![]() |
Sabah Sabah Esen Seher Yelleri Sabah sabah esen seher yelleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Irmak olup akar çeşmim selleri Benim sevdiğime benden aşk eyle Hayalleri gözlerimden ayrılmaz Akar bu çeşmimin yaşı durulmaz Bir derde uğradım derman bulunmaz Benim sevdiğime benden aşk eyle Yavru şahan idim uçtum yuvadan Ahım inmez oldu daim havadan Unutmasın beni dahi duadan Benim sevdiğime benden aşk eyle Aşık eder dünya gelmez aynıma Abdal olup post çekeyim eğnime Tanrı emaneti olsun boynuma Benim sevdiğime benden aşk eyle |
GittiN Gittin... Avuçlarıma bıraktın yalnızlığı Sen dedin! Sen! ! ! Burada kal Anıların ve acılarınla Ben yokum artık. Gittin... Veda bile edemedin giderken. Yıkıntılar arasında Dağılmış eşyelerınde kaldım. Arkanı dönüp bakamadın bile Geçmişten ürkmüştün, Benli bensiz terkedilmişliklerden Gittin... Farkında bile olmadın Arkanda iki damla gözyaşıyla kalakaldım öylece. Oysa,gitmeyebilirdin, Beni terketmeyebilirdin. Gittin... Avuçlarımda kaldı yüreğim, Son nefesim boğazımda. Gittin... Hala ben seni evet Ben seni hep bekledim, Gittiğin yollardan geri dönersin, Beni arar bulursun döndüğünde kimbilr... Kapatıp avuçlarımı sıkıca Bırakmazdın beni Bu sonsuz,yalnızlığa Bırakamazdın... Gittin...sensizlikte kaldım Gittin...terkedilmişliklerle Gittin...Avuçlarımda kaldı Yalnızlığım ve sensizliğim. 2005 Fatime Altuntaş |
Namusum üzerine yemin ederim Bu şehri bu evleri bu sokakları sevmiyorum Tiksiniyorum bu iğrenç kalabalıktan Yalnızlığı özlüyorum Yalnızlıkta sen varsın Dilediğim gibi düşünebiliyorum seni Bir ayna karşısında soyunuyorsun çırılçıplak Dudaklarından öpüyorum Kapatıyorum gözlerimi yağmur yağıyor Bir bulut görüyorum sana benzeyen Sevinçten ürperiyorum Yalnızlıktan bütün teselliler yalnızlıkta Hoşça kalın sokaklar, caddeler, insanlar İşte başımı aldım gidiyorum. Ümit Yaşar Oğuzca |
Sensizlik Gitmek Bilmez Ah fırtınalar kopar düşümde zaman zaman Tutup da atamam içinde ki o keskin izlerini Bazen durur zaman susturamam inan Yalnızlığımla içimde ki sebepsiz seslerini Korksam da senszilik içimden gitmek bilmez Daha da büyüyor yine beni terketmez Sevgim sensizlikte bir çığ gibi büyüyor Bu sessiz rüzgarlar sesin oluyor bende Kovsam da çaresiz tenimden kokun gitmez Daha da siniyor niye beni terketmez Kalsan da sevgilim o günlere dönülmez İnan bu hikaye bitemez sürer bende Bazen hayalin gelir karşım da öyle durur Ellerimi uzatsam yine dokunamam yok olur O an durur zaman susturamam inan Yalnzılığımla içimde ki sebepsiz seslerini Ümran Timur |
Yalnızım Aşkıyla aşklandım Gözlerimden güneşler sökün edecek Bir dünya istiyorum Başımı döndürecek.. Göğsümün içinde Volkan yürek Kim yaşayabilir ki böyle suskun Sustukça haykırarak.. Okyanuslar istiyorum Taş devrini gömecek Yüzyıllar istiyorum Aşk, hükmünü sürecek.. Bir yürek daha istiyorum Dahalarca aşkımlı Aşkımı döndürecek.. Faika Sarp |
Seni Kendime Sakladım Bir ressamın fırça darbeleri gibi duygularım rengarenk bazen karışık ordan oraya savrulup durur bir şairin en içten dizeleridir ruhu az gülen çok ağlayan bir doktorun hayat vermesi gibi, hep canlıdır hep yeni doğmuş gibi saf ve temiz bir mühendis gibi inşa edilmiş gibi düzgün muntazamdır bir gazetecini yazmak istediği habere duyduğu özlemdir ben senin herşeyde harmanladım iyice karıştırdım ve kendime sakladım ulaşamaz sana kimse bundan böyle ben seni kalbimin en derinine sakladım bütün çiçekler, böcekler, kediler ve köpekler şahittir ikimize onların dilleri yokki aksini söylesin aşkım işte ben seni böyle garanti altına aldım ve mühürledim.. ben seni herşeyden çok sevdim ve herşeyden herkesden birşeyler alıp iyice tartım biçtim ölçtüm ve gönlümün en derinine sadece kendime sakladım... 18.25 18.12.2006 Gülce Şeren |
Can yoldasin olmazsa olmasin Yalnizim diye hayiflanmayasin, Egilmis ustune gokyuzu masmavi Bir anne sefkatine musavi. Uc adim otede deniz Dosttur, ne ofkesi ne durgunlugu sebepsiz. Bir derdin varsa acabilirsin agaclara Agac yaprak verir, sir vermez ruzgara Ve kis yaz, Dalda kus eksik olmaz Dag basinda duman Yalnizlik nedir goreceksin öldügün zaman. Cahit Sıtkı Tarancı |
Gel buldu 45 inde... İlk görende aşık olunmaz sandım, Olunurmuş,gönül düştü peşine, İçsel bir arzuydu,sanmaki kandım, Çılgın gözün yumdu daldı peşine. Hep sevgi aradı,aradı gönül, Hazan bahçelerde ötermi bülbül, İster mor sümbül,ister kızıl gül, Solarmı ki kaldı aşk telaşına. Sen bir yerinde varsın,ben bir yerinde, Aşk acısı burgu burar derinde, Sevda yelleriyle, bela serimde, Esermiş ki gönül bir serkeşinde. Ya GÜL'de hazan oldu,yada SEREN'de, Burda suç alanda mı,yoksa verende, Volkan kaynar sanki, aha şuramda Geldi buldu beni tam 45 imde... Evrim Evrensel |
Yalnızlığımla başbaşayım yine Hayaller ve anılarla Yaşamımı hatırlayıp Ağladığım yalnızlığımlayım Sadece duygularımı paylaşan Kader var yanımda.. Yalnızlığa düşmüş bir kuş gibi Çaresiz kanadı kırık Yine de yılmadan ama gözyaşlarına yenilerek... Terkedilip bırakılan bir güvercin gibi Anılarımla ve kaderımle paylaşıyorum herşeyi... Çaresizligimi,umarsızlıgımı Yalnız bırakılan fakat yılmayan Kimseye muhtaç olmayan Ama aglayan... Bir dag yamacına oturmuş Geceyi ve gündüzü düşünüyorum sadece... Sadece içimi yakan ateş gibi Kıvılcımlanıp yasadıgım acı günleri yakmak istiyorum... Yakmak istiyorum ki Kül olup ortadan kalksınlar diye Beni sadece yalnızlıgımla bıraksınlar diye Düşünüyorum..... Seni düşünüyorum yinede Yılmadan bıkmadan Damla,damla dökülen yagmurlar gibi İşte yine yanaklarım ıslandı Yine aynı şey oluyor Ne zaman seni düşünsem Hep aynı şey oluyor bana Ama sen beni hiç sevmedin ki Beni yalnızlıgımla başbaşa bıraktın Şimdi kuş olup uçmak isterdim Bulutlarin üzerinde Asagıya bakmak isterdim Seni görürüm diye Sevgimin bitmedigini Sana göstermek için Sensizligin acı yüzünü Sevmenin şevkatsizligini Göz yaşlarımın bile ezildigini Sana göstermek için ... Alıntı Bu biten sadece umutlarım değil de , Hayatımında son günü mü Yoksa haliçe vuran ben değilim de , Bitmeyen yalnızlığım mı Bu gelen akşamın korkunç sensizliği değil de, Son anlarımın haykırışları Sanki ölen ben değilim de, İçimde kaybolan sen misin Sen bendeydin bana benden daha yakın, Şimdi ise dört nala at sürdüğüm Çorak çöller gibi ıssızlığın; Ama hep yanımda taşıdığım yalnızlığım.. Alıntı |
Yanlızlık paylaşılmaz Paylaşılırsa yanlızlık olmaz Yanar sobasında Yalnız'ın üşüyen bakışları Lambasında karanlığa dönük Bir ışık titrek sönük sönük Penceresi dışına kapanmıştır Kapısı içine örtük Bir sözde saklanmış bir yalanı Bir gözde okuduğundan Bakmaz kendi gözlerine bile Özdemir Asaf |
| Saat: 17:55 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık