![]() |
Yok Gibi Yaşamak Boğuk bir bakışın oluyor senin Bir girdap derinliğinde kayboluyor gibiyim Yok gibi yaşamak bu kalkıp kurtulmak gibi kalabalıktan Durma bana türkü söyle Anadolu olsun Susuz dudak gibi çatlak olsun Karanlık gibi olsun kara çiçek gibi solgun yüzün Durmadan akıyor kalbim ayaklarına bana karanlık bakma Ağlıyorum bir karayel saçlarına Çekme ülkemden nar yangını gözlerini Beni bu kentten kurtar beni yalnız koy git beni Arıyorum arıyorum o ilk çağ ırmaklarında sedef ellerini Sussam seni ürkütmesin içimde çağlar var bilmelisin. Şu yalnızlık çıkmazında önümde niye sen varsın Niye her şey bir anda kayıyor sen kayıyorsun Kalbim niçin bu kadar yabancı sen niye yoksun Bir sam yüklü geceleri içimden atamıyorum Niye bunları bir anda unutamıyorum Hadi tut elimden gök gibi ölü kadar yalnızım. Erdem Bayazıt |
ACI Yaşamak uğruna Ölmek bu olsa gerek Sevmek uğruna Acı çekmek bu olsa gerek Hayat uğruna Savaşmak bu olsa gerek Peki ya senin uğruna Üzülmek niye? Yılmaz Erdoğan |
Yedi derde dermandı Yalın gülüşlerin Her yönden doğardın Karanlık içime. Canlanan bir bahar olurdu Sonbaharıma gelişlerin. Başında elvan çiçekleri Yeni açmış bir hanımeli Ah elalım ah!.. Koca bir mevsim geçti Sen gittin gideli. Karanlık sabahlarımda Doğan sıcak güneşimdin Umut umut parlayan. Kulağıma sevgi fısıldayan Yıldızımdın karanlık gecemde, Mavimsi bulutların gelirdi Yağmuru olurdun Kuraklık yaşayan düşlerimin. Her düşen damla Bana seni hatırlatırdı Sana gönül verdim vereli. Ah yaralım ah!.. Bu göz sana ağlar Sen gittin gideli. Engin bir Okyanus´tu Mahsun ela bakışların. Ufka açılmış teknemin Rüzgarıydın yelkenlerine dolan Dalga dalga sürüklerdin ruhumu Derin sularında korsan. Büyülü ıssız bir Ada´ydın Koylarında demirlediğim, Bulduğum an kaybettiğim Mavi denizlerin Güzeli Ah karalım ah!.. Kaç vurgun yedim Sen gittin gideli. Türküler seni anlatırdı Sana söylenirdi yanık beyitler. Karacaoğlanın sevda hasreti Veyselin sadık yari, Gündüzü gecesiydin. Ruhumun cıvıl cıvıl gülen Sevda açan bahcesiydin. Buram buram Anadolu kokardın ezgilerimde Sazım seni çalardı Sana ağlardı her teli Ah maralım ah!.. Kaç Türkü yaktım Sen gittin gideli.. 01.09.2002© Cahid Aylar |
Sensizlik Hayalin geçti yüreğimin içinden… sense her kaçışta bir parçanı bıraktın yalnızlığa çektiğim dikenli tellere. Başıboş gecelerin kanamasında ………………kırmızıydı düşlerim Sensiz uyanışların koynunda üşüyor artık sol yanım Terinde denizi yudumlamak Teninde güneşe dokunmak ve küçük askerler dizip gökyüzüne aşkın nöbetini tutmak prangalara vuruyor sesimi Susuyorum. Özlem içinde aynı şehri soluklamak Cümle arasında kalan ‘Seni Seviyorum’lar yoruyor artık Git gide dar geliyor caddeler ve günden güne kalabalığa karışıyor varlığın ‘Sen’ içinde ‘sensizlik’ doluyor gözlerime Sensiz kavgaların yumruğunda Ağır geliyor aldığım darbeler Ellerin diyorum… Omuzun diyorum… Nerde? ve küçük küçük çığlıklar atıyorum sadece hercai menekşeler duyuyor -sen- bakışlı ve bir kardelen gölgesinde ……………………………Ağlıyorum. Seni yalnızlığımda mı daha çok seviyorum Seni senle soluklarken mi? ve biliyorum Aslında ‘yalnızlıkmış’ tutkularım. |
*Yine Yalnızım* Yine yalnızım işte, yine kendi kendimle, Kaderimle baş başa yaşıyorum derdimle, Yine sevgiden uzak, mutluluklar hayalde, Yıkık dökük bir sefil, yine perişan halde. Bana düştü hep sevmek, ne zormuş terkedilmek, Hiç uğruna dert çekmek, işten değil delirmek, Yalanmış herşey demek boşaymış umut etmek, Ne zormuş böyle sevmek, kadere boyun eymek. Biliyorum artık yok, o yok ve olmayacak, Yüreğimde bir ateş, bir volkan kaynıyacak, Biliyorum yaşamak onsuz azap olacak, Ona hasret gözlerim ve onsuz kapanacak. Sanmam birgün bitecek ona olan özlemim, Sanmamki aramasın onu seven gözlerim, Kendi yalnızlığımda hayalini süslerim, Ben ömrümce bu aşkı yüreğimde gizlerim. Mehmet Kesici |
Sensizlikte birikenler Ateşin çıtırtısında dinliyorum İçli kemana ses veren yağmuru tütsü kokusunda tılsımını düşünüyorum teninin tütünle sarıyorum aşkı ay tenine kafa bulmak için... yine de ayık yüreğim ötesinde isyanda sensiz saniyelere saatlerse zaten vurdukça vuruyor göğsüme ve can çekişiyor sen yanım... ateşin kıvılcımında sıçrıyor anılardan öpüşlerin kızgınca düşüyor her hücreme temmuz serili ege'nin tuzu beyaz beyaz yakıyor canımı yok olan parmak izlerinde yine de kurak gözlerim ötesinde isyanda sensiz düşlere uykusuzluk vurdukça vuruyor gözlerime ve can çekişiyor sen yarım... |
Anladım yalnızım Tek umudum vardı, Hayattan... Onlarıda martılara sattım... Alıp götürün dedim Satıyorum canımı, Alan bulursanız satın... Her kanat vuruşlarında bir umut doğuyordu, bir güneş açıyordu, penceremin kenarından martılara bakıyordum ama gökyüzü kara, göremiyodum Bekledim... bekledimm... Martılardan haber geldi.. Sattık canını, Kim aldı diye sordum... yanlızlık dedi... Anladım ki ben yanlızım... Mustafa Guven Hayaloğlu |
Yüklenmiş kanadına uzak kırların ve gecelerin kar ürpertilerini taşıyıp gelmiş buraya dek hâlâ uğulduyor ürkek göğsünde dağ başlarının çelik fırtınaları Çocuksu bakışlarında yorgunluk değil bir hasretin direnci var daha çok ama üşüyor yanlızlıktan.üşüyor tek düşmüşlüğün acımsı utancından boynu eğik bekliyor şafağı şimdi Bir yanlızlık mıdır bunca çoğaltan acıyı ve biberli yanılgıyı ve bir yanlızlığı kabullenmek midir inceden ve usuldan başlatan yürekte burgaçlanan sancıyı Sessizce çekilmiş dostların arasından bir yanlışı sürdürmenin ortasından kendince Ayrımına bile varılmamış o yangın günlerinde Ama üşüyor şimdi kar fırtınasına tutulmuş gibi üşüyor yanlız kuş Şimdi biliyor artık yalnız kuş biliyor ki artık gecikmiştir yolcular varmıştır varacağı yere Anlıyor ki şimdi yalnız kuş yalnızlık yanlışlığın ilk adımıdır. http://www.cet.com/%7Enichols/feather.gifAhmet TELLİ |
Yalnızım Artık Bu gece bütün aynalarını kırdım içimde Dünyanın bütün aynalarını Kanatlanıp gök yüzünde turkuaz gözlerine Ne çok isterdim bakıp bakıp ağlamayı Yüreğimi alıp ta gidişin dün gibi Ne çok yanmışım o gün bilemedim Ah ben deli ah ben artık divaneyim Unutamadım unutamıyorum seni Her nefes bir kurşun göğsüme göğsüme Alıyorum ya sen bana sor Her yeni gün bir ateş yüreğime Doğuyor ya güneş işte o an yakıcı bir alev yaşamak kor Ölümlerden ölüm beğeniyorum da Olmuyor bir türlü Ne ***** bir kurşundan payımıza Ne bir kaza düştü Dedim ya bir inat uğruna yaşıyoruz işte Bir şey kalmadı hayatımız da Sen gideli mevsimler kış yüreğimizde Kar boran fırtına Aşk ah aşk ne melanet şeymiş dahası Bir sokak ******si bile ondan daha onurlu Gel desen bu gün koşarım sana kahrolası Yıkamadım bir türlü bu umudu Yıkamıyorum da İçimde bütün aynaları kırdım Kendi yüzüme kendim bakamıyorum da Artık aşkınla ben yapayalnızım Yağmur Damlası |
http://www.siirkolik.com/images/siir.gif Yalnız Geldim Yine Yalnız Giderim Gurbetlik dokunur yine bu aksam Batmakta olan güneşle biterim Yildizlar cogalirken gökyüzünde Yakilan mumlar misali eririm Yazlar kislar gelir gecer üstümden Bir atesim ne azalir ne sönerim Rüzgar gelip oksadikca sacimi Ben oturur dizlerimi döverim Ana baba gardaş yetti hasretlik Biri biter biri baslar çekerim Sarilacak dostumda yok yanimda Yalniz geldim yine yalniz giderim Seher yeli dokunmayasin bana Bir kuru yaprak misali titrerim Hep sen gelip oksadikça saçimi Ben oturur dizlerimi döverim. |
| Saat: 20:16 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık