![]() |
|
Yarabbi bu mübarek günde zülüm altında işkence altındaki tüm mümin kardeşlerimze rahmet et bizi islamdan uzaklatıracak herşeyden uzak tut amin |
|
Allah’ım yaratılışımı güzel taktir ettiğin gibi, ahlakımı da güzel eyle. Kulağımdan ve gözümden beni ölünceye kadar faydalandır. Dinimde ve bedenimde bana sağlık ve güvenlik ver. Hakkımı alıncaya kadar zulmedene karşı bana yardım et. Hiçbir düşman ve hasetçiyi bana güldürme. Hazineleri Senin elinde bulunan her türlü şerden Sana sığınıyorum. Amin |
|
BİSMİHİ TEALA ALLAH'ım! Bana dilimle değil halimle vazetmeyi nasip eyle ALLAH'ım! Bana bir insanın elinden tutmadan önce kalbinden tutmanın sırlarını öğret ALLAH'ım! Okuma öğrenme öğrendiklerimizi uygulama aşkımızı salgın ve saygın bir hastalığa dönüştür ALLAH'ım! Dinimizi dünyanın mehri yapmaktan acıkınca da inançlarımızı yemekten cümlemizi muhafaza eyle ALLAH'ım! Beni beni benim önüme engel olmaktan Beni benim hayatımın kemirgeni olmaktan Beni bana yalan söylemekten muhafaza eyle ALLAH'ım! Bakışımızı ibret Sukutumuzu hikmet Konuşmamızı sanat ve marifete dönüştür ALLAH'ım! Boşa bakanlardan Boşa susanlardan Boşa konuşanlardan eyleme ALLAH'ım! Zenginlerimizi hamiyetsiz Fakirlerimizi gayretsiz Alimlerimizi amelsiz İdarecilerimizi adaletsiz bırakma ALLAH'ım! İdarecilerimizin feraset merhamet ve basiretini Halkımızın da hürmet hizmet ve hamiyetini artır ALLAH'ım! Semalarımızı tevhidi bayraksız bizleri hürriyetsiz camilerimizi cemaatsız cemaatimizi de ilim ve hikmetsiz bırakma ALLAH'ım! Dahili ve harici düşmanlardan sana sığındığımız gibi; cehaletintembelliğinzaman israfının şerrinden de sana sığınıyoruz bizleri muhafaza eyle ALLAH'ım! önce Hak'tan sonra haksızlıktan korkmayı nasip eyle ALLAH'ım! Yetenek israfından Kapasite israfından Zaman israfından ve israfın her türlüsünden muhafaza eyle ALLAH'ım! Ertelemekten üşenmekten yılmaktan vazgeçmekten yarına bırakmaktan ve buna benzer hastalıkların şerrinden muhafaza eyle. Bu hastalıklara karşı Alim Hakim ve şafi isimlerinden acilen şifalar ihsan eyle ALLAH'ım! Beynimizi malumat ishali olmaktan Aklımızı öfkenin esiri olmaktan Bedenimizi şehvetin kölesi olmaktan Midemizi depo haline gelmekten muhafaza eyle Amin |
Allah'ım! Bizi Kendine kul kabul eyle! Bizi emanetine sadık eyle! Bizi emanetinde emin kıl! Ulûhiyetine lâyık kulluk yapamadığımızı itiraf ediyoruz; Sen bizi bağışla! Hatalarımızı affet! Kusurlarımızı ört! Günahlarımıza mağfiret buyur! Bizi, Ulûhiyetine lâyık kullukla değil; kulluğumuza lâyık eksiklerimizle kabul buyur! Bizi öyle bağışla ki, mahşerde hesap soracağın hiçbir günahımız kalmasın! Bizi öyle kulluğuna al ki, mahşerde elimiz boş olsa bile, bizi arşının gölgesinden uzak eyleme! Bizi Resûlüne (asm) öyle ümmet yap ki, günahlarımızın utancını Resûlünün şefaati ile gider! Sen Allah’sın Sen’den başka ilah yoktur Âmîn |
Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullah elazim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh Razı olmadığın şeylerden yaptıklarımı affet ve yapmadıklarımı yapmaktan koru. Kendisinden başka ilah bulunmayan hay, kayyum ve azim olan Allah’a istiğfar eder ve günahlarıma pişman olup O’na sığınırım. |
Ya Rabbi! Eğer imanıma bir şüphe girmiş ben de ondan tövbe etmemişsem ihlasla derim ki : Allah'tan başka yaratıcı yok, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden Müslümanlığıma küfür karıştırmışsam, derim ki: ALLAH (c.c.) birdir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer Allah'ı birlememe şirk girmişse, ben de bunun farkında değilsem ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden seni tanımamda yanlışım varsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer bilmeden amelime riya ve kendimi beğenme duyguları karışmışsa derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! Eğer farkında olmadan kalbime küçük ve büyük günahların fitnesi girmişse derim ki: ALLAH (c.c.) bir, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ya Rabbi! İmanımı gönülden tazeleyerek, ihlasla derim ki: Allah'tan başka ilah yoktur, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) Allah'ın Resulüdür. Ey diri olan! Ey ebedi var olan! Ey izzet ve ikram sahibi olan! Ey gücün, şerefin ve büyüklüğün sahibi olan Allah'ım! Halimi düzelt, işlerimi güzelleştir, beni bela ve fakirliğin acılarından koru, düşmanların şerrinden, şeytanın aldatmasından, nefsin arzularından, saptıranların saptırmasından beni koru ey Rabbim! Ya Rabbi! Beni çok ibadet eden salihlerden ve şükreden zenginlerden eyle… dini ve dünyevi bütün işlerimi düzene koy. Hayırlı nimetlerimi sonuna erdir. Ya Rabbi! Ömrümün son zamanlarında, ölüm anında kalbimi ve dilimi imanla doldur. Bana son anda; şehadet ederim ki, ALLAH (c.c.) birdir ve yine şehadet ederim ki, Hz. Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) O'nun elçisidir demeyi nasip et. AMİN |
Ey Rabbım ! Bize affı sevdir ! Bizi birbirimize karşı refîk kıl, yumuşak huylu kıl, tatlı sözlü kıl, nezâket sahibi kıl ! Bizim iki günümüzü birbirine eşit kılma ! Her verdiğin yeni günü rızâna uygun değerlendirmemizi nasip kıl ! Boş vakitlerimizi âhiret hesabına hayırla doldurmamızı kolaylaştır ! Kusurlarımızı affet ! Günahlarımızı bağışla ! Bizi rahmetinden uzaklaştırma Ey Rabbim! Senin rızan için birleşen kalplerimizi sevginle doldur Senin rızan için bir olan gönüllerimizi aşkın ile kuşat Senin rızan için yaşayıp ,Senin rızan ile ölmeyi bize nasip et... Rabbim tüm dualarımızı kabul eylesin inşAllah.. |
| Saat: 11:28 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık