![]() |
Ah istanbul! Beni büyüleyen isimlerden en çok büyüleyeni yine sensin. (Pierre Loti) |
'Hayatin en güzel ani her şeyden vazgeçtiğiniz zaman sizi hayata bağlayan biri olduğunu düşündüğünüz andır.' |
Sadakanın en küçüğü tebessüm etmektir. Hz.Muhammed |
Başarının ana babası çoktur başarısızlık ise yetimdir Buda En fazla ileriye giden ok, en çok geriye çekilmiş yaydan çıkar |
|
Düşünceler güçle,top ve tüfekle asla öldürülemez. |
Gül sunan bir elde daima bir miktar gül kokusu kalır. (Çin atasözü) |
Kopan bir ipe sımsıkı bir düğüm atarsanız, ipin en sağlam yeri artık bu düğümdür. Ama ipe her dokunuşunuzda canınızı acıtan tek nokta yine o düğümdür.. (Çin atasözü) |
Geçmişinizi bilmek istiyorsanız, bugünkü şartlarınıza bakın. Eğer geleceğinizi görmek istiyorsanız, bugünkü yaptıklarınıza bakın. (Çin Atasözü) |
Ayıpsız dost arayan dostsuz kalır. Mevlana |
Ayıpsız Dost Arayan Dostsuz Kalır.. Mevlana |
Nasıl kafa sayısı kadar düşünce varsa, kalp sayısı kadarda sevgi çeşidi vardır.. Bir Düşünür.. |
Büyük adamların hataları güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür. |
İnsancıl olmadıkça adil olamazsın. Vauvenerguas |
Kızmak,o kişinin bizim duygularımıza hakim olmasına izin vermektir. |
İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir. Mevlana |
Bazen susmak, söylenen bir çok sözden daha tesirli olur. (Montesqueiu) |
Öfkenize tutunmak,elinizde başka birisine atmak üzere taşıdığınız sıcak bir kömüre benzer. yanan sizsinizdir... Budha |
Akıllı insan, düşündüğü şeyi söylemez, fakat söyleyeceği her şeyi düşünerek söyler. (Aristoteles) |
Eğer intikam peşindeyseniz, iki mezar kazın |
Bos vakit, felsefenin annesidir. Thomas Hobbes |
'At bulunur meydan bulunmaz, meydan bulunur at bulunmaz' |
Nankör insan, herseyin fiyatini bilen, fakat hiçbir seyin degerini bilmeyen insandir. (Oscar Wilde) |
Suüstimal kapisini aralik etmeye gelmez; derhal ardina kadar açilir. (Cenap S.) |
Paranı ver gönlünü ver selam ver canını ver ama SIRRINI VERME! |
Hayat, biz gelecek için planlar yaparken başımızdan geçenlerdir. John Lennon |
Manzum Ata Sözleri Ata sözü dinle, kalbi selim ol Bil ki, kalbden kalbe yol var demişler Öfkelenme hemen, biraz salim ol Sert sirke küpüne zarar demişler Her yere uzanmaz el ve etekler Hep boşuna gider bütün emekler Göllerde dolaşan şaşkın ördekler Baştan değil, tersten dalar demişler Aldanma dünyanın sakın vârına Düşmeye gör onun ahu zârına Bugünkü işini koyma yârına Gün doğmadan neler doğar demişler Ne yazık geride kaldı bilenler Rağbet gördü günahına gülenler Eskiden beridir; dağdan gelenler Bağda olanları kovar demişler Dedesi demiş ki, benim dedeme, Tuz ekmek bilmeze derdini deme Ot topla ye, namert ekmeği yeme Gün olur başına kakar demişler Salih insanların yapış izine Dost addetme her güleni yüzüne İncinme dostunun doğru sözüne Doğru söz insana batar demişler Kendine bir rehber bulmayan için, Onun öğüdünü almayan için Pişmeden ham kalıp olmayan için O, dipsiz kile boş ambar demişler Dost ile ettiğin sözde kıl karar Kâr etmezsen bari eyleme zarar Aza kanaat et olma tamahkâr Ucuz satan tezce satar demişler Elimde olmalı diyorsan dümen Kanaat ipini bırakma elden Eşek, geyik gibi boynuz isterken İki kulaktan da olur demişler Vakit girmeyince namaz kılınmaz İman gibi büyük nimet bulunmaz Güneş balçık ile elbet sıvanmaz Kötülük her zaman sırıtır demişler Okuyup ilimle olmalı âmil Hiç konuşmasa da bilinir kâmil Kendinden gayriyi beğenmez câhil Kendi çalar kendi oynar demişler Kötülüklerden kaç, verme hiç değer Desinler sana bir er oğlu er Elin kapısını çalarsan eğer El de senin kapın çalar demişler Sözünü uzatan, sürçer, gaf eder, Kıymetli vaktini hep israf eder. Hem de çok yanılır, çok günah işler, Fazla söz yalansız olmaz demişler |
|
Aşkı olmayanlar ziyandadır, mahrumiyetler içindedir... Kimin aşka meyli yoksa o kanatsız kuş gibidir... Vah ona! (mevlana) |
:turkiyem: Satıcı ol alıcı ol kalıcı ol bulucu ol ama BÖLÜCÜ OLMA! :turkiyem: |
Herşeyi denerim; ama yapabildiklerimi yaparım. Herman Melville |
Biten bir şey için fazla bir şey yapamazsınız,ancak geride kalanlar için yapabileceğiniz çok şey vardır. Dünün üzüntülerinin yarının umutlarını yok etmesine izin verme. Birçok korku ve endişe kendiliğinden sizi bulabilecekken,onlardan daha fazlasını aramanıza ne gerek var ki? |
Tamamıyla doğru olsa da sert söz insanı yaralar. Sophokles |
'Sanma şahım herkesi sen sadıkâne yâr olur, herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur.' |
'Sevgi,muhabbet kaynar yanan ocağımızda, Bülbüller şefke gelir,gül açar bağımızda, Hırslar,Kinler yok olur aşkla meydanımızda, Arslanlarla ceylanlar dosttur kucağımızda!' Hacı Bektaş ı Veli |
'Hiç kimse vazgeçilmez değildir!' |
Kızılderili sözleri
|
ÇARELER ÇARESİZDİR AŞK YOKKEN... DOĞRULARIM EĞRİYDİ SEN GİDERKEN YALNIZ KALINCA ÖĞRENDİM ŞİMDİKİ GİBİ ÖLÜRKEN SENSİZLİĞİ SENDE ÖĞRENDİM BENİ SEVDİĞİNİ SÖYLEMEZKEN... İNSAN DOĞRULARINI KENDİ YAZAR.. |
İki parmağının ucunu gözüne koy. Bir şey görebiliyor musun dünyadan? Sen göremiyorsun diye bu alem yok değildir. Mevlana |
Zamaninda bir adim atmayan tembel, sonradan yüz adim atmak zorunda kalir...... GIOVIO |
|
|
Bir de yeni sevgiler var ki onlar denize atılmış olta gibidir, hangi balık takılırsa kancaya.. :D Gerçi o da sevgiden ziyade takılan sazanla kovayı doldurmuş olmaya razı gelmekten ibaret.. :D Oltayı bekleyen için ancak herhangi bir balığın takılması önemli olan... Oltaya takılan sazan üstüne alınmasın.. :D Alıntı yada çalıntı değil yalnızca benim düşüncem... :D |
|
Afrikada her sabah bir ceylan uyanır,en hızlı aslandan daha hızlı koşması gerektiğini; yoksa öleceğini bilir. Afrikada her sabah bir aslan uyanır, en yavaş ceylandan daha hızlı koşması gerektiğini yoksa aç kalacağını bilir. Aslan yada ceylan olmanızın bir önemi yoktur.Y eterki güneş doğduğunda koşmak zorunda olduğunuzu bilin. (Afrika Atasözü) |
Kalp kalbe karşıdır. (Çerkez Atasözü) |
Kadınlar gülebildikleri zaman gülerler, istedikleri zaman ağlarlar. (Venezuala Atasözü) |
"Ben Güzele Güzel Demem. Güzel Benim Olmayınca" Bu doğru.. Ama o güzele sahip olacak güzellikte olup olmadığın da önemli değil mi ? Bence bu daha doğru..! |
Yarışı kazananlar, daima yavaş ve devamlı gidenlerdir. Ezop |
Asalet; Boyda değil,soyda İncelik; Belde değil,dilde Doğruluk;sözde değil özde Güzellik;yüzde değil, yürekte olur... |
| Saat: 23:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık