![]() |
Kötümser yanlız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte ışığı ve de gelecek treni görür. J.Harris |
|
|
Kader Hakkında.. Kendi geleceklerimizi kendimiz hazırlar, sonra da kader deriz. DİSRAELİ Dayanmak kaderi yenmektir. CAMPBELL Kalbin atışı, kaderin sesidir. SCHİLLER |
Benim icin seni görmek suya benzer ... Seninle yasamak ise nefes almaya... susuz üc gün yasarım, ama nefes almadan asla... |
Sen bu kalbe ışık tutabilirsin, Sen bu gözlere hayran kalabilirsin, Fakat sen değil, kim olursa olsun bu gözlere yaş olamaz... |
Her din, öteki dinler kadar doğrudur. BURTON İnsanlar din hakkında yazarlar, savaşırlar, ölürler de, din için yaşamasını bilmezler. COLTON Din, Tanrı'ya ve insanlara karşı duyulan sevgiden başka bir şey değildir. WILLIAM PENN |
Beni ne kavuşmamamızı isteyen hain insanlar ne de namludan cıkan kalleş kursunlar yıkabilir.. beni sadece .. Sence ne yıkar beni sadece.. |
|
Başkasının sizin hakkınızdaki düşüncesi sizin gerçeğiniz olmasın. Les Brown |
|
'Abanın kadri, yağmurda bilinir.' |
Nankör insan,her şeyin fiyatını bilen fakat hiçbir şeyin değerini bilmeyen kimsedir... Oscar Wilde |
|
İnsanlar babalarından çok zamanlarına benzerler. (Hz. Muhammed) Ben erdemden başka zenginlik tanımıyorum. (İbn-i Sina) Babanın gizlediği şey, oğulda açığa çıkar. (Nietzsche) |
Konuşma herkes seni filozof sansın. Latin Atasözü |
Google dan kopyala-yapistir bile yapsan kendi yorumunu ekle, arastirmaci-yorumcu desinler hic olmazsa.. Ozlu -sozlu dogru olmadigini biliyorum..Ama yazmak istedim..Hepimiz bu tur bir tehlike altindayiz. Kolay geliyor baskalarinin cabasini kullanmak.. |
Başkalarına kulluk etme; Allah seni hür yaratmıştır. Hz.Ali |
|
|
Yaşadığımız her an kendi hakkını ister! Goethe |
"Medeniyetin esası, ilerlemesi ve kuvvetin temeli, aile hayatın-dadır. Bu hayattaki fenalık mutlaka toplumsal, ekonomik ve politik beceriksizliği doğurur." |
Aile herseyin temelidir. Aile icin gerekirse ozel cikarlar geride birakilabilir. Aileye gelen zarar bireylerin her ferdinedir. Bunlar eskide kaldi diyorlar. Ben aile icin kendimi feda edebilenlerdenim.. Ailem sayabildigim herkes icin.. Ama cok az kisi benim gibi..Ne yazik ki.. |
Zorlukları aşmanın iki yolu vardır. Ya zorluk yaratan durumları ya da zorluklara yaklaşımınızı değiştirirsiniz. P. Bottome |
İyi ağaç kolay yatişmez; rüzgar ne kadar kuvvetli eserse, ağaçlar da o kadar sağlam olur.” (J. Willard Marriot) |
Iyi agac yetistirmek gerekir,ama unutulmamali, agac yasken egilir kendimizden genc, ozellikle de egitim yasindaki kardeslerimize sahip cikalim. |
Düşmekten yükselme doğar. -Victor Hugo |
Kanser cogu zaman oldurucu, oldurmese de yasam bicimini altust eden bir hastaliktir. Kanser kimsenin kaderi degildir. Unutmayim en saglam kisiler ya da onlarin yakinlari da her an bu hastaligin pencesine dusebilirler. Bu hastaliga yakalanmis kisilerle iliskinizde sunlara dikkat ediniz.. * unutmayin onlar da herkes gibi insandir. * hastaligindan dolayi degil sadece niteliklerinden oturu ilgi gormek isterler * onlara "nasil olca olecek" diye yaklasirsaniz buyuk hata islersiniz * onlardan cekinirseniz ve hayatiniza almazsaniz, siz insan olamazsiniz.. |
Bir insan bir kaplanı öldürmek istediğinde buna spor diyor, kaplan onu öldürmek istediğinde buna vahşet diyor. -Bernard Shaw |
'Bir musubet, bin nasihattan iyidir' |
|
Başlangıcı olan bir şey, nasıl olsa biter. Ovintilian |
Yaşlılar her şeye inanır, orta yaşlılar her şeyden şüphelenir, gençler her şeyi bilir. Oscar Wilde |
|
Geçmiş, bir kova külden başka bir şey değildir. CARL SANDBURG |
Terbiye sınırlarından dışarıya çıkan, bir daha içeri giremez. BOILEAU İnsanlar, ana babalarının ölümlerini unuturlar da, topraklarının elden gidişini unutmazlar. MACHIAVELLI Bana hatalarımı gösterenden Allah razı olsun. HZ. ÖMER |
'Ummadığın taş, baş yarar' :^) |
Günahsız olan, korkusuz yaşar. (Henrik İbsen) Kötülük yapan, kötülüğe uğrayandan daha talihsizdir. (Demokritos) |
Olmaya devlet cihanda, bir nefes sıhhat gibi. Kanuni Sultan Süleyman |
İnsanın tüm evrende kesin olarak düzeltebileceği tek kendisidir. Aldous Huxley |
|
Her insanın hayatında mutluluğa kavuşabilmesi için verilmiş bir saat vardır. İş, o saati kaçırmamakta. … Beaumont İle Fletcher |
Alıntı:
Ama ote yandan..duzeltmeyi basaramayacagi tek sey de kendisidir..Degil mi.. Yasanmistan naklen..Ozlu olmasa da dogru soz.. |
Kendimizde her kusuru bağışlar, başkalarında pireyi deve yaparız. (La Fontaine) |
Alıntı:
Ama o dogruyu yakalamak acaba cok mu zor ki bu kadar mutsuz insan var.. Ben yakalayacagim :) Yakalama yolu icin de bir ozlu sozlu dogru bilen var mi..? |
İhtiyacı olana çabucak iyilik eden, iki kez iyilik eder. (Publilius Syrus) |
Sabir; aciya, zorluga, haksizliga ve basa gelen uzucu olaylara dayanma gucudur. ( Kuran'dan) |
'Başlamak, yarı bitirmektir. ' |
Dünyada hiçbir ihtilalci görülmemiştir ki, yıkmakta gösterdiği başarıyı yapmakta da göstersin. II. Abdülhamid |
'Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır.' |
| Saat: 23:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık