![]() |
duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı dizlerinin yerine dayasaydım taşlara... hani bendim yedi renk!!! hani tende can idim!!! hani gunduz hayalin... geceler ruyan idim!!! demekki senin için aşk deil yalan idim... acirim keder olan o en guzel yıllara!!! |
ZEKİ MÜREN__ AH BU ŞARKILARIN GÖZÜ KÖR OLSUN şarkılarla agladık, şarkılarla güldük, şarkılarda ayrıldık, şarkılarda üzüldük, şarkılarda hayat, şarkılarda ölüm olursa olsun ahh bu şarkıların gözü kör olsun.. öyle dudak büküp hor gözle bakma bırak küçük dağlar yerinde dursun çoktan unuturdum ben seni çoktannn ahh bu şarkıların gözü kör olsunn... güzelsen güzelsin! yokmu benzerin... goncadır ilk hali bütün güllerin aklımda kalmazdı yüzün ellerin ah bu şarkıların gözü kör olsun bir gülüşün var ki!! kaş catar gibi... en sıcak sözlerin azarlar gibi... hiç baglanırmıydım cocuklar gibi ah bu şarkıların gözü kör olsun... sonunda tuz bastım gönül yarama nice daglar koydun nice arama seni terkedipte gitmek var ama ah bu şarkıların gözü kör olsun kör olsun... AH BU ŞARKILARIN GÖZÜ KÖR OLSUNN... |
KIŞLADA BAHAR (KARA GÖZLÜM) Kara gözlüm efkarlanma gel gayrı İbibikler öter ötmez ordayım Mektubunda diyorsun ki gel gayrı Sütler kaymak tutar tutmaz ordayım Dağlar taşlar bu hasretlik derdinde Sabır sebat etmez gönül yurdunda Akşam olur tepelerin ardında Daha güneş batar batmaz ordayım Bahar geldi koyun kuzu koklaştı İki aşık dört senedir bekleşti Kara gözlüm düğün dernek yaklaştı Vatan borcu biter bitmez ordayım Güfte: Bekir Sıtkı Erdoğan, Beste: Gültekin Çeki, Makam: Rast |
attığın adımlar yanlış böyle sevmek olmaz böyle aşk olmaz bazen bir baharsın bazen bir karakış işine geldiği gibi yaşanmaz sevgilin attığın adımlar yanlış bir oyuncak değil kalbim elinde hoşuma gitmiyor artık benimde korkular büyüyor seven gönlümde sevgilin attığın adımlar yanlış ikimiz içinse eğer gelecek kalbin benim gibi gerçek sevecek yoksa bu aşk yürümez böyle sevmek olmaz böyle aşk olmaz bazen bir baharsın bazen karakış işine geldiği gibi yaşanmaz sevgilin attığın adımlar yanlış bir oyuncak değil kalbim elinde hoşuma gitmiyor artık benimde korkular büyüyor seven gönlümde sevgilim attığın adımlar yanlış sevgilim attığın adımlar yanlış Kamuran Akkor |
NEYLEYİM KÖŞKÜ Ah edip inlerim gurbet elinde Uzaktan göründü benim dağlarım Yine garip kaldım gurbet elinde Sevgilimi hergün anar ağlarım Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yar olmayınca Kimsesiz hem öksüz kaldım bu yerde Talihim düşürdü beni bu derde Gözümü kapadı bir kara perde Evimi yurdumu anar ağlarım Neyleyim köşkü, neyleyim sarayı İçinde salınan yar olmayınca |
http://www.birzamanlar.net/yazarlar/hakaneren/19/02.jpg DUYDUM Kİ UNUTMUŞSUN Duydum ki unutmuşsun gözlerimin rengini Yazık olmuş o gözlerden sana akan yaşlara Bir zamanlar sevginle ateşlenen başımı Dizlerinin yerine dayasaydım taşlara Hani bendim yedi renk hani tende can idim Hani gündüz hayalin geceler rüyan idim Demek ki senin için aşk değil yalan imiş Acırım heder olan o en güzel yıllara |
Boğaziçi, şen gönüller yatağı Boğaziçi, şen gönüller yatağı Her bucağı âşıkların otağı Mehtâbı hoş, güneşi hoş, günü hoş Boğaziçi herkesi eder sarhoş Pırıltılar oynaşırken sularda Öpüşürler martılar kuytularda Tarabya'da, Bebek'te, Üsküdar'da Mehtâbı hoş, güneşi hoş, günü hoş Boğaziçi herkesi eder sarhoş Gönüllerin kaynaştığı beldesin Lâledesin, sümbüldesin, güldesin Rûha dolan aşkınla bestemdesin Mehtâbı hoş, güneşi hoş, günü hoş Boğaziçi herkesi eder sarhoş |
Kalbimi Kıra Kıra Senden bana ne kaldı Bir hatıradan başka Bir daha geri dönmem Yalan kattığın aşka Kalbimi kıra kıra Bıraktın bir hatıra Günahını yalancı Dudaklarında ara Gözyaşların boşuna Düşmem artık peşine Yansın yüreğin yansın Şimdi de bende sıra Al götür sevgiline Sevenin varsa yine Aşkın bir zehir oldu İçimde dura dura Makam: Muhayyer Kürdi Söz: H. Münir Ebcioğlu Müzik: Teoman Alpay |
NASIL GEÇTİ HABERSİZ Nasıl geçti habersiz o güzelim yıllarım Bazen gözyaşı oldu, bazen içli bir şarkı Her anını eksiksiz dün gibi hatırlarım Dudaklarımda tuzu, içimde yanar aşkın Hani o saçlarına taç yaptığım çiçekler Hani o güzel gözlü ceylanların pınarı Hani kuşlar, ağaçlar binbir renkli çiçekler Nasıl yakalamıştık saçlarından baharı Ben hala o günleri anarsam yaşıyorum Sanki mutluluğumuz geri gelecek gibi Hala güzelliğini kalbimde taşıyorum Dalından koparılmış beyaz bir çiçek gibi Güfte: Nihat Asar, Beste: Teoman Alpay |
Makam: Nihâvend Usûl : Düyek Beste: Yıldırım Gürses Güfte: Mustafa Sevilen Ateş olup yaksan da Gonca güller taksan da Ahu olup baksan da Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni Şarkı olsan dillerde Gonca olsan güllerde Leyla olsan çöllerde Affetmem asla seni Som altından taç olsan Aşkıma muhtaç olsan Derdime ilaç olsan Affetmem asla seni Yakut yüklü dal olsan Al ipekten şal olsan Peteklerde bal olsan Affetmem asla seni |
| Saat: 19:06 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık