![]() |
Büyük Yalnızlık Önce çaresizlik çaldı kapıları Sonra yoksulluk Bütün âşina çehreler silindi aynalardan Bir anda boşaldı dünya Yapayalnız kaldık Tez tükendi umut ekmeği Bitiverdi suların hayali Çevirdik derin bir karanlığa gözlerimizi Sen ey büyük yalnızlık Bir sen terketmedin bizi Ümit Yaşar Oğuzcan |
gitmek gelir içimden gitmek uzaklara çekip alır bir deli rüzgar tutar kara kumda kayar ayaklarım yüreğim soluk soluğa martılar can atar ben ekmek atarım onlara gemiler bensiz gider hayali uzak limanlar avucumda tütün sarısı bir de yaşanmamış zamanlar http://img224.imageshack.us/img224/8366/331215th5fr3dx2.jpg Sen miydin o, yalnızlığım mıydı yoksa Kör karanlıkta açardık paslı gözlerimizi Dilimizde akşamdan kalma bir küfür Salonlar piyasalar sanat–sevicileri Derdim gülüm insan arasına çıkarmaktı seni Yakanda bir amonyak çiçeği Yalnızlığım benim sidikli kontesim Ne kadar rezil olursak o kadar iyi...... |
Yalnızım Kalabalıklarda Sensiz yalnızım kalabalıklarda sensiz sensiz ve çaresiz uzanıp tutuversen elimi çaresizliğime çare sensizliğime sen olsan yalnızım kalabalıklarda sensiz sensiz ve kimsesiz duysan, duyabilsen sesimi koşup gelsen uzaklardan kimsesizliğime kimse sensizliğime sen olsan yalnızım kalabalıklarda sensiz sensiz ve ümitsiz baksan gözlerimin içine aşkla yeniden hayata bağlasan ümitsizliğime ümit sensizliğime sen olsan yalnızım kalabalıklarda sensiz sensiz, evet sensiz seslensen ötelerden 'gel' desen, koşup gelsem sana ansızın dikilsem karşına bakışsak saatlerce konuşmadan sarılsak sımsıkı, kopmamacasına bedeninde kaybolsam dokunsan dudaklarıma dudaklarınla yalnızlığımı unutsam sensizliğimi unutsam. Ömer Aslan |
İçim İçim sökercesine tırnakla birşey yapabilmek için için düşünüpte kendin için içten bir düş kuramadan hemde bir şüphe bir umutsuz ve ümitsiz aşk düşürüpte içine solarcasına bir güz akşamı sökercesine tırnakla birşey yapabilmek üşendiğinden değil olmadığından hiçbirşeyi titremesi gibi bir çıplak çocuğun senin kalbinin atmaması için tüm şüphe ve umutsuzluklardan uzak sökercesine ve tırnakla birşey yapabilmek kendin için Mayıs 1998 Erol Yılmaz |
Kız kulesi Önce bulut ve deniz vardı Uzaklarda… Bizi anlatan! Sisleri aralanan Güneşe eğimli Kız kulesi yalnızlığının Öpüşen dalgalarında Islanan yağmur. Rıhtımda bekleyen Güz düşkünü biçare Elinde gümüş gül Alnında sahipli sevgiler. Ve… Bir gemi geçiyor uzaklardan Ve yakamoz oluyor gece Limanına çekilip Çapası yüreğine takılı Issız yerlerde özlenen Elerinde kopuk küskünlükle. Şimdi dağılan sesler süslüyor, Yürek de ki taze sızıları Fideye döndürmeye öykünen Açmaya yüz tutmuş yaşamla Elsa’ya mektuplar yazan Bir erkeğin özlemi kayıyor Yıldızlardan… Ne zaman görse kız kulesini Ayrılığına eş tutan izler taşıyor. |
Konuşsam Sessizlik Sussam Ayrılık Resmin rehindir gurbetimde Gurbetimde sesleri aşındırmış kimliksiz bir kasabada Ve senin kederini ıslatan o yağmurlar rehin Alnı özlemle dağınık bir akşam getirdim sana Sar,büyüt ellerinle,konuk et sıcaklığına Konuk et kanatlarına kanatları kanatılmış kuşlar getirdim sana Ve akşam birkez daha Saçlarını topla ve dağıt sesini rüzgarlara Bir of çeksen karşıki dağlar yıkılır? Çekmiyorsun! Akarsuları imrendiren yüzün de Sabahçı kahveler de biliyor Görüşmeyeli yorgunum Yıkık kentler kanadı sevinçlerimle Görüşmeyeli ya sen nasılsın? Adım,adresim durur mu defterinde? Şimdi Siirt'te koyun kokulu bir gecedeyim Beynimde iklimsiz papatyalar Ve kuşatılmış bir akşam duruyor penceremde Sokakların gün batınca neden boşaldığını Ve yüreğimin neden kabardığını bilmiyorum Konuşsam:sesizlik/gitsem:ayrılık Sonra kıpırtısız yasladım göğsümü boğulmuş güne Al bu çağrıları sulara göm,o uzak sulara Gurbetini rehnetme özlemimde? Yılmaz Odabaşı |
Sen-ben birde yalnızlık dokundum mısralarıma yalnızlığımın acısını bastırırcasına... her misrada sen-ben birde yalnızlık zaten bir senli- benli sözcükleri birde yalnızlığı anlatmayı severdim bir seni hissediyorum birde yalnızlığımı gözyaşlarıyla silinmiş olanlarda var acısı yüreğimi inletiyor sen varken, seni hissediyorken gözlerimi açıyorum kayboluyorsun... ne acı senli- benli sözcükleri severken senin olmayışın ne acı hayalini kurarak bağrımı yakarak yalnızlıkla kalarak koyu bir sohbetin ortasında konuşanlara ihanet ederek ne acı dedim senli- benli sözcükleri yazarken sensiz olmak ne acı... yalnızlığı sevmek ne acı senli benli sözcükler sen ve ben demek iki yürek, sevgi, emek, sen ve ben senli benli sözcükler yalnızlığın olmaması ama ne acı ben burda hasrette sen gurbette ne acı yalnızlığı yazmak sen varken her mısrada sensiz yaşamak ne acı Turgut Gündoğmuş |
SES bu hiçliği satın almıştım bir cumartesi sabahı beni bekleyen sararmış ince bir kitaptan içinde senin için sakladığım sözler ve arasında yazdığım notlarım şiir üzerine insan üzerine yalnızlık üzerine yalnızlık o büyük hüzün boşluğunda gezinirken gözlerim sarmaşıklar gibi tutunmuş yokluğa bir alaca karanlık üşür gözlerimde bir hayal denizi yanar sonsuz ölümlerin üzerinden içimde tanımadığım bir yabancı geceye ağlar diye yazmışım küçük bir saman kağıda bu dizeler de kalmış arasında yine tarih düşmemişim altına sevmiyorum altına tarih düşülen şiirleri inat ediyorum zamana esir etmemek için duygularımı bilirim ki duygular hayaliyle bütünleşir uyanır seslere çağıranı gelince kesemez yollarını hiçbir dalga yazar yazar seni yazar kendini yazar ölümü yazar ey dost orada mısın duyuyor musun sesimi görüyor musun beni gerçeği bilmemenin derin ıstırabı içinde ey dost yosunlarla kaplı kimliklerimiz bir ateşin başında suyunu arar hayat renkli kağıtlara sarılı yavan bilgiçlik döner durur sarmalar ah ellerimiz ne kadar soğuk bir çocuğu gülerken gördükten sonra dokunmak için ey dost varlığımız her gün yeni baştan oynanan bir oyunun parçası mı sönmeyen ateşimizi körüklemek için hep kendimizi kandırmak için yol çizilmiş nasıl olsa diyerek ey dost orada mısın aşka uzanmış bir elim bir elim yaşama bir elim acıya... ...ORESAY... |
GELDİĞİMDE Geldiğimde, Notun duruyordu masanın üzerinde Sekizde yatmıştın Saatime baktım sekizi beş geçiyor O gün anladım bu ilşkinin yazgısını Takvim tutmazlığı Aramızda düşman gibi duran zamanı O gün anladım Senin bana erken Benim sana geç kaldığımı... Murathan Mungan |
Bana birşeyler anlat Canım çok sıkılıyor Bana birşeyler anlat İçim içimden geçiyor Yanımdasın susuyorsun Susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım Bir gülsen kendimi bulacağım Depremler oluyor beynimde Dışarda siren sesi var Her yanımda susmuş insanlar susmuş İçimde ölen biri var Hadi birşeyler söyle Çocuk gözlerim dolsun İçinden git diyorsun Duyuyorum gülüm Gideceğim, son olsun Yanımdasın susuyorsun Susuyor konuşmuyorsun Bakıyor görmüyorsun Dokunsan donacağım İçimde intihar korkusu var Bir gülsen ağlayacağım Bir gülsen kendimi bulacağım İçimde soluyorsun İki can var içimde Korkular salıyorsun üstüme korkular Her an başka biçimde Ahmet Kaya |
| Saat: 18:58 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık