![]() |
admın daha acıklayıcı edın |
Çekimli fiillere örnekler verir misiniz? cekimli fillere baska örnekler verir misiniz ---------- Mesaj tarihi 20:13 ---------- Önceki mesaj tarihi 18:56 ---------- saol (mastar:ek almamış fiildir,yapmak_yap gibi...) |
giden bakıp yürümeyi almadım görmeden gitmişim kanamış yaralarımı koşmak etmeliyiz sararak bunların çekimli mi çelimli değil mi söylermisiniz??? |
O cümlenin yüklemi ÜSTÜNDÜR kelimesi..Eğer bu kelme -mek , -mak , mastır ekleri alıyorsa bu bir yüklemdir. Eğer almıyorsa isim..Üstünmek anlamsız olduğu için bu br isimdir isimler ek fiil alarak bir cümlenin yüklemi olurlar.Üstündür kelimesinde -dür eki ek fiilin geniş zamanıdır.Dolayısıyla üstündür kelimesi bir fiil değil ek fiil alarak cümlenin yüklemi olmus bir isimdir. ''Yardımcı olabildiysem ne mutlu!'' |
bana bi kaç soru lazım basit fiillerle ilgili acill !! |
BENCEDE BİRAZ AYRINTILI OLSA DAHA İYİ OLURDU. |
Çekimli fiilin bölümleri; - Fiil kökü - Kip eki - Şahıs eki Çekimli Fiil Mastar halinde bulunan fiile yapım ekleri getirilerek yani zaman ve sahış ekleri getirilerek fiili başka kalıplara sokmaya denir. gitmek gidiyorum gidiyorsun gidiyor gidiyoruz idiyorsunuz gidiyorlar Bu, konuyu anlaman için bir örnekti Sorunun cevabı A şıkkı ağaç yaş iken eğilir----> eğil-mek--Fiil at binicisini tanır----> binici-bin-mek- Fiil ağır gitki yol alasın---->alasın-al-mak-Fiil A akıl akıldan üstündür----Bu cümlede fiil bulunmuyor. |
çekimli fiiller arkadaşlar ; bu çekimli fiileri anlamanız çok zor olduğunu biliyorum ama size bişi söliyim sürüklendiler bu çekimli bir fiil midir |
ya anlamayacak ne var bir fiile kip eki(haber kipi,dilek-sart kipi) yada kişi eki gelirse cekimli fiil oluo kısaca; fiil+kip eki/sahıs eki :) |
çekimli fiil daha ayıntılı bir çekim fiil olması iyi olur:) |
| Saat: 03:40 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık