![]() |
Bilmezler yalnız yasamayanlar, Nasıl korku verir sessizlik insana; İnsan nasıl konuşur kendisiyle; Nasıl koşar aynalara, Bir cana hasret, Bilmezler. |
Hayat Bize Mutlu Olma Şansı Vermedi Hayat bize mutlu olma şansı vermedi Biz kendimizden başka Herkesin üzüntüsünü Üzüntümüz, Acısını acımız yaptık. Çünkü Dünya'nın öbür ucunda, Hiç tanımadığımız bir insanın Gözyaşı bile içimizi parçaladı... Kedilere ağladık Kuşların yasını tuttuk. Yüreğimizin yufkalığı Kimi zaman hayat karşısında Bizi zayıf yaptı. Aslında ne güzel şeydir İnsanın insana yanması Sevgili... Ne güzeldir bilmediğin birinin derdine üzülmek ve çare aramak. Ben bütün hayatımda hep Üzüldüm, hep yandım.. Yaşamak ne güzeldir be sevgili Sevinerek, severek, sevilerek, Düşünerek... ve o vazgeçilmez sancılarını Duyarak hayatın Yılmaz Güney |
|
Lanet Olsun!! Seni sevdiğim güne lanet olsun Eğer benimle oynadıysan aşkım sana haram olsun Sevdim demekten utanmam isterse bütün alem duysun Eğer duygularımla oynadıysan aşkım sana haram olsun Berlin/Almanya - 19.06.2005 Yakup Caymaz |
Yalnızım. Gündüzler, geceler boyu yalnız, Ne elimden tutan dost, ne yüzüme gülen kız Dolaşıp durduğum sokaklar ıssız. Sokaklar unutturmaz yalnızlığımı, Bekarım. Beklemez yolumu penceresinde karım. Ne bir türkü duyarım bekar odamda ince Ne dağınık eşyama değer kadın eli Ne olurdu her akşam eve gelince Masal gözlü bir çocuk 'Baba' desydi. Rüyalar unutturmaz bekarlığımı Çirkinim. Usandım tek başıma türküler çağırmaktan Biliyorum güzel değil gözlerim, dudaklarım İçinizden çıkıp gitsem bir gün diyordum Başladığım bütün türküler yarım Öyle bakmayın yüzüme kahroluyorum... Türküler unutturmaz çirkinliğimi... Üstelik şairim bilemezsiniz Her akşam rüzgar gibi sokaklara düşürek Elleri ceplerinde birisi gezer Bir yürek taşı gögsünde duygulu, ürkek Ceylan Yüreğine benzer Mısralar anlatmaz şairliğimi. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifYavuz Bülent BAKİLER |
Ya Duyarsan? Haykırmak istiyorum tüm dünyaya seni sevdiğimi Bilsin istiyorum herkes bu gerçeği Acılar sona ermese de sevdiğimi, bir kez sevdiğimi Bilsin istiyorum herkes bu gerçeği Peki ama Ya Sen Duyarsan... Şenay Gilor |
Hadi... Yağmur yağsa ıslanır salkım saçak Ellerinde büyür mahzun çiçekler Mahzun bir hal alır bakışların Gözyaşların titrer yanaklarında gezinirken Elimi uzatırım alayım diye isyanını Susturursun ellerimi gelmesin diye Oysa iki yanım masum gökler kadar Ne yağmur var gözlerimde ağlayan Ne de sitem var dudağımda kanayan Anlıyorsun işte durağan bir sevdakeş Çelimsiz bedenim yüreğine kilitli Akıl desen bin bir soru içinde cevapsız Geceler aydınlandı ümitlerimin her biri Bir girift alacası yalnızlığım Ve yorgun bir tebessüm her yanım Kapansa gözlerim hayali vurur sesinin Ne uyurum ne de ölürüm yok uğruna Bir sen vardın evvelinde hasretinin Bir sen varsın damarında sevdanın Damla damla susuyor bakışlarım Şimdi gidiyorum yüreğinin mahzenine Bırak bu kez ben öleyim dudağında İsmimi alıp göm yasak satırlarına Bana yol ver gözlerinde öleyim Bana yol ver ellerinde biteyim... İstanbul - 05.06.2002 Harun Mutlu |
Efkar Gökten kar değil taş yağsa; Gözlerim damla damla yaş olsa Yüreğim hasretinle alev alev yansa Unutma ki seni hergün seveceğim. Heryerde adını anıyorum Seni düşündükçe hep ağlıyorum Hep seninle olmak istiyorum ÇÜNKÜ SENİ ÇOK SEVİYORUM Doğan Yıldırım | |
Dağlar Gebedir Yalnızlığıma... İsyankar bir bakışım artık Yanan her alev yüreğimde Duvarlarda kalır yüzüm. Ağlarken sonsuzluğuna Uzaklarda çok uzaklarda Dağlar gebedir yalnızlığıma. Bir gözyaşı olmak vardı İsyankar bakışların ardından bir umut damlası olmak bir gün unutulmak vardı. Duvarlarda kaldı gençliğim. Bu şehrin duvarları dardı. Çiçekler binlerce mor mor Bana değil artık yollara sor Uzaklarda çok uzaklarda Dağlar gebedir yalnızlığıma. İlk damlanın verdiği acıyla Ağladım yüreğimdeki sancıyla Bir türkü duyar gibiyim. Bir şair düşmüş yollara Uzaklarda çok uzaklarda Dağlar gebedir yalnızlığıma. Kuşların kanatlarında umut Kanatlarında bahar kokusu Ciğerlerimde acı bir bıçak Bir hançer sırtımın ortasında Saklanır ilk damlanın arkasına Uzaklarda çok uzaklarda Dağlar gebedir yalnızlığıma. Bulutsuz yağmurların ardından İklimsiz bir gökkuşağı içimde Biten her gün azaltıyor gücümü Batan güneş bir daha doğmuyor Gökyüzünde kalıyor gözlerim Bir yıldız kayıyor ardından Uzaklarda çok uzaklarda Dağlar gebedir yalnızlığıma. Artık neye inanır insan bilmem Nasıl bağlanır hayatın kollarına Tutuşurken içinde ateşten bir top Hangi güneş yakar bedenimizi Düşlerimiz yanar bu saltanatta Uzaklarda çok uzaklarda Dağlar gebedir yalnızlığıma. Bayram neşesinde olmasa da Arifeden kalma bir şiir gibi Kırlangıçlar gibi göçebeyim Bir ceset gibi yapayalnızım Gözlerim dalıyor giderek Aralıyor bu temmuz akşamını Açıyorum kollarımı sonsuzluğuna Uzaklarda çok uzaklarda... Gürsel Şahin |
İKİ DAMLA YAŞ Dün gece mutlu bir çifte rasladım. Tıpkı aynı bize benziyorlarda. El ele tutuşup karanlıklara. Tıpkı aynı biz gibi koşuyorlardı. Ansızın geriye dönüp geldiler. Oturacak biryerler arıyorlardı. Seninle ilk tanıştıgımız yeri gösterdim. Koşar adımlar,la gidiyorlardı. Yılların izi işte. Nerde ne zaman,karşına çıkar belli olmaz. Akacaktı dirensemde o an. Gözlerimden usul,usul iki damla yaş. Biri senin için,biri benim için. |
| Saat: 20:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık