MsXLabs
Sayfa 5 / 6

MsXLabs (https://www.msxlabs.org/forum/)
-   Edebiyat (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/)
-   -   Japonya ve Japonca Hakkında Bütün Sorularınız (https://www.msxlabs.org/forum/edebiyat/55258-japonya-ve-japonca-hakkinda-butun-sorulariniz.html)

kyox 29 Aralık 2008 14:32

Selam ben 2 haftalığına Tokyo'yu gezmeye gitmiştim 2 sene önce bir arkadaşımla beraber. İngilizcemiz çok iyi ama ne yazık ki japonlar ingilizce bilmiyorlar, onların için çok zor bir dil olduğunu biliyorum. Konuşabildiğimiz tek ingilizce bilen japon Edo müzesinde yalnızca 1 kız dı :) oda danışma olduğu için. İngilizcenize kesinlikle güvenmeyin. Yanınıza türkçe, japonca sözlük alın ve biraz gramer bilginiz olsun. derdinizi anlatmakta zorluk çekmezsiniz.

Bunlar benim pratik japonca notarım.
http://img246.imageshack.us/img246/1416/dilbilgisiak1.jpg

http://img179.imageshack.us/img179/4646/eylemlb9.jpg

Kolay gelsin

NinjaNejat 5 Ocak 2009 15:21

Merhaba bende yeni kaltılanlardanım. Doğrusu bu kadar geniş Japonya'yla ilgili içeriğe rastlamak beni şaşırttı. Ama güzel. Bu Japonya kısmıyla pek içli dışlı olucaz yakında. Bir iki sene içinde japonca dersleri almaya başlayacağım. Geçen yaz bir miktar karıştırdım nasıl öğrenebilirim diye birçok döküman elime geçti. hepsi ingilizceden japonca öğretiyor. Benim kanaatim Japonca'yı Türkçe'den öğrenmek çok daha kolay.

Benim bi sorum; Hiragana ile Katakana arasındaki fark nedir. yani bir yazı okumak istediğimde hangisiyle ne kadar karşılaşacağım, genel olarak nerede kullanıldıkları, ne için kullanıldıkları, farkları.

Şimdiden çok teşekkürler.
Birde Biraz konu dışı ama beni Japonca öğrenmek için daha istekli yapan izlediğim animelerdi.
Bana One Piece'e benzer birkaç anime önerebilir misiniz? Biliyorum sizde anime seviyorsunuz.

yusufbugra7676 5 Ocak 2009 15:29

hiragana japon kökenli kelimeleri yazmak için kullanılır
örnek =ev
katakana ise yabancı kelimeleri yazmakta kullanılır.
örnek=uçak

blaxoul 5 Ocak 2009 17:37

Alıntı:

yusufbugra7676 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1278137)
hiragana japon kökenli kelimeleri yazmak için kullanılır
örnek =ev
katakana ise yabancı kelimeleri yazmakta kullanılır.
örnek=uçak

iyi sallamışsın. uçağın kanjisi bile var ne katakanası :D

NinjaNejat, bir yazı okumak istediğinde kanji dışında pek bir alfabeyle karşılaşmayacaksın. Ekler için hiragana, yabancı sözcükler içinse katakana göreceksin genellikle.

yusufbugra7676 6 Ocak 2009 11:00

Alıntı:

blaxoul adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1278255)
iyi sallamışsın. uçağın kanjisi bile var ne katakanası :D

NinjaNejat, bir yazı okumak istediğinde kanji dışında pek bir alfabeyle karşılaşmayacaksın. Ekler için hiragana, yabancı sözcükler içinse katakana göreceksin genellikle.

evet örnekleri sallamıştım:D
ama yazdığımı sende doğruladın:D
ama şu kanji ezberlemek sorun 3000 e yakın kelime:O nasıl ezberleniz bilemem:D

bluetooth212 6 Ocak 2009 23:18

Alıntı:

kyox adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1271751)
Selam ben 2 haftalığına Tokyo'yu gezmeye gitmiştim 2 sene önce bir arkadaşımla beraber. İngilizcemiz çok iyi ama ne yazık ki japonlar ingilizce bilmiyorlar, onların için çok zor bir dil olduğunu biliyorum. Konuşabildiğimiz tek ingilizce bilen japon Edo müzesinde yalnızca 1 kız dı :) oda danışma olduğu için. İngilizcenize kesinlikle güvenmeyin. Yanınıza türkçe, japonca sözlük alın ve biraz gramer bilginiz olsun. derdinizi anlatmakta zorluk çekmezsiniz.

Bunlar benim pratik japonca notarım.
...

Kolay gelsin

nihayet ga edatını anlayabildim. çok teşekkür ederim

kyox 10 Ocak 2009 19:18

Yeni öğrendiklerimle beraber eski notlarımı daha anlaşılır olması için revize ettim. Buyrun.

Action anime önerisi olarak; Naruto, Bleach, Samurai Kenshin, Samurai deeper Kyo öneririm..

http://img261.imageshack.us/img261/8409/eylemex7.jpg

http://img184.imageshack.us/img184/1927/durumps7.jpg
Not: yukarda -kunai eki eksik yazılmış Samunai olmuş doğrusu Samukunai.

mehmetmert 8 Şubat 2009 19:39

Arkadaşlar daha önce sorulmuş olabilir ama affınıza sığınarak soruyorum ben kesinlikle japonca eğitimine başlıyıcam ama nerden ve nasıl başlamalıyım kesinlikle bir kursa gitmeliyim ve ne kadar sürer çat pat konuşmaya başlamam şimdiden teşekkür ederim

bluetooth212 10 Şubat 2009 17:38

Alıntı:

mehmetmert adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1310361)
Arkadaşlar daha önce sorulmuş olabilir ama affınıza sığınarak soruyorum ben kesinlikle japonca eğitimine başlıyıcam ama nerden ve nasıl başlamalıyım kesinlikle bir kursa gitmeliyim ve ne kadar sürer çat pat konuşmaya başlamam şimdiden teşekkür ederim

konuşmanın çok fazla uzun süreceğini sanmıyorum ama kanji alfabesini öğrenmen uzun süre alabilir(5 yıl falan). Ankara'da Türk Japon Vakfı'nda eğitimini alabilirsin. 5 yıl sürüyor eğitimi. Maalesef Türkiye'de gerçekten Japonca'yı öğreten yer az. İzmir'de oturuyorum. 2nci seviyenin sonrasını öğreten bir eğitim merkezi bulamadım. Ve çoğu kurs yerinde kanji eğitimi vermiyorlar (eğitimi alan kişinin onları ezberleyemeyeceğini düşüyorlar ve hiç bahsetmiyorlar böyle bir alfabenin olduğunu). Ayriyetten Japonca'da hitaplara göre farklı konuşma şekilleri var ve bunları da öğretmiyorlar. Bu yüzden kurs yeri seçerken iyi dikkat et.

Hannya 10 Şubat 2009 18:17

Selamlar, yazdıklarınızı okudum da, malesef ne İstanbul ne İzmir ne de Ankara'da kanji veya keigo gibi japoncanın temel öğeleri öğretilmiyor. Sadece 3 üniversitenin japonca bölümlerinde ayrıntılı eğitim var, o da sadece kendi öğrencilerine, yani dil kursu olarak değil. Temel japoncayı öğrenmekle tatmin olmayanlar, genelde Japonya'da birkaç yıl yaşayıp Türkiye'ye geri dönmüş Türklerden ya da Türkiye'de yaşayan Japonlardan özel ders alıyorlar. Türkiye'de japonca kaynak da yok denecek kadar az malesef. Yurt dışından kitap getirterek kendi çabasıyla ilerliyor ilgilenenler.

blaxoul 12 Şubat 2009 22:24

Alıntı:

bluetooth212 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1311929)
konuşmanın çok fazla uzun süreceğini sanmıyorum ama kanji alfabesini öğrenmen uzun süre alabilir(5 yıl falan). Ankara'da Türk Japon Vakfı'nda eğitimini alabilirsin. 5 yıl sürüyor eğitimi. Maalesef Türkiye'de gerçekten Japonca'yı öğreten yer az. İzmir'de oturuyorum. 2nci seviyenin sonrasını öğreten bir eğitim merkezi bulamadım. Ve çoğu kurs yerinde kanji eğitimi vermiyorlar (eğitimi alan kişinin onları ezberleyemeyeceğini düşüyorlar ve hiç bahsetmiyorlar böyle bir alfabenin olduğunu). Ayriyetten Japonca'da hitaplara göre farklı konuşma şekilleri var ve bunları da öğretmiyorlar. Bu yüzden kurs yeri seçerken iyi dikkat et.

İzmir'de Tömer var. Her şeyiyle öğretiyorlar. Kanji'den tut, konuşma dili ve resmi dile kadar. 12 kuru da bitirince, diploma alıyorsunuz. Eğer ilginiz varsa biraz daha çalışıp Japonca yeterlilik sınavı Noruyoku Shiken 2'yi alabilirsiniz.

Blackblood 16 Şubat 2009 20:31

Alıntı:

Hannya adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1311942)
Selamlar, yazdıklarınızı okudum da, malesef ne İstanbul ne İzmir ne de Ankara'da kanji veya keigo gibi japoncanın temel öğeleri öğretilmiyor. Sadece 3 üniversitenin japonca bölümlerinde ayrıntılı eğitim var, o da sadece kendi öğrencilerine, yani dil kursu olarak değil. Temel japoncayı öğrenmekle tatmin olmayanlar, genelde Japonya'da birkaç yıl yaşayıp Türkiye'ye geri dönmüş Türklerden ya da Türkiye'de yaşayan Japonlardan özel ders alıyorlar. Türkiye'de japonca kaynak da yok denecek kadar az malesef. Yurt dışından kitap getirterek kendi çabasıyla ilerliyor ilgilenenler.

3 üniversite derken bunlar nerde biri kayseride biri ankadara öteki nerde? ben ankaradakine gitmeyi düşünüyorum ama başka biyerdede varsa düşünebilirim.

Barque 16 Şubat 2009 20:44

Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) 'de Japonca Öğretmenliği var. Bence oraya gitmek daha mantıklı hem hocaların çoğu yabancı hem de Çanakkale'de Japon turist sayısı fazla olduğu için pratikle geliştirme şansın daha fazla. Şahsen ben seneye öss ye giricem ve yabancı dil öğrencisiyim. Kısmetse Japonca Öğretmenliği istiyorum.

Blackblood 18 Şubat 2009 19:09

Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum :S Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi?

blaxoul 18 Şubat 2009 22:12

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1317773)
Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum :S Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi?

Ankara Üniversitesi'ndeki dil ve edebiyat bölümü. Ama dil edebiyat mezunları da öğretmenlik yapabiliyor.

Blackblood 22 Şubat 2009 00:28

Peki japon dil ve edebiyatı mezunları neler yapabilir. İş imkanları yani?

bluetooth212 11 Mart 2009 17:15

çevirmenlik yapabilirsin. Japonca dil eğitimi verebilirsin. başka da bişi olmaz sanırım

blaxoul 12 Mart 2009 17:34

ek olarak rehberlik yapabilirsin. diğer turistlerin aksine japonlar yılın her ayı burada olabiliyorlar.

MeGeYiL 1 Mayıs 2009 02:33

Lise 1 e gidiyorum. Seneye yabancı dil öğrencisi olacağım. İngilizcem iyi. Son zamanlarda Japonca'ya sardım. Bir Japonca eğitim seti aldım. Gayet de güzel öğrenebiliyorum setten.( Arada bi anlamadığım ekler oluyordu, onları da bu sitede buldum :).)

Sorum, eğitim setim Latin aflabesinde(sanırım adı " Roomaji "ydi)öğretiyor. Ben o setten çalışabildiğim kadar çalışsam. Sonra Katagana'sını, Hiragana'sını , Kanji'sini öğrensem, bir sorun olur mu ?

Türkçe bilmek de çok kolaylaştırıyor Japonca grammerini öğrenmeyi. :) İngilizce de kelimeleri...

MeGeYiL 3 Mayıs 2009 19:41

Ve "o" ile "wo" eki arasındaki fark nedir? Veya "o" diye bir ek var mıdır? :D

bluetooth212 24 Mayıs 2009 04:10

Alıntı:

MeGeYiL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1390686)
Ve "o" ile "wo" eki arasındaki fark nedir? Veya "o" diye bir ek var mıdır? :D

site içindeki derslerin içinde geçmesi lazım. "o" eki eylemin yapıldığı nesneden sonra geliyor.

gohan o tabete imasu = pilav yiyor (gohan=pilav tabete imasu=yemek(fiil))
mizu o nonde imasu = su içiyor (mizu=su nonde imasu=içmek)
hon o yonde imasu = kitap okuyor (hon=kitap yonde imasu=okumak)
gibi...

Erika olsa daha detaylı açıklardı ama o da ünlü oldu unuttu bizi :D:P

yusufbugra7676 24 Mayıs 2009 17:23

ünlümü oldu??

Misafir 26 Mayıs 2009 21:02

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1320569)
Peki japon dil ve edebiyatı mezunları neler yapabilir. İş imkanları yani?

ben de japonca öğretmenliğini tavsiye ederim çünkü 5 sene ankara japon dili ve edebiyatında hazırlık yok 4 sene. Hazırlık çok önemli diye düşünüyorum. Ben de çanakkale japonca öğretmenliği istiyorum (tabii vazgeçmezsem :)) beraber gideriz :D

Alıntı:

Barque adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1316260)
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) 'de Japonca Öğretmenliği var. Bence oraya gitmek daha mantıklı hem hocaların çoğu yabancı hem de Çanakkale'de Japon turist sayısı fazla olduğu için pratikle geliştirme şansın daha fazla. Şahsen ben seneye öss ye giricem ve yabancı dil öğrencisiyim. Kısmetse Japonca Öğretmenliği istiyorum.

Ben de istiyorum :)

Misafir 26 Mayıs 2009 21:07

Blackblood belki yardımcı olur diye koyuyorum. Başka bir siteden buldum bunu Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği bölümünü bitiren biri yazmış :

Alıntı:

arkadaslar ben japonca okutmaniyim.canakkale 18 mart universitesinden mezun oldum.japonca ile ilgili yazilmis tum mesajlari okudum.gercekten herkes bu konuda cok bilincsiz.(hos bu bolumu secerken bende oyleydim)

bu bolum turkiyede anabilimdali olarak 3 universitede var.ankara ve kayseridekiler dil edebiyat.canakkale ise egitim fak.bagli yani ekstra formasyona gerek yok.zaten ogretmen olarak mezun oluyorsunuz.hangisi en iyi sorusuna gelince suana kadar encok japonyaya ogrenci gonderen unuversite bildigim kadariyla canakkale 18 mart.bu arada ordaki tum ogretmenler japon.digerlerinde japon ve turk hocalar birlikte ders veriyor.canakkalede egitim veren tek turk hoca mete hoca. oda zaten bu bolumu kuran kisi.birkacta turk asistan var.ama derslere cogunlukla japon hocalar giriyor.(bu tabiki turk hocalar kotu anlamina gelmiyor)

ben bu bolumu secerken o efsanelere inanip yazdim.bu bolumu okurken ogretmenlik yapmayi hic dusunmedim.rehberlik sinavina girdim ve kokartimi aldim.ama mezun olduktan sonra hic rehberlikle ugrasmadim.tesadufen hocaliga basladim ve bu isimden de cok memnunum.iyi parada kazandim.buyukelciligin sayfasina girerseniz.japonca egitimi veren tum yerlerin listesini gorebilirsiniz.oralarda calisma imkani ilabilir.ayrica ozel dersanelerdede ders verebilirsiniz.ben ayni anda 2\3 dersanede birden calistigimi biliyorum.ve bircok universitede secmeli ders olarak japoncada var artik.rehberlik yaparak iyi para kazanan arkadaslarinda var.ayrica konsoloslukta calisan arkadaslarimda var ve turkiye standartlarina gore hepsi iyi para kazaniyor.tabiki japon sirketlerindede calisma imkaniniz var.ve tabiki buralarin kontenjanlari cok degil.bir arkadas japonca tek basina yetmez ingilizcede lazim demis.bu dogru.ozellikle sirketlerde calismak istiyorsaniz iki dilide iyi konusuyo olmaniz lazim.ama japonlarla calismak cok zordur haberiniz olsun.

ben su anda japonyadayim.japon hukumetinin ogretmenlere verdigi egitim bursu ile buraya geldim.bunu neden soyluyorum.ulkeler arasi arstirma yaptiginizda sizin dil egitiminize encok destek veren ulke japonya.heryil ogrenciyken bir cok ogrenciye burs verdigi gibi mezun olduktan sonra hangi sekilde calisirsaniz calisin dil gelisiminiz icin size burs imkani veriyor.

ooo.baya uzun yazmisin.sorulariniz varsa cevaplamaya hazirim.mesajimi kendimle ilgili bir aniyi anlatarak bitirmek istiyorum.universitede ilk aylarimda japoncanin zor oldugunu dusunup evdekilere donmek istedigimi soyluyordum.onlarda birazdaha bekle alismaya calis diyorlardi.birgun eve giderken otogarda otobusun ustunde yazan yaziyi okudum.mitsubishi yaziyordu.orda hemen ogrendiklerim aklima geldi.mitsu 3 demekti.bishide elmas demekti.yani uc elmas.orda acaba o buyuk izmir otogarinda kackisi bunun anlamini biliyor diye dusundum.eminim cok azdi ve ben bunlardan birisiydim. :)
P.S: bu siteden değil ve kaynak belirtmedim :shy2:

T_walkeR 26 Mayıs 2009 21:15

bluetooth212 14 Haziran 2009 03:34

Alıntı:

T_walkeR adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1407290)

gereksiz bir paylaşım olmuş. zaten bu tablo Japonca Dersleri başlığı altında verilmişti. Konu başlığına da uyumsuz

blaxoul 15 Haziran 2009 13:40

Alıntı:

bluetooth212 adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1405235)
site içindeki derslerin içinde geçmesi lazım. "o" eki eylemin yapıldığı nesneden sonra geliyor.

gohan o tabete imasu = pilav yiyor (gohan=pilav tabete imasu=yemek(fiil))
mizu o nonde imasu = su içiyor (mizu=su nonde imasu=içmek)
hon o yonde imasu = kitap okuyor (hon=kitap yonde imasu=okumak)
gibi...

Erika olsa daha detaylı açıklardı ama o da ünlü oldu unuttu bizi :D:P

Bahsettiğin ek "wo" ekidir. Söylediğin gibi Türkçe'deki -ı, -i ekiyle aynı görevdedir. Wo olarak yazılır ancak "o" diye teleffuz edilir.

MeGeYiL 28 Haziran 2009 22:12

Alıntı:

blaxoul adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1422085)
Bahsettiğin ek "wo" ekidir. Söylediğin gibi Türkçe'deki -ı, -i ekiyle aynı görevdedir. Wo olarak yazılır ancak "o" diye teleffuz edilir.

Teşekkür ederim :D Yani hiraganada "wo" romaajide "o" olarak yazılıyor değil mi ?

blaxoul 29 Haziran 2009 03:38

Alıntı:

MeGeYiL adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1431722)
Teşekkür ederim :D Yani hiraganada "wo" romaajide "o" olarak yazılıyor değil mi ?

wo (を) ve o (お) olarak iki ayrı sembol var, fakat ikisininde teleffuzu "o". "o" kelimelerde kullanır oosaka, osake (さけ) gibi. wo ise ek olarak kullanılır,gohan wo tabemasu (ごはんたべます) gibi.

Blackblood 4 Temmuz 2009 21:30

Alıntı:

SzN adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1407288)
Blackblood belki yardımcı olur diye koyuyorum. Başka bir siteden buldum bunu Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği bölümünü bitiren biri yazmış :

P.S: bu siteden değil ve kaynak belirtmedim :shy2:

Benim aklımda öğretmen olmak yok. Bİlmiyorum daha ne yapacağımı. Japonca okumak istiyorum ama hem öğretmen olmak istemiyorum hemde okadar okuyupda açıkta kalmak. Çanakkalede okursam öğretmen olacağım. Diğerlerinde okursam japonca bilen bi çapulcu olarak kalabilirm :) Özelden msn adresimi vereceğim. Ne zamandır senin gibi birini arıyordum bu konularda konuşabileceğim tartışabileceğim.

Misafir 5 Temmuz 2009 23:19

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1435547)
Benim aklımda öğretmen olmak yok. Bİlmiyorum daha ne yapacağımı. Japonca okumak istiyorum ama hem öğretmen olmak istemiyorum hemde okadar okuyupda açıkta kalmak. Çanakkalede okursam öğretmen olacağım. Diğerlerinde okursam japonca bilen bi çapulcu olarak kalabilirm :) Özelden msn adresimi vereceğim. Ne zamandır senin gibi birini arıyordum bu konularda konuşabileceğim tartışabileceğim.

Dil edebiyat okumak öğretmenlik okumaktan daha avantajlı tabi.Ayrıca Japonca okuyupta açıkta kalacağını sanmıyorum. Bence git içinde kalmasın ((: sonra iş bulamazsan sorumluluk almam o ayrı :D
Japonca yazacaksan Ankara dil tarihi yaz ilk sıraya

P.S: Sınava seneye mi gireceksin ?

Blackblood 6 Temmuz 2009 19:31

Evet bu sene lisedeki son senem. Bu senenin osnunda sınava girecem Ankara üniversitesinde japondili edebiyatı var orayı düşünüyorum. Ama daha tam karar veremedim.

Misafir 6 Temmuz 2009 23:04

Alıntı:

Blackblood adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1436608)
Evet bu sene lisedeki son senem. Bu senenin osnunda sınava girecem Ankara üniversitesinde japondili edebiyatı var orayı düşünüyorum. Ama daha tam karar veremedim.

Daha acelesi yokmuş o zaman :)

KettoKero 10 Eylül 2009 13:03

Ingilziceniz varsa yada sozrugunuz varsa

Yamasa Online Kanji Dictionary

Kanjirer icin idear

Burasida Japonca sitereri hiragana okumaniz icin

???? ????

Misafir 26 Eylül 2009 16:26

benim bi sorum olcak. yabancı dil bölümündeyim ve japon dili ve edebiyatı okumak istiyorum. ankarada ve erciyeste bu bölüm var. istanbulda da bu bölüm var mı, devlette veya özelde?

Misafir 8 Ekim 2009 13:21

DÜN YA MÜZİKLERİ

arkadaşlar benim ödevim için br soru sorucaktım sorum şu hani türklerin türk sanat müziği oluya eski müzikler japonyanında böyle müzikleri vardır elbet bu müziikleri bulabilirmiasn paylaşırmıısın lüüütfennnnnnnn bulamıyorummmmm =(((((((( :(

Misafir 16 Ekim 2009 17:12

ben bir şey sorucam internette gördüm japonlar bebek yemişler resimlerde vardı gerçekten yiyolarmı

blaxoul 16 Ekim 2009 18:04

Alıntı:

Misafir adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1535032)
ben bir şey sorucam internette gördüm japonlar bebek yemişler resimlerde vardı gerçekten yiyolarmı

internette gördüğünüz herşeye inanmayın. bebek yerken görünen adam zhu yu adında çinli bir sanatçı, gördüğünüz resimlerde eating people (insanları yemek) isimli çalışması. çalışmayı çindeki kürtajları protesto etmek için yapmış.

Misafir 24 Ocak 2010 19:59

Merhaba ben lise ve üniversite hayatımı japonyada geçirmek istiyorum ve kesinlikle karım Rukia gibi biri olucak :D Neler yapmalıyım maddi durumum yerinde aşmam gereken engelleri bana sıralarmısınız?

Misafir 15 Mayıs 2010 16:27

japonlar nasıl giyinir??

japonlar nasıl giyinir??

Erichin 3 Haziran 2010 22:55

hmm noryokushiken de N3 armaniz gerekiyor gariba. ama evrenmek istediginiz kisi icin bir yardimda burunamam.

kiyafet konusu modaya girdiginden moda sitererinden rahatca burabireceginizi dusunuyorum.

Bir arkadasimin japonca hocasi erciyes mezunu ama diyorki japoncasi kotu ve konusamiyor. ben ogrenciyim ama ben ondan iyi anriyorum diyor. o yuzden ankara sanirim daha iyi.

PrinceCharming 9 Temmuz 2010 19:38

Japonca Öğret. ile Japon Dili ve Edeb. okuyanlar ileride aynı meslekleri yapabilirler mi? Bir bölümün diğerine göre eksi veya artısı var mı?

blaxoul 11 Temmuz 2010 18:17

dil edebiyat okuyanlar formasyon alarak öğretmenlik de yapabiliyor. aynı mesleklerde faaliyet gösterebilirler.

Blackblood 19 Temmuz 2010 16:49

Ben Japon dili okumaya karar verdim burdaki herkese soruyorum sizce iş imkanları nasıldır. Japon-Türk ilişkilerinin iyi olduğunu biliyorum ve çoğu japon ingilizce bilmiyor sanırım. Yani ordak bir dilimiz yok ya onlar Türkçe öğrenecek ya da biz Japonca öğreneceğiz anlaşmak için. Ve fazla japonca bilen kişi sayızı az olduğu için aranan bir dil olarak düşünüyorum. Sizce okursam işsiz kalır mıyım :D

blaxoul 20 Temmuz 2010 09:12

Aslında Japonca bilen kişi sandığından çok daha. Bir işe girip giremeyeceğini kimse garantileyemez, şans işi biraz da. Ama Japonca bölümü zor, az sayıda mezun veriyor.

Blackblood 15 Ağustos 2010 23:40

Alıntı:

blaxoul adlı kullanıcıdan alıntı (Mesaj 1803471)
Aslında Japonca bilen kişi sandığından çok daha. Bir işe girip giremeyeceğini kimse garantileyemez, şans işi biraz da. Ama Japonca bölümü zor, az sayıda mezun veriyor.

İngiliz diline girdim :D Ama mutlaka kursla falan öğrencem japonca içimde kaldı :D

Misafir 14 Mart 2011 20:43

japonyalı erkek gruplarını söyler misiniz ?

Misafir 5 Mayıs 2011 15:32

ya japonlarla ilgili bir ödevim var yarın için çok acele!onları tanıtan ingilizce bir yazı yazacağım.yardımcı olursanız çok sevinirim , arkadaşlar!!!!

Sunguralp 18 Ekim 2011 10:32

Bildiğiniz bı Japon dizisi varmı acaba.birde istanbulda Bayrampaşa civarında japonca öğreten dil kursu varmı.ne olur bana yardımcı olun.veya sıfırdan başlayacak birisi için onereceginiz kitap varmı.teşekkürler

Misafir 20 Ekim 2011 13:57

Fukuyama hakkında bilgi paylaşabilir misiniz ? Nasıl bir yerdir, yaşamaya müsait midir, insan çok sıkılır mı ?

Saat: 21:51
Sayfa 5 / 6

©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık