![]() |
Bir insanın kendini en önemli hissettirenin ne olduğunu söyleyin,ben size o kişinin bütün yaşam felsefesini söyleyeyim Dale Carnegie |
İyi geçinme, iki kişinin kusursuz olmasıyla deyil, birbirinin kusurlarını hoş görmesiyle olur A.Toquevili Sen ve ben değişim anlatabilmek içindir, Yok ki sen ve ben aramızda gerçekte biriz... mevlana |
En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır; ne soru sorarlar, ne de kusur kabahat bulurlar. George Eliot Hiçbir arkadaş arkadaşlığını ispat edene kadar gerçek arkadaş değildir. Publilius Cyrus Arkadaşlık, kanatsız Sevgi’dir. Lord Byron Arkadaşlık kavun gibidir. Neden mi? Bir tane iyisini bulmak için yüzlercesini yoklarsanız da ondan. Claude Mermet |
Tarlada izi olmayanın harmanında yüzü olmaz |
'Özü doğru olanın sözü de doğru olur' |
En tatlı sevinçler, en hiddetli kederler sevgidedir. -Pearl Bailey |
Sarmısağı gelin etmişler, kırk gün kokusu çıkmamış.. Atasözü |
İyi bir aşk mektubu yazmak için, neler yazacağını bilmeden oturman, kalktığında da ne yazdığını bilmemen gerekir. -Rouesseua |
Eğri cetvelden doğru çizgi çıkmaz. Atasözü |
Değişim dışında hiçbir şey sürekli değildir. -Heraklitos |
Sade pirinç zerde olmaz, bal gerektir kazana; baba malı tez tükenir evlat gerek kazana. Atasözü |
Aşkın aldı benden beni. -Yunus Emre |
Baktın yarın yar değil, terkini kalmak az değil |
Erim er olsun da yerim çalı gibi olsun |
Et kokarsa tuzlanır; ya tuz kokarsa ne yapılır?. |
Gideceğiniz yeri bilmiyorsanız, vardığınız yerin önemi yoktur. P. Drucker |
Nereye gittiğini bilen bir insana yol vermek için dünya bir yana çekilir. Starr Jordan Bildiklerimiz deyil,doğru zannettiklerimiz başımızı belaya sokar Abraham Lincoln |
Sevgi oldukca sitem de olur.. Mevlana Şehvete aşk adını koymuşsun sen İkisi arasındaki uzunluğu bir bilsen... Mevlana |
Bunca insan var' benim' hep 'ben' diyen, Yok ki bir er, söylesin tek 'ben senim'... Mevlana |
KULA BELA GELMEZ HAK YAZMADIKÇA, HAK BELA YAZMAZ KUL AZMADIKÇA. ATASÖZÜ |
Kabukta dolaşan böcek, meyvenin tadını alamaz. SAHSUVAR |
Çözümün bir parçası olmayan,sorunun bir parçası olur Goethe |
Aşk, bir kişi ile geriye kalan herkes arasındaki farkın çok fazla abartılmasıdır... Bernard Shaw Gölgesiz mutluluk olmaz, bak güneşte bile leke var Konfüçyüs |
Kahveyi gece kadar siyah, cehennem kadar sıcak ve kadın kadar tatli içeceksin. - Kolombiya atasözü |
'Nefes alıyorsan, umut hep vardır.. Ve bir çıkar yol da...' |
Yakınındakileri mutlu et, uzaktakiler gelecektir. (Çin) |
Mutluluk,tüketilen bir meta deyil,üretilen insani bir değerdir Mutluluk Allah ile olmaktır Allah ile olan kimse için ölüm de...ömür de hoştur |
Aşkın ilk soluğu mantığın son soluğudur. Antoine Bret |
Kötü bir cemiyetin bozamadığı insanı, Kötü bir arkadaş bozar (La Edri) |
Adımla nasıl berabersem seninle öylece beraberiz .. |
Gerçek başarı, başarısız olma korkusunu yenebilmektir. Paul Sweeney |
KARGALAR ÖTÜYOR DİYE,BÜLBÜL ÖTMEYİ BIRAKMAZ. MEVLANA |
Güvenlik insanların doğal bir ihtiyacıdır.Ama güvenlik arayışı güvensizliği getirir Hayatta güvence yoktur, sadece fırsatlar vardır. Douglas MacArthur |
|
İşlerin çabuk yapılmasını istemek, onların düzgün biçimde yapılmasını engeller. Konfüçyüs |
♥ Sen var ya sen aynı sigaram gibisin. Dumanı gözlerin? Külü dudakların… Yalnız aranızda bir fark var sigaramı ben, beni ise sen yakıyorsun… |
♥ Rüzgar alabildiğine hırçın, yağmur alabildiğine inatçı, yüreğin ise onlara inat sanki bir liman… Tıpkı gözlerindeki huzur gibi… |
Sevgide güneş gibi ol,dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,hataları örtmede gece gibi ol,tevazuda toprak gibi ol,öfkede ölü gibi ol.her ne olursan ol.ya olduğun gibi görün,ya göründüğün gibi ol... (Mevlana Celaleddin-i Rumi) |
Kâinat birbirine sevgi zinciriyle bağlanmış Unutma ki dünya sevgisiz insandan korkarmış; Ya kaçar, ya düşman olur kovalarmış... Mevlâna |
Aptallar, akıllılardan pek az şey öğrenirler; ama akıllılar aptallardan çok şey öğrenirler. CATO |
Karisi güzel olan adam mutlu olur. Güzel olmayan ise filozof... -Sokrates- |
Akıl,hayır ile şerri temyiz eden melekedir. Hz.Ebu Hanife |
'Söylemediğim şeylerin hiçbiri bana zarar vermedi' Calvin Coleridge |
İşlerin çabuk yapılmasını istemek, onların düzgün biçimde yapılmasını engeller. Konfüçyüs |
Bazen susmak, söylenen bir çok sözden daha tesirli olur. (Montesqueiu) |
Hayat ya cesaretle yaşadığınız bir macera ya da hiçbir şeydir Helen Keller |
Herkes insanlığı değiştirmeyi düşünür. Ama kimse önce kendisini değiştirmeyi düşünmez. V.Hugo |
Asla bir stratejiye bağlı kalmam.Bir tanesinin başarısız olması durumunda yedekte bekleyen daha pek çok stratejim vardır. Donald Trumb Gözleriniz yıldızlarda olsun, ayaklarınız yerde Teddy Roosevelt |
Hiçbir başarı kazanamayanlar için en tatlı şey, başarıdır. Emily Dickinson |
|
| Saat: 23:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık