyledi. Taraftar Yıldırım'a sataştı Galatasaray, bu sezon 3. kez 4-0'lık galibiyet elde etti. Sarı-kırmızılılar, daha önce Kayserispor ve Sakaryaspor'u 4-0'lık sonuçlarla mağlup etmişti. ARDA GAZİANTEPSPOR MAÇINDA YOK Vestel Manisaspor karşılaşmasının 46. dakikasında sarı kart gören Arda, cezalı duruma düştü. Ligde 4. sarı kartını gören Arda, takımının gelecek hafta Gaziantepspor ile oynayacağı karşılaşmada forma giyemeyecek. MANİSASPORLULAR 21. DAKİKA İÇERİ GİREBİLDİ Manisa'dan gelen 4 otobüs dolusu taraftarı içeri almayan emniyet yetkilileri, stad dışında bulunan bir grup taraftara, maçın başlamasından sonra misafir tribününe girmesine izin verdi. Vestel Manisasporlu yaklaşık 100 kadar taraftar, maçın 21. dakikasından itibaren karşılaşmayı izlemeye başlayabildiler. |
"Nereye baksam Ümit" Superspor.com yazarlarından Osman Tanburacı Galatasaray'ın 4-0'lık Vestel Manisa galibiyetinin ardından maçı değerlendirdi. Tanburacının maç sonu değerlendirmesi; "Galatasaray güle oynaya sinirlenmeden, küfür yükselmeden -4trick- yaptı. Nereye baksam Ümit Karan'ı gördüm. Havadan vurdu, yerden vurdu hepsini attı. Vestel'in lambası patlamış, görüntü hiç yok. Ara ki bulasın! Bir tek Song hepsine yetti. Her iki takımın da orta sahası yolgeçen hanıydı. Goller yakalanan kontra toplarına filelere izdüşümüydü. Galatasaray içki içse bu kadar kafa yapamazdı. Durup dururken 4 gollü 3 puan? Adnan Polat'a göre 1 puan. Doğruyu söylemek gelirse önümdeki değil, arkamdakinden korkarım" Polat'tan 'espri' tepkisi! 4-0'lık Vestel Manisaspor maçının ardından Galatasaray Asbaşkanı Adnan Polat yaptığı açıklamada tepkisini ortaya koydu. Polat ezeli rakipleri Fenerbahçe'nin yaptığı açıklamaları kastederek yayınladığı açıklamaya cevap olarak; "Hiçbir şey söylemiyorum. Sadece diyeceğim 1 puandır. İnsanlar esprileri bile anlamıyor." dedi. Son olarak Polat Lig TV'nin canlı yayınında "Kaç puan fark var" sorusuna "Daha önce de söyledim. Bir puan var. İnsanlar esprileri anlamıyorlar" dedi. 4x4 Ümit Karan: 4-0 Turkcell Super Lig'in 20. hafta kapanış mücadelesinde G.Saray, Vestel Manisaspor'u, Ali Sami Yen Stadyumu'nda Ümit Karan'ın attığı 4 golle, 4-0 mağlup ederek, lider F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirdi. Karşılaşmanın başlamasıyla oyunu rakip sahaya yıkan Galatasaray'da Okan ilk 11'de forma şansı bulurken, Hasan Şaş, Ayhan ve Carrusca yedek soyundu. Maçın 11. dakikasında, bir hava topu mücadelesinde yerde kalan Necati'nin omuzunda ezilme olduğu ve 3 hafta sahalardan uzak kalacağı öğrenildi. Ayrıca Vestel Manisaspor'dan Kalabane'nin de maç sırasında omuzu çıktı. Maçın 26. dakikasında gecenin golcüsü Ümit, Arda'nın ortasına yaptığı kafa vuruşuyla takımını 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmada ilk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarının 54. dakikası oynanırken Vestel Manisaspor'un atağında hızlı çıkan G.Saray'da, sağ kanattan ceza sahasına giren Ümit Karan, takımını 2-0 öne geçirdi. Ümit Karan, 70. dakikada ise Vestel defansının hatasını affetmedi ve skoru 3-0'a taşıdı. Maçın kapanış golü yine Ümit'ten geldi. 73. dakikada kendisinin ve takımının 4. golüne imza attı. Vestel'de Şener 84. dakikada kırmızı kart görürken, Arda gördüğü sarı kartla haftaya oynanacak G.Antep maçı önesi cezalı duruma düştü. Ümit Karan attığı 4 golle ligde golle gol sayısını 12'ye çıkarttı ve F.Bahçeli Alex'i gol krallığı yarışında yakaladı. Karşılaşmada başka gol olmayınca G.Saray mücadeleden 4-0 galip ayrıldı. Bu galibiyetle G.Saray, F.Bahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indirmeyi başardı. MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) Turkcell Süper Lig maçında Galatasaray, Vestel Manisaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. 2. dakikada ceza sahası içinde topu önüne alan Ümit'in sol çaprazdan sert şutunda, meşin yuvarlak kaleye paralel olarak az farkla auta gitti. 26. dakikada sol çaprazdan Arda'nın orta olarak kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topu iyi takip eden Ümit, kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı filelere göndererek, Galatasaray'ı 1-0 öne geçirdi. 31. dakikada Okan'ın pasıyla ceza sahasına giren Hasan Kabze'nin falsolu plase vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fevzi'de kaldı. 36. dakikada Hasan Kabze'nin pasında ceza sahası sağ çaprazında topu önüne alan Ümit'in daralan açıya rağmen gelişine sert vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Fevzi'den döndü. Maçın ilk yarısı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğünde kapandı. MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 50. dakikada ceza sahası dışından Selçuk'un sert vuruşunda kaleci Mondragon, topu kornere çeldi. 53. dakikada Ümit Karan'ın pasında rakibinden güzel bir hareketle sıyrılan Arda'nın ceza yayı üzerinden yerden plasesinde top, yandan auta çıktı. 54. dakikada Ilic'in pasında ceza sahasında topu kontrol eden Ümit Karan'ın sağ çaprazdan yerden vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Fevzi'nin altından ağlarla buluştu. 2-0 58. dakikada Okan'ın uzun pasında topla ceza sahasına giren Ümit Karan'ın sol çaprazdan sert vuruşunda top, yandan auta çıktı. 68. dakikada ceza sahası dışından Hasan Kabze'nin sert vuruşunda kaleci Fevzi, 2 hamlede topu kontrol etti. 70. dakikada Vestel Manisaspor defansının hatasında Ilic'in müdahale ettiği top, Ümit Karan'ın önünde kaldı. Topla ceza sahasına giren Ümit Karan, kaleci Fevzi ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda meşin yuvarlağı aşırtma bir vuruşla Fevzi'nin üstünden ağlarla buluşturdu. 3-0 73. dakikada Hasan Kabze'nin pasında topla ceza sahasına giren Ümit Karan'ın sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak, ağlarla buluştu. 4-0 84. dakikada Vestel Manisaspor yarı alanında Ümit Karan'ı çekerek durduran Şener'e karşılaşmanın hakemi, ikinci sarı karttan kırmızı kartı gösterdi. Vestel Manisaspor, sahada 10 kişi kaldı. 88. dakikada ceza sahası dışından Uğur'un sert vuruşunda kaleci Mondragon, uzanarak tehlikeyi önledi. 90. dakikada Burak'tan sıyrılan Hasan Kabze'nin ceza sahasından vuruşunda kaleci Fevzi, topu kontrol etti. G.SARAY 4-0 V.MANİSA STAT: Ali Sami Yen HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Alper Ulusoy, Mustafa Sönmez GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan Ak, Okan, Inamoto, İliç (Ayhan dk. 82), Arda (Carrusca dk. 76), Necati (Hasan Kabze dk. 12), Ümit Karan YEDEKLER: Aykut, Hasan Şaş, Ferhat, Tolga TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets VESTEL MANİSASPOR: Fevzi, Okan, Burak, Ümit Bozkurt (Oğuz dk. 62), Kalabane (Borbiconi dk. 12), Selçuk, Uğur, Şener, Zelenka (Sezer dk. 82), Reinaldo, Holosko YEDEKLER: Bülent, Metin, Serkan Akın, Nizamettin TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal GOLLER: Ümit Karan (dk. 26, 54, 70 ve 73) KIRMIZI KART: Şener (dk. 84) (Vestel Manisaspor) SARI KARTLAR: Arda, Sabri (Galatasaray) Mondragon'un aklı karısındaydı Galatasaray'ın başarılı kalecisi Mondragon, Vestel Manisaspor karşısında iyi bir performans sergilerken, aklı hastanedeki eşindeydi. Eşi hastanedeyken maça çıkmanın stresli olduğunu belirten Mondragon, ''Eşim hastanede, doktor 'durumu iyi' diyor. Şimdi onun yanına gidiyorum. İnşallah yarın taburcu edilecek'' diye konuştu. Mondragon, ''Fenerbahçe ile aranızdaki puan farkı 4'e düştü, ne düşünüyorsun?'' şeklindeki soru üzerine, ''Puan farkı 4 değil, 1'' dedi. |
G.Saray hız kesmiyor! Turkcell Süper Ligi'nin 20. haftasını 4-0'lık Vestel Manisaspor galibiyetiyle kapatarak lider Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 4'e indiren Galatasaray, 21. haftada deplasmanda oynayacağı Gaziantepsor maçının hazırlıklarına ara vermeden başladı. Florya Metin Oktay Tesisleri'nde, Teknik Direktör Eric Gerets'in özel işleri için ülkesi Belçika'da bulunması nedeniyle antrenör Erdal Keser yönetiminde yapılan antrenmanda, sarı-kırmızılı futbolcuların dün akşam Vestel Manisaspor karşısında alınan farklı galibiyet sebebiyle morallerinin yüksek olduğu gözlendi. Vestel Manisaspor maçında ilk 11'de görev yapan futbolcuların rejenerasyon koşusu yapmakla yetindikleri idmanda, diğer futbolcular düz koşunun ardından pas ve top çalma çalışması yaptı. Antrenmanın geri kalan bölümünde futbolcuları 4 gruba ayıran antrenör Erdal Keser, dar alanda 2'ye 2 çift kale maç yaptırdı. Sarı-kırmızılı futbolcular aynı çalışmayı antrenmanın son bölümünde 4'e 4 gerçekleştirirken, çift kale maç sırasında hafif sakatlık geçiren Hasan Şaş, Emre ve Tolga teknik heyeti korkuttu. Dün akşamki maçta omzundan sakatlanarak karşılaşmanın ilk dakikalarında oyundan çıkmak zorunda kalan Necati'nin yanı sıra sakatlığı devam eden Hakan Şükür antrenmanda yer almazken, Okan, Orhan ve Tomas'ın da tesislerde masaj yaptırdığı öğrenildi. Sakatlığı devam eden Cihan kondisyoner eşliğinde çalışırken, Aydın ve Mehmet Topal da takımdan ayrı düz koşu yaptı. Bu arada, Galatasaray muhabirlerinden Pınar Argun'un doğum günü dolayısıyla meslektaşları pasta keserken, sarı-kırmızılı futbolcular da basın mensuplarının bulunduğu alana gelerek kendisini tebrik etti. Galatasaray'da yarın yapılacak bir günlük iznin ardından, çarşamba gününden itibaren Gaziantepspor maçının hazırlıkları sürdürülecek. "Geçmiş olsun Adriana Zamorano" Galatasaray Kulübü, eşinin rahatsızlığına rağmen Vestel Manisaspor maçında forma giyen kaleci Mondragon için teşekkür, eşi Adriana için de geçmiş olsun mesajı yayınladı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada,Mondragon'un eşi Adriana Zamorano'nun, hamileliğinin ikinci ayında düşük tehlikesiyle, sağlık kurulu nezaretinde Acıbadem Hastanesi'nde kontrol altına alındığı kaydedilerek, şu ifadelere yer verildi: ''Adriana Mondragon'un durumu iyi ve 2 gün istirahat verildi. Kalecimiz Faryd Mondragon'un, gün içinde yaşadığı zor ve sıkıntılı saatlere rağmen Vestel Manisaspor karşılaşmasında oynamak istediğini belirttiği ifade edildi. Mondragon'a özverisinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyor, sevgili eşi Adriana'ya geçmiş olsun diyor ve acil şifa diliyoruz.'' |
Fedakar Mondragon! Hamile olan eşi düşük tehlikesi nedeniyle hastaneye kaldırılmasına karşın Vestel Manisaspor maçında forma giyerek özveri gösteren kaleci Mondragon, ''Arkadaşlarımı maçta yalnız bırakmak istemedim'' dedi. Mondragon ve takımın menajeri Mustafa Turgun, birlikte çıktıkları Galatasaray TV'de, konuyla ilgili açıklamada bulundular. Turgun, isterse maça çıkmayabileceğini söyledikleri Mondragon'un, oynamakta ısrar ettiğini, eşinin de bu konuda ısrarlı olduğunu kendilerine söylediğini ifade ederken, Kolombiyalı kalecinin, eşi Adriana'nın sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendikten sonra takım toplantısına da katıldığını ve ardından maça çıktığını anlattı. Mondagon ise maç günleri rahatlamaya ve karşılaşmaya konsantre olmaya çalıştıklarını belirterek, ''Dün çok stresli bir öğleden sonra geçirdim. Çok şükür, doktor hayati bir tehlike olmadığını söyledi, ben de arkadaşlarımı yalnız bırakmak istemedim. Ben bu takımın bir parçasıyım. Dün işler kötü başladı, güzel bitti. Bunun için mutluyum'' dedi. Kolombiyalı kaleci, eşine tüm testlerin yapıldığını ve 10 günlük bir istirahat verildiğini, anne ve bebek açısından hayati bir tehlikenin bulunmadığını söyledi. Mondragon, Vestel Manisaspor galibiyetiyle ilgili görüşlerini dile getirirken de 4 maçtır gol yememelerinin takımı güven sağladığını, bu şekilde devam etmeleri durumunda şampiyonluk yarışında en şanslı aday olacaklarını ifade etti |
"Korkuya kapılacaklar" Ümit Karan’ın golleriyle Vestel Manisaspor’u 4-0 yenerek lider F.Bahçe ile puan farkını 4’e indiren G.Saray şimdiden şampiyonluk havasına girerken, oynanan futbol ve alınan sonuç teknik heyetin yüzünü güldürdü. Sarı kırmızılı takımın teknik direktörü Erik Gerets ile yardımcısı ve sağ kolu Erdal Keser, alınan bu galibiyetin önemine değinirken, "Biz kazandıkça, birileri ıstırap çekecek, kahrolacaklar" diyerek F.Bahçe ve Beşiktaş’a gönderme yaptı. Şampiyonluk şanslarının en az rakipleri kadar fazla olduğunu belirten Gerets, şunları söyledi: "Bizim iyi oynayıp kazanmamız birilerine ıstırap çektirecek, kıskanacaklar. Arkalarındaki tehlikeyi hissetmeye başlayınca korkuya kapılacaklar. Bu, pek tabii normal bir durum. ’Acaba geçen yılki derdi bu yıl da çekecek miyiz?’ diyerek bir telaş, bir heyecan içine girecekler. Bizim oynadığımız futbol, birilerini tabii ki uzak diyarlara götürüp getirecektir." 4 maçtır kalemiz kapalı Takım olarak çok iyi olduklarının altını çizen Belçikalı hoca, "Defansımız eski gücüne kavuştu. Bir ara o bölgede sıkıntılar çekiyor, yan toplar strese girmemize neden oluyordu. Son dört maçtır kalemizde gol görmüyoruz. Arkayı sağlama aldıktan sonra korkmaya gerek yok. Ben ve ekibim bunun mutluluğunu yaşıyoruz" dedi. Bir futbol takımında bazı şeylerin iyi işlemesi gerektiğini anlatan Gerets, uyulması gereken kuralları 4 maddede topladı. Belçikalı teknik adam, "1-Futbolcu, teknik adamına, 2-Teknik adam, futbolcusuna, 3-Yönetim, işverenlerine, 4-Taraftar, takımına karşı sorumludur. Ve görevlerini iyi yaptıkları sürece ortada sorun olmaz. İşte bu 4 şifre, bir takımın var oluşunu anlatır. Bu da ekibin ruhunu ortaya koyar ki, başarı da kendiliğinden gelir" diye konuştu. Orta sahada şans verdiği Okan ve Inamoto’nun işlerini iyi yaptığını vurgulayan Gerets, 4 golün tamamını atan Ümit’e de övgüler yağdırdı. Belçikalı teknik adam, "Ümit’in kazandığı topları gol yapması kadar güzel bir şey olamaz. Bu maçta kendine geldi" diye konuştu. "Camianın inancını artırıyor" Cumhuriyet Gazetesi'nden Nevzat Dindar son günlerde Galatasaray teknik direktörü Eric Gerets ve ikinci başkan Adnan Polat hakkında çıkan haberlerin neticesinde Gerets ile konuştu ve bilinmeyenleri onun ağzından öğrendi. Vestel Manisa maçı Galatasaray için büyük önem taşıyordu. Sarı - Kırmızılılar, kazanırsa kendi deyimleriyle puan farkını 1'e indirecek (F.Bahçe maçı oynanmadan kazanılmış sayılıyor) şampiyonluk umutlarını arttıracaktı. Üstelik de Ersun Yanal'ın çalıştırdığı takıma karşı alınacak galibeyet Eric Gerets için de farklı anlamlar ifade ediyordu. Çünkü, Yanal önümüzdeki sezon Gerets'in yerine düşünülen isimdi. G.Saray farklı bir galibiyete imza atarken, Belçikalının yaşadığı mutluluk gözlerinden okunuyordu.Yönetimden izin ülkesine giden Gerets'i aradık..Şampiyonluğa inanmış bir profil çizdi. Sonra da sözlerine, Adnan Polat 'ı överek başladı..."Polat takımı çok iyi motive ediyor. Bu noktada kendisini yanımızda görmek çok güzel. Fenerbahçe'nin kaybetmesinden sonra da takımla birlikte öğle yemeğinde biraraya geldik. Gerçi her hafta bu tarz toplantılar yapıyoruz. Dün (önceki gün) oyunculara alınacak 3 puanın önemini anlattı. Sonuçta da böyle bir yönetici işimizi kolaylaştırıyor. Açıklamaları da camianın inancını arttırıyor." Gerets, 4 gollü galibiyet için ise şunları söylüyor..."Biz biliyoruz ki Türkiye'nin en iyi takımıyız. Bu yüzden de saha ve hava şartları iyi olduğu sürece, günümüzde olursak bizi kimse durduramaz ." Ligin 2. yarısında özellikle savunmada doğru işler yaptıklarını belirten, Belçikalı çalıştırıcı şöyle devam ediyor..." Önceki maçlarda gol kaçırma rekoru kırıyorduk. Manisa karşısında aldığımız farklı galibiyet moral olacaktır. İkinci yarıyla birlikte defansın ortası sağlamlaştı. Böyle olunca bütün takım çok rahat oynuyor. Orhan eski günlerine dönüş sinyali veriyor. Sabri formda. En önemlisi de Mondragon profesyonellik dersi verdi. İnamoto'yu oynattığımız için yoğun eleştiriler alıyoruz. Ancak İnamoto'nun nasıl yararlı bir oyuncu olduğunu herkes gördü. . Ben bu takımın başında kalırsam, İnamoto da kalır ." Gerets, Vestel Manisa karşısındaki hırslı görüntüsünü ve Ersun Yanal'la ilgili olarak da şöyle konuşuyor: "Fenerbahçe yenildiği için kazanmak zorundaydık. Çünkü Kayseri'de 2 puan bırakmıştık. Daha fazla puan kaybı yaşamamalıydık. Şansımızı iyi kullanmak zorunda olduğumuzu bildiğimiz için hepimiz iyi motive olmuştuk. Ersun Yanal konusunda konuşmak istemiyoruz. Kulağıma bazı şeyler geliyor. Ancak bunlara alışığım. Sadece Türkiye'de değil, her yerde bu tarz iddialar ortaya çıkar . " Belçikalı teknik adam son olarak kendisine birkaç teklif geldiğini söyleyerek, "Ancak benim amacım burada kalmak. İkinci şampiyonluğu kazandıktan sonra, Şampiyonlar Ligi'nde taraftarımızın yüzünü güldürmek istiyoruz " şeklinde konuştu Ümit Karan kimi örnek alıyor? Vestel Manisaspor filelerini 4 kez havalandıran Ümit Karan, sıradışı gollere imza atmaya devam ediyor. Her gün idmanlarda farklı gol vuruşları çalışan Ümit'e takım arkadaşları bile hayret ediyor. Ümit, "Sıradan gol atmayı sevmiyorum. Bazen çok iyi goller atıyorum bazen de dağlara taşlara vuruyorum." diyor. Şampiyonluk hesapları yapan Galatasaray'ın Vestel Manisaspor'u 4-0 yendiği karşılaşmada 4 kez fileleri havalandırarak dikkatleri üzerine çeken Ümit Karan, futbol hayatında ilk kez bir maçta 4 gol attı. Sahada futbol oynamaktan çok, gol atmaya odaklanan Ümit, attığı sıra dışı gollerle de dikkat çekiyor. Normal bir golcüden çok farklı özellikler taşıyor Ümit Karan. Kafasında sadece gol atmak var. Bu yüzden daha meşin yuvarlakla buluşmadan yapacağı gol vuruşunu kafasında tasarlıyor. Topun geliş açısına göre kendisini ayarlamayı iyi biliyor. Her şartta topa vurduğu için bazen süper gollere imza atıyor, bazen de çok komik vuruşlar yapıyor. Bu özelliğini şöyle anlatıyor Ümit: "Ben kendime çok güveniyorum. Özellikle atacağım gollerin güzel olmasını istiyorum. Çok farklı gol vuruşları deniyorum. Böyle olunca ortaya inanılmaz gol vuruşları çıkabiliyor. Bazen de tabii şutlarım dağlara taşlara gidiyor." 'Küçüklüğümde hem daha iyi hem de daha çok goller atardım.' diye konuşan tecrübeli golcü, özellikle antrenmanda çok farklı gol denemeleri üzerinde durduğunu söylüyor. Bunların bir kısmını sahada uygulamış; bir kısmını ise henüz uygulama fırsatı bile bulamamış. Gol vuruşlarındaki sıra dışı özelliği takım arkadaşlarının da gözünden kaçmıyor. Sarı-Kırmızılı takımın bir diğer golcüsü Necati Ateş, "Siz Ümit Karan'ı bir de antrenmanda görseniz. İnanılmaz vuruşlar yapıyor. Biz bile şaşırıyoruz onun gol vuruşlarına." diyor. Ayhan Akman ise onun farklı bir golcü olduğunu şu cümlelerle ortaya koyuyor: "Çok cesur bir golcüdür. Pozisyona girmekten ve kaleye şut atmaktan asla korkmaz. Olmadık yerlerden olmadık şekilde şut atar. Bazen çok kötü vuruşlar yapsa bile moralini hiçbir zaman bozmaz. Hemen yenisini dener." Bir dönem Ümit Karan ile birlikte futbol oynayan bugün ise yorumculuk yapan Hakan Ünsal da, "Ümit hayatımda gördüğüm çok farklı golcülerin başında geliyor. Antrenmanlarda vücudunun her yeriyle gol atmaya çalışırdı." şeklinde anlatıyor Ümit Karan'ı. GERD MÜLLER'İ ÖRNEK ALIYOR Ümit Karan, golcü olarak kendisine Almanların ünlü golcüsü Gerd Müller'i örnek alıyor. Futbola Almanya'da başlayan golcü için Müller, tam bir kaleci katili. Geçen yıl V.Manisaspor'a attığı golü ise Van Basten'in Rusya'nın ünlü kalecisi Dasaev'e attığı golden daha güzel buluyor: "Eğer ben o golü Avrupa'da atsaydım jenerik olurdu. Ligde attığı için pek insanların dikkatini çekmedi." ifadesini kullanıyor. Son haftalarda takım olarak iyi futbol oynadıklarını söyleyen Ümit Karan, şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ın da iddialı olduğunu belirtiyor. Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor'a yenilmesinden sonra ligin farklı bir havaya büründüğünü dile getiren Karan, "Üç takım şimdi şampiyonluk için potaya girdi. Bence bu yarış ligin sonuna kadar devam edecek. Şu anda en iyi futbolu biz oynuyoruz. Bakalım sezon sonunda ne olacak?" diyerek ligin sürprizlere açık olduğunu ifade ediyor. |
Mondragon'dan F.Bahçe'ye mesaj Eşi Adriana’nın rahatsızlığı nedeniyle zor anlar yaşayan, teknik heyet ve yöneticilerin izin vermesine rağmen sahaya çıkmayı tercih eden Mondragon’dan, Sarı-Kırmızılı taraftarlara umut dolu mesajlar... Eşinin durumunun daha iyiye gittiğini görünce maça çıktığını söyleyen Kolombiyalı file bekçisi, “Sağ olsunlar, yöneticiler, teknik ekip, takım arkadaşlarım hatta kulüpte çalışan personel benimle ilgilendiler, yardımcı oldular. Bu yakınlık beni çok ama çok mutlu etti” dedi. ‘Okan&İnamoto harika’ Deneyimli eldiven kendisine gösterilen dostluk sayesinde sahada hiç tedirgin olmadan mücadele ettiğini sözlerine ekleyip, şunları kaydetti: “Bizdeki aile ortamı kimsede yok. Takım ruhu bizi mutlu sona götürecektir. Şampiyonluğun en büyük adayıyız. Sezonun ilk yarısında çok gol yemiştik. İkinci yarıda bunu telafi ediyoruz. Bu, sadece benim değil, tüm takımın başarısı. Özellikle Vestel maçında Okan ile İnamoto harika oynadılar.” Cim Bom gol yemiyor Ligin ilk yarısında kalesinde 20 gol gören Galatasaray, ikinci yarıda kalesini gole kapadı. Ligdeki Ankaraspor, Kayserispor ve Vestel Manisaspor maçlarında gol yemeyen Sarı-Kırmızılılar, Fortis Türkiye Kupası Çeyrek Finali’nin ilk ayağında da Erciyesspor’a gol atma şansı tanımamıştı. Cim Bom’un özellikle tek ön libero ile oynadığı maçlarda daha başarılı performans göstermesi dikkatlerden kaçmadı. Belçikalı hoca özellikle Okan Buruk’un mücadelesinden çok memnun. Japon İnamoto da, Ege temsilcisi karşısında hatasız oynadı, galibiyete büyük katkı sağladı. Sezgin iddialı konuştu! Galatasaray'ın, Vestel Manisaspor'u 4-0 yenerek lider Fenerbahçe ile puan farkını 4'e indirmesi, sarı - kırmızılılarda şampiyonluğa olan inancı biraz daha güçlendirdi. Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin, ezeli rakipleriyle puan farkını kısa süre içinde kapatacaklarını belirterek iddialı açıklamalar yaptı. Cim-Bom'un, Vestel Manisa karşısında aldığı galibiyetle şampiyonluğa biraz daha yaklaştığını vurgulayan Sezgin, "Bu haftadan sonra bizi kimse tutamaz. Dört puanlık farkın yakında kapanacağına inanıyoruz. Yönetim, teknik heyet, futbolcular ve taraftarlarımızla şampiyonluk için tek yürek olup kenetlendik" ifadesini kullandı. 'İstedikleri olmadı' Geçen sezon da benzer bir süreç yaşadıklarını hatırlatan Adnan Sezgin şöyle devam etti: "Sezon başından beri şampiyonluğa olan inacımızı ve takımımıza olan güvenimizi bir an olsun bile kaybetmedik. İnandık ve çalıştık. Şimdi bunun karşılığını almaya başlıyoruz. Bizimle çok uğraşıldı, ama istedikleri olmadı. Bilakis, bu spekülasyonlar bizi daha da hırslandırdı, güçlendirdi. Teknik heyetle uyumlu bir şekilde çalışıyoruz ve sonuna kadar yolumuza devam edeceğiz." Karan'a övgü yağdırdı Sezgin, Vestel Manisa maçında 4 gol atan Ümit Karan için ise ayrı bir parantez açtı. Futbol A.Ş. Genel Müdürü, "Ümit Karan ülkemizin en büyük golcülerden biri. Zaten bizim en önemli avantajımız, Türkiye'nin en kaliteli golcülerine sahip olmamız. Ümit'le üç yıllık sözleşme yenilememizin gerekçesini günler geçtikçe herkes daha iyi anlayacak" diye konuştu. G.Saray kalesini gole kapadı Ligde Fenerbahçe'nin 4 puan gerisinde şampiyonluk mücadelesini sürdüren Galatasaray, ikinci yarının başlangıcından itibaren kalesini gole kapadı. Sezonun ikinci yarısına seyircisiz oynanan Ankaraspor maçıyla başlayan ve bu karşılaşmada 2-0'lık net bir galibiyet alan Galatasaray, ''Gol yememe'' serisine de başladı. Daha sonra Kayseri Erciyesspor ile Fortis Türkiye Kupası karşılaşmasına çıkan ve deplasmanda 0-0'lık beraberlik alan sarı-kırmızılılar, Kayserispor ile hemen ardından oynadıkları Turkcell Süper Lig'de de aynı skorla sahadan ayrıldılar. Galatasaray, ligin dişli ekiplerinden Vestel Manisaspor ile geçtiğimiz hafta sonunda oynadıkları karşılaşmadan da 4-0'lık net bir sonuçla ayrılınca, ikinci yarıdaki gol orucunu da sürdürmüş oldu. |
Ümit Karan'dan bir ilk! Turkcell Süper Lig'in 20. haftası sonunda Ümit Karan, bu sezon bir maçta 4 gol kaydederek, bir ilke imza attı. Ümit Karan, Vestel Manisaspor ile yapılan maçta filelere 4 gol bırakmayı başardı ve bu sezon bir maçta rakip kaleye en fazla gol atan oyuncu unvanını şimdilik eline geçirdi. -3'ER GOL ATANLAR- Ümit Karan'ı, 3'er golle Fenerbahçe'den Alex ve Deivid, Beşiktaş'tan Bobo ve Nobre, Vestel Manisaspor'dan Rafael ve Zelenka ile Antalyaspor'dan Coşkun izledi. Fenerbahçe'nin Kayseri Erciyesspor'u 6-0 yendiği maçta Alex, rakip ağları 3 kez havalandırmayı başardı. Yine sarı-lacivertlilerin tartışılan futbolcusu Deivid de deplasmanda 3-2 kazandıkları Vestel Manisaspor maçında 3 gole imza atarak, takımını galibiyete taşıdı. Beşiktaş'ın Türk statüsüne geçen Brezilyalı futbolcusu Mert Nobre ile Bobo da takımına bir maçta 3 gol kazandıran oyuncular. Nobre, İstanbul'daki Vestel Manisaspor maçında, Bobo da Antalya'da 4-4 biten karşılaşmada 3 gol birden atma başarısını gösterdi. Ligin ilk yarısının son bölümlerine kadar başarılı bir performans çizen Vestel Manisaspor'da ise Zelenka ve Rafael de 3 gollü oyuncular arasında yer aldı. Çek futbolcu Zelenka Kayseri Erciyesspor'u 5-1 yendikleri mücadelede, Türk statüsüne geçen futbolcular kervanına katılan Rafael ise Ankara'da Gençlerbirliği'ni 5-0 mağlup ettikleri karşılaşmada rakip ağları 3 kez sarstı. Antalyaspor'un tecrübeli futbolcusu Coşkun, Beşiktaş ile 4-4 berabere sona eren maçta siyah-beyazlı ekibin kalesine 3 gol bırakmayı başardı. -VESTEL MANİSASPOR İLAÇ OLDU- Vestel Manisaspor, Ümit Karan, Deivid ve Nobre'nin gollerini attıkları takım olma özelliğini taşıyor. Ege temsilcisine, sarı-kırmızılı futbolcu Ümit 4 gol atarken, Fenerbahçeli Deivid ve Beşiktaşlı Nobre ise 3'er golle ağları havalandırdı. -2 GOL ATANLAR- Turkcell Süper Lig'de 20. hafta sonunda bir maçta 2 gol atan 20 oyuncu da istatistiklerde yer aldı. Bu futbolcular arasında Trabzonspor'dan Ersen Martin, Ankaragücü'nden Bebbe, Konyaspor'dan Tayfun ve Gaziantepspor'dan Diawara ikişer maçta da 2 gol atma başarısını gösterdi. Ligde şu ana kadar yapılan maçlarda 2'şer gol atan futbolcular, takımları, oynadıkları karşılaşmalar ve sonuçlar şöyle: Maç Sonuç Futbolcu Takımı ------------------------------------------------------------------ Fenerbahçe-Antalyaspor 4-2 Lugano Fenerbahçe Fenerbahçe-Kayserispor 4-1 Alex Fenerbahçe Konyaspor-Ankaraspor 2-2 Jaba Ankaraspor Beşiktaş-Gaziantepspor 2-1 Bobo Beşiktaş Beşiktaş-Konyaspor 3-1 Burak Yılmaz Beşiktaş Beşiktaş-Trabzonspor 2-3 Ersen Martin Trabzonspor Bursaspor-Sakaryaspor 3-1 Zafer Biryol Bursaspor Bursaspor-Vestel Manisaspor 4-0 Burak Akdiş Bursaspor Ankaragücü-Çaykur Rizespor 2-0 Bebbe Ankaragücü Konyaspor-Çaykur Rizespor 2-0 Tayfun Konyaspor Denizlispor-Gençlerbirliği 1-3 Isaac Gençlerbirliği Sakaryaspor-Denizlispor 1-2 Kratochvil Denizlispor Konyaspor-Denizlispor 5-1 Tayfun Konyaspor Galatasaray-Kayserispor 4-0 İliç Galatasaray Galatasaray-Gaziantepspor 2-2 Diawara Gaziantepspor Trabzonspor-Galatasaray 3-1 Ersen Martin Trabzonspor Kayseri Erciyesspor-Galatasaray 1-2 Ümit Karan Galatasaray Galatasaray-Sakaryaspor 4-0 Hasan Kabze Galatasaray Gaziantepspor-Ankaragücü 2-2 Diawara Gaziantepspor Vestel Manisaspor-Gaziantepspor 4-1 Holosko Vestel Manisaspor Trabzonspor-Gaziantepspor 2-0 Ceyhun Trabzonspor Kayseri Erciyesspor-Kayserispor 0-4 Gökhan Kayserispor Ankaragücü-Kayseri Erciyesspor 4-1 Bebbe Ankaragücü Ankaragücü-Kayserispor 0-4 Özgürcan Kayserispor |
"Ulusoy isterse gider" Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Fenerbahçe Kulübü'nün UEFA Kupası'ndaki AZ Alkmaar maçını izlemeye gideceğini söyleyen Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'a karşı yayınladığı bildiriyi, üzücü bulduğunu söyledi. Delta Ofis Mobilya tarafından Swissotel'de düzenlenen ''Ayın ve Yılın Hakemi'' jüri toplantısına konuk olarak katılan Özhan Canaydın, burada davetlilerin sorularını yanıtladı. Fenerbahçe Kulübü tarafından Haluk Ulusoy'un AZ Alkmaar maçına gelmemesinin daha uygun olacağı yönünde yaptığı açıklamanın hatırlatılması üzerine Canaydın, ''Futbol Federasyonu Başkanı, Türkiye'de futbolun başındaki insandır. Bu gelişmeye yorum yapmıyorum. Felsefeme çok aykırı olduğu için yanıt vermeyeceğim. Federasyon başkanı gitmek istediği her maça gider. Önceden haber verme ihtiyacı da yoktur. Protokol tribünü Türkiye'de devletin kontrolündedir. Böyle bir bildiriyle federasyon başkanının muhatap olması üzücü. Değerlendirme yapılması imkansız ve mantıksız. Türkiye'de futbolun başındaki insan bir kulübün Avrupa kupası maçına gidemiyorsa üzücü olur. Bu durumun düzeleceğini düşünüyorum'' dedi. -''AZİZ YILDIRIM İLE SORUNUM YOK''- Ezeli rakipleri Fenerbahçe ile aralarının her geçen gün daha keskin çizgilerle ayrıldığı şeklindeki bir soru üzerine Özhan Canaydın, kendisinin bu şekilde düşünmediğini belirterek, şunları söyledi: ''Ankaraspor Başkanı Hilmi Gökçınar'ın düğününe davet edildik Ankara'da. Sordum, 47 numaralı masada Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüp başkanları olarak bir aradayız. Gittiğimde Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören gelmişti. Biz tokalaştık öpüştük ve oturduk. Daha sonra öğrendim Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım masasının değiştirilmesini isteyerek bir arkamızdaki masaya oturmuş. Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin'le selamlaşmak üzere o masaya gittiğimde ise Aziz Yıldırım oradan ayrıldı. Benim bir sorunum yok. Her zaman elimi uzatır, her zaman sarılırım. Bu işleri fazla zorlamamak lazım. Hata yapan da zamanla doğruyu bulur. Birbirimizin maçlarına da yine gideriz ama önce yaralarımızı saralım, çolak ya da bacaksız kalmayalım.'' Canaydın, Turkcell Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı için de, önemli bir mücadele yaşadıklarını kaydederek, ''Geçen sezon da ilk yarıyı rakibimizin gerisinde tamamlamıştık. İnanıyorum ki tarih tekerrürdür. Bu sene inşallah yine hedefimize ulaşırız'' ifadesini kullandı. -''İSTEMEDİĞİMİZ OLAYLARI SALONLARDA GÖRMEYE BAŞLADIK''- Canaydın, Galatasaray ve Fenerbahçe bayan voleybol takımlarının hafta sonu yaptığı maçta yaşanan olaylar ile daha önceki benzeri olayların nasıl önlenebileceği sorusu üzerine, kendisinin de bu durumdan rahatsız olduğunu dile getirdi. Salon sporlarının daha seviyeli olduğu düşünülerek bugünlere gelindiğini vurgulayan Canaydın, ''Hiç olmasını istemediğimiz olayları artık salonlarda görmeye başladık. Eşimle Ahmet Cömert Spor Salonu'nda bir maça gitmiştik. Eşimi hemen geri gönderdim, kendim de devre arasında ayrıldım. Artık eşimle bir maç dahi seyredemiyoruz. Olaylar böyle bir hal aldı. İnşallah önlemler alabiliriz. Artık salona kadar gelen bu barbarlığın önünde kim duracak düşünemiyorum. Kendi seyircimiz içinden seçtiğimiz 300-350 kişiyle devre arasında bir rehabilitasyon toplantısı yaptık. Son maçlarımızda etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ne kadar enerjimiz yeter bilmiyorum ama kötüye gidiş var'' şeklinde konuştu. -ÇUBUKÇU'YA TEŞEKKÜR- Galatasaray'ın hafta sonu 4-0 galip geldiği maçta Vestel Manisaspor Kulübü Başkanı Haluk Çubukçu'nun kendisini tebrik ettiğini dile getiren Canaydın, yaşadığı mutluluğu anlatarak, şunları söyledi: ''Fenerbahçe maçında yediğimiz goller sonrası Aziz Yıldırım'ı tebrik etmem nedeniyle ağır eleştirilere maruz kaldım. Aldığım fair play ödülü alay konusu oldu. Son Vestel Manisaspor maçında attığımız her golün ardından ise değerli başkanları Haluk Çubukçu beni tebrik etti ve elimi sıktı. Kulüpler Birliği ve Galatasaray Kulübü Başkanı olarak kendisine canı gönülden teşekkür ediyorum. Yürüdüğüm yolda candan bir arkadaşı yanımda gördüm.'' Ayrıca, başkanlığını yürüttüğü Kulüpler Birliği'ne yöneltilen eleştirilerin gerçekleri yansıtmadığını vurgulayan Özhan Canaydın, ''Kulüpler Birliği'nin misyonunu tamamladığını söylemeye kimsenin hakkı yok. Başkanlar düzeyinde yüzde 95 katılımla gerçekleşiyor. Kulüpler Birliği dağılmaz. Ama mutlaka vakıf senedinin değişmesi lazım. Şu anda sadece tavsiye kararı alabiliyor'' dedi. Canaydın, TSYD Kupası maçlarının yeniden hayata geçirilmesiyle ilgili olarak, ''Ben hep bu organizasyona sıcak baktım. Ama zamanlama olarak benim de tenkitlerim oldu. Teknik ekipler, sezonun hemen başında böyle zorlu maçlar yapmaktan kaçınıyorlar. Acaba devre arası olabilir mi? Tabii TSYD bu organizasyona ciddi para ödülü koyarsa kendisi kazanır ve takımlar da daha yatkın olur'' diye konuştu. -HAKEMLERE ÖDÜL- Delta Ofis Mobilya Ayı ve Yılın Hakemi jüri toplantısında, eylül ayının hakemi seçilen Aytekin Durmaz, ekim ayının hakemi seçile Vedat Yüksel ve kasım ayının hakemi seçilen Hüseyin Göçek ödüllerini aldılar. Gecede, kasım ayının hakemi olarak Fırat Aydınus ile Bülent Yıldırım da aldıkları 15'er oyla birinciliği paylaştılar. |
Galatasaray'da izin günü Turkcell Süper Lig'de Gaziantepspor maçı hazırlıklarına dün başlayan Galatasaray, bugünü izinli geçirdi. Şampiyonluk yolundaki en büyük rakipleri Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor deplasmanında yenildiği haftayı 4-0'lık Vestel Manisaspor galibiyetiyle kapatarak büyük moral kazanan sarı-kırmızılılar, yarın yapacakları idmanla Gaziantepspor maçının hazırlıklarını sürdürecekler. |
Arda'ya yasak geldi! Galatasaray'ın genç yıldızı Arda Turan'ın performansında yaşanan düşüş sonrası hem sarıkırmızılı yönetim hem de teknik direktör Erik Gerets harekete geçti. Yönetim ile Belçikalı hoca bazı yasaklar getirerek, Arda'yı koruma altına almaya planladı ve bunun için çalışmalara başladı. 20 yaşındaki futbolcuya yapılan ilk uyarı basın ile fazla konuşmaması yönünde. REKLAM DA YASAKLANDI Arda'ya, ikinci bir emir gelene kadar yazılı ve görsel basına röportaj verme yasağı getirildi. Samimi tavırlarıyla medyada çok fazla popüler olmaya başlayan Arda Turan'ın, yine ikinci bir emir gelene kadar reklam filmlerinde oynaması da yasaklandı. Şaş'tan insanlık dersi! Milliyet Gazetesi'nin 14 Şubat tarihli bugünkü sayısında Erhan Telli'nin haberine göre; Galatasaray'ın yıldız oyuncusu, yeşil sahaların ele avuca sığmayan hırçın çocuğu Hasan Şaş, yardımseverliği ve insanlığı ile bir kez daha takdir topladı. Gaziantepspor deplasmanı öncesinde verilen izin gününde, eşi Sibel ve minik oğlu Yusuf Deniz ile birlikte Florya'da bir restoranda kahvaltı yapan yıldız oyuncu, evine dönerken başından geçen bir olayla, insanlığın henüz ölmediğini kanıtlamış oldu. Kahvaltı sonrasında aracına binen ve evine doğru yola koyulan yıldız futbolcu, hemen önünde bir minibüsle özel bir aracın yaptığı kazayı görerek, arabasını durdurdu. Hasan Şaş kaza sonucunda özel araçta kanlar içinde ambulansın gelmesini bekleyen 4 yaşındaki küçük bir çocukla annesinin imdadına yetişti. Çevredekilerin şaşkın bakışları arasında insanlık dersi veren milli oyuncu, çağrılan ambulansın gelmesini beklemeden, talihsiz çocuğu ve annesini jipine bindirerek Yeşilköy İnternational Hospital'in acil servisine götürdü. İlk müdahele sırasında kazazedelerin başında duran ve hayati tehlikeyi atlatmalarıyla büyük mutluluk yaşayan Hasan Şaş'ın daha sonra 'Geçmiş olsun' dileklerini ileterek hastaneden ayrıldığı öğrenildi. Hasan'ın, 1 yaşındaki oğlu ve eşinin yanında böyle bir davranışta bulunması ise acil servisteki personeli doktorları da kendisine hayran bıraktı. Yıldız futbolcu, yaptığı davranışın abartılmaması gerektiğini söyleyerek, "Benim yerimde kim olsa, aynısını yapardı. Benim de bir oğlum var. Böyle kazalar hepimizin başına gelebilir" ifadesini kullandı. "Farkı 4 olarak söylemeyin" Galatasaray'da lider Fenerbahçe ile aradaki puan farkının 4 olmasına karşın, futbolcuların farkı 4 olarak söylemeleri yasaklandı. Talihsiz bir sakatlık yaşayan golcü oyuncu Necati Ateş'in GS televizyonuna yaptığı 'Oynanmamış bir maçı kazanmış gibi göremem' açıklamasının ardından futbolcuları bu konuda uyaran idareciler, herkesten farkın 1 olduğunu düşünmelerini istedi. Bu arada sarı-kırmızılılar'da Gaziantep deplasmanı öncesinde futbolculara bir günlük izin verilirken, sakat oyuncuların mesaisi devam etti. Kaptan Hakan Şükür, Cihan, Aydın, Mehmet Topal ve Necati tesislere gelerek çalışmalarını sürdürdüler. Antep maçı için çalışmalara bugün yapılacak antrenmanla devam edilecek. |
SELAM BENDE YENİ ÜYE OLDUM HERKESE SELAM... |
Necati'nin en kötü dönemi Galatasaray'a 2003-2004 sezonunun devre arasında transfer olan golcü futbolcu Necati Ateş, bu sezon sarı-kırmızılı formayla en kötü dönemini geçiriyor. Üste üste yaşadığı şanssız sakatlıklarla formasından uzak kalan ve teknik direktör Erik Grets'in de forvette Hakan Şükür-Ümit Karan ikilisinin ardından düşündüğü tecrübeli oyuncu, bu sezon beklenenden çok uzak bir görüntü çizdi. Bu sezon 20 haftası geride kalan Turkcell Süper Lig'de ancak 9 maçta forma giyebilen, yalnızca 10 dakika sahada kalabildiği Vestel Manisaspor maçında da bu kez omzundan sakatlanarak 3 hafta daha takımdan ayrı kalacak olan Necati, sahada kaldığı toplam 309 dakikada, ligde Galatasaray'a sadece 1 gol kazandırabildi. Galatasaray'a transfer olduğu 2003-2004 sezonu ikinci yarısında dahi 14 maç oynayarak 9 kez rakip fileleri havalandıran, geçen sezon 30 maçta 18 gol bularak şampiyonluğun önemli mimarlarından biri olan Necati, bu sezon adeta hayal kırıklığı yaşadı. -NECATİ'NİN GALATASARAY'DA LİG PERFORMANSI- Necati Ateş'in Galatasaray forması altında ligde gösterdiği performans şöyle: Sezon Maç Süre (Dk) Gol ------- ---- --------- --- 2003-04 14 947 9 2004-05 34 2640 15 2005-06 30 2348 18 2006-07 9 309 1 Öte yandan, bu sezon Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı 4 maçta 174 dakika sahada kalıp, 1 gol bulan Necati, Fortis Türkiye Kupası'ndaki 5 maçta ise 289 dakikada 1 kez rakip fileleri havalandırdı. Hamit Keşeli hastaneye kaldırıldı Galatasaray Kulübü'nün Ali Sami Yen Stadı'nın yıllardır müdürlüğünü yapan Hamit Kaşeli, geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, ''Kendisine geçmiş olsun diyor, acil şifalar diliyoruz'' denilirken, Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Kaşeli'nin tedavi ve tetkiklerine hemen başlanıldığı bildirildi. |
G.Saray'dan örnek davranış! Galatasaraylı oyunculardan Ergün Penbe, Hasan Kabze, Fevzi Elmas ve Mehmet Topal böbreklerini bağışladı. Türk Böbrek Vakfı'nın düzenlediği bağış kampanyasına katılan Sarı-Kırmızılı oyuncular, Bahçelievler'deki Hizmet Hastanesi'ne gelerek diyalize bağlı olan hastalara moral verdiler. Bu tür organizasyonlara sağduyulu olduğunu belirten Ergün Penbe, "Bugün burada büyüklerimize kardeşlerimize moral verdik. İnsanları seviyorum onlara yardım etmeyi seviyorum, umarım analarımız babalarımız kardeşlerimiz sağlıklarına kavuşurlar" diye konuştu. Ayrıca "Bir Organ Bir Hayattır" sloganını kullanan Hasan Kabze, insanları organa ihtiyacı olan hastalar için yardıma çağırdı.Sarı-Kırmızılı futbolculara organizasyona katılmalarından dolayı teşekkür belgeleri verildi. 3 yeni arsa müjdesi! G.Saray Kulübü aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı yapılırken, kulüp başkanı Özhan Canaydın, tek hedeflerinin ligi şampiyon olarak bitirmek olduğunu söyledi. Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya katılan kulüp başkanı Özhan Canaydın, sportif olarak güzel günler yaşadıklarını belirterek, ''Son haftadaki maçımızdan mutlu ayrıldık. Şampiyonluktaki iddiamız devam ediyor. İnşallah takımımız bundan sonraki maçlarda neticeye varmak için bütün gücünü kullanacak. Ekibimizde kardeşlik takımdaşlık havası var, herhangi bir tahrikle bozulmamasını istiyoruz. Hedefimiz şampiyonluk' diye konuştu. ''PROTOKOLÜ İMZALADIK'' Başkan Canaydın, Seyrantepe Projesi için gerekli protokolü imzaladıklarını açıklarken, stadın 120 bin metre kare arsa üzerine yapılacağını belirtti. TOKİ ile yapılan protokolün 9. maddesinde, 120 bin metre karelik arsa üzerinde TOKİ tarafından yapılacak spor kompleksinin tamamlanması halinde, 49 yıllık üst kullanım hakkının bedelsiz olarak Galatasaray'a verileceğinin yazıldığını anlatan Özhan Canaydın, ''52 bin kişilik çok amaçlı ve üstü kapalı spor kompleksinin yapılma şartnamesi, kulüp ve TOKİ tarafından ortak olarak belirlenecektir'' dedi. Canaydın, bu protokolün başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oluru ile yürürlüğe girdiğini kaydederken, ''Spor kompleksi ile birlikte orada bir hastane inşaatı da yapılacaktır. Zemin etütleri son haftaya gelmiştir. Yer tespitleri bu hafta bitmiş olacak. Gayet iyi bir yolda yürüyoruz'' ifadesini kullandı. ''3 YENİ ARSA ALACAĞIZ'' Riva arazisinin değerlendirmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydeden Özhan Canaydın, bu konuda da en son noktaya geldiklerini söyledi. Canaydın, bir yönetim kurulu üyesinin yurt dışında gereken çalışmayı yaptığını anlatarak, şöyle konuştu: ''En kısa zamanda en iyi şartlarla yapılacak anlaşmanın müjdesini vermiş olacağım. Mülk satışı yapmanın üzüntüsünü ben de taşıyorum. Mülk satarak bir yere varmanın imkanı olmadığını ben de biliyorum. Bunun yanı sıra ileride Riva arazisi gibi değer kazanabilecek gibi üç arsa almanın planını yapıyoruz. Bunların yerini veremiyorum, çünkü başkaları da talip olabilir. Birincisi 240 dönüm bir arsa, ikincisi 180 dönümü kira, 25 dönümü mülk arazi, üçüncüsü de Florya'da olmak üzere 68 dönümlük bir arazinin bir miktarını tapulu mülk haline getirmek için çalışıyorum. Elimizden bir yer çıkarken, bazı mülklerin kasamıza girmesinden keyif alıyorum.'' Canaydın, yapılan eleştiriler üzerine yeniden söz alarak, Riva arazisi üzerinde durmaya 2002 yılında başladıklarını ve hiç durmadan çalıştıklarını dile getirerek, ''4,5 yıl sürmesi bizim beceriksizlikliğimiz olabilir ama durmadan çalıştık'' dedi. Anıl Büyükeroğlu'nun eski bir politikacının halka hitap ederken ''Buğdaylar burada daneler nerede'' şeklindeki benzetmelerine yanıt veren Canaydın, ''Çok yakında daneler de ortaya çıkacak'' dedi. Özhan Canaydın, Hamit Altıntop'un formasıyla poz vermesinin eleştirilmesine de açıklık getirerek, Schalke 04 kulübü başkanıyla yaptıkları bir toplantıda kendisine bu formanın hediye edildiğini, kendisinin de yurt dışında forma giyen bir Türk Milli Takımı oyuncusunun formasıyla her zaman poz vermekten kaçınmayacağını belirtti. Canaydın, tüm bunların ardından ''Galatasaray'a karşı görevim ne olursa olsun hata yapmam'' derken, ''Ali Sami Yen Stadı'nın elimizden alınması diye bir şey yoktur. Statları kiralık olan bütün kulüplerin İddaa gelirleri otomatik olarak kesilmektedir'' ifadesini kullandı. BANKALARA TOPLAM BORÇ 65,7 MİLYON DOLAR Toplantıda, Galatasaray Kulübü'nün ve Grup Şirketlerinin mali durum analizi de açıklandı. Mali durum analizinde belirlenen bankalara kısa ve uzun vadede toplam borcun 65,7 milyon ABD Doları (92 milyon 309 bin 398 YTL) olduğu kaydedildi. Mali durum analizinde, futbolculara bu sezon sonuna kadar 17,1 milyon YTL, 2011 yılı sonuna kadar da 33,5 milyon YTL ödenmesi gereken borç bulunduğu dile getirildi. Bu arada, mali raporda önceki raporlarda olduğu gibi toplam borç ve alacağın yer almaması dikkat çekti. BÜYÜKEROĞLU TEPKİ GÖSTERMEYE ÇALIŞTI Divan kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu, bu ay içinde yapılacak Mali Genel Kurul'da yönetime tepki göstermenin gerekliliğini vurgulayarak, ''İbra etmek, bir Galatasaray geleneği olarak gösteriliyor. Ancak gerekli tepkiyi göstermemiz gerekir'' derken, buna yanıt veren Canaydın, ''Galatasaray 100 senedir örf ve adetleriyle yaşamış, Türkiye'nin en büyük camiası olmuştur, biz geleneklerimizle yaşarız, hata yapılmışsa genel kurul gereken kararı verir, her türlü karara saygılıyız'' dedi. "GERETS HERKESLE GÖRÜŞEBİLİR" Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, teknik direktörleri Erik Gerets'in Belçika'da Anderlecht kulübüyle görüşüp anlaştığı şeklindeki iddialara açıklık getirerek, ''Öyle bir şey olduğunu tahmin etmiyorum. Ama herkes herkesle görüşebilir'' dedi. Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan Divan Kurulu Toplantısı'ndan sonra basın mensuplarının bu konudaki sorularını yanıtlayan Canaydın, ''Ailenin içinde herhangi bir huzursuzluk yok. Takım geçen seneki gibi kenetlenmiş durumda. Gaziantepspor maçında kazanmak istiyoruz. Önümüzde bir viraj var. Bu virajı atlatırsak her şey daha güzel olacak'' dedi. Erik Gerets'in, ''Galatasaray'ı şampiyon yapıp bırakacağım'' yönündeki açıklamalar yaptığının iddia edilmesi için de başkan Canaydın, hatırlatılması üzerine, ''Kendisine, takımı şampiyon yapacağını belirttiği için teşekkür ederim. Gerets'in 2 artı 1 yıllık sözleşmesi var. Opsiyonu o ya da biz kullanabiliriz. Sezon sonunda görüşerek buna karar vereceğiz'' dedi. Soruların devamı üzerine tepki gösteren Canaydın, ''Bu soruları sezon başından bu yana soruyorsunuz. Acaba, bunun arkasında menfi başka şeyler mi var diye aklımıza geliyor'' ifadesini kullandı. Adnan Polat ise Gerets ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınarak, şu anda sadece lig ve kupa şampiyonluğuna konsantre olduklarını ifade ederek, ''Biz tek vücut halinde hareket ediyoruz. Benim gündemimde bundan başka bir şey yok'' demekle yetindi. Tayfa yürektir!!! Tayfa nefestir!!! Tayfa kardeşliktir!!! Bazen otobüslerde nefesimiz kesilir sıcaktan; bazende otobüslerde nefesler ısıtır içimizi,soğuktan.! Bazen yürekler atar otobüslerde yenen taşlardan, kovalamacalardan; belki de bazen yüreğinin atmayacağını artık düşünür insan o zor yollarda karda, yağmurda bir uçuruma gideceğini düşünerek otobüsün.! Bazen ne olursa olsun düşünmeden yürümektir bir dostun arkasından; hadi dediğimiz anda o orda kesinleşmiş bir karar olması sonunu düşünmeden, kahraman olmayı hiç istemeden yapılan harekettir dostlar var olsun diye.! TAYFA; Bazen en sıcak olduğu zamandır kendine saygı duyanlara; yureğinin en temiz kısmıyla desteklemeye hazırdır.! Bazen de en soğuk tavırıyla kendine saygı duymayanlara; yureğinin en katı kısmıyla tavır koymaya hazırdır.! Kimine göre YALANIZ; kimine gore KRALIZ; Biz Kimseyi Takmayız..İŞİMİZE BAKARIZ..! BU ALEMDE TAYFA GERISI PALAVRA... ================================================ Dondurucu bir Soğuktur...Ama üşümem... İçim sıcacıktır... Alev, Alev yanarım... SARI- KIRMIZI...Kor bir... ATEŞ gibi... Maça giderken...Samiyene... Adarım kendimi.. İbadet için Hacıların gittiği... MABET gibi... Mağlup oluruz...Yuhalamam.. Sırtımı dönmem... Omzuma alırım ONU... Her zaman içimde taşıdığım... VEFA gibi... Coşkum azalmaz hezimetlerde... Sesim yükselir....Kabıma sığmam... Büyürüm...Zirvesi görünmeyen DAĞLAR gibi... Karagünler yaşarız... Yalnız kalmam...Gittikçe artarım... Yuvarlandıkça coşan... ÇIĞLAR gibi... Kupasız kalırız yıllarca...ASLA vazgeçmem... Terketmem ONU... Çekerim CEFASINI ...Çile Çile... Ölümüne yaşarım...Yudum Yudum Acıyı... Karşılıksız olan...KARA bir SEVDA gibi... Para yok , Borç çoktur ... Tek tek kopar futbolcular yuvadan dağılmam... Parçalanmam... Tam aksine yanyana TEK-YÜREK olurum ... Vücuda hayat veren...Damardaki KAN gibi... Sahaya yedekler çıkar... Formaya bakarım... Yine KIYAMET kopar...Yıkılır ortalık... SEYİRCİ değil...TARAFTAR olurum... Takıma yardım eden MELEK Rakibin üstüne çöken ZEBANİ gibi... TRİBÜN değil...KAPALI olurum.. Takıma CENNET... Rakibe çıkışı olmayan CEHENNEM gibi.. Ülke dar gelir... Karış karış giderim peşinden... ASLA yalnız yürütmem onu... Takip ederim ...Işığın ardındaki... GÖLGE gibi... Hayatımın amacı O'dur... ONLA ağlar , ONLA gülerim ... Ailem , Sevgilim , Rakiplerim beni hep ONDAN kıskanır... Ben böyle yaşamayı severim... Çünkü ben GALATASARAYLIYIM.. Yani... ultrAslan gibi... Gerets'den Hakan talimatı G.Saray’da Hakan Şükür seferberliği başladı. V.Manisaspor maçında Necati’nin de sakatlanmasıyla forvette sıkıntıya düşen teknik direktör Erik Gerets’in kulüp doktorlarına talimat vererek, Gaziantepspor maçına Hakan Şükür’ün yetiştirilmesini istedi. Son 3 karşılaşmada sahada yer alamayan Hakan’ın ağrılarının devam ettiği, ancak sakatlığının büyük ölçüde geçtiği belirtildi. Gerets yakın takipte Sarı kırmızılıların Ankaraspor ile oynadığı ikinci yarının ilk maçında kaburgalarına aldığı darbe sonucunda sakatlanan ve o günden bu yana takımındaki yerini alamayan Hakan, takımla birlikte çalışmalara başlıyor. Gerets’in golcü futbolcunun sakatlığını yakından takip ettiği ve sürekli olarak kulüp doktorlarıyla konuşarak bilgi aldığı belirtildi. Hakan’ın bugünden itibaren takım ile çalışmaya başlayacağı bildirildi. Bugün ve yarın yapılacak olan idmanların ardından, kulüp doktorları, Gerets ve Hakan bir araya gelerek karar verecek. Gaziantepspor maçında Hakan’ın oynamama ihtimali olması durumunda Gerets’in takımını sahaya tek forvetle sürmesi bekleniyor. Futbol hayatı boyunca vücudunun hemen hemen her bölgesinden sakatlanan ve "Biyonik futbolcu" yakıştırmaları yapılan Hakan ise, "Gaziantep’e gitmeden önce kendimi deneyeceğim. Oynayıp oynamayacağıma hep beraber karar vereceğiz. Tam iyileşmeden kendimi riske etmek istemiyorum" dedi. Kaşeli: "Yılların acısı çıktı" Geçirdiği kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan, Galatasaray Kulübü'nde yıllardır Ali Sami Yen Stadı'nın müdürlüğünü yapan Hamit Kaşeli'nin durumunun iyi olduğu açıklandı. Florance Nightingale Hastanesi'ne kaldırılan Kaşeli, iki damarında tıkanma olduğunu belirterek, "Önce enfaktüsten yattım. Birden hayati tehlikeye girdim, oradan da acil olarak buraya getirildim. Burada sevgili dostum Nevzat Yıldırım ve arkadaşları iki kere beni ölümden döndürdüler. Uzun yıllardır bu camianın içindeyiz. Biliyorsunuz bizim işlerimiz oldukça zor, kolay değil. Bu stresler, bu sıkıntılar kalbimizi oldukça zarara sokmuş. Tabiki yılların acısı birgün çıkacaktı ve çıktı işte. Bütün Galatasaray camiasına ve basın mensubu arkadaşların göstermiş olduğu ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum" dedi. İliç golü unuttu Galatasaray'ın başarılı orta saha oyuncusu Sasa İliç, ligde adeta golü unuttu.Sezonun ilk 4 haftasında rakip fileleri 5 kez havlandırarak sarı-kırmızılı ekibin en önemli gol silahı haline gelen Sırp oyuncu, ilk yarıdaki performansıyla da beğeni toplarken, son haftalarda ise gol vuruşlarında şanssızlığını kıramadı. Teknik direktör Erik Gerets tarafından 20 haftası geride kalan ligde 19 karşılaşmada görevlendirilen Sasa İliç, toplam 1382 dakika sahada kalıp, 8 gol bulurken, son 5 haftada ise adeta gol orucuna girdi. İliç, ligdeki son golünü 25 Kasımda Ali Sami Yen Stadı'ndaki Sivasspor karşılaşmasında kaydederken, ardından oynanan Fenerbahçe, Bursaspor, Ankaraspor, Kayserispor ve Vestel Manisaspor mücadelelerini ise golsüz geçti. İliç, gol yollarındaki suskunluğuna rağmen, son oynanan Vestel Manisaspor maçında yaptığı 2 asistle göz doldurdu. G.Saray albümü internette! Galatasaray Kulübü, taraftarının, 16. şampiyonluğun ardından piyasaya çıkartılan ''Galatasaray Taraftar Albümü-Tek Büyük Galatasaray''ı bilgisayarlarına bedava indirebileceğini açıkladı. Kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, en sevilen tribün parçalarının bulunduğu ve geçen yıl 16. şampiyonluğun ardından yayınlanan albümün, geçici bir süreyle bilgisayarlara bedava indirilebileceği vurgulandı. Albümü bedava indirme olanağını, Doğan Grubu Şirketi olan Doğan Elektronik Müzik'in (Muzi) geçici bir süre abonelerine sağladığı ve albümün tüm telifleri yasal olarak ödeyerek uyguladığı bir kampanya neticesinde taraftara ulaşacağı kaydedildi. |
"Böyle düşünmek itici güç" Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Sabri Sarıoğlu, Fenerbahçe ile puan farkını 1 olarak gördüklerini, böyle düşünmenin de kendilerine itici güç olduğunu söyledi. Sabri, Lig TV'ye yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezon şampiyon olduklarını, bu sezon da böyle bir başarıyı tekrarlayacaklarına inandıklarını kaydederek, ''Bize göre şu anda puan farkı 1, böyle düşünmek bize itici güç oluyor. O hırsla, o inançla oynayarak puan farkını artı 3'e, 5'e çıkaracağımıza inanıyorum, geçen sezon bunu gösterdik'' diye konuştu. Takımda oynaya oynaya performansını geliştirdiğini kaydeden Sabri, bu seviyenin kendisine yeterli gelmediğini, daha da başarılı olacağına inandığını vurguladı. Sabri, savunmanın sağında oynamaktan dolayı zaman zaman zorlandığını itiraf ederken, ''Bu mevkide boyumun uzun olmaması nedeniyle zorluk çekebiliyorum. Aslında hocamın uygun gördüğü yerde oynarım, ama bana sorarsınız sağ kanatta oynamayı isterim'' ifadesini kullandı. Futbolun saha içinde kaldığını kaydeden Sabri, kendisinin bir futbolcu olarak saha içindeki mücadeleyi dışarıya yansıtmamaya çalıştığını sözlerine ekle "Gündem değiştirme taktiği" Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün, başkan Özhan Canaydın'ı hedef alan açıklamasına, aynı yolla yanıt verdi. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, Fenerbahçe Kulübü'nün ''Beyefendilik ve Doğru Duruş'' başlıklı açıklamasının, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, günümüzde Türk sporunda oynadığı rol konusunda açık bir itiraf niteliğinde olduğu ifade edildi. Açıklama şöyle: ''Bu açıklama, özellikle 14 Mayıs 2006 gecesi yaşadığımız 16. şampiyonluğumuzun ardından, bütün kamuoyu önünde oynanan 'istifa' senaryosu gibi, son günlerde yaşadıklarıyla, yine çaresiz kalarak başvurdukları, eski taktiklerinin yeniden gündeme getirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. İlginç bir biçimde müşahade edilmektedir ki Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ne zaman kendi iç sorunlarıyla başbaşa kalsa, aynı taktiği uygulayarak gündemi değiştirmek, odağı başka tarafa çevirmek üzere, kamuoyu ve medyanın gündemine yepyeni bir polemik konusu sunma çabasına girmektedir. Söz konusu açıklama da anlaşılan bu bir hayli yıpranmış taktiklerinin yeniden gündeme sunulma çabasının son umutsuz örneğidir. Galatasaray Kulübü, bu ucuz taktiğin muhatabı değildir ve de olmayacaktır. Fenerbahçe Kulübü yöneticilerine, yaşadıkları sorunları aşma konusunda sabır ve başarılar dileriz.'' |
Yüksek gerilim hattı! Fenerbahçe ve Galatasaray Spor Kulüpleri arasındaki gerginlik artıyor. İki ezeli rakibin mücadelesi sahalardan sonra basına karşı yapılan açıklamalara sıçradı. UEFA Kupası'nda AZ Alkmaar'ı evinde konuk eden Fenerbahçe'de maç öncesi Türkiye Futbol Federasyonu başkanı Haluk Ulusoy'un 'Kadıköy'ye gideceğim' açıklamasına karşı yapılan 'Zaman ve mekan uygun değil' cevabı belirsiz bir savaşında kıvılcımlarını yaktı. Bu açıklamanın ardından Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Özhan Canaydın bir basın toplantısı düzenlemiş ve F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile bir sorunu olmadığını fakat Haluk Ulusoy'un Saracoğlu'na gidememesini üzücü olarak nitelendirmişti. İşte ne olduysa Fenerbahçe yönetiminin bugün akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla oldu. Sarı-Lacivertli kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Canaydın hedef alındı ve Ulusoy-Fenerbahçe gerilimine söz düellosu ile katılan başkana ağır bir cevap verildi. Bu cevabın ardından hemen ise Özhan Canaydın ve Galatasaray cephesi jet bir açıklama yaptı, Fenerbahçe'nin bu açıklamasının tamamen gündem değiştirme amaçlı olduğunu vurguladı. İki kulüp arasındaki gerilim bugün adeta doruğa ulaştı. İşte o gerilimi yaratan açıklamalar; F.Bahçe Spor Kulübü'nün Özhan Canaydın'ın açıklamalarının ardından verdiği cevap: Fenerbahçe Kulübü, Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın'ın bazı açıklamalarından duyulan rahatsızlığı dile getirirken, internet sitesinde yapılan açıklamada, ''Yönetimimiz ve camiamız, her türlü çirkin sataşma ve tahriğe rağmen sükunetini korumaya çalışmaktadır. Özellikle Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve yönetiminin söylemleri ve tavırları, bizi böyle bir açıklaya yapmaya itmiştir'' denildi. Özhan Canaydın'ın, kendisini hiç ilgilendirmeyen, Futbol Federasyonu Başkanı Haluk Ulusoy'un, maçlarını izlemeye gelmesi konusunda bile Fenerbahçe Kulübü'nü hedef gösterecek sözler söylemekten çekinmediği öne sürülen açıklama şöyle: ''Sayın Canaydın, konuyu günler öncesinde gerçekleşen bir düğün töreninde yaşananlara getirerek haddini aşmaktadır. Üstelik Sayın Canaydın, konulara kendi yorumlarını getirirken olayları çarpıtmaktan da hiç kaçınmamaktadır. Aynı Galatasaray Kulübü Başkanı, tüm bu çarpıtma ve ithamlarının ardından da sporda barış ve kardeşlik mesajları vermektedir. Sayın Canaydın'ın bu herkese yaranmaya çalışan tutumu, kendisine ve temsil ettiği camiasına yakışmayan ve artık kamuoyunca da kabul edilen bir tutarsızlık örneğidir. Futbol Federasyonu başkanının UEFA Kupası maçımıza gelmesi konusunda fikrimizi daha önce açıklamıştık. Açıklamadan da anlaşılacağı gibi, amacımız son dönemde futbolda yaşanan, herkesçe malum gerginliklerin, son derece kritik bir maçta yaratabileceği olumsuz birtakım gelişmeleri önlemek amacını taşıyordu. Bunun ötesinde, federasyon başkanının hangi maça gideceği ve gittiği bir maçta nerede oturacağı, tamamen kendi takdiridir. Kaldı ki buna ilişkin prosedür, yasal mevzuatta malumdur.'' AÇIKLAMANIN DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ... Galatasaray Spor Kulübü'nün bu açıklamanın hemen ardından jet cevabı: Galatasaray Kulübü, Fenerbahçe Kulübü'nün, başkan Özhan Canaydın'ı hedef alan açıklamasına, aynı yolla yanıt verdi. Galatasaray Kulübü'nün internet sitesinden yapılan duyuruda, Fenerbahçe Kulübü'nün ''Beyefendilik ve Doğru Duruş'' başlıklı açıklamasının, kulüp başkanı Aziz Yıldırım'ın, günümüzde Türk sporunda oynadığı rol konusunda açık bir itiraf niteliğinde olduğu ifade edildi. Açıklama şöyle: ''Bu açıklama, özellikle 14 Mayıs 2006 gecesi yaşadığımız 16. şampiyonluğumuzun ardından, bütün kamuoyu önünde oynanan 'istifa' senaryosu gibi, son günlerde yaşadıklarıyla, yine çaresiz kalarak başvurdukları, eski taktiklerinin yeniden gündeme getirilmesinden başka bir anlam taşımamaktadır. İlginç bir biçimde müşahade edilmektedir ki Fenerbahçe Kulübü Başkanı, ne zaman kendi iç sorunlarıyla başbaşa kalsa, aynı taktiği uygulayarak gündemi değiştirmek, odağı başka tarafa çevirmek üzere, kamuoyu ve medyanın gündemine yepyeni bir polemik konusu sunma çabasına girmektedir. " |
Bedavaya G.Saray albümü! G.Saray Kulübü, 16. şampiyonluğun ardından piyasaya çıkan “G.Saray Taraftar Albümü-Tek Büyük G.Saray”ı taraftarların bilgisayarlarına bedava indirebileceğini açıkladı. Resmi siteden yapılan açıklamada albümün "www.muziplay.com" isimli internet sitesinden ücretsiz olarak üye olmalarının ardından indirilebileceği belirtildi. Hakan sezon sonu gidiyor! 16 Şubat Cuma günkü Akşam gazetesinde yer alan habere göre; Galatasaray’ın Türkiye’de ve Avrupa’da elde ettiği büyük başarılarda attığı gollerle hep başrollerde yer alan Hakan Şükür, sezon sonunda Sarı-Kırmızılı takımdan ayrılıyor. Devre arasında sözleşmesi 31 Mayıs 2008’e kadar uzatılan tecrübeli futbolcunun, Başkan Yardımcısı Adnan Polat’la yaptığı görüşmede, “Dubai ve Katar’dan gelen teklifler var. Futbol yaşantımın sonuna yaklaştım. Bu teklifleri değerlendirmek istiyorum. Hiç değilse kulübüme de bir faydam dokunur” dediği öğrenildi. GÖZÜ REKORDA Hakan’ın bu sözlerinin ardından Polat’ın gözlerinin dolduğu da belirtildi. Türkiye’den ayrılmadan önce Tanju’ya ait 240 gollük rekoru kırmayı amaçlayan yıldız oyuncunun, iki yıl sonra kariyerine son vermeyi planladığı belirtildi. 1992 yılında Bursa’dan Galatasaray’a transfer olan Hakan Şükür, 1995 yılındaki Torino macerası sonrası Cim Bom’a dönmüştü. UEFA Kupası zaferinin ardından Inter’e giden Hakan, sırasıyla Parma ile Blackburn formalarını giydi. |
BURDAN TÜM CİMBOMLULARA SELAMLAR İCABINDA BİZDE GSLİYİZ BİZİMDE KANIMIZ SARI KIRMIZI AKIYOR. BULUŞMA YERİMİZ: Galatasaray Spor Kulübü Resmi Web Sitesi |
|
Ne umdular, ne buldular! Turkcell Süper Lig'de 21. hafta mücadelesinde Gaziantepspor ile Galatasaray Kamil Ocak Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Lider Fenerbahçe'nin arkasında zirve hesapları yapan Galatasaray Gaziantepspor deplasmanında sahadan 1-0'lık yenilgi ile ayrılarak taraftarını üzdü ve şampiyonluk yarışında büyük bir darbe aldı.. G.Saray Arda'yı mumla aradı... Gaziantepspor deplasmanına Hakan Şükür, Necati, Arda, Ergün'den yoksun olarak giden sarı - kırmızılı ekipte Eric Gerets sahaya Ümit Karan'ı tek forvet olarak sürdü. Öte yandan İliç'i Ümit Karan'ın arkasında görevlendiren Belçikalı teknik adam, Carrusca'ya da ilk 11'de şans verdi. Gerets ikinci yarıda 0-0'lık eşitliğin bozulmaması ve takımının G.Antep savunmasını aşamaması üzerine bekleneni veremeyen iki isim olan Carrusca ile İliç'i kenara aldı, Hasan Kabze ve Aydın'ı oyuna sokarak skoru değiştirmek istedi. Ava giden avlandı... Temponun özellikle 75. dakikadan sonra arttığı karşılaşmada 87. dakika sahneye Gaziantepsporlu Veysel Cihan çıktı. Oyuna 80. dakikada De Nigris'in yerine giren Veysel, Mondragon'u bu dakikada düzgün vuruşuyla avladı. Galatasaray ataklarını sıklaştırdığı ve gol aradığı dakikalarda yediği bu golle yıkıldı. Avantaj Fenerbahçe'de... Bu sonuçla birlikte Galatasaray, Beşiktaş'ın Konyaspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olduğu haftada üç puan kaybederek zirve yarışında avantajı yarın Sakaryaspor'u Şükrü Saracoğlu'nda konuk edecek ezeli rakibi Fenerbahçe'ye vermiş oldu. Fenerbahçe yarın kazanırsa Galatasaray ile olan puan farkını 7'ye, Beşiktaş ile olan puan farkını ise 8'e çıkartacak. Maçtan Dakikalar (İlk Yarı) 1. dakikada, Gaziantepspor'un organize gelişen atağında, Faruk orta sahadan alıp sürüklediği topla, rakiplerini geçip, topu ceza alanında bulunan Zurita'ya verdi. Zurita'nın dönerek vurduğu sert şut az farkla auta çıktı. 4. dakikada, Sabri, ceza alanı sol çizgisinden topu ortaladı. Ceza alanında müsait pozisyonda bulunan İliç, topa dokunamayınca meşin yuvarlak kaleci Hasagiç'te kaldı. 10. dakikada, Hasan Şaş, orta sahada rakipten kaptığı topu, sürükleyerek Gaziantepspor ceza alanı önüne kadar getirdi, ceza alanına girerken beklemeden sert vurdu, top az farkla direğin dibinden dışarı çıktı. 11. dakikada, De Nigris, Galatasaray ceza sahası solundan getirdiği topu, Zirita'ya kazandırdı. Zurita, plase bir vuruş yaptı, top iyi yer tutan kaleci Mondrogan'da kaldı. 18. dakikada, Galatasaray Orhan Ak ile köşe vuruşu kullandı. Topu iyi takip eden Thomas, ceza sahasında yükselip kafayla Songa'a verdi. Song da topu kafayla İliç'in önüne düşürdü, İliç'in altıpas içindeki vuruşu, auta çıktı. 40. dakikada, Carrusca'nın soldan ortaladığı top, ceza alanında müsait pozisyonda bulunan İliç'in önüne düştü. Müsait pozisyonda bulunan İliç, topa dokunamayınca, araya giren Gaziantepsporlu Afanau, topu kornere çelerek, tehlikeyi önledi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 berabere sonuçlandı. Maçtan Dakikalar (İkinci Yarı) 64.dakikada, Faruk, orta sahadan aldığı topla, Galatasaray ceza alanına sokuldu, kaleci Mondragon'un öne çıktığını görünce sert vurdu, kaleci son anda topu kornere çelerek tehlikeyi önledi. Bu dakikada sinirlenen Gerets, çizgi önüne kadar gelip Song ile tartıştı. Tartışma, oyuncuların araya girmesi ile sona erdi. 66. dakikada Diawara, ceza çizgisi üzerinden topu Ekrem'e verdi. Bu futbolcu, sol ayağının içiyle sert vurdu, top yan ağlara takıldı. 74. dakikada, Galatasaray'ın geliştirdiği ani atakta, İnamoto'nun pasında topla buluşan Hasan Kabze'nin sert şutu kaleci Hasagiç'i geçip, filelere giderken, Gaziantepsporlu Bekir, araya girip son çizgi üzerinden topu uzaklaştırarak gole izin vermedi. 76. dakikada, Galatasaray İnamoto ile soldan atak geliştirdi. Bu oyuncu topu Hasan Kabze'ye verdi. Hasan Kabze'nin ceza alanından vurduğu sert şut kaleci Hasagiç'ten döndü. 87. dakikada, Gaziantepspor'un soldan gelişen ani atağında, Diawara topu kafayla Veysel'e gönderdi. Veysel, defans oyuncularını geçip, ceza alanına girerken sol ayağı ile sert vurdu, top Mondrogan'ın bakışları arasında filelerle buluştu: 1-0 Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmayınca maç Gaziantepspor'un 1-0 üstünlüğü ile sana erdi. STAT: Kamil Ocak HAKEMLER: Cem Deda, Cemal Gemici, Selçuk Kaya GAZİANTEPSPOR: Hasagiç, Mehmet Çoğum, Affanou, Bekir, Faruk, Krita, Ekrem (Erdal dk. 90+3), Zurita (Mehmet Polat dk. 79), Engin, Diawara, De Nigris (Veysel dk. 84) YEDEKLER: Oğuz, Metin, Fatih, Göksel TEKNİK DİREKTÖR: Erdoğan Arıca GALATASARAY: Mondragon, Sabri, Song, Tomas, Orhan Ak, Okan (Ayhan dk. 81), Inamato, Iliç (Hasan Kabze dk. 59), Carrusca (Aydın dk. 63), Hasan Şaş, Ümit Karan YEDEKLER: Aykut, Ferhat, Tolga, Mehmet TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets GOL: Veysel (dk. 87) SARI KARTLAR: Faruk, Hasagiç, Veysel (Gaziantepspor), Inamato, Song, Ümit Karan |
Okan Buruk geri döndü! Cim Bom, Gaziantepspor deplasmanında maçı kaybetti ama belki de Okan Buruk'u geri kazandı. Cim Bom, Gaziantepspor deplasmanında maçı kaybetti ama belki de eski yıldızlarından birini geri kazandı. Bu isim Okan Buruk’tu. Tecrübeli oyuncu orta sahada canını dişine takarak mücadele etti, çok koştu. Ayrıca başta Song olmak üzere Hasan Şaş, Ümit Karan, Sabri gibi agresif arkadaşlarını her pozisyonda sakinleştirdi, gerginliklerde araya girdi. Ve yöneticiler dün Okan’la konuşarak, deneyimli futbolcuya yaptıklarından ötürü teşekkür etti. "Cem Deda futbolu bilmiyor" Galatasaraylı futbolcu Hasan Şaş, Gaziantepspor maçının hakemi Cem Deda'yı eleştirerek, ''Hakemin futbolu bilmediğini gözlemledim'' dedi. Galatasaray TV'ye açıklamalarda bulunan Hasan Şaş, Gaziantepspor maçındaki pozisyonlarla ilgili olarak değerlendirmede bulunarak, ''Maçın hakemi penaltıyı görür, görmez. O önemli değil, ama hakemin futbolu bilmediğini gözlemledim. Sadece penaltı pozisyonundan bahsetmiyorum. Avrupa'da birçok maç izliyoruz. Omuz omuza mücadelelerde kazanılan toplara bizdeki kadar faul verilmiyor. Hakemlerimiz biraz Avrupa liglerini seyretmeli'' diye konuştu. -''DEPLASMAN FOBİMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL''- Tecrübeli futbolcu, Galatasaray'da deplasman fobisi gibi bir durumun söz konusu olmadığını, önemli olanın ilk golü bulmaları olduğunu ifade etti. İlk golü bulduklarında farka gittiklerini vurgulayan Hasan, bazı maçlarda beklenen performansı sergileyememeleriyle ilgili olarak da ''Rakipler bizle karşılaşırken çok fazla önlem alıyor. Neredeyse 4 ön liberoyla oynuyorlar. Biz de onlarla mücadele etmeye çalışırken bu sefer kendi oyunumuzu ortaya koyamıyoruz'' ifadesini kullandı. Hasan Şaş, bu puan kaybının kendileri için iyi olmadığını kaydederek, ''Ama toparlanıp şampiyonluğa ulaşacak güçteyiz. Zorlu bir dönemece giriyoruz. Denizli, Kayseri Erciyes, Beşiktaş ve Trabzonspor ile oynayacağız. Şampiyonluğu sonuna kadar kovalamak için bu maçlardan üçer puan almamız gerekiyor'' dedi. Geçen yıla kıyasla performansında düşüş olduğu yönündeki eleştirileri de yanıtlayan Hasan Şaş, ''Geçen seneye göre tabii ki iyi değilim, ama takım da genel olarak geçen yılki performansın gerisinde. Bu durum, oyunculara da yansıyor. Kendimi bildim bileli eleştiriliyorum. Bugüne kadar ne bir gazeteye, ne de bir televizyona cevap verme ihtiyacı hissettim. Benim işim mücadele etmek'' diyerek sözlerini tamamladı. |
G.Saray'a Necati müjdesi!.. Galatasaray, Turkcell Süper Lig'in 22. haftasında Denizlispor ile oynayacağı maçın hazırlıklarını, bugün basına kapalı yaptığı antrenmanla sürdürdü. Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki antrenman ısınma koşusu ve esneklik çalışmaları ile başladı. Teknik direktör Erik Gerets yönetimindeki antrenman, yarım sahada teknik bir çalışmanın ardından, dar alanda kalecilerin de katıldığı taktik bir çalışma ile devam etti. Sarı kırmızılı futbolcular esneklik çalışmalarının ardından antrenmanı tamamlayarak tesislere geçtiler. Necati Ateş, Ergün Penbe ve Ümit Karan'da bugün takımla birlikte çalıştılar. Orhan Ak ve Cihan Haspolatlı ise sağlık merkezinde sürdürülen tedavilerinin ardından takımdan ayrı sürdürdükleri antrenmanlarına kondisyoner Cevat Güler eşliğinde sahada devam ettiler. Öte yandan teknik direktör Gerets, antrenman öncesinde futbolcularına 1-0 mağlup oldukları Gaziantepspor maçının kaydını izleterek, yapılan hataları anlattığı öğrenildi. Gerets, Gaziantepspor maçında yapılan hataları anlatırken, "Eğer böyle mücadele etmeye devam edersek, şampiyonluk hayal" diyerek futbolcularına eleştirilerde bulundu. Sarı kırmızılılar, Denizlispor maçının hazırlıklarını yarın basına kapalı yapacağı antrenmanla sürdürecek. |
Ergün Penbe kayıplarda! Galatasaray forması altında büyük başarılara imza atan ve soğukkanlılığıyla ''Kemik'' lakabını alan Ergün Penbe, teknik direktör Erik Gerets döneminde gözden düştü. Sarı-kırmızılı takıma 1994-95 sezonunda Gençlerbirliği'nden tranfer olan, Fatih Terim ile 4 lig şampiyonluğu ve UEFA Kupası kazanıp, Mircea Lucescu döneminde ise Süper Kupa'yı kaldırarak, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynayan Ergün Penbe'nin yıldızı Gerets ile barışmadı. Eski takım arkadaşı Gheorghe Hagi'nin Galatasaray'ı yönettiği 2004-2005 sezonunda dahi en istikrarlı oyunculardan biri olarak dikkati çeken Ergün, ligde cezalı olduğu bir maç dışında tüm karşılaşmalarda forma giyerek 2 bin 648 dakika sahada kalmıştı. -GERETS İLE ŞANSI TUTMADI- Ergün Penbe'nin Galatasaray'daki istikrarlı dönemi, teknik direktörlüğe Erik Gerets'in gelmesiyle son buldu. Gerets'in sarı-kırımızılı takımı şampiyonluğa taşıdığı geçen sezon ligde 13 maçta oynayarak 916 dakika mücadele eden tecrübeli oyuncu, önemli bir düşüş yaşarken, bu sezon da Gerets'in Ergün ile ilgili düşünceleri değişmedi. -BU SEZON KADROYU UNUTTU- Turkcell Süper Lig'de geride kalan 21 hafta sonunda, Ergün yalnızca 4 kez sahaya çıkabildi. Bu sezon forma giydiği 4 lig maçında 265 dakika oynayan Ergün Penbe, 14 lig maçında kadroya dahi alınmazken, 3 lig maçında ise yedek kulübesinde oturdu. Bu sezon Süper Kupa Finali ile birlikte 3 maç Şampiyonlar Ligi'nde, 2 maç da Fortis Türkiye Kupası'nda oynayan Ergün, Erik Gerets tarafından son 4 lig maçında kadroya dahi alınmadı. |
"Tarih tekerrürdür" Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, puan kayıplarına rağmen geçen sezon olduğu gibi yine şampiyonluk yolunda ilerlediklerini söyleyerek, "Tarih tekerrürdür. Yine şampiyonluk havasına girdik. Bekleyin göreceksiniz" dedi. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ve golcü futbolcu Necati Ateş, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Puan kayıplarına rağmen Galatasaray'ın geçen sezon olduğu gibi yine şampiyonluk yolunda ilerlediğini söyleyen Başkan Özhan Canaydın, "Tarih tekerrürdür. Yine şampiyonluk havasına girdik. Bekleyin göreceksiniz. Geçen sezon da böyle olmuştu. Neticesinde hedefimiz şampiyonluk ve inşallah bu hedefimize ulaşacağız" diye konuştu. Galatasaray Sportif A.Ş. hissedarı QVT Financal LP'nin, kendisi ve bazı yöneticiler hakkında, dolandırıcılık ile nitelikli dolandırıcılık yaptıkları iddiasıyla suç duyurusunda bulunması konusuyla ilgili sorular üzerine Başkan Canaydın, kendilerine bu konuda savcılıktan tebligat yapılmadığını ifade ederek, bu konuda konuşmak istemediğini söyledi. Golcü futbolcu Necati Ateş ise, ligin sonunda daha az hata yapanın şampiyon olacağını söyleyerek, "Ligin sonunda daha az kayıp yapan şampiyon olacak. Daha önümüzde uzun bir maraton var. Onun için sonuna kadar mücadele edeceğiz. Geçen sene de aynı tablo vardı. Sonuna kadar kovaladık ve şampiyonluğa ulaştık. Bu sezon da her maçımıza final havasıyla çıkıp, hedefimiz olan şampiyonluğa ulaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. Takım arkadaşı Ümit Karan'ın 'Alex'i Fenerbahçe istemiyorsa, takımımızda isteriz' sözlerinin hatırlatılması üzerine golcü futbolcu Necati Ateş, "Bizde çok kaliteli futbolcular var. O mevkide İliç de gayet iyi oynuyor. Bunlar spekülasyondan ibarettir. Ümit, Alex'e sahip çıkmış. Bence de bir futbolcunun yuhalanması yanlış, kim olursa olsun bunlar bir değerdir" dedi. Necati, en kısa sürede sağlığına kavuşup, sahalara dönmek istediğini de sözlerine ekledi. |
Aslan gençlerine toz kondurmuyor Galatasaray özellikle son yıllarda alt yapıya verdiği önemle dikkat çekerken, yöneticiler de milli takımlara verdikleri oyuncularla gurur duyuyor ve "Millisaray’ yakıştırmasını yapıyor. Sarı kırmızılı takımda futbol şube sorumlusu Adnan Polat 20 futbolcuya adeta gözü gibi bakıyor. Polat, yardımcısı Haldun Üstünel ve Futbol AŞ Müdürü Adnan Sezgin ile birlikte bunların geleceklerini garanti altına almak için kolları sıvadı. 140 bin YTL alıyor Adnan Polat ve ekibi bu genç yeteneklerin okumalarıyla da ilgilenirken, Arda, Mehmet Güven, Aydın, kiraya verilen Uğur Uçar ve Oğuz Sabankay diğerlerinden bir adım önde. Arda kulüpten yılda 140 bin YTL, Mehmet Güven, Aydın, Uğur ve Oğuz (Vestel’e gitmeden önce) ise yıllık 85 bin YTL para alıyor. Bu oyuncuların geleceklerini düşünen yöneticiler, onlara yol gösteriyor. Aldıkları küçük rakamlardan dolayı hala kirada oturan oyunculara maddi destek vererek ev sahibi yapıyor. Devreye girdiler Polat ve ekibi, oyuncularının kafaca rahatlamaları için öncelikle onlara ev aldı. Geleceğin takımı projesinde yer alan bu oyuncuları bir arada oturmalarını düşünen yöneticiler, semt olarak Büyükçekmece’yi seçti. Genç Galatasaraylıların almaya çalıştıkları evlere maddi gücü yetmediği anda devreye giren yöneticiler, bu konuda yardım etti. İşin başında yer alan sportif direktör Mustafa Turgun, şunları söyledi: Ferhat’a araba aldık "Futbolcularımızın aldıkları rakamlar gerçekten küçük. Oyuncularımızın borç olarak almak istedikleri evleri duyunca devreye girdik. Bankaya borçlanmalarını istemedik. Çünkü onlar bizim evlatlarımız. Galatasaray olarak ailelerine sahip çıkanlara biz de sahip çıkarız. Açıkçası bu pırlanta gibi yıldızlara bu paralar az. Ferhat ise Etiler’de annanesinin evi olduğu için ev istemedi bizden araba istedi ve onu da aldık." |
"Taraftarları unutamadım" Galatasaray'ın eski futbolcularından Cevad Prekazi, sarı-kırmızılı taraftarları unutamadığını söyledi. Cevad Prekazi, Galatasaray TV'ye yaptığı açıklamada, sezon sonunda Galatasaray'ın, geçen sezonki gibi mutlu sona ulaşmasını diledi. Galatasaray'ın antrenmanını izlemek üzere Florya Metin Oktay Tesisleri'ne gelen Prekazi, Galatasaray'ın bu yıl da şampiyonluğun en büyük adayı olduğu görüşünü savunurken, Gaziantepspor maçından iyi bir sonuç alınamadığını, ancak her takımın böyle kötü günleri olabileceğini dile getirdi. Prekazi, Türk futbolunun Avrupa'da son dönemde pek başarılı olamamasıyla ilgili, ''Yalnızca Galatasaray'da değil, Türk futbolunda genel olarak bir düşüş yaşanıyor. Aslında Dünya Kupası'nda kazanılan üçüncülüğün ardından, Türk futbolunun yükselişini sürdüreceğini düşünmüştüm'' diye konuştu. Taraftarlara da seslenen sarı-kırmızılı takımın eski futbolcusu, her zaman takımlarının yanında olmasını istedi. Başbakan onayı verdi! Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, Başkan Yardımcısı Adnan Polat, yönetici Işın Çelebi ve stat projesiyle ilgili 3 mimar, bugün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Beşiktaş'taki çalışma ofisinde Seyrantepe'de yapılacak olan stat projesiyle ilgili yaklaşık 1 saat süren bir brifing verdiler. Brifingi dikkatle dinleyen Başbakan Erdoğan daha önce de onayladığı projeye son onayı da vererek, inşaata başlanması için bitirilmesi gereken bürokratik işlemlerin cuma gününe kadar mutlaka tamamlanması için ilgili kişi ve kurumlara direktif verdiği öğrenildi. Özhan Canaydın, başbakanın onayladığı stat projesiyle ilgili müjdeyi cumartesi günü yapılacak yıllık olağan mali kongeresinde üyelere açıklayacak. Bu arada Mecidiyeköy'deki arazi ve Ali Sami Yen Stadı'yla bağlantılı olarak Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile ilgili prüzler karşılıklı anlaşmalarla çözümlenecek. Galatasaray Kulübü Ali Samiyen Stadı'nın üst hakkında vazgeçeceği için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile yaşanan pürüzlerde kısa zamanda çözülecek. Bu gelişmeler ışığında sarı kırmızılı yöneticiler Seyrantepe'de yapılacak stadın temelini önümüzdeki haziran ayında atmayı kesinleştirdiler. Galatasaray yönetimi Haziran ayında görkemli bir törenle yeni stadın inşaatı için startı vermiş olacak. |
Galatasaray'da sarı alarm! Galatasaray'da, yarın oynanacak Denizlipor maçı öncesinde sarı kart alarmı verildi. Sarı-kırmızılı ekipte 5 oyuncu Denizlispor maçında sarı kart görmeleri halinde, Beşiktaş ile gelecek hafta oynanacak derbi maçta forma giyemeyecek. Galatasaray'da 3'er sarı kartları bulunan Ümit, Inamoto, Cihan, Tomas ve Okan ceza sınırında bulunuyor. Teknik Direktör Erik Gerets'in takım için büyük önem taşıyan bu oyuncuları bu konuda uyardığı öğrenildi. G.Saray yıllar sonra artıya geçti Geçen sene bu günlerde futbolcularına para ödeyemeyen sarı kırmızılı kulüp büyük bir kriz içindeydi. UEFA, sarı kırmızılı kulübü birçok ayrı olayda, ödemediği borçları yüzünden sıkıştırıyordu. Kulüp çalışanları aylarca para alamıyor ve kulüp tarihinde ilk kez yardım kampanyası başlatılıyordu. Bugün futbolculara ödemelerde sıkıntı ortadan kalkmış durumda. Yıllar sonra kulüp çalışanlarına ilk kez zam yapıldı. Hatta bir maaş ikramiye bile ödendi. Ne oldu da Galatasaray para krizini aştı. Ne Riva satıldı, Ne Seyrantepe'deki stad başladı. Ama hiç olmazsa her sene artan borç sarmalı donduruldu. 31 Aralık 2005 tarihinde Galatasaray'ın borcu 166 milyon 364 bin dolardı. Bir yıl sonra 31 aralık 2006 tarihinde ise bu rakam 135 milyon 263 bin dolara düştü. ÇÖKÜŞ DURDU Galatasaray son 10 yılda oldukça büyük zaferler ve çalkantıları birlikte yaşadı. Sarı kırmızılı kulüp sportif başarılar sonucunda UEFa Kupası kazanarak Türk Sporu'nda zirveye çıktı. Ancak sportif açıdan zirveye çıkmak ekonomik başarıyı beraberinde getirmedi. Ve 1996 yılından beri Galatasaray her yıl devamlı borçlanarak bütçesini idare etmeye çalıştı. Sportif A.Ş'nin hisselerinin yüzde 20'sinin AIG'ye satışı ardından yüzde 17'sinin halka arzı Galatasaray'ın sıkıntılarına köklü çözüm olmadı. Geçici rahatlıklar sağlandı ardından kulübün gelirleri daha da azaldı ve sıkıntı aksine daha da büyüdü. Dünyada eşi benzeri görülmemiş bir şirket yapısı ile kurulan Sportif A.Ş bilindiği gibi sadece gelirleri olan ve gideri olmayan bir şirket. Son 4 yılda Sportif A.Ş 94 milyon dolar gelir elde etti. Ancak bu rakamın 35 milyon doları temmettü olarak, AIG'ya satılan ve halka arz olan hisselere karşılık temettü olarak dağıtıldı. Eğer bu para Galatasaray'ın kasasında kalsa idi sarı kırmızılı kulüp büyük ölçüde rahatlayacaktı. Özetle Sportif A.Ş'nin AIG satışı ve halka arzı Galatasaray'a çok pahalıya maloldu. Geçen yıl bugünlerde Galatasaray bu sıkıntıları fazlasıyla hissediyordu. Futbolculara 8 aya yakın ödeme yapılamamıştı. Yabancı oyuncular bu yüzden devre arası Antalya kampına geç katılmışlardı. Aynı şekilde kulüp çalışanları maaşlarını alamıyordu. Galatasaray birçok ayrı olayda UEFA ve FİFA ile mahkemelikti. Jardel, satılırken alınan Spehar'a ödenmesi gereken para görderilemediği için UEFA, Galatasaray'ı Avrupa Kupaları'ndan atmakla tehdit ediyordu. Kulüp tarihinde ilk kez yardım kampanyası başlamıştı. BÜTÇE 10 YILDIR İLK KEZ ARTIYA GEÇTİ Bugün futbolcuların paraları zamanında ödeniyor. Amatör branşlar kulüp bütçesini sarsmak şöyle dursun tamamen kendi yağlarıyla kavrulmaya başladı. 31 Aralık 2005 tarihinde mali bütçe raporunda borç rakamının karşılığında 166 milyon 364 bin dolar yazıyordu. Bir sene sonra, yani 31 Aralık 2006 tarihinde 135 milyon 263 bin dolara düştü. Ne oldu? Riva arazisi mi satıldı? Yeni stad yapıldı da gelirler mi arttı? Bu mucize basitce şöyle özetleniyor; bütün harcamalar disiplin altına alındı. Florya'daki harcamalar iğneden ipliğe kontrol altında yapılmaya başlandı. Asıl önemlisi hovardaca bonservis bedeli ödenerek transfer yapılmadı. İnamato için 250 bin euro, Mehmet Topal için 1 milyon 100 bin dolar bonservis bedeli ödendi. Bu paralarda daha önce kulübün gelir hanesinde olmayan olağandışı gelirler ile karşılandı, BuOkan Buruk ve Tolga Seyhan için bir kuruş bonservis bedeli ödenmedi. Carrusca'nın transferi sponsor aracığılıyla gerçekleştirildi. Bunun karşılığında alt yapıdan yetişen gençler kiraya verilirken 700 bin YTL gelir elde edildi. Bazı futbolcularla daha önce yapılan yüksek kontratlar karşılıklı anlaşarak aşağıya çekildi ve bu yolla da geçen yıl 1 milyar YTL tasarruf sağlandı. Futbol takımı 3 yıl aradan sonra Şampiyonlar Ligi'ne katıldı sonucunda 8 milyon euroya yakın gelir sağlandı. Ve futbol şubesi 10 yıldır ilk kez artı verdi. Fenerbahçe'nin 50 milyon euro, Beşiktaş'ın 40 milyon euro harcadığı bir sezonda futbol takımı şampiyonluk şansını her iki rakibi ile birlikte sürdürüyor. UEFA VE FİFA İLE KRİZLER BİTTİ Galatasaray son 10 yılda FİFA ve UEFA ile birçok kez mahkemelik oldu. Son bir yılda bu iki kuruluşla bütün krizler çözüldü. FİFA'lık tek kuruş borç kalmadı. Sadece Ribery davası sürüyor. Bu olayda da Galatasaray para almak için davanın sonuçlanmasını bekliyor. Ayrıca 2003 yılında transfer edilen Macar futbolcu Daniel Tözser'den 60 bin euro yetiştirme parası Ferencvaroş Kulübü'nden alındı. Fatih Terim döneminde transfer edilen Tamas için şimdiki kulübü Celta Vigo'dan 60 bin euro gelecek. Petre için ise Rumen Kulübü Timişora 500 bin dolar ödeyecek. Galatasaray sıkıntılarıyla birlikte yoluna devam ediyor. Ancak bin gerçek var ki, sarı kırmızılı kulübün her sene kar topu yumağı gibi büyüyen borç sarmalına Özhan Canaydın'ın 3. döneminde dur denilebildi. Şimdi hedef ise borçları sıfırlamak. G.Saray Yönetimi bir yığın kaos dedikodularına karşılık, dönem dönem içerde yaşanan krizlere rağmen büyük bir özveri ile bu sıkıntıları aşmak için çaba gösteriyor. |
Gerets: "Song beni şoke etti" Eric Gerets, Galatasaray TV'ye çarpıcı açıklamalar yaptı. Şampiyonluk hedefinden şaşmayacaklarını belirterek sözlerine başlayan Belçikalı teknik adam, "Sakatlıktan çıkan oyuncuların takıma dahil olmasıyla rekabet arttı. İyi yoldayız ve bunu sahaya yansıtmanın zamanı geldi" diye konuştu. Galatasaray'ın hocası, Gaziantep maçında kendisiyle tartışan Song'un davranışı karşısında büyük şaşkınlık yaşadığını da söyledi. Gerets, "Tabii ki insan şok oluyor. Çünkü öyle bir hareketi, tecrübeli ve sevdiğim bir oyuncudan beklemezdim. Bunu zamana bırakmak lazım. Affetme durumu tabii ki söz konusu. O olayı sildik, ama akılda kalması doğaldır" dedi. Tecrübeli hoca, Carrusca'nın, Gaziantepspor maçındaki performansından memnun kalmadığını da açıkladı. Gerets, "Carrusca eğer o gün iyi bir maç çıkarsaydı o kadar çabuk oyundan alınmayacaktı" dedi. Bu arada Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Seyrantepe'ye yapılacak yeni stadın inşaatının başlama tarihinin TOKİ tarafından belirleneceğini açıkladı. Canaydın, "Temel atmak için tarih veremem. Bunu TOKİ'nin çalışma temposu belirleyecek" ifadesini kullandı. |
Aslan ağır yaralı: 1-1 Turkcell Süper Lig'in 22. hafta mücadelesinde Galatasaray Ali Sami Yen Stadı'nda Denizlispor ile 1-1 berabere kaldı. G.Saray bu sonuçla evinde 2 puan kaybederek şampiyonluk yolunda ağır yara aldı. Maça G.Saray değişik bir kadroyla başladı. Song'un sarı kart cezalısı olması nedeniyle defansın göbeğinde Tomas'a eşlik eden Tolga defansta pek de iyi bir görüntü çizmezken, G.Saray teknik direktörü Gerets Ilic'e ilk 11'de yer vermedi ve uzun bir sakatlığın ardından Cihan sağ bekte mücadele etti. Maçın ilk yarısında konuk ekip Denizlispor G.Saray defansını epey zorladı. Galatasaray ise eline geçen birkaç pozisyonu değerlendiremedi. İlk yarının sonlarına doğru Cihan'ın sakatlanmasının ardından oyuna devam edemeyen oyuncu yerini Ilic'e bıraktı ve ilk devre golsüz sona erdi. İkinci yarı karşılıklı birer gol İkinci yarıya iyi başlayan konuk ekip Denizlispor maçın 53. dakikasında yıldız oyuncusu Yusuf'un attığı golle 1-0 öne geçti. Bu dakikaların ardından silkinen G.Saray takımı 62. dakikada aradığı golü Hasan Şaş ile buldu ve takımına beraberliği getirdi. Mücadelenin bundan sonraki dakikalarında iki ekip de bulduğu fırsatları değerlendiremeyerek sahadan birer puanla ayrıldılar. MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI) 5. dakikada ceza sahası sol çaprazından Julio Cesar'ın ortasında kale önünde boş pozisyondaki Adriano'nun kafa vuruşunda meşin yuvarlak, yan direkten oyun alanına geri döndü. 8. dakikada ceza sahasında Okan, Hakan Şükür verkaçında topu kontrol eden Okan'ın sağ çaprazdan aşırtma vuruşunda kaleye giden topu son anda Tomas, kafayla kornere gönderdi. 18. dakikada ceza sahası sağ çaprazı önünden Ümit Karan'ın ortasında iyi yükselen Hakan Şükür'ün kafa vuruşunda kaleci Souleymanou, topu kontrol etti. 19. dakikada Galatasaray defansının hatasında top Yusuf'un önünde kaldı, ancak kalesini zamanında terkeden Mondragon, meşin yuvarlağı ceza sahası dışında ayaklarıyla uzaklaştırdı. Kısa düşen topu kontrol eden Adriano'nun ceza sahası dışından boş kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, üstten auta çıktı. 27. dakikada Sabri'den seken topu ceza sahasında kontrol eden Julio Cesar'ın sol çaprazdan içeriye çevirdiği topu Adriano'dan önce araya giren Tomas, kafayla kornere attı. 29. dakikada sağ kanattan Cihan'ın ortasında ceza sahası çizgisi üzerinde topu kontrol eden Ümit Karan'ın dönerek yerden vuruşunda top, az farkla yandan auta çıktı. 33. dakikada Ümit Karan'ın kafayla aşırttığı topu ceza sahasında Hakan Şükür, Ümit Karan'ın önüne bıraktı. Ceza sahasında boş pozisyondaki Ümit Karan'ın ayağının dışıyla yaptığı vuruşta meşin yuvarlak, az farkla yandan auta çıktı. 41. dakikada sol kanatta iki rakibinden sıyrılarak ceza sahasına giren Yusuf'un sol çaprazdan içeriye çevirdiği topa Julio Cesar'ın yerden vuruşunda meşin yuvarlak, yan ağlarda kaldı. 42. dakikada Denizlispor defansının uzaklaştırmak istediği top kısa düşerken, ceza sahası dışından Inamoto'nun topun gelişine çektiği sert şutta defansa çarpan meşin yuvarlak, kornere çıktı. 45+1'de Galatasaray defansından seken topu Tomas, Julio Cesar'a aktardı. Ceza sahasında kaleci Mondragon ile karşı karşıya kalan Julio Cesar'ın sol çaprazdan sert vuruşunda Mondragon, topu iki hamlede kontrol etti. MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI) 51. dakikada ceza sahası dışından Hasan Şaş'ın sert vuruşunda top, üstten auta çıktı. 53. dakikada Adriano'nun pasında ceza sahasında topu kontrol eden Julio Cesar, Inamoto'dan sıyrılarak, sol çizgiye indi. Julio Cesar'ın içeriye çevirdiği topu Yusuf, boş kaleye gönderdi. 0-1 62. dakikada Denizlispor defansının uzaklaştırmaya çalıştığı topa ceza sahası dışından Hasan Şaş'ın sol ayağıyla sert vuruşunda meşin yuvarlak, kaleci Souleymanou'nun solundan ağlarla buluştu. 1-1 69. dakikada ceza sahası dışından Sabri'nin sert vuruşunda defansa çarpan top, üst direkten oyun alanına geri döndü. 72. dakikada ceza sahası dışından Arda'nın sert vuruşunda kaleci Souleymanou, son anda topu kornere çeldi. 73. dakikada sol kanattan Ferhat'ın ceza sahasına ortasında topu kontrol eden Hakan Şükür vurmakta geç kalınca araya giren Erman, tehlikeyi uzaklaştırdı. 74. dakikada Fatih Yiğen'in ara pasında topla ceza sahasına giren Julio Cesar'ın yerden vuruşunda top, kaleci Mondragon'da kaldı. 77. dakikada sağ kanattan Sabri'nin ceza sahasına ortasında Tomas'ın kafa vuruşunda kaleci Souleymanou uzanarak, son anda topu köşeden çıkardı. 82. dakikada Denizlispor'un ceza sahası dışından kazandığı serbest atışta, ceza sahasına yapılan ortaya arka direkte boş pozisyondaki Tomas'ın kafa vuruşunda kaleci Mondragon, köşede topu kontrol etti. 85. dakikada uzak mesafeden İbrahim Ege'nin sert vuruşunda kaleci Mondragon, topu iki hamlede kontrol etti. 90. dakikada rakibinden sıyrılan Hasan Şaş'ın ceza sahası dışından aşırtma vuruşunda top, üstten auta çıktı. STAT: Ali Sami Yen HAKEMLER: Barış Şimşek, Erhan Sönmez, Uygar Bebek GALATASARAY: Mondragon, Cihan (Ilic dk. 37 ), Tolga, Tomas, Ferhat, Sabri, Okan (Hasan Şaş dk. 45 ), Inamoto (Ayhan dk. 83 ), Arda, Ümit Karan, Hakan Şükür YEDEKLER: Aykut, Emre, Hasan Kabze, Ergün TEKNİK DİREKTÖR: Eric Gerets DENİZLİSPOR: Souleymanou, Bülent, Kratochvil, Erman, Ahmet, Tomas (Fatih Egedik dk. 90+3 ?), İbrahim Ege, Serhat, Julio Cesar, Yusuf (Fatih Yiğen dk. 60 ), Adriano (Kroupa dk. 90+2 ?) YEDEKLER: Süleyman Küçük, Muhittin, Murat, Süleyman Görgün TEKNİK DİREKTÖR: Güvenç Kurtar GOLLER: Yusuf (dk. 53), Hasan Şaş (dk. 62) SARI KARTLAR: Tolga (Galatasaray), İbrahim Ege, Bülent, Souleymanou (Denizlispor) |
Polat sinir küpü!.. Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat, kötü futbol oynadıkları için sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldıklarını söyledi. Polat, sezonun ikinci yarısında puan kaybettikleri üç karşılaşmada da takım olarak kötü performans ortaya koyduklarını vurguladı. Sarı - kırmızılı yönetici, "Çok kötü oynadık ve olmaması gereken bir sonuç aldık. Sahamızda puan kaybederken şampiyonluktan nasıl söz edebiliriz. Denizlisporlu futbolcular yatarak ve sakatlanma taklitleri yaparak maçın 15 dakikasını çaldılar, ama hakem sadece 5 dakika uzattı. Tabii ki bu mazeret sayılamaz. Biz kötü futbol oynadık ve galibiyeti hak etmedik. Sadece burada değil Kayseri ve Gaziantep maçlarında da aynısı oldu. Rakiplerin iyi olmasından değil kendi kötü futbolumuzdan puanlar kaybediyoruz" diye konuştu. Teknik heyetle görüşme yapmayacaklarını da kaydeden Polat, şampiyonluk yarışı için ise "Şansımız henüz bitmedi, ama Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın alacağı neticeler çok önemli. O sonuçlara göre yorum yapabiliriz" ifadesini kullandı. Bu arada Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, maçın uzatma bölümlerini beklemeden stadı terk etti. |
G.Saray'ın bütçesi 35 milyon YTL Galatasaray Kulübü'nün Yıllık Olağan Mali Genel Kurul Toplantısı'nda kulübün 2007 yılı bütçesi, 35 milyon 308 bin 124 YTL olarak oy birliği ile kabul edildi. Sarı-kırmızılıların konsolide bütçesinde gelir ise 37 milyon 63 bin 331 YTL olarak açıklandı. Tahmini bütçede yer alan kulübün gider ile geliri arasında gelirler lehine fark olduğu için, yönetime borçlanma yetkisi verilmedi. |
"Erik Gerets'i göndermeliydik" Bugün Gazetesi'nin 25 Şubat 2007 tarihli haberine göre, Galatasaray Başkan Yardımcısı Adnan Polat Gaziantep yenilgisinin ardından gelen Denizlispor beraberliğinin faturasını teknik direktör Eric Gerets’e kesti. Peşpeşe gelen puan kayıpları ile büyük avantaj kaybettiklerini kabul eden Adnan Polat, “Yine de sezon sonuna kadar mücadelemizi sürdürecek ve en iyi neticeyi almaya çalışacağız. Rakiplerimiz de bizim gibi puan kaybedebilir. Yılmadan kalan maçlarımızı, özellikle de derbileri kazanmamız gerekiyor. Gerets elindeki malzemeyi doğru kullanırsa bu gerçekleşir” dedi. "SEVGİNİN KALMADIĞI YER" Belçikalı teknik adamın devre arasında gönderilmesi gerektiğini şimdi daha iyi anladığını belirten Polat, “Sevginin kalmadığı yerde başarıyı yakalamak çok zor” dedi. Polat, Florya’da kaybolan sevgi ortamını yeniden kurmak için çaba harcadıklarını da belirterek, “Bunun için futbolcularımızla sürekli konuşuyoruz” şeklinde konuştu. "İKİDİR FENER'İ AYAĞA KALDIRIYORUZ" Adnan Polat’ı en çok üzen olay ise şampiyonluk yarışındaki en büyük rakipleri Fenerbahçe’yi adeta ayağa kaldırmaları. Fenerbahçe’nin önceki hafta paniğe girdiğinde Gaziantep’e yenildiklerini, UEFA Kupası’ndan elenmelerinin hemen ardından da Denizlispor’la berabere kaldıklarını hatırlatan Polat, “Bizim başarısızlıklarımız onların ilacı oldu” dedi. |
ya tamam başarı yı elde ettiler avrupada beraberlik te yeter:):):):):) |
|
|
Gerets şampiyonluğa inanmıyor Üst üste yaşanan puan kayıpları Teknik Direktör Erik Gerets’in moralinin dibe vurmasına neden oldu. Sezon sonunda takımı şampiyon yaparak ayrılmayı planlayan Belçikalı teknik adam, Denizlispor beraberliğinin ardından şampiyonluğu artık mucize olarak görmeye başladı. Denizlispor maçı sonrası soyunma odasında verdiği görevleri yerine getirmeyen futbolcularını fırçalayan Gerets’in, yakın çevresiyle yaptığı sohbette çalışma hırsını kaybettiğini ifade ettiği öğrenildi. Belçikalı çalıştırıcının, yönetimin devre arasında sözleşmesini uzatmamasının büyük bir hata olduğunu da belirttiği kaydedildi. Yönetimin sözleşmesindeki bir yıllık opsiyonu kullanmamasının futbolcular üzerinde de olumsuz etki yaptığını düşünen Gerets’in, “Yönetim benimle sözleşmeyi 1 yıl daha uzatsaydı, şimdi bunlar yaşanmazdı. Bu hem benim hem de takımın motivasyonunu bozdu. Artık oyuncularıma eskisi gibi hükmedemiyorum. Maç öncesi verdiğim görevleri de yerine getirmiyorlar” diyerek sitemde bulunduğu öğrenildi. Belçikalı çalıştırıcının, geçen sezon yaşanılan şampiyonluğun, bu sezon hayal olduğunu belirttiği ve “Yakaladığımız şansları iyi değerlendiremedik” dediği ifade edildi. |
G.Saray'a gideceğim Yıldıray'ın, Hertha Berlin'li yöneticileri oyalamasının nedeni ortaya çıktı. Türk oyuncunun "G.Saray'a gideceğimdediği ve bu yüzden Hertha'yı ağırdan aldığı belirtildi. ***Yıldıray'ın aklı Galatasaray'daHertha imza için bastırıyor ancak milli oyuncu, ayrılmanın planlarını yapıyor. Bild gazetesi, Yıldıray'ın Hertha Berlin'de kalıp kalmama yönünde bir karar vermemesini eleştirdi. Gazetede, ;Daha ne kadar Hoeness'in burnunda dans edecek'' başlığı ile verilen haberde, Yıldıray'ın "Bazı teklifler var ve iyi düşünmem lazım ifadesi yer aldı. Milli oyuncuya şu ana kadar en iyi teklifi Galatasaray'ın verdiği belirtilirken, Yıldıray'ın gelecek sezon için Cimbom'a 'evet' diyebileceği ifade ediliyor. |
G.Saray'da yarı final hesapları Fortis Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında yarın Kayseri Erciyesspor'u konuk edecek Galatasaray, yarı finale çıkma hesapları yapıyor. Kayseri Erciyesspor ile deplasmandaki ilk maçında 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılı ekip, ligdeki Denizlispor beraberliği sonrası bu rövanş maçında galip gelerek taraftarının yüzünü güldürmek ve adını yarı finale yazdırmak istiyor. Galatasaray'da sarı kart cezası nedeniyle Denizlispor karşısında oynayamayan Rigobert Song'un bu kez mide rahatsızlığı nedeniyle Okan'ın ise sol ayak arka adalesindeki sakatlığı nedeniyle Kayseri Erciyesspor karşısında yarın forma giyemeyecekleri açıklandı. Kulüp doktoru Murat Çevik, boğaz enfeksiyonu geçiren ve dün geçe ateşi yükselen Ayhan'ın da durumunun kritik olduğunu belirterek, ''Ancak yarın maç saatinde oynayıp oynamayacağına karar verebileceğiz. Tedavisi sürüyor'' derken, İliç ile Tolga'nın ise durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Ayrıca, geçirdiği bağırsak enfeksiyonu sonrası takımla çalışmalara başlayan Orhan için ise Murat Çevik, bu oyuncunun hala halsizliğinin bulunduğunu ve durumunun yakından takip edildiğini söyledi. Sarı-kırmızılı takım, bu akşam Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı antrenmanla Kayseri Erciyesspor maçının hazırlıklarını tamamlayıp kampa girecek. Ali Sami Yen Stadı'nda yarın saat 20.00'de başlayacak karşılaşmada, Galatasaray'ın Kayseri Erciyesspor karşısına, Mondragon, Cihan, Tolga, Tomas, Ferhat (Orhan), Sabri, İnamoto, İliç, Arda, Ümit, Hakan 11'i ile çıkması bekleniyor. |
Arda'ya tepki!.. Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçı sonrasında genç futbolcu Arda, numaralı tribünde kendisine tepki gösteren kimi taraftarlarla gerginlik yaşadı. Arda, bu taraftarlara tepki gösterirken, genç futbolcuyu teknik direktör Erik Gerets yatıştırarak soyunma odasına götürdü. |
"Çok fazla hata yaptık" Galatasaray-Kayseri Erciyesspor maçı sonrasında, Galatasaray Teknik Direktörü Erik Gerets, karşılaşmadan sonra düzenlediği basın toplantısında, kötü fubol oynadıkları için kupadan elendiklerini belirtti. Maçta taktik hatası yapmadıklarını da ifade eden Gerets, şöyle konuştu: "Önemli kupa maçında çok fazla hata yaptık. Topla çok fazla oynadık. Kalemizde golü gördükten sonra işler daha da zorlaştı ve maalesef üzücü bir sonuç aldık. Bugünkü düşüncemiz, turu atlayıp, bu moralle derbiye hazırlanmaktı. Bunu başaramadık. Yarın uyandıktan sonra derbiye hazır olup, yolumuza devam etmeliyiz." |
| Saat: 00:33 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık