![]() |
"İnsanların gözleri öyle kelimelerle konuşur ki dil onları telaffuz edemez." (Crow kabilesi) |
Şüphe, çoğunlukla faydası olmayan bir ıstıraptır. Samuel Hohnson Karanlık geceleri ben uykusuz geçirirken, sen sabaha kadar uyuyorsun.Ondan sonra da bana yetişmek istiyorsun. Ne gezer. Zemahşeri Dostluk, mantar yemeği gibidir. Zehirli veya zehirsiz olup olmadığı ancak yendikten sonra belli olur. Uzakdoğu Atasözü |
Suç ve günahın başı dünya sevgisidir (Hadis-i Şerif) |
Savaşılmayacak iki insan vardır; biri kaybetmeyi önemsemeyen, diğeri yenilgiyi kabullenmeyendir... |
Kalbi ve sözü bir olmayan kimsenin yüz dili bile olsa, o, yine dilsiz sayılır. |
Hayatta varolduğu için düşlenen şeyler vardır ve düşlendiği için varolacak şeyler... Geçmiş dert için yakınmak ,yeni dert edinmektir.. Söz ağzınızdan çıktımı size hakim olur. Söylemedikçe siz ona hakim olursunuz alıntı. |
|
|
|
'Hiç kimse başarı merdivenlerini eli cebinde çıkmamıştır' |
Davranış, herkesin kendi yüzünü gösterdiği bir aynadır. Goethe |
Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr |
|
Ne kadar söz varsa..Düne ait.. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım.. Mevlana |
|
BEN..Senin..Beni..Sevme..İhtimalini Sevdim.. |
Dostlar ırmak gibidir, kiminin suyu az, kiminin çok kiminde elleriniz ıslanır yanlızca, kiminde ruhunuz yıkanır boydan boya... |
KABUL OLUNMAYAN DUADAN YAŞARMAYAN GÖZDEN FAYDASIZ İLİMDEN SENİ ANMAYAN DİLDEN SANA SIĞINIRIM HZ.MUHAMMED(S.A.V) |
|
Ne var ise sende bende Aynı varlık her bedende Yarın mezara gidende Sen toksun da ben açmıyım? Topraktandır cümle beden Nefsini öldür ölmeden Böyle emretmiş yaradan Sen kalemsin ben uç muyum? Aşık veysel |
Dürüstlük, özde, sözde, yaşayışta doğru ve tutarlı olmayı gerektirir. |
Tutarlı olmak da dürüstlük, doğrulukla birliktedir her zaman.. Doğru yoldan sapmaya görün..Ne tutarlılık kalır ,ne yol elinizde.. |
2 Saat uyku bir erkeğe, 4 Saat uyku bir kadına, 8 saat uyku bir aptala yeter. Napoleon Bonaparte. |
Bir gün sevgim, öfkem, nefretim biterse,mutluluğu kucaklarsam yeniden,hiç aklıma gelmediğin zamanlarım olursa eğer,zihnimde seninle ilgili herşeyi silersem o zaman hakkımı helal ederim sana.o zaman gercekten affederim seni. Çünkü tanırsın beni ne terketmek kolaydır benim için ne de unutmak.terketsem bile hemen unutmamı bekleme benden.Sen alışmış olsan bile ben alışık değilim böyle oyunlara. Affetmek büyüklük tür ama;bu büyüklügü gösteremem şimdi |
"Eğer birine birşey öğretirseniz asla öğrenmez." BERNARD SHAW |
Küçük sevinçlerle,Büyük kederler bir arada bulunur.. |
Bütün servetini yitiren kişi önemli bir şey yitirmiştir, sağlığını yitiren çok şey yitirmiştir, onurunu yitiren pek çok şeyini yitirmiştir, umudunu yitiren kişi ise her şeyini yitirmiştir. |
Hak yenir ama hazmedilmez. |
Doğal olmayanın yalnızca alışılmış olmayan anlamına geldiği, alışılırmış olan her şeyin de doğal gözüktüğü bir gerçektir. J.S.MILL |
Almitra sözü aldi ve sordu: - "Peki üstad; evlilik nedir?" Cevap söyle geldi: - Siz birliktelik için dogmussunuz. Ölüm meleginin beyaz kanatlari sizi ayirana kadar ayrilmayacaksiniz. Allahin sessiz tanikliginda bile beraber olacaksiniz. Ama birlikteliginizde mesafeler birakin; birakin ki, cennetin rüzgârlari aranizda dansedebilsin... - Birbirinizi sevin ama, ask tutsakligi istemeyin... Birakin ask, ruhunuzun kiyilarina vuran dalgalar gibi olsun... - Birbirinizin bardagini doldurun ama ayni bardaktan içmeyin; ekmeginizden verin birbirinize ama ayni somundan isirmayin... - Birlikte sarki söyleyin; lakin birbirinizi yalniz birakmayi da bilin. - Sazin telleri de yalnizdir ve armoni içinde ayni melodiyi seslendirir... - Birbirinize kalbinizi verin ama karsilikli kilitleyip saklamak için degil! - Sadece hayatin eli o kalbi saklar! Birlikte durun, ama yapismayin, tapinaklarin sütunlari da bitisik degildir! - Ve unutmayin; mese ile çinar birbirlerinin gölgesinde büyümezler... Khalil Gibran |
Akşam oldu hüzünlendim ben yine, Hasret kaldım gözlerinin rengine. Gel mehtabım, gel sevdiğim, gel yine; Hasret kaldım gözlerinin rengine. |
"Bizler düşlerle aynı hamurdan yapılmışızdır..." W. Shakespeare |
Kimseye kendinizi sevdirmeye kalkmayın, yapılması gereken tek şey, sadece kendinizi sevilmeye bırakmaktır. Platon |
İyi dostu olanın aynaya gereksinimi yoktur. Mevlana |
Hiçbir miras doğruluk kadar zengin değildir. W.SHAKESPEARE |
Sevgi insanlıgın, şiddet hayvanlıgın kanunudur. Gandi |
ask allahın bize verdiği en güsel hediyedir. değerini bilene tabii:) |
Bir tutam gül kokusu kalır gül tutan elde,sanmaki gül dikenin himayesinde;dikenin itibarı gül sayesinde... |
|
'Kapkara bulutlarla örtülse de ruhunuz, bir yerinde bir mavilik arayın, bulursunuz...' |
'Hayat, hayellerine gidebiliyorsan anlam kazanır, hayellerde hayata direndiğin sürece seninle kalır.' |
'Nice insanlar gördüm üstünde elbisesi yok, nice elbiseler gördüm içinde insan yok' |
Hüzünle titreyen gönle ince bir âh dokunur,Kalbi kırık olanın kalbine Allah dokunur... |
ACABA? aşkları da devralır mı kalp nakli yaptıranlar? (yılmaz erdoğan) |
Aşk bu dünyanın ölçüleriyle açıklanamaz sevgili. O ilkel bir acıdır, yaban bir ağrıdır. Gelir ve içimizdeki o çok eski bir şeye dokunur. |
''Dürüst, anlayışlı ve iyi ahlâklı kimselere bir şeyi bir defa söylemek yeterlidir. İstenileni yapmak için tekrar tekrar ikaz etmek zorunda kalınan insanlarda akıl, ahlâk veya kişilik yönünden eksiklik var demektir. Bir konuda anlayışsızlık göstermek art niyet belirtisidir. '' |
Keşke Noktalama İşaretleri Kadar İnsaflı Olsaydı Parantez İçlerine Sığdırmaya Çalıştığımız Hayat Her Noktanın Ardından Cümleler Kurabilseydik Yeniden Yaşamı Virgüllerle Uzatabilseydik Keşke Tırnak İçine Alınmış Hayatlarımız Olsaydı Ve Üç Nokta Koyabilseydik Tüm Sevgilerin Önüne... |
'Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar' |
İnsanları yücelten iki büyük meziyet vardır: Erkeğin cesur kadının namuslu olması. Bu iki meziyetin yanında hem erkeği, hem kadını şereflendiren bir meziyet vardır. İcabında tereddütsüz canını feda edebilecek kadar vatanına bağlı olmak. İşte Türkler bu meziyetlere ve fazilete sahip kahramanlardır. Bundan dolayıdır ki Türkler öldürülebilir, lakin mağlup edilemezler. Napoléon Bonaparte |
Dokuz köyden kovulanlara her zaman bir 10. köy vardır... |
| Saat: 10:39 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık