![]() |
Hepimize ithafen; EĞER BİR GÜN... Eğer Muhammed Peygamber(sav) ziyaretimize gelse, Yalnızca birkaç günlüğüne Aniden gelmiş olsa Merak ediyorum neler yapacağız? Biliyorum en güzel odanızı vereceğinizi Böyle şerefli bir konuğa Ve ona sunacağınız tüm yiyeceklerin en iyisi olacağına, Ve inandırmaya çalışacağınızı O'nu evinizde görmekten mutluluk duyduğunuza, Gerçekten evinizde O'na hizmet etmenin Karşılaştırılmaz bir haz olduğuna... Fakat gelirken gördüğünüzde O'nu Kapıda mı karşılayacaksınız? Kollarınız,ziyaretçinizi buyur etmek için uzanmış olarak! O'nu içeri almadan önce, Bazı dergileri saklayıp,yerine Kur'an mı koyacaksınız? Hala açık saçık filmlerimi seyredeceksiniz televizyonda? Ya da koşacakmısınız kapatmaya,O kızmadan önce! Ya ağzınızdan çıkmasını mı dilerdiniz en son kaba ve çirkin kelimenin? Dünyalık müziğinizi saklayarak ve bunun yerine hadis kitapları mı çıkaracaksınız? Hemencecik içeriye girmesine izin verecek misiniz? Ya da sağa sola mı koşturacaksınız? Ve merak ediyorum,eğer Peygamber birkaç günü sizinle geçirmiş olsa, Hemen yapmaya mı koyulacaksınız,her zaman yapa geldiğiniz şeyleri? Ailenizdeki sohbet ortamı eski halini mi koruyacak? Ve her yemekten sonra zor mu bulacaksınız sofra duası etmeyi? Her vakit namazınızı kılacak mısınız,hiç yüzünüzü asmadan? Ve her zaman yataktan erkenden fırlayacak mısınız sabah namazı için? Her zaman söylediğiniz şarkıları söyleyecek misiniz? Ya her zaman okuduğunuz kitapları...? Ve izin verir misiniz bilmesine,aklınızın ve ruhunuzun beslediği şeyleri! Peygamber'i yanınıza alır mısınız gitmeyi planladığınız her yerde? Ya da planlarınızı değiştirir misiniz,yalnızca birkaç günlüğüne? Onunla tanıştırmaktan mutlu olurmusunuz,en yakın arkadaşınızı? Ya da uzak durmalarını mı umarsınız ziyareti bitene dek...? O'nun sizinle kalmasından mutlu olurmusunuz ilelebet,sonsuza dek? Ya da rahat bir nefes mi alırsınız ziyareti bittiğinde? Bilmek ilgi çekici olabilir yapabileceğiniz şeyleri, Eğer Muhammed Peygamber(sav) kendisi gelse, Sizinle biraz vakit geçirmek için. İngilizce'den çeviri:Mevlüt CEYLAN İskender Paşa Levend Sevdi Yumağı Grubu Sorumlusu:Ş.A. |
"ALLAHIM" 'Sensin her zaman yanımda olan,dar zamanlarımda yüreğimin yankılarini duyan… Sensin karanlıklar ortasında dolunaylar gibi kalbime doğan.. Sen benden cansın,SEN hayatıma anlamsın.. geceleri buram -buram tüten hıçkırıklarımdan, bütün arayışlarımda,dalgalı bir denizin ortasında çırpınan ruhumda , Sensin gökkubbemin rengarenk gökkuşağı… özüm Sensin,Tebessum ettiğimde Sen benim gülümsemensin.. Sen benim yüreğimsin,beni hakiki seven Sensin.. ellerimin,gözlerimin,yüreğimin mimarı! her bir zerrenmin nakışlarında,sanatından bir emareyim.. gözlerime Nurundan ışıklar vermeseydin,şu kainat tablosunu göremeyecekti gözlerim. sevgiyi kalbime ilham etmeseydin, Seni sevmenin güzelliğini,sonsuz acizliğimle bilemeyecekti yüreğim.. gözlerime ağlamak nimetini vermeseydin, gözyaşının kalbimle olan dostluğundan bi-haber kalacaktı gözlerim.. her gün güneş olup aydınlattın semaları,karanlıkta bırakmadın umutlarım.. Ey cömertlerin En cömerti! Rezzak isminle donattın afakımı,Settar isminle örttün ayıplarımı, Tevvab isminle her defasında kabul ettin tevbelerimi… “Yine Gel”!dedin..tekrar geldim ,sana geldim Allah’ım! Vedud olan Sensin seven sensin,senden başka kimim var ki,kapısına gideyim? aşkınla kuşat,aşkından mahrum kalmış naçar yüreğimi.. baharım Sen ol sevgili.! Hazanda bırakma,yapraklarım dökülüyor.. Gülüstanım sen ol Ey Sevgili! Ey ellerimden tutanım.! Sana kavuşmak çıktığım bu sevdalı yolculukta sarp yokuşları çıkarma karşıma.. ey fukara yüreğimin Rahmeti sonsuz Sevgilisi! beni sana sürünerek değil,koşarak getir.. uzattım ellerimi,bırakma beni. toprağımda Nurun ol,cennetimde gülüm ol! Elim sen ol Allah’ım! Kolum kanadım,dilim damağım,tek güvenim dayanağım,sahibim Sen ol… Ayım güneşim, Gözyaşımtebessümüm,Sen ol.. Geldım işte kapına,Aşkının fukarasıyım. Aşkım sen Ol Allah’ım, Aşkım Sen ol! |
Kıl Namazını Ey kul! kıl namazını,yap taatini Ne zamandır bilinmez ölÜm saati Kıldıysan namazı kazandın cenneti Elde ettin iki cihan saadeti Namaz dinin direğidir,temelidir Rabbimizin kullarına bir emridir Kim olur ki bu emri yerine getirir O kişinin dini sağlam ve diridir Kıl namazını ihlasla,samimiyetle HergÜn devam et sabırla,dirayetle Hep yanyana ol camide cemaatle Her yanın dolsun rahmetle,bereketle Namazlar mÜmin kulların miracıdır YÜzÜnÜn nuru,imanının tacıdır Her insanın mutlaka ihtiyacıdır Dertlerin,sıkıntıların ilacıdır Ahrette ilk sorgu sual namazdandır Namaz kılmak mÜminlerin şanındandır Onların tahtı zÜmrÜtten,altındandır Cennette giysisi ipek kumaştandır |
Dini Şiirler / İlahiler-O Gece Sendin Gelen O GECE SENDIN GELEN ALLAHÜMME SALLİ ALA MUHAMMEDİN VE ALA ALİ MUHAMMED ARŞIN KUBBELERİNE ADI NURLA YAZILAN İSMİ SEMADA AHMED YERDE MUHAMMED OLAN YEDİ KATLI GÖKLERDE HÂKK CEMALİNİ BULAN EVVEL AHİR YOLCUSU YA HZ.MUHAMMED (SAV). SAĞNAK NUR YAĞMURLARI İNERKEN YEDİ KATTAN O GECE SENDİN GELEN EZEL KADAR UZAKTAN MELEKLER HER ZERREYE MÜJDE VERİRKEN HÂKK'TN O GECE SENDİN GELEN YA HZ. MUHAMMED GÜNEŞLER O GECENİN NURUNA SECD EDERKEN YILDIZLAR MEŞK İÇİNDE KAİNAT VECDEDERKEN BÜTÜN HAMDÜ SENALAR YÜCE RABB'E GİDERKEN O GECE SENDİN GELEN YA HZ.MUHAMMED(sav) O GECE SAVE GÖLÜ MUCİZEYLE KURURKEN KİSRA SARAYLARINDA SÜTUNLAR SAVRULURKEN ARZDAN ARŞA ALEMLER RAHMETİNİ BULURKEN O GECE SENDİN GELEN YA HZ.MUHAMMED(SAV) SEN Kİ DOĞUM KUNDAĞI AK BULUTLA ÖRÜLEN DOĞAR DOĞMAZ ALLAH'A SECDE EMRİ VERİLEN ALNINDA ALEMLERE RAHMET TACI GÖRÜLEN KAİNAT EFENDİSİ YA HZ.MUHAMMED'SAV) SEN Kİ GÜZEL HUYLARIN AHLAAKIN MEŞALESİ SABIR DORUKLARINDA BEŞERİN EN YÜCESİ SENİN CENNET MEKANIN FAKİRLERİN HANESİ GÖNÜLLER HAZİNESİ YA HZ.MUHAMMED(SAV) SANA ŞAHİT SONSUZLAR EZELDEN BERİ HER AN SANA ŞAHİT AYETLER HER ZERRE VE HER MEKAN SENDEN UZAK DURMAYA NASIL DAYANIR BU CAN SEN HER CANDA CANANSIN YA HZ.MUHAMMED SAV MİRAC GECESİ BİR BİR AÇILIYORKEN GÖKLER SENİ SELAMLIYORKEN HER KATTAN PEYGAMBERLER ÖYLE BİRAN GELDİKİ DURDU BÜTÜN MELEKLER HÂKK'A YALNIZ YÜRÜDÜN YA HZ.MUHAMMED(sav) GÖNÜL GÖZÜ GÖRMEYEN CAN GÖZÜNÜ NEYLESİN. DÜNYADA DÖNMEYEN DİL AHRETTE NE SÖYLESİN MEVLA BÜTÜN BEŞERİ ÜMMETİNDEN EYLESİN SANCAĞININ ALTINDA YA HZ.MUHAMMED(SAV) HÂKK İLE KUL VUSLATI O İLAHİ DÜĞÜNDE HİÇ KİMSEDEN KİMSEYE FAYDA VERMEYEN GÜNDE HASATLAR HAS TARTILAN O TERAZİ ÖNÜNDE NOKSANLARIM BAĞIŞLAT YA HZ.MUHAMMED(SAV) BİLİRİZKİ HÜKMÜ YOK BU DÜNYA NİMETİNİN GÖNÜLDÜR SERMAYESİ AHİRET SERVETİNİN SANA SELAT VE SELAM GÖNDEREN ÜMMETİNİN CENNETLER ŞAHİDİ OL YA HZ.MUHAMMED (SAV) Alıntıdır |
slm |
sırf dört büyük meleklerle ilgili şiirler istiyorum |
MP3 FALAN YAYINLAYAMIYORUZ YASAK ...İNDİRME PROGRAMLARINI DENEYİNİZ |
lütfen meleklerle ilgili(dört büyük melek)ile ilgili olsun lütfen bişiler yollarmsıınız çok acil |
Ormanda büyüyen adam azgını Çarşıda pazarda insan beğenmez Medrese kaçkını softa bozgunu Selam vermek için keşan beğenmez. Alemi ta’n eder yanına varsan Seni yanıltır bir mesele sorsan Bir cim çıkmaz eğer karnını yarsan Camiye gelir de erkan beğenmez. Elin kapısında karavaş olan Burnu sümüklü hem gözü yaş olan Bayramdan bayrama bir traş olan Berbere gelir de dükkan beğenmez. Dağlarda bayırda gezen bir yörük Kim tımar sipahi kimi ser bölük Bir elife dili dönmeyen hödük Şehristana gelir ezan beğenmez. Bir çubuğu vardır gayet küçücek Zum-ı fasidince keyif sürecek Kırık çanağı yok ayran içecek Kahvede fağfuri fincan beğenmez. Aslında neslinde giymemiş hare İş gelmez elinden gitmez bir kare Sandığı gömleksiz duran mekkare Bedestene gelir kaftan beğenmez. Kazak Abdal söyler bu türlü sözü Yoğurt ayran ile hallolmuş özü Köyden şehre gelen bir köylü kızı İnci yakut ister mercan beğenmez. |
Hakk şerleri hayr eyler, zannetme ki gayr eyler, arif anı seylerler, Mevlam görelim neyler neylerse güzel eyler.. |
| Saat: 10:24 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık