![]() |
Dün gece gördüm seni Ay doğarken oradaydın Bir içim suydu çocukluğun Keşke o gün içseydim seni Dün gece ay doğarken Ormanda ışıkla oynaşan Bir mor menekşeydi çocukluğun Keşke o gün koklasaydım seni Ay ışığı saçılırken geceye Oradaydın saçların omuzlarında Fırınlanmış bir meşe tahtasında Yıkasalardı seni yeşerirdi Keşke o gün öpseydim seni Vecihi Timuroğlu |
suları boğdu dalgalar ... ses hoyrat sevinç yılgın şakaklarım sonbahar II "muhbiri çoğalmış sevdanın" yapışmış tenime ter elime kir sessizliğin ortasında bir deli rüzgar akşamdır avuçlarında marmara’nın akşamdır şiire karıştı sular sularda çoğalır sevdalar ellerim ah! ellerim nasıl anlatsam gece gece kokuyor çocuklar Yılmaz Odabaşı |
Aşk mıydı o, aşkımsı bir şey miydi Neydi çekip kendine, beni bağlayan Kanatan dudağımı, tenimi dağlayan Elleri ta içimde o dev miydi Etime bir alev değmişcesine Nasıl da yakardı öptügü zaman Bir su gibi akıp gitti avuçlarımdan Yorgunum şimdi bin yıl sevmişçesine Hani o yalnız benim olan gül, kırmızı Gozlerimin önünde açılan sonsuz bahçe Hani, o var olmalarımız öpüştükçe O delice sürdürmeler yaşantımızı Hiç doymamak oysa, tene, kokuya, aşka Sarıldıkca güçlenmek, bütünlenmek Kudurmuş arzularla zamanı yenmek Ve en kuytularda buluşmak korka korka Kimi gün utanmak otlardan, çimenlerden Kimi gece mıhlamak gölgemizi duvara Varmak icin o sevgiyle açılmış kollara Apansız düsmek yükseklerde bir yerden Oydu işte alıştığım, özlediğim şimdi de Sevgice bir tutku, aşkımsı bir yakınlık Avunmak... Kırık dökük anılarla artık Kimbilir? o geceler yaşanmadı belki de Ümit Yaşar Oğuzcan |
Gitmek VeYa Gitmek:(( Bazen de bilmek lazım Gitmeği Veya kalmayı… İstenmiyorsan gideceksin Bir daha görünmemek üzere… İstendiğini bildiğinde ise kalacaksın, Ucunda ölümün olduğunu bile bile Ben hep ölümüm pahasına İstenmeği isterdim… Ama olmuyormuş benim istemimle Asıl istek karşıdan gelmeli Gelmiyorsa karşıdan istek, Fazla da yormamak gerek kendini --ve karşıyı Bana eyvallah karşıdaki sevgili Seni sana emanet ederek, Seni sana bırakarak, Gözüm sende kalarak gidiyorum… Unutma ki senden alacağım var. Sendeki alacağım sadece Yüreğimin kira bedelidir. Sendeki alacağım Sevgimin ödenemez ücretidir Hoşçakal… Hoşçakal ve kendine çok ama çok iyi bak… Unutulmayacak sevgili… Orhan Çapan |
Ayrılık iki rayı gibiyiz bir tren yolunun yakın olması neyi değiştirirki son istasyonun Sunay Akın |
Anılar Gözler dalmis derine, yine ayni noktada Anilar, hâtirâlar, geri kalan ortada Artik erismek zordur, doyulmayan o tada... Bahtsizlik, tâlihsizlik, yak bakalim sigara!.. O ilk günkü tanisma, göz önünden gider mi? Bulustugumuz o Gar, simdi rahat eder mi? Ya Park'ta ki gülüsler, artik hepsi heder mi? Hep yürewi dagliyor, kapanmayan bu yara... Âni çalan Telefon, küskün âdetâ susmuş... Asir gibi geceler, aglayip da kan kusmuş... Mehtâbda ki yildizlar, bulut ardina pusmuş... Zindân olmus ortalik, neden heryer kap-kara? Yapraklar dökülüyor, hep habercisi Güz'ün Gecelere arkadas, bir hazzi yok gündüzün Bir nefes almak bile, arttirir Ton'la hüzün Gel de hâlim böyleyken, bende tebessüm ara... Siirler hicrân yüklü, keder dolu besteler Kalemim yenisini, yazmam için üsteler Peki ya okuyanlar, onlar nasil histeler? Bir dermân bulunur mu, fâsilasiz efkâra? M. Engin Karatay |
Acıları Kurşunlamak Yüreğimi aç , kapıları arala , Uçurumlarda yürütme beni. Çalınmış özlemlerin yası, Atılan kurşunlardan değil , Acılardan, tâ içlerdeki acılardan. Acıları kurşuna dizseydim , Ölürler miydi? Yoksa yüreğimi sakat mı bırakılardı ? Doğar mıydı özlemlerle yeniden ? Vursaydım yüreğinden sevdanın , Ölür müydü ölümüne ? Yavuz Bayram Çalışkan |
Hatıra Dün bir gölge gibi geçti yanımdan, Oydu; bir bakışta tanıdım onu: Rüyalarıma tayf halinde konan, Peşime bir korku gibi düşen o! Bazı bir yapraktı, bazı bir rüzgar, Dolardı aydınlık olup odama! Bahçemde süzülür giderdi bahar Sabahın fecri vururken cama.. Ayakları kumda bırakmadan iz Yanıma gelirdi hep gecelerdi; Sanki bir lahitten kalkar ve sessiz, Uzak bir maziye dönüp giderdi. Bir avuç ışıktı incecik yüzü; Gözleri geceler gibi derindi; İçine başımın her an düştüğü Avuçları sudan da serindi. Geçerken dün yoldan ruhumu saran Bir gölge halinde ve ağır ağır: Tanıdım, o yadı hoş zamanlardan Seven ve yaşayan bir hatıradır.. Ahmet Muhip Dranas |
Aşk Sadık Kalmakmış Bir Güle Bi zaman olur, Bakmışsın iyileşmiş En derin yaraların... Acıların artık boş kalmış Odanın loş ışıklarında. Hani geçmez gibi geliyordu ya Dayanılmazdı Yalnızdı Ve çaresizlikti ya hani.. Nerde şimdi. Geçmedi mi, Bırakıp gitmedi mi seni Zamanla akıp giden su misali.. Öğreneceksin oğlum Daha çok zaman var. Ama iyi başladın Acılarınla yaşamaya Ve gülmeye her ne olursa olsun.. Çok kolay olmadı Çok çabuk olmadı Biliyorum... Ama bak ne Öğrendin Aşk; Sadık kalmakmış bir güle.. Bir daha olamayacağını bile bile.. Osman Fatih |
GENE GİDİYORUM KARANLIĞIMA... hoşça kal sevgilim sesini sesimde eritenim hoşça kal bak gene gidiyorum karanlığıma -yaralıyım gerçi, hem unutkanım- en delişmen denizlerin dibini kurcalaya kurcalaya hemen herkesin bildiği ama senin bilmediğin tanrı'nın ve şeytan'ın da bilmediği bilemediği dörtbaşı bayındır karanlığıma güneydoğu rüzgârları esiyor saçlarımda bulutlarsa sarmaş-dolaş oluyor ve ben senin fazla esmer sıcaklığından bir yavru kuşun, bir yetim kuşun kalp kapakçığından geçiyorum karanlığıma: -hayli hırçın ve cihangir karasevdama- sözümün sancısından şikâyetçi değilim yüzüm mü? yangın yeri ocağına zulüm düşmüş şairim bari sen anla! de hadi -sıradağlar güzel, sular süzgündür sen giderken karanlığına seni daha derinden düşünüyorum sevdim seviyorum seveceğim son sözlerin şöyle olsun: -git şu berbat dünyanın suratına tükürenim mızıkasını gecede yitirmiş o çocuksun sen senin gitmen gerçekte bana gelmendir beyninin yüreğinle kesiştiği noktadan ruhunu kemiren yalnızlığından defalarca öperim... |
| Saat: 23:13 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık