![]() |
Hiçbir zaman çıktığın kapıyı hızla çarpma, geri dönmek isteyebilirsin. Don HEROLD |
Hayvan yularından ,insan sözünden tutulur. Atasözü |
Zorluklara karşı kızmak, onu yenemeyeceğimizi anlamak demektir... |
Dün yaptığınız şey size hala çok iyi görünüyorsa, bugün yeterli değilsiniz demektir. Anonim |
"Ne kadar bilirsen bil; Söylediklerin karşındakinin anladığı kadardır." |
Ayni dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. Mevlana |
Zayıflar arasında en güçlüsü, zayıf olduğunu unutmayandır. Konuşmayı öğrenmek için iki yıl, susmayı öğrenmek için ise bir ömür gerekir. |
Her insanın düşündüğünü söylemeye, her dinleyenin de ona karşı çıkmaya hakkı vardır. Samuel Johson |
Gerçek dostlukta, basit insanların anlamayacakları bir tat vardır. LA BRUYERE |
İnsanlar kendisini oldukları gibi görmek için aynaya değil yaptıklarına bakmalıdır. |
Paranı ver gönlünü ver selam ver canını ver ama SIRRINI VERME! Günlerini say servetini say büyüklerini say ama YERİNDE SAYMA! |
Dün öldü, bugün can veriyor, yarın ise henüz doğmadı. Zamanınızı bu açıdan görün ve faydalı bir iş yapın. Hafi |
Başını kurtarmak isteyen dilini gözetsin . Yusuf Has Hacip |
Bulutlar ağlamasa yeşillikler nasıl güler? Mevlana |
Aynalar yalan söylüyor.. Dil yalan söylüyor.. Gözler bile yalan söylüyorsa.. Yalansız bir dünyadan vazgeçtim, Bundan sonra yalansızlar bulsun beni.. Yalandanlar..Yılandanlar değil.. BT |
Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracaklarına duvar ördükleri için yalnız kalırlar... |
Taşı delen, suyun kuvveti değil, damlaların sürekliliğidir. BREZİLYA |
Mezarda yatanların pişman oldukları şeyler için dünyadakiler birbirini yiyor. Sadi |
İnsan, denemediği her şeyde yüzde yüz başarısız olur. La Rochefoucauld |
Dünyadaki her şeyin bir sebebi vardır.Her bitki bir hastalığı tedavi etmek için büyür.Ve her insan bir görevle yaratılmıştır. Bu Kızılderilinin varlık teorisidir. Yaslı Güvercin,Salish Kabilesi. |
'Aşk, bile bile tutsaklıktır.' |
Aşk tutsaklıktır, Gardiyanı ise yüreğimizdir.. |
Ben sana mecburum bilemezsinhttp://www.tekplatform.com/images/smilies/virgs.gif adını mıh gibi tutuyorum aklımda İçimi seninle ısıtıyorum bir yaşamak düşünsem "sus" deyip adınla başlıyorum. |
Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore |
İnsanlar hür olarak doğar, ama her yerde zincire vurulmuş olarak yaşarlar. JEAN JACQUES ROUSSEAU |
İnsan iki şeyi saklayamaz: Sarhoş olduğunu ve aşık olduğunu. Antiphanes |
Alıntı:
Sarhoş, sarhoş olduğunu asla kabul etmez.. Aşık ise aşık olduğunu sürekli haykırır :) |
Ne başarırsanız başarın, size yardım eden biri mutlaka vardır. Athea Gibson |
|
Mutlu olduğunuz zaman, size bu mutluluğu veren faziletleri sonradan kaybetmeyiniz! (A.Maurois) |
Yaptığınız şeyler için pişmanlık zamanla geçer, ne var ki; yapmadığımız şeylere pişmanlığın çaresi yoktur. Sydney J. Harris |
Elmas yontulmadan, insan da yanılmadan mükemmelleşemez. J. Jenkins |
'Eline, beline ve diline sahip olacaksın; eşine, işine ve asına bağlı olacaksın. Sevecek, sevdirecek ve sevindireceksin. Tüm bunları uygularken de, haddini bileceksin!' |
Kelimelerin gücünü anlamadan insanların gücünü anlayamazsınız. Konfiçyüs |
Kaptanın ustalığı,deniz durgunken anlaşılmaz. Lukianos |
Erkekler yaşlanır, kadınlarsa değişir. Goethe |
Ahıra girince kişniyorsa at, Eve gelince gülüyorsa avrat, Birde hayırlıysa evlat, Düğüne ne hacet, gir oyna çık oyna. Ahıra girince kişnemiyorsa at, Eve gelince gülmüyorsa avrat, Birde hayırsızsa evlat, Cenazeye ne hacet, gir ağla çık ağla. Atasözü |
Ben senin, beni sevebilme ihtimalini sevdim! |
Ya başlamamalı, ya da bitirmeli… Ovidius |
Medeniyetin emir ve talep ettiğini yapmak insan olmak için yeterlidir.. Mustafa Kemal Atatürk |
Kelimelerin gücünü anlamadan, insanların gücünü anlayamazsın. Konfiçyüs |
Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır. Çin atasözü |
Iyi agaç kolay yetismez;rüzgar ne denli güçlü eserse,agaç da o denli saglam olur. (J.Willard Marriot) |
Bütün gün ne düşünürsek onu yaşarız. R. Waldo Emerson |
Bir Eli Tutmakla, Bir Ruhu Zincirlemek Aynı Değildir. |
|
Alıntı:
|
Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil Fuzuli |
Yüzün önünde olanı bil! Sana gizli olanın üstü açılacaktır. Zira ortaya çıkmayacak saklı hiç bir şey yoktur. Hz.İsa |
Doğru yolda giden kaplumbağa eğri yolda giden yarış atını geçer. J. J. Rousseau |
| Saat: 21:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık