![]() |
DUYDUM Kİ BİZİ BIRAKMAYA Duydum ki bizi bırakmaya azmediyorsun etme Başka bir yar başka bir dosta meylediyorsun etme Sen yadeller dünyasında ne arıyorsun yabancı Hangi hasta gönüllüyü kasdediyorsun etme Çalma bizi bizden bizi gitme o ellere doğru Çalınmış başkalarına nazar ediyorsun etme Ey ay felek harab olmuş alt üst olmuş senin için Bizi öyle harab öyle alt üst ediyorsun etme Ey makamı var ve yokun üzerinde olan kişi Sen varlık sahasını öyle terk ediyorsun etme Sen yüz çevirecek olsan ay kapkara olur gamdan Ayın da evini yıkmayı kastediyorsun etme Bizim dudağımız kurur sen kuruyacak olsan Gözlerimizi öyle yaş dolu ediyorsun etme Aşıklarla başa çıkacak gücün yoksa eğer Aşka öyleyse ne diye hayret ediyorsun etme Ey cennetin cehennemin elinde olduğu kişi Bize cenneti öyle cehennem ediyorsun etme Şekerliğinin içinde zehir zarar vermez bize O zehiri o şekerle sen bir ediyorsun etme Bizi sevindiriyorsun huzurumuz kaçar öyle Huzurumu bozuyorsun sen mavediyorsun etme Harama bulaşan gözüm güzelliğinin hırsızı Ey hırsızlığa da değen hırsızlık ediyorsun etme İsyan et ey arkadaşım söz söyleyecek an değil aşkın baygınlığıyla ne meşk ediyorsun etme Mevlana Celaleddin Rumi |
Peygamber Efendimiz(SAV) için yazılmış bir Naat:Allahümme Salli Ala Seyyidina Muhammedin ve Ala Ali Seyyidina Muhammed(SAV) Gönül hun oldu şevkinden boyandım Ya Rasûlallah(sav) Nasıl bilmem bu nîrana dayandım Ya Rasûlallah Ezel bezminde bir dinmez figandım Ya Rasûlallah Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah Yanan kalbe devasın sen, bulunmaz bir şifasın sen Muazzam bir sehasın sen, dilersen rehnümasın sen Habîb-i Kibriyasın sen, Muhammed Mustafa’sın sen Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah Gül açmaz çağlayan akmaz, İlâhi nurun olmazsa Söner âlem, nefes kalmaz, felek manzûrun olmazsa Firak ağlar,visal ağlar, ezel mestûrun olmazsa Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah Erir canlar o gül bûy’i revan bahşın hevasından Güneş titrer, yanar didarının bak ihtirasından Perişan bir niyaz inler hayatın müntehasından Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah Susuz kalsam, yanan çöllerde can versem elem duymam Yanardağlar yanar bağrımda, ummanlardan nem duymam Alevler yağsa göklerden ve ben messeylesem duymam Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah Ne devlettir yumup aşkınla göz, rahında can vermek Nasip olmaz mı sultanım haremgahında can vermek Sönerken gözlerim asan olur âhında can vermek Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah Boyun büktüm, perişanım, bu derdin sende tedbîri Lebim kavruldu ateşten döner pâyinde tezkîri Ne dem gönlün murad eylerse taltif eyle kıtmîri Cemalinle ferahnak et ki yandım Ya Rasûlallah(sav) YAMAN DEDE (1888-1963) Dahilek: Sana sığındım Hûn: Hor ve zelil olmak Şevk: Arzu Nîrân: Nurlar, ateşler Bezm: Sohbet meclisi Figân: Bağırıp, çağırma Cemâl: Güzellik, yüz güzelliği Ferah-nâk: Neşeli, sevinçli Muazzam: Büyük Sehâ: Cömertlik Reh (râh): Yol Reh-nümâ: Yol gösteren Habîb-i Kibriyâ: Hz. Peygamberimizin özel sıfatlarından Felek: Gök, devir Manzûr: Bakış Firâk: Ayrılık Visâl: Kavuşma Mestûr: Örtü Bûy: Koku Revân: Giden Dîdâr: Görünme, yüz İhtirâs: Arzu Müntehâ: Sona erme Messeylesem: Dokunsam Haremgâh: Kişinin kendisine özel, herkesin giremedigi yer Âsân: Kolay Leb: Dudak Pây: Ayak, takat, iz Tezkîr: Hatırlamak Taltîf: İltifat, değer Kıtmîr: Ashâb-ı Kehf'in köpeğinin adı |
Ey Gül Ey Gonca-i nur Meftun yaprak har Sana Sensin gönüller mahı Bu yaz bu bahar Sana Mucize saltanatın tasları ayna yapar Her ırmak ve her deniz her leyl-ü nehar Sana Senin zatı abdesin alemlere rahmettir Cibril vefalı yoldas Yüce Allah yar Sana Bu nice istiyaktır ey en güzel Sevgili Asırlardır kosuyor genç ve ihtiyar Sana Nazarın kalbe sifa sözün hikmet incisi Hangi dertli kavussa olur bahtiyar Sana Misk kapında karar kılmıstır Senin Nebilerin diliyle hep övgüler var Sana Ay, günes, zühre, ülke nuruna pervanedir Alemde olmak ister asıklar civar Sana Senin yolun hep açık gidisin Allah;adır Daglar ates kesilse olamaz duvar Sana Güzelligin alemde misli bulunmaz inci Ey gül hasret çekmede cennet o bulvar Sana Dedinki sükreden kul olmak istememmi ben Rabbin ihsan buyurdu hurma üzüm nar Sana Her mucizen parmakla gösterilmede Senin Çaglatmak öyle kolay çöllerde pınar Sana Hicranın bir kütügü dertle bi karar et Hep özlem duymadadır selvi ve çınar Sana Cennetin çiçekleri Senin kokunu tasır Benzemeye çalısır beyazlıkta kar Sana Günes güzel yüzünden parlaklık aldı ey Gül Acep hayran olmadan hangi göz bakar Sana Askının esiridir ne çöl ne de dag tanır Bu sevdalı gönüller su gibi akar Sana Varlık bahçesi Senin nurundan yaratıldı Hep medyum hep minnettar her can her nigar Sana Tebessümün ayların zührenin sevincidir Nice hasret çekmede bu bülbül-ü zar Sana Yusuf Senin dalında çig tanesidir sanki Divane kesilir göz etse bir nazar Sana Fazlının etegine akıllar erisemez Eli kalem tutanlar övgüler yazar Sana Haki payene sürsem bir kerecik yüzümü Bende olan sermaye hasret intizar Sana Haki payene sürsem bir kerecik yüzümü Bende olan sermaye hasret intizar Sana Dursun Ali Erzincanlı |
YÂ RÂB BU UĞURSUZ GECENİN YOK MU SABÂHI? "İçimizdeki beyinsizlerin işledikleri yüzünden, bizi helâk eder misin, Allah’ım?" (A’râf 155) Yâ Râb, bu uğursuz gecenin yok mu sabâhı? Mahşerde mi bîçârelerin, yoksa felâhı! Nûr istiyoruz... Sen bize yangın veriyorsun! "Yandık!"diyoruz... Boğmaya kan gönderiyorsun! Esmezse eğer bir ezelî nefha, yakında, Yâ Rab, o cehennemle bu tûfan arasında, Toprak kesilip, kum kesilip Âlem-i İslâm; Hep fışkıracak yerlerin altındaki esnâm! Bîzâr edecek, korkuyorum, Cedd-i Hüseyn'i, En sonra, salîb ormanı görmek Harameyn'i!... Bin üç yüz otuz beş senedir, arz-ı Hicaz'ın Âteşli muhitindeki sûzişli niyâzın Emvâcı hurûş-âver olurken melekûta? Çan sesleri boğsun da gömülsün mü sükûta? Sönsün de, İlâhi, şu yanan meş'al-i vahdet, Teslîs ile çöksün mü bütün âleme zulmet? Üç yüz bu kadar milyonu canlandıran îman Olsun mu beş on sersemin ilhâdına kurban? Enfâs-ı habisiyle beş on rûh-u leimin, Solsun mu o parlak yüzü Kur'an-ı Hakim'in? İslâm ayak altında sürünsün mü nihâyet? Yâ Rab, bu ne hüsrandır, İlâhi, bu ne zillet? Mazlûmu nedir ezmede, ezdirmede mânâ? Zâlimleri adlin, hani öldürmedi hâlâ! Câni geziyor dipdiri... Can vermede mâsûm! Suç başkasınındır da niçin başkası mahkûm? Lâ yüs'ele binlerce sual olsa da kurbân; İnsan bu muammalara dehşetle nigeh-bân! Eyvâh! Beş on kâfirin îmanına kandık; Bir uykuya daldık ki: cehennemde uyandık! Mâdâm ki, ey adl-i İlâhi yakacaktın... Yaksaydın a mel'unları... Tuttun bizi yaktın! Küfrün o sefil elleri âyâtını sildi: Binlerce cevâmi' yıkılıp hâke serildi! Kalmışsa eğer bir iki mâbed, o da mürted: Göğsündeki haç, küfrüne fetvâ-yı müeyyed! Dul kaldı kadınlar, babasız kaldı çocuklar, Bir giryede bin ailenin mâtemi çağlar! En kanlı şenâatle kovulmuş vatanından, Milyonla hayâtın yüreğinden gidiyor kan! İslâm'ı elinden tutacak, kaldıracak yok... Nâ-hak yere feryâd ediyor: Âcize hak yok! Yetmez mi musâb olduğumuz bunca devâhi? Ağzım kurusun... Yok musun ey adl-i İlâhî! 4 Cemaziyelevvel 1331 - 28 Mart 1329 (1913) |
Güller sümbüller Öter bülbüller Yanık gönüller Mevlayı sever Hu diyen canlar Candan ananlar Aşkla yananlar Mevlayı sever Pervane nare Demen ağyare Mest olan yâre Mevlayı sever Zikreden zakir Şükreden şakir Sabreden fakir Mevlayı sever Yüreği yanan Allahı anan Tevbeyle yunan Mevlayı sever |
Muhabbetsiz Çiçek, ağaç, ot ve orman Büyümüyor muhabbetsiz Gözlere nur, derde derman Verilmiyor muhabbetsiz Ömrün geçsin kuran ile Seher vakti figan ile Son nefeste iman ile Ölünmüyor muhabbetsiz Sakın kapılma cinnete Tut, yapış ehl-i sünnete Ahirette de cennete Girilmiyor muhabbetsiz |
Saadet ancak namazla başlarNamaz dinde direktir, elbet kılmak gerektir Günahlara kefaret, ibadette yürektir Felah istersen bırak bahaneyi ve nazı Tadil-i erkân ile kılmalısın namazı Kurtuluş kolaylaşır, secdeye değse başlar Çünkü sonsuz saadet, ancak namazla başlar Namaz ruha şifadır, gönülleri şen eder Doğru kılınan namaz, kötülükten men eder Namaz dinde gayedir, İslam’ın binasıdır Gözlerimizin nuru, kalblerin cilasıdır. Namaz en efdal amel, edası gayet sevap Kabirde ışıktır hem Münker Nekir’e cevap Kim ki kötülüklerden olmuyorsa selâmet Namazı gaflet ile kıldığına alâmet. Namaza önem verip doğru dürüst kılmalı Yalan yanlış kılmaktan utanıp sıkılmalı Namaz kılmayanların kabul olmaz duası İyi işler yapsa da, silinmez kalbin pası Beynamazın elbette imanı sağlam kalmaz Kolayca küfre girer, farkında bile olmaz |
Dünya Kimi zaman gülmektir Kimi zaman sevmektir Kimi zaman ölmektir Dünya Kimi zaman durmaktır Kimi zaman koşmaktır Kimi zaman kaçmaktır Dünya Hadi git sen de Ardına bakma Hadi kaç sen de Hiç korkma Kimi zaman bulmaktır Kimi zaman sunmaktır Kimi zaman sanmaktır Dünya Kimi zaman kanmaktır Kimi zaman ummaktır Kimi zaman yanmaktır Dünya MUSTAFA CİHAT |
ABDURRAHMAN ÖNÜL--ANAM Senin gibi yar bulunmaz. Anam sana hiç doyulmaz.. Sensiz cennet kazanılmaz Melek yüzlü canım anam... Anam anam canım anam.. Başucuma gelenim sen Gözyaşımı silenim sen Dertlerime devasın sen Canım gözüm nuru anam.. Anam anam canım anam.. Hergün halin soramadım Duanı tam alamadım Gül yüzüne doyamadım Cennet gülü canım anam Anam anam canım anam... |
Aman Afveyle Allahim Gİzlİ GÜnahlarim Çoktur,huzurunda YÜzÜm Yoktur İlahİ Rahmetİn Çoktur Aman Afveyle Allahim Rahmetİne Ümİt Varim Aman Afveyle Allahim Rahmetİne Ümİdİm Var Aman Afveyle Allahim GÜnahim Çok YÜzÜm Kara Aman Afveyle Allahim Onun İÇİn YÜreĞİm Yare Aman Afveyle Allahim GÜnahimi Bİlen Sensİn Feryadimi Duyan Sensİn Ümİdİm Var Afv Edersİn Aman Afveyle Allahim |
| Saat: 20:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık