![]() |
Çaresizliğin Gözyaşı Ve daha bir gömüldü oturdugu yere Simsiki kapadi gözlerini Acmaktan korkuyordu Umutsuz bir direncti Ellerine doladi saclarini İşte... Gözlere hücum basliyordu Son kez Kirik bir umutla "sabir...sabir" diye yalvardi Sanki boguluyordu gözyaslarina teslim olurken Bilmeyen ögrenmeliydi Çaresizligin gözyasiydi bu... |
KEFENSİZ ÖLÜLERE Şiirim kefensiz ölülere Basiretsiz ve haksızca toprağa girenlere Gerçekleri savunup kendini siper edenlere Şiirim kefensiz ölenlere Şiirim kefensiz ölenlere Hayatı uğruna fikrini savunanlara Filolara karşı çıkıp tepkisini dile getirenlere Benim şiirim kefensiz ölenlere Şiirim kefensiz ölenlere Şiirim Hüseyinlere,denizlere,yusuflara Çeçenlere,kürtlere,türklere,sağ ve solcuya Benim şiirim kefensiz ölenlere Dedim ya şiirim kefensiz ölenlere Yargısız infazlara,katledilen yürekler ve ezilenlere Ağıtsız uğurlanan cesetlere Benim şiirim Kefensiz ölenlere |
KARŞILIKSIZ Ben susuz bir çiçektim, çölde yaşayan, Sen yağmur oldun, hayatıma Seni taç ettim başıma, Koydum seni kalbimin, En ama en derin yerine Ben aşkı sende bulmuştum Sevgilerin en güzelini Sen estirmiştin yüreğimde en büyük fırtınaları Şimdi yine çöle çeviren SEN oldun Sevilmeden sevenin kaderi buymuş Boşa geçer ömrü gülmezmiş Her gece ölüpte,sabahları dirilirmiş İçermiş sabahlara kadar da Dönermiş Mecnuna.Bilemedim. Gözleri değilde yüreği ağlarmış Bir kez de olsa görmek için, Beklermiş O vefasızı köşe başlarında Bilmezmiş, Bilemezmiş aşk şarabı değilde Kızılcık Şerbeti içermiş. Karşılıksız sevmenin ödülü, meyhanelermiş, Cezası ise yalnızlıkmış, Meğer sevilmeden sevmek Ölümden acıymış. Yazan,çızan,karalayan = BLacK_HawK 05.07.2007 saat sabah 05:30 UNUTAMAZSIN Saatler sabaha doğru yol aldı Yine sadık dostlarım burda Cigaram ve çayım Birde, sararmış bir resim Hala dudağının sıcaklığı var sanki bardağımda Oysa ki gideli yıllar oldu Şu masada bıraktığı kağıt mendili bile sararmışken Odamda hala kokusu var sanki Sevgiliyi unutsanda, anıları unutamazsın Tüm benliğini sarmışken hayali Hala dua gibiyse ismi dudaklarında Ve kalmışsa bir yırtık resmi, unutamazsın Yalnızlığı ben hiç böyle tatmamıştım Terkedipte gittiğinde, anladım Neydi suçum onu da bilemedim Galiba ben onu çok sevdim Ben onu her haliyle sevmiştim Onsuz gülmekte haramdı, ölmekte Oysa ki şimdi, bir eski resimle Yavaş yavaş ölmekte ruhum Yavaş yavaş sararan bu yırtık resim Benimde ömrümü sarartmakta Yinede razıyım aşkı ile ölmeye O bilmese de Not: Aceleye geldi idare edin http://www.dostlaryeri.com/forum/images/smilies/biggrin.gif Yazan,çızan,karalayan= BLacK_HawK 05.07.2007 saat 05:15 |
Benden Şiirlerle merhabalar Dudak Renkli Gül Yaprakları En kuytu köşeler mekânım olmuştu Sabahın battığı yerde bekleyişlerim dururken Beni seninle görünce gün ışığı Ben hayallerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Göğsümdeydi en karanlık sisler Hep hasretine oyalar işlenmişti Hiç vuslatı olmayan vedalardan, Ben bekleyişlerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Mevsimler şaşırmıştı sen geldiğinde Güller zamansız açmıştı Hasretin susmuştu türkülerde Tarifsizliğini tarif ederken rüyalar Ben, umutlarımı Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Yağmur damlaları dans ediyordu Çöller gül bahçesi olmuştu gülücüklerinde Gökkuşağı duygularıma düşmüş, Yanardağlar yanar olmuştu dudaklarında, Ben, öpücüklerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Çok kısa sürdü bülbülün gülü koklaması Ayrılık kızılı bir damla yaş aktı goncanın üzerine Yıldızlar kadardı artık yıldızların gazabı Hatıralarda hep okunan bir mezar taşı oldun Ben gözyaşlarımı Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım… Kahrından çırpınarak öldü tüm gelecek Hasret bir hançer oldu, yüreğime saplandı Gök kuşakları hüznünden karardı her gece Ben ölümlerimi Dudağın rengindeki gül yapraklarına astım…Turgut UZDU Şair ismi belirtilmeden herhangi bir şekilde yayınlanamaz. Bütün telif hakları şahsıma aittir. Beddua Pişman olasın yaptıklarına Ahlar çekesin, kimse duymasın! Dilerim Allah’tan Seni Benden başka seven olmasın! Yüzümü göremeyesin! Sesimi duyamayasın! Dokunamayasın ellerime diyemiyorum Seviyorum bu haini, Allah’ım! N’olur beddualarım yerini bulmasın Yerini bulamasın. Allah’ım, gülümseyince yüzünde güller açsın! Dünyanın neşesi dolsun gönlüne! Mutluluğu gökyüzünü doldursun Neşesi dünyayı, Yer kalmasın acıya, kedere... Ben razıyım yalnızlığa O yalnız kalmasın! Ne ızdıraptan, ne kederden Ölünceye kadar Bir nebze bile tatmasın! Turgut Uzdu (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittirBir Bilsen Bir yangın alevlenmiş içimde, Göğsümde bir garip acı var, Sevdan yerleşmiş yüreğime, Bir bilsen, bir bilsen Sana nasıl ihtiyacı var. Gözlerimde yaşlar duruyor, Olmasaydı ne olurdu şu ayrılıklar, Zemheriler ellerimde, Bir bilsen, bir bilsen Sana nasıl ihtiyacı var. Hani Güneş hiç batmayacaktı, Hani götürmeyecekti karanlıklar... Sensiz yanan yıldızların, Bir bilsen, bir bilsen Sana nasıl ihtiyacı var. Bir yangın alevlenmiş içimde, Göğsümde bir garip acı var... Sevdan yerleşmiş yüreğime, Bir bilsen, bir bilsen Sana nasıl ihtiyacı var. Turgut Uzdu (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.Bir Dal Yeterdi Bir dal yeterdi, Kırılmamış bir dal yeterdi bana Tekrar yeşerir, Yaprak yaprak olurdum, Belki tutarsın diye Yeni dallar uzatırdım sana, Bir dal, Küçücük bir dal yeterdi bana. Bilirsin, Biraz mahcup, biraz utangacımdır Nedense İstemesini pek beceremem, Bir dal bırak bana diyemedim Hâlâ da diyemem. Oysa bir dal yeterdi, Bir kaybı olur muydu bilemem sana, Hiç değilse sonbahara kadar Bir dal yeterdi bana. Yapraklarca umutlanırdım, Son yaprak sararıncaya kadar, Son yaprak düşünceye kadar Hep yeşil kalırdı umutlarım. Belki, Belki çiçek açardım, Belki “Gel” derdin “Gel” derdin de sana koşardım… Ah….ah. Ne dalım var şimdi, ne çiçeklerim Suya nasıl hasretse köklerim, Ben, Ben de sana hasretim. Bir dal yeterdi, Küçücük bir dal yeterdi bana, Tekrar yeşerir Yaprak yaprak olurdum, Belki gelirsin diye, Affedersin diye, Belki affederim diye Yeni dallar uzatırdım sana, Bir dal, Küçücük bir dal yeterdi bana Küçücük bir dal... Turgut Uzdu (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.Garip Çok garip Geldiğinde sevgin büyümüştü, Çiğler, goncalara küsmüştü kuşluk vakti, Bülbüller aşka gelmiş, Gün boyu ötmüştü. Beyaza bürünmüştü bulutlar, Ne de güzel salınıyordu sümbüller Neşe esiyordu bağırlarında, Keyiflerine diyecek yoktu Nasıl kokuyordu bilsen güller… Ne güzel şeymiş huzur, Kelebeklerle dans etmek, Ölmek isteyip de Mutluluktan, Bir türlü ölememek… Garip, Geceler ağlamıştı ayak izlerine bakıp bakıp Kelebekler kahrından ölmüştü, Çiçekler üzgün bakıyordu Rüzgâr susmuş Güller boynunu bükmüştü. Geçmez diyordum Sensiz günler, geçmez sensiz geceler Bitmez diyordum, Anlata anlata bir türlü bitiremeyen Kahrolası heceler… Bak bitti her şey, Adını bile anmıyor dilim... Hınçla da olsa, Bak, takvimden her gece Sensiz de koparabiliyor artık ellerim... Çok garip, geldiğinde sevgin, Gittiğinde hasretin büyümüştü Hep bir şeyleri büyüttün Sevin, yüreğimden de büyük oldu Yüreğimdeki yerin. Turgut Uzdu (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir.Gönlüm Sonbahar Bahar gelmiş neyleyim İçimde yokluğun acısı var Çiçekler açsın istediğince Gözüme yaş damlar Gönlüm sonbahar. Kuşlar bulsa da yavuklusunu Gelmeyen bir sevdayı beklerim Yıllar ördü sensizliği Bir türlü çözülmez Kör düğüm ilmiklerim. Güller yanağını Şarkılar seni anlatır Denizlerce gözlerin bakar Sesi çıkmayan goncalar Kendini dudağın sanır. Yıldızlı her gece iğneli fıçıdır Karanlık gecede mezar sessizliği Başımı bekler kocaman yıllar Bir türlü getirmez Kovup da sensizliği. Ah sevdalar, Karalara bürünür tüm kara sevdalar Sokaklarda sensizlik yürür Bir türlü gülümseyip görünmez Vefasız bana sevdalar. Bahar gelmiş neyleyim İçimde yokluğun acısı var Çiçekler açsın istediğince Gözüme yaş damlar Gönlüm sonbahar. Turgut Uzdu (c) Bu şiirin her türlü telif hakkı şairin kendisine ve / veya temsilcilerine aittir. |
Umudun Reng! Mav! :)(: slm arkadaşlar sitenize fazla uğrayamıyorum fakat geçenlerde yazdığım bir şiiri adından dolayı sizlerle paylaşmak istedim umarım beğenirsiniz :^) Artık soru sormuyorum_ Cevapları içimde saklı ve ben sordukça çoğalıyor cewaplar başka başka anlamlara bürünüyor yalnızlığım bazen yetinmeyi bilmiyorsun diyorum kendi kendime ve bazende nefretle çaresizlik koyuyorum adını Artık aramıyor gözlerim seni _ en son nasılda güzel görünmüştün bu gözlere Gözlerimin gördüğü en güzel siyahtı saçların ve yine gördüğüm en güzel maviydi gülümseyişin Sen gülünce mavi oluyordu her yer Mavi umuttur ,umudum oluyordun : ) Artık bakmıyorum saate_ Ne anlamı warki sensiz geçen günleri saymanın önceden sayardım ama bilirdim ki geri geleceksin Bazen cesaret edip bakmak istiyorum saate ama bu sefer saat bile gizler oldu kendini Bakmak istesemde bakamıyorum Artık düşünmüyorum seni zaten bu şiiride can sıkıntısından yazdım merak etme sormuyorum artık nedensiz gidişini gözlerim kapandı artık sana sonu gelmeyen yalanlarına tıkadım kulaklarımı açmıyorum ellerimi sana bir dilenci gibi artık çıkmıyor dilimden seni anlatan o güzel sözler kaçıp giden sensin ama yorulan benim_ iznini almadan sevdim seni üzgünüm hata benim [ !sa'nın $!!r defter! ] |
şimdiye kadar gönderdiğim tüm şiirler benim di saten :) bırak beni yanlızlıgıma ben yanlızda kalırım karanlıktan hiç ormam yanlızlıktanda yalansa ben yokum umursamam gerçek dışı ne warsa sahte olan dünyada ben böleyim işte morum wardır birde siyagım çok sewerim renkleri ayıyorum istemeden mor we siyah başka bende bu renkleri çok sewsemde konu renk olunca waz geçilmeyen 2. renk ayırımın geldi aklıma beşiktaşım herşeyi bilmem, anlamam, görmem öle olmalı yeri gelince umursamam şarkılarım da war hayranlıkla sewerk dinlediğim ilhan irem aşkım o ya lemanım,erkin koray ilk sırada sewerim çok bu güzel insanları resimler resimlerimi unuturmuyum hiç uykusuz kalsamda direnek yaprım içimden gelsin kimleri kaleminle tanıştırmadımki şimdiye dek aşk yok aşk ben de kocaman bi boşluk warmı benim gibi bunu düşünen? ........................................................ |
bilsemde ahirimde senden ayrıyım acıların en kocamanını cekirim dünyada çünkü ahirim sensin ebdiyetimde sen sen wasan anlam war gözlerim görür gözlerini ellerim hisseder birtek senin saçlarını bu kalp atarsa sen diye ahirim sensin sewdiğim sen yoksan ben yokum |
Sitemizdeki Şairler Aşkmıdır İnsanı Ayakta Tutan Aşkmıdır Çölleri Aştıran Aşkmıdır Sevdiğinin Peşinden Giden Aşkmıdır Sevdiğini Aldatıp Yüzüne Gülen... |
Gitme, Kalma, Gelme! Ben gittim, Gidisimle bir yalan bitti . Aslinda giden ben degildim, giden sendin. Gitme deseydin gidermiydim? Ben hep hayal ettim, Sen gidisinle beni hayallerime kurban ettin Daha yasanacak cok seyimiz vardi sevgilim Kal deseydin kalmazmiydim? Ben bütün cesaretimle bekledim, Sen gururundan gelmedin, Sanki bana kilitlenmisti dudaklarin Gel deseydin gelmezmiydim? Hayallerime inandim, yanildim Umutlarima güvendim, yalniz kaldim Gururumu harcadim, pismanim Gülümün son yapraginida sen kopardin! Hic acimadimi yoklugum? Demek 5 etmezmis varligim. Ozaman Gitme, kalma, gelme! Sus, sorma! Yorgunum... |
SUSKUNLUGUMU YİTİRDİM BUGÜN DÖKERİM SÖZLERİMİ SÖZ VERİRİM BAKMAM BUGÜN RESMİNE SENSİZLİGİ SECERİM YASARIM YOKLUGUNU OLMAYISINI ÖZLERİM YOK EDERİM SANA DAİR HİSLERİMİ SEVGİ BENİM DEGİL Mİ TERKEDERİM OLMUYOR İSTE KANDIRAMIYORUM KENDİMİ AMA BEN SENSİZ NEFES ALAMAZKEN NASIL BİTİREBİLİRİM SENİ SEN SEBEBİMSİN YASADIGIM EN GÜZEL ANSIN YAZGIMSIN KALBİM SANA TECELLİ GİDERSEN TERKEDERİM BU VÜCUDU NE OLACAK BUNUN SONU AKLIMDA YOK FİKRİMDE YOK GİTME BIRAKMA ELLERİMİ... YEŞİM RUYA... |
| Saat: 16:44 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık