![]() |
Selam ben 2 haftalığına Tokyo'yu gezmeye gitmiştim 2 sene önce bir arkadaşımla beraber. İngilizcemiz çok iyi ama ne yazık ki japonlar ingilizce bilmiyorlar, onların için çok zor bir dil olduğunu biliyorum. Konuşabildiğimiz tek ingilizce bilen japon Edo müzesinde yalnızca 1 kız dı :) oda danışma olduğu için. İngilizcenize kesinlikle güvenmeyin. Yanınıza türkçe, japonca sözlük alın ve biraz gramer bilginiz olsun. derdinizi anlatmakta zorluk çekmezsiniz. Bunlar benim pratik japonca notarım. http://img246.imageshack.us/img246/1416/dilbilgisiak1.jpg http://img179.imageshack.us/img179/4646/eylemlb9.jpg Kolay gelsin |
Merhaba bende yeni kaltılanlardanım. Doğrusu bu kadar geniş Japonya'yla ilgili içeriğe rastlamak beni şaşırttı. Ama güzel. Bu Japonya kısmıyla pek içli dışlı olucaz yakında. Bir iki sene içinde japonca dersleri almaya başlayacağım. Geçen yaz bir miktar karıştırdım nasıl öğrenebilirim diye birçok döküman elime geçti. hepsi ingilizceden japonca öğretiyor. Benim kanaatim Japonca'yı Türkçe'den öğrenmek çok daha kolay. Benim bi sorum; Hiragana ile Katakana arasındaki fark nedir. yani bir yazı okumak istediğimde hangisiyle ne kadar karşılaşacağım, genel olarak nerede kullanıldıkları, ne için kullanıldıkları, farkları. Şimdiden çok teşekkürler. Birde Biraz konu dışı ama beni Japonca öğrenmek için daha istekli yapan izlediğim animelerdi. Bana One Piece'e benzer birkaç anime önerebilir misiniz? Biliyorum sizde anime seviyorsunuz. |
hiragana japon kökenli kelimeleri yazmak için kullanılır örnek =ev katakana ise yabancı kelimeleri yazmakta kullanılır. örnek=uçak |
Alıntı:
NinjaNejat, bir yazı okumak istediğinde kanji dışında pek bir alfabeyle karşılaşmayacaksın. Ekler için hiragana, yabancı sözcükler içinse katakana göreceksin genellikle. |
Alıntı:
ama yazdığımı sende doğruladın:D ama şu kanji ezberlemek sorun 3000 e yakın kelime:O nasıl ezberleniz bilemem:D |
Alıntı:
|
Yeni öğrendiklerimle beraber eski notlarımı daha anlaşılır olması için revize ettim. Buyrun. Action anime önerisi olarak; Naruto, Bleach, Samurai Kenshin, Samurai deeper Kyo öneririm.. http://img261.imageshack.us/img261/8409/eylemex7.jpg http://img184.imageshack.us/img184/1927/durumps7.jpg Not: yukarda -kunai eki eksik yazılmış Samunai olmuş doğrusu Samukunai. |
Arkadaşlar daha önce sorulmuş olabilir ama affınıza sığınarak soruyorum ben kesinlikle japonca eğitimine başlıyıcam ama nerden ve nasıl başlamalıyım kesinlikle bir kursa gitmeliyim ve ne kadar sürer çat pat konuşmaya başlamam şimdiden teşekkür ederim |
Alıntı:
|
Selamlar, yazdıklarınızı okudum da, malesef ne İstanbul ne İzmir ne de Ankara'da kanji veya keigo gibi japoncanın temel öğeleri öğretilmiyor. Sadece 3 üniversitenin japonca bölümlerinde ayrıntılı eğitim var, o da sadece kendi öğrencilerine, yani dil kursu olarak değil. Temel japoncayı öğrenmekle tatmin olmayanlar, genelde Japonya'da birkaç yıl yaşayıp Türkiye'ye geri dönmüş Türklerden ya da Türkiye'de yaşayan Japonlardan özel ders alıyorlar. Türkiye'de japonca kaynak da yok denecek kadar az malesef. Yurt dışından kitap getirterek kendi çabasıyla ilerliyor ilgilenenler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ( ÇOMÜ ) 'de Japonca Öğretmenliği var. Bence oraya gitmek daha mantıklı hem hocaların çoğu yabancı hem de Çanakkale'de Japon turist sayısı fazla olduğu için pratikle geliştirme şansın daha fazla. Şahsen ben seneye öss ye giricem ve yabancı dil öğrencisiyim. Kısmetse Japonca Öğretmenliği istiyorum. |
Ama ben japonca öğretmenliği istemiyorum :S Diğer saydıklarım öğretmenlik değil dimi? |
Alıntı:
|
Peki japon dil ve edebiyatı mezunları neler yapabilir. İş imkanları yani? |
çevirmenlik yapabilirsin. Japonca dil eğitimi verebilirsin. başka da bişi olmaz sanırım |
ek olarak rehberlik yapabilirsin. diğer turistlerin aksine japonlar yılın her ayı burada olabiliyorlar. |
Lise 1 e gidiyorum. Seneye yabancı dil öğrencisi olacağım. İngilizcem iyi. Son zamanlarda Japonca'ya sardım. Bir Japonca eğitim seti aldım. Gayet de güzel öğrenebiliyorum setten.( Arada bi anlamadığım ekler oluyordu, onları da bu sitede buldum :).) Sorum, eğitim setim Latin aflabesinde(sanırım adı " Roomaji "ydi)öğretiyor. Ben o setten çalışabildiğim kadar çalışsam. Sonra Katagana'sını, Hiragana'sını , Kanji'sini öğrensem, bir sorun olur mu ? Türkçe bilmek de çok kolaylaştırıyor Japonca grammerini öğrenmeyi. :) İngilizce de kelimeleri... |
Ve "o" ile "wo" eki arasındaki fark nedir? Veya "o" diye bir ek var mıdır? :D |
Alıntı:
site içindeki derslerin içinde geçmesi lazım. "o" eki eylemin yapıldığı nesneden sonra geliyor. gohan o tabete imasu = pilav yiyor (gohan=pilav tabete imasu=yemek(fiil)) mizu o nonde imasu = su içiyor (mizu=su nonde imasu=içmek) hon o yonde imasu = kitap okuyor (hon=kitap yonde imasu=okumak) gibi... Erika olsa daha detaylı açıklardı ama o da ünlü oldu unuttu bizi :D:P |
ünlümü oldu?? |
Alıntı:
Alıntı:
|
Blackblood belki yardımcı olur diye koyuyorum. Başka bir siteden buldum bunu Çanakkale 18 Mart Üniversitesi Japonca Öğretmenliği bölümünü bitiren biri yazmış : Alıntı:
P.S: bu siteden değil ve kaynak belirtmedim :shy2: |
Japon Alfabesi...http://www.japanese-online.com/Download/fuji_1280x1024.jpg |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Benim aklımda öğretmen olmak yok. Bİlmiyorum daha ne yapacağımı. Japonca okumak istiyorum ama hem öğretmen olmak istemiyorum hemde okadar okuyupda açıkta kalmak. Çanakkalede okursam öğretmen olacağım. Diğerlerinde okursam japonca bilen bi çapulcu olarak kalabilirm :) Özelden msn adresimi vereceğim. Ne zamandır senin gibi birini arıyordum bu konularda konuşabileceğim tartışabileceğim. |
Alıntı:
Japonca yazacaksan Ankara dil tarihi yaz ilk sıraya P.S: Sınava seneye mi gireceksin ? |
Evet bu sene lisedeki son senem. Bu senenin osnunda sınava girecem Ankara üniversitesinde japondili edebiyatı var orayı düşünüyorum. Ama daha tam karar veremedim. |
Alıntı:
|
Ingilziceniz varsa yada sozrugunuz varsa Yamasa Online Kanji Dictionary Kanjirer icin idear Burasida Japonca sitereri hiragana okumaniz icin ???? ???? |
benim bi sorum olcak. yabancı dil bölümündeyim ve japon dili ve edebiyatı okumak istiyorum. ankarada ve erciyeste bu bölüm var. istanbulda da bu bölüm var mı, devlette veya özelde? |
DÜN YA MÜZİKLERİ arkadaşlar benim ödevim için br soru sorucaktım sorum şu hani türklerin türk sanat müziği oluya eski müzikler japonyanında böyle müzikleri vardır elbet bu müziikleri bulabilirmiasn paylaşırmıısın lüüütfennnnnnnn bulamıyorummmmm =(((((((( :( |
ben bir şey sorucam internette gördüm japonlar bebek yemişler resimlerde vardı gerçekten yiyolarmı |
Alıntı:
|
Merhaba ben lise ve üniversite hayatımı japonyada geçirmek istiyorum ve kesinlikle karım Rukia gibi biri olucak :D Neler yapmalıyım maddi durumum yerinde aşmam gereken engelleri bana sıralarmısınız? |
japonlar nasıl giyinir?? japonlar nasıl giyinir?? |
hmm noryokushiken de N3 armaniz gerekiyor gariba. ama evrenmek istediginiz kisi icin bir yardimda burunamam. kiyafet konusu modaya girdiginden moda sitererinden rahatca burabireceginizi dusunuyorum. Bir arkadasimin japonca hocasi erciyes mezunu ama diyorki japoncasi kotu ve konusamiyor. ben ogrenciyim ama ben ondan iyi anriyorum diyor. o yuzden ankara sanirim daha iyi. |
Japonca Öğret. ile Japon Dili ve Edeb. okuyanlar ileride aynı meslekleri yapabilirler mi? Bir bölümün diğerine göre eksi veya artısı var mı? |
dil edebiyat okuyanlar formasyon alarak öğretmenlik de yapabiliyor. aynı mesleklerde faaliyet gösterebilirler. |
Ben Japon dili okumaya karar verdim burdaki herkese soruyorum sizce iş imkanları nasıldır. Japon-Türk ilişkilerinin iyi olduğunu biliyorum ve çoğu japon ingilizce bilmiyor sanırım. Yani ordak bir dilimiz yok ya onlar Türkçe öğrenecek ya da biz Japonca öğreneceğiz anlaşmak için. Ve fazla japonca bilen kişi sayızı az olduğu için aranan bir dil olarak düşünüyorum. Sizce okursam işsiz kalır mıyım :D |
Aslında Japonca bilen kişi sandığından çok daha. Bir işe girip giremeyeceğini kimse garantileyemez, şans işi biraz da. Ama Japonca bölümü zor, az sayıda mezun veriyor. |
Alıntı:
|
japonyalı erkek gruplarını söyler misiniz ? |
ya japonlarla ilgili bir ödevim var yarın için çok acele!onları tanıtan ingilizce bir yazı yazacağım.yardımcı olursanız çok sevinirim , arkadaşlar!!!! |
Bildiğiniz bı Japon dizisi varmı acaba.birde istanbulda Bayrampaşa civarında japonca öğreten dil kursu varmı.ne olur bana yardımcı olun.veya sıfırdan başlayacak birisi için onereceginiz kitap varmı.teşekkürler |
Fukuyama hakkında bilgi paylaşabilir misiniz ? Nasıl bir yerdir, yaşamaya müsait midir, insan çok sıkılır mı ? |
| Saat: 21:51 |
©2005 - 2026, MsXLabs - MaviKaranlık